2024 m. liepos 27 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žiniasklaida Lietuvoje

*print*

Archyvas

 

2009-10-14Žurnalistų sąjunga trečiąkart vykdys Konstitucijos egzaminą

Spalio 8 d. LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius pasirašė sutartį su Teisingumo ministerija dėl 2009 metų Konstitucijos egzamino vykdymo. Dėl teisės vykdyti šį projektą varžėsi ir daugiau kandidatų. LŽS pristato žurnalistų bendruomenei ir visuomenei dvejų metų istoriją ir tradicijas turintį pilietiškumo ir teisinio švietimo projektą, kurį 2007 m. inicijavo ir kasmet rengia Teisingumo ministerija.

2009-10-13Pas Prezidentę ir NATO vadovą – pro dvigubą “filtrą”

Pirmasis naujo NATO vadovo ir šalies Prezidentės susitikimas spalio 9 d. tapo gera proga įkelti koją į Lietuvos karinių oro pajėgų bazę Zokniuose, kur buvo pakviesti šalies ir regiono žiniasklaidos atstovai.

2009-10-13Jono Vileišio premija – trims žurnalistams

Spalio 9 d. ketvirtą kartą geriausios Lietuvos savivaldybės Vietos savivaldos 90-ojo jubiliejaus proga apdovanotos jubiliejinėmis Auksinėmis krivūlėmis, o vietos savivaldai ir jos plėtrai nusipelnę fiziniai asmenys – Auksinės krivūlės Riterio apdovanojimu. Kartu apdovanoti ir kūrybinio konkurso Jono Vileišio premijai gauti laimėtojai.

2009-10-12Žurnalistų bendruomenės sveikinimai – 100 metų leidžiamam “Draugui”

Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius visos žurnalistų bendruomenės vardu pasveikino užsienyje leidžiamo laikraščio “Draugas” redakcijos kolektyvą ir skaitytojus. Šiomis dienomis redakcija iškilmingai minės 100-ąjį laikraščio “Draugas” jubiliejų.

2009-10-09Vidui Mačiuliui įteiktas Garbės ženklas

Už aktyvų visuomeninį darbą ir ypatingus pasiekimus profesinėje veikloje LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas, televizijos žurnalistas Vidas Mačiulis neseniai apdovanotas Kauno apskrities viršininko administracijos Garbės ženklu. Apdovanojimas jam įteiktas spalio 3 d. istorinėje Kauno prezidentūroje, kur buvo gražiai pagerbti visų pagarbą ir pripažinimą pelnę žmonės. Vienuolikos apdovanotojų būryje buvo ir vienintelis žurnalistas, kurį garbingam ir pelnytam įvertinimui pristatė LŽS senjorų klubas „Mes“.

2009-10-09Kauniečių žurnalistų knygos – Svėdasų muziejui

Svėdasų krašto (Vaižganto) muziejus ir asociacija Vaižgantiečių klubas „Pragiedrulys“ kartu su Lietuvos žurnalistų sąjunga pakvietė rašytojus ir žurnalistus dovanoti savo knygas. Pirmieji svėdasiečiams savo knygas su autografais įteikė Važganto premijos laureatai Viktorija Daujotytė, Filomena Taunytė, Rimantas Vanagas, Justinas Marcinkevičius. Akciją „Vaižganto 140-ojo gimtadienio proga – 140 knygų šio iškilaus šviesuolio muziejui“ entuziastingai palaikė LŽS Kauno apskrities skyrius.

2009-10-08Lietuvos radijo ir televizijos komisija įspėjo UAB „Tele-3“

Atlikdama televizijos ir radijo laidų stebėseną, Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) nustatė, kad TV3 laidoje „Dzin“, transliuotoje 20.15 val., buvo parodytas smurtinio pobūdžio epizodas, kur detaliai vaizduojamas žmogaus žalojimas.

2009-10-07Žurnalistai lankysis Tolminkiemyje ir Karaliaučiuje

Šį savaitgalį gausus būrys žurnalistų, vadovaujami LŽS kelionių ir pramogų klubo pirmininko Gerimanto Statinio, lankysis Tolminkiemyje ir Karaliaučiuje. Į Kaliningrado sritį išvyksta 33 žmonių grupė, tarp kurių bus ir K.Donelaičio draugijos narių.

2009-10-06Kokią šalies ateities viziją ir vertybes siūlo šiandieninė žiniasklaida?

Šį antradienį (spalio 6 d.) 10.10 val. Žinių radijo laidoje „Žiniasklaidos anatomija“ vyks diskusija apie tai, kokias vertybes propaguoja ir kokią šalies ateities viziją siūlo Lietuvos žiniasklaida.

2009-10-02Žurnalistų pusryčiai – su žiniasklaidos ekspertu iš užsienio

Spalio 6 d. „Transparency International“ Lietuvos skyrius vėl kviečia dalyvauti renginių ciklo „Žurnalistų pusryčiai“ diskusijoje „Pusryčiai Nr. 3: redakcija, kurioje gera dirbti“. Etikos kodeksai, ombudsmenai, santykis su žiniasklaidos priemonės savininkais, ryšys su auditorija bei atvirumas kritikai ir komentarams – visa tai bus aptariama diskusijoje remiantis konkrečiais pavyzdžiais bei egzistuojančia praktika.

2009-10-01Prie apskrito stalo – diskusija apie ekonominės krizės iššūkius

Spalio 2 d. 14 val. Vilniaus universitete vyks apskritojo stalo diskusija “Pasaulinės ekonominės krizės iššūkiai”. Renginio organizatoriai – Lietuvos ekonomistų asociacija bei Lietuvos politologų asociacija – kviečia diskusijoje dalyvauti ir žurnalistus. Vienas iš pranešimų ypač turėtų sudominti žurnalistus ir leidėjus: politologė I.Matonytė ir dr.V.Morkevičius diskutuos tema “Politinio ir žiniasklaidos elitų požiūriai į valdžią Lietuvoje 2009 m. ”

2009-10-01Žemės ūkio ministerija - prieš „Ūkininko patarėją“

Įdomus, aktualus ir kovingas laikraštis „Ūkininko patarėjas“, skaičiuojantis keturiasdešimtuosius leidimo metus, 2009-ųjų rugsėjį trijuose numeriuose išspausdino žurnalistės Rasos Jagaitės publikaciją apie Lietuvos žemės ūkio ministerijos surežisuotą perversmą AB „Jonavos grūdai“. Skandalinga publikacija labai nepatiko ŽŪM, kuri pasiryžo užčiaupti burną žemdirbių spaudai.

2009-09-30LTV transliacijos nebus nutrauktos

Vilniaus apygardos teismas pritaikė laikinąsias apsaugos priemones ir Lietuvos radijo ir televizijos centrui (Telecentrui) neleido nutraukti paslaugų teikimo Lietuvos nacionaliniam radijui ir televizijai (LRT). Taigi Telecentras, kaip žadėjo, ketvirtadienio rytą Lietuvos televizijos (LTV) neišjungs.

2009-09-29Po LŽS vėliava susibūrė režisierių gildija

Šiandien Lietuvos žurnalistų sąjungoje oficialiai susikūrė dar vienas klubas – režisierių gildija. Naujasis klubas ketina suvienyti žiniasklaidos priemonėse dirbančius režisierius. Klubo branduolys – 12 režisierių, tarp kurių yra 10 LŽS narių.

2009-09-29Jono Vileišio premija: išrinkti konkurso laimėtojai

Šiemet sukanka 90 metų nuo pirmo Lietuvos savivaldybių įstatymo, kuris buvo priimtas 1919 m. spalio 10 d. Šią – Vietos savivaldos dieną – Lietuvos Respublikos Seimas įrašė į Atmintinų dienų įstatymo nustatytų atmintinų dienų sąrašą. Jubiliejinės sukakties išvakarėse (spalio 9 d.) Vilniuje vienam iš žurnalistų bus iškilmingai įteikta ir Jono Vileišio premija.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media