2024 m. liepos 27 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žiniasklaida Lietuvoje

*print*

Archyvas

 

2009-10-27V.Markevičius: kalbinsime 1939 m. radiofono laidų klausytojus

Lietuvos radijas mini ypatingą sukaktį, kurią įprasmins ne tik specialios radijo laidos, jų vedėjų išmonė, bet ir gyvai kalbinami 1939 m. radiofono pirmųjų laidų klausytojai. Į klausimus atsako Vytautas Markevičius, populiariausios Lietuvos radijo laidos „Ryto garsai“ vedėjas.

2009-10-27Lietuvos radijas mini transliacijos iš Vilniaus 70-metį

Paskutinį spalio ketvirtadienį sukanka lygiai septyni dešimtmečiai nuo pirmosios lietuviškos radijo transliacijos iš Vilniaus. 1939 m. spalio 29 d. vakarą iš Gedimino prospekte įsikūrusios Valstybės radiofono studijos nuskambėjo žodžiai: „Kalba Vilnius. Dabar yra 18 valandų. Pradedame pirmąją transliaciją iš Vilniaus radiofono studijos – Lietuvos sostinėje Vilniuje“. Pastarąja fraze rašytojas ir pranešėjas Kazys Inčiūra iš esmės pradėjo naują Lietuvos radijo epochą.

2009-10-27Ar redakcijos ir žurnalistai linkę pripažinti savo klaidas ir jas taisyti?

Šį antradienį (spalio 27 d.) 10.10 val. Žinių radijo laidoje „Žiniasklaidos anatomija“ vyko diskusija apie Lietuvos žurnalistų ir redaktorių atskaitomybę ir atsakomybę prieš visuomenę už savo veiklą. Laida bus kartojama.

2009-10-26Konstitucijos egzaminas: žinias pasitikrino per 58 000 piliečių

Šiemet Konstitucijos egzaminas surengtas Konstitucijos dienos išvakarėse, spalio 24-ąją. Vien per 1 valandą, kol vyko egzaminas savivaldybių salėse, pataisos įstaigose, tardymo izoliatoriuose bei internetu (DELFI ir Lzs.lt tinklalapiuose) Konstitucijos egzamino testą laikė per 1 500 šalies piliečių.

2009-10-24Konstitucijos egzaminas: lyderės pozicijoje- Klaipėdos miesto savivaldybė

Konstitucijos egzamino informaciniame centre kaupiami duomenys iš egzamino vietų. Šiuo metu jau gauti duomenys apie egzamino rezultatus iš beveik 50-ties savivaldybių ir 14-os pataisos įstaigų bei tardymo izoliatorių.

2009-10-24“Konstitucijos egzaminas - puiki proga išmokti būti piliečiu savo valstybėje”

Mūsų laisvės ir teisės - tai, be ko neįmanoma įsivaizduoti šiuolaikinės pilietinės visuomenės. Konstitucijos egzaminas - puiki proga prisiminti, o gal net ir išmokti būti piliečiu savo valstybėje.

2009-10-23Konstitucijos egzamino idėją palaikė beveik pusė tūkstančio mokyklų

Šiandien daugiau nei 50 000 moksleivių šventė Konstitucijos dieną. Konstitucijos žinių testo sprendimą mokyklose inicijavo visuomeninis projektas "Drąsinkime ateitį", Lietuvos Respublikos Teisingumo ministerija. Projektą vykdo Lietuvos žurnalistų sąjunga.

2009-10-23Konstituciją atsiverčia vis daugiau pataisos įstaigose esančių piliečių

Jau antrą kartą Konstitucijos egzaminas bus rengiamas pataisos įstaigose. Šiemet kartu su visais gyventojais pasitikrinti Konstitucijos žinias ketina apie 300 nuteistųjų ir pusšimtis čia dirbančių pareigūnų. 2008 metais Konstitucijos egzaminą pataisos įstaigose laikė 223 nuteistieji ir 51 pareigūnas.

2009-10-23Konstitucijos egzamino startas- mokyklose

Konstitucijos egzamino startas duotas. Šiandien žinias apie svarbiausią valstybės dokumentą - Lietuvos Respublikos Konstituciją - pasitikrins beveik penkiasdešimt tūkstančių šalies moksleivių. Konstitucijos dienos šventė mokyklose - tradicija, kurią noriai ir aktyviai tęsia daugiau nei 400 šalies švietimo įstaigų.

2009-10-22Seimo Pirmininkė I.Degutienė paragino Seimo narius dalyvauti Konstitucijos egzamine

Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininkė Irena Degutienė paragino Seimo narius dalyvauti šį šeštadienį rengiamame Konstitucijos egzamine. Parlamento vadovė priminė, kad šį sekmadienį minėsime Konstitucijos dieną.

2009-10-22Konstitucijos dienos išvakarėse – Konstitucijos egzaminas moksleiviams ir suaugusiems

Jau šį savaitgalį Lietuvoje prasideda pilietinio ir teisinio švietimo projektas “Konstitucijos egzaminas 2009”. Trečiąkart rengiamas Konstitucijos egzaminas (pirmasis įvyko 2007 m.) startuos penktadienį, spalio 23 d., mokyklose.

2009-10-20Ar viešoje erdvėje pakankamai gerbiami Konstitucijoje įtvirtinti valstybės pagrindai?

Šiandien 10.10 val. Žinių radijo laidoje „Žiniasklaidos anatomija“ vyko diskusija apie viešoje erdvėje besireiškiančių žurnalistų, politikų, kitų visuomenės atstovų pagarbą Lietuvos Konstitucijoje įtvirtintiems valstybės pagrindams. Laida bus kartojama.

2009-10-19Profesionalų duoklė – dienraščio skaitytojams

„Kauno dienos“ redakcijos kolektyvas, turintis mieste didžiausią LŽS pirminę organizaciją, yra nuolatiniame ieškojimų ir atradimų kelyje. Vėl pakeistas dienraščio dizainas, kitoks antraščių šriftas, kuris skaitytojams turėtų būti malonesnis ir patogesnis.

2009-10-16Dailininkas S.Makaraitis žurnalistus perkėlė į meno erdvę

Vilniuje, Šv. Jonų gatvės meno galerijoje šiuo metu vykstančioje parodoje „Medaliai – Lietuvos tūkstantmečiui“ yra ir vienas medalis skirtas Lietuvos žurnalistų sąjungos nariui. Tai dailininko Stasio Makaraičio šiemet galvanoplastikos būdu sukurtas varinis medalis „Dr. Jonas Vėlyvis“ .

2009-10-15Už pažeidimus laidoje „Karštas vakarėlis“ LNK skirtas įspėjimas

Lietuvos radijo ir televizijos komisija, atlikdama televizijos programų stebėseną, pastebėjo, kad rugėjo 30 d. transliuotoje LNK laidoje „Karštas vakarėlis“ buvo rodomi erotinio pobūdžio vaizdai.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media