2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žiniasklaida Lietuvoje

*print*

Archyvas

 

2009-11-03Kūrybinis konkursas „Žmogus ir aplinka“: dalyvauk ir laimėk

Lietuvos žurnalistų sąjunga ir Aplinkos ministerija kviečia žurnalistus dalyvauti tradiciniame kūrybiniame konkurse „Žmogus ir aplinka“ ir savo darbus pateikti iki š. m. gruodžio 1 dienos.

2009-11-03LRT mažina darbuotojų skaičių

Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija 2009 metais atleido 75 darbuotojus ir panaikino per 80 etatų. Tai sudaro maždaug 12 procentų visų darbuotojų.

2009-11-02Ar nevyriausybinių organizacijų balsas pakankamai girdimas viešoje erdvėje?

Šį antradienį (lapkričio 3 d.) 10.10 val. Žinių radijo laidoje „Žiniasklaidos anatomija“ vyks diskusija apie nevyriausybinių organizacijų galimybes efektyviai ginti visuomenės interesus viešoje erdvėje.

2009-11-02Konkursas “žaliesiems” žurnalistams artėja į pabaigą

Primename, kad Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos, Lietuvos žurnalistų sąjungos ir RsV agentūros "Komunikacijų raktas" organizuojamas konkursas „Žalioji energija Lietuvoje: problemos ir perspektyvos 2009" artėja į pabaigą, tad liko tik savaitė, per kurią žurnalistai dar gali siųsti savo darbus.

2009-10-30Iš spaustuvės atkeliavo almanachas

Paskutinėmis spalio dienomis išėjo iš spaudos almanachas “Žurnalistika 2008”. Tai – straipsnių rinkinys, supažindinantis kolegas žurnalistus ir plačiąją visuomenę su žurnalistikos raida 2008 metais. "Keistas jausmas apima redaguojant leidinį, kuriame laikas matuojamas žodeliu „vakar“,– sako leidinio redaktorė Aurelija Arlauskienė. – Štai dabar laiko traukinys didžiausiu greičiu prašvilpia pro 2009-ųjų vėlyvą rudenį, o mes stovime 2008-ųjų žiniasklaidos stotelėje. Kviečiu visus, skubančius ir nelabai, prisėsti šalia."

2009-10-30TV 3 gavo įspėjimą už įstatymo pažeidimus dvejose laidose

Lietuvos radijo ir televizijos komisija nustatė, kad šių metų spalį programoje „TV3“ transliuotose laidose „Akistata“ ir „TV Antis“ kalbant apie vadinamuosius „Kauno įvykius“ buvo paskelbti duomenys, pagal kuriuos galima nustatyti nukentėjusios nepilnametės asmens tapatybę.

2009-10-30Tarp Lietuvos radijo klausytojų – ir Prezidentas V.Adamkus

Vakar, paskutinį spalio ketvirtadienį, sukako lygiai septyni dešimtmečiai nuo pirmosios lietuviškos radijo transliacijos iš Vilniaus. Šį Lietuvos radijo jubiliejų redakcija minėjo istorinėje vietoje- buvusioje pirmojoje radiofono studijoje Gedimino prospekte. Iš improvizuotos radijo studijos, kuri įsikūrė Mažojo teatro vestibiulyje, reportažą parengė Jaunųjų žurnalistų klubas, vadovaujamas Erikos Straigytės.

2009-10-27V.Markevičius: kalbinsime 1939 m. radiofono laidų klausytojus

Lietuvos radijas mini ypatingą sukaktį, kurią įprasmins ne tik specialios radijo laidos, jų vedėjų išmonė, bet ir gyvai kalbinami 1939 m. radiofono pirmųjų laidų klausytojai. Į klausimus atsako Vytautas Markevičius, populiariausios Lietuvos radijo laidos „Ryto garsai“ vedėjas.

2009-10-27Lietuvos radijas mini transliacijos iš Vilniaus 70-metį

Paskutinį spalio ketvirtadienį sukanka lygiai septyni dešimtmečiai nuo pirmosios lietuviškos radijo transliacijos iš Vilniaus. 1939 m. spalio 29 d. vakarą iš Gedimino prospekte įsikūrusios Valstybės radiofono studijos nuskambėjo žodžiai: „Kalba Vilnius. Dabar yra 18 valandų. Pradedame pirmąją transliaciją iš Vilniaus radiofono studijos – Lietuvos sostinėje Vilniuje“. Pastarąja fraze rašytojas ir pranešėjas Kazys Inčiūra iš esmės pradėjo naują Lietuvos radijo epochą.

2009-10-27Ar redakcijos ir žurnalistai linkę pripažinti savo klaidas ir jas taisyti?

Šį antradienį (spalio 27 d.) 10.10 val. Žinių radijo laidoje „Žiniasklaidos anatomija“ vyko diskusija apie Lietuvos žurnalistų ir redaktorių atskaitomybę ir atsakomybę prieš visuomenę už savo veiklą. Laida bus kartojama.

2009-10-26Konstitucijos egzaminas: žinias pasitikrino per 58 000 piliečių

Šiemet Konstitucijos egzaminas surengtas Konstitucijos dienos išvakarėse, spalio 24-ąją. Vien per 1 valandą, kol vyko egzaminas savivaldybių salėse, pataisos įstaigose, tardymo izoliatoriuose bei internetu (DELFI ir Lzs.lt tinklalapiuose) Konstitucijos egzamino testą laikė per 1 500 šalies piliečių.

2009-10-24Konstitucijos egzaminas: lyderės pozicijoje- Klaipėdos miesto savivaldybė

Konstitucijos egzamino informaciniame centre kaupiami duomenys iš egzamino vietų. Šiuo metu jau gauti duomenys apie egzamino rezultatus iš beveik 50-ties savivaldybių ir 14-os pataisos įstaigų bei tardymo izoliatorių.

2009-10-24“Konstitucijos egzaminas - puiki proga išmokti būti piliečiu savo valstybėje”

Mūsų laisvės ir teisės - tai, be ko neįmanoma įsivaizduoti šiuolaikinės pilietinės visuomenės. Konstitucijos egzaminas - puiki proga prisiminti, o gal net ir išmokti būti piliečiu savo valstybėje.

2009-10-23Konstitucijos egzamino idėją palaikė beveik pusė tūkstančio mokyklų

Šiandien daugiau nei 50 000 moksleivių šventė Konstitucijos dieną. Konstitucijos žinių testo sprendimą mokyklose inicijavo visuomeninis projektas "Drąsinkime ateitį", Lietuvos Respublikos Teisingumo ministerija. Projektą vykdo Lietuvos žurnalistų sąjunga.

2009-10-23Konstituciją atsiverčia vis daugiau pataisos įstaigose esančių piliečių

Jau antrą kartą Konstitucijos egzaminas bus rengiamas pataisos įstaigose. Šiemet kartu su visais gyventojais pasitikrinti Konstitucijos žinias ketina apie 300 nuteistųjų ir pusšimtis čia dirbančių pareigūnų. 2008 metais Konstitucijos egzaminą pataisos įstaigose laikė 223 nuteistieji ir 51 pareigūnas.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media