2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas

 

2021-03-03Kultūros komitetas vienbalsiai pritarė patobulintiems teisės aktų projektams, kad žurnalistai neatlygintinai gautų duomenis iš registro ar valstybės informacinės sistemos tvarkytojo

Šios dienos Seimo Kultūros komiteto posėdyje, vykusiame nuotoliniu būdu, sausio 11 d. Seimo valdybos sprendimu sudarytos darbo grupės vadovas Vytautas Kernagis pristatė atlikto darbo rezultatus. Kultūros komitetas vienbalsiai pritarė darbo grupės patobulintiems teisės aktų projektams. Tolimesnė šių projektų eiga – pateikimas Seimo plenariniame posėdyje.

2021-03-03Valstybingumo atkūrimo 31-ųjų metinių renginių programa

Virtualios parodos, istorijos žinių konkursas, šviesų ir meninės instaliacijos, pirmąkart organizuojama pasaulio lietuvius suvienijusi kultūrinė iniciatyva „Pasveikink Lietuvą“, koncertai, tradiciniai šventiniai valstybingumo atkūrimo metinių renginiai ir kt. – taip šiemet bus paminėtos 31-osios Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos metinės.

2021-02-22Kultūros komitetas siūlys Seimui tris kandidatus į Lietuvos radijo ir televizijos komisiją

Seimo Kultūros komitetas, vadovaudamasis Visuomenės informavimo įstatymo 47 straipsnio 4 dalimi, teikia Seimui Rimanto Bagdzevičiaus, Aurelijaus Zyko ir Ričardo Slapšio kandidatūras į Lietuvos radijo ir televizijos komisijos narius.

2021-02-21Metų žodžio ir Metų posakio rinkimai: nugalėjo MELAGIENA, KAUKĖ ir KNYGNEŠIŲ TAUTOS NESUSTABDYSI! (1)

Vasario 21 d. baigėsi ketvirtą kartą Lietuvoje surengti Metų žodžio ir Metų posakio rinkimai. Tradiciškai vyko du balsavimai: visuomenės ir komisijos. Visuomenės balsavime portale Alfa.lt 2020-ųjų Metų žodžiu išrinkta MELAGIENA. Komisija Metų žodžiu išrinko KAUKĘ. Ir visuomenės, ir komisijos balsavime 2020-ųjų Metų posakiu pripažintas KNYGNEŠIŲ TAUTOS NESUSTABDYSI!

2021-02-16Gyventojų tautybės, gimtosios kalbos ir išpažįstamo tikėjimo statistinis tyrimas

Primename, kad iki vasario 28 d. dar galite užpildyti Gyventojų tautybės, gimtosios kalbos ir išpažįstamo tikėjimo statistinio tyrimo anketą. Prisijungti galite adresu https://surasymas.stat.gov.lt/ suvedę tikslius asmens duomenis (asmens kodą ir galiojančio dokumento numerį) arba per Elektroninius valdžios vartus. Atsakyti reikia tik į keturis klausimus, todėl anketos pildymas trunka vos keletą minučių. Tyrimo metu gyventojų klausiama, kokia jų tautybė, gimtoji kalba, kokių dar kalbų moka, kokį tikėjimą išpažįsta.

2021-02-12Išrinkti 2021 m. Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medalio „Tarnaukite Lietuvai“ laureatai

Seimo Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medalio „Tarnaukite Lietuvai“ kandidatų vertinimo komisijos vasario 12 d. posėdyje apsvarstyti pateikti kandidatai ir slaptu balsavimu išrinkti 2021 m. Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medalio „Tarnaukite Lietuvai“ laureatai.

2021-01-22Lietuvos kultūros taryba: Kūrėjai kviečiami teikti paraiškas stipendijoms

Lietuvos kultūros taryba skelbia individualių valstybės stipendijų kultūros ir meno kūrėjams konkursą. Individualios stipendijos, skiriamos individualiai kultūros ar meno kūrėjų kūrybinei raiškai skatinti ir jai šiuo sudėtingu periodu palaikyti.

2021-01-20 Kviečiame dalyvauti Metų žodžio ir Metų posakio rinkimuose

Ketvirtą kartą Lietuvoje vyksta Metų žodžio ir Metų posakio rinkimai. Jų organizatoriai – Lietuvių kalbos draugija, Lietuvių kalbos institutas ir portalas Alfa.lt – kviečia susipažinti su kandidatais ir balsuoti. Balsavimas portale Alfa.lt vyks iki vasario 20 dienos. Rezultatai, kaip jau įprasta, bus paskelbti vasario 21 dieną – Tarptautinę gimtosios kalbos dieną. Laukiame Jūsų balsų Metų žodžio ir Metų posakio rinkimuose!

2021-01-18Lietuvos meno kūrėjų asociacija: kultūrai skirti pinigai turi būti skirstomi atsakingai

Lietuvos meno kūrėjų asociacija (LMKA), jungianti 12 savarankiškų kūrybinių organizacijų ir atstovaujanti per 4400 kūrėjų, išsako savo nuomonę dėl skandalingo Lietuvos kultūros tarybos 2020 lapkričio 24 dienos sprendimo skirti daugiau nei 30 tūkst. eurų subsidiją Rusijos atlikėjų Filipo Kirkorovo ir Michailo Šufutinskio pasirodymų Lietuvoje organizatoriams. Žinia apie šį sprendimą pribloškė Lietuvos piliečius ir ypač kultūros ir meno žmones tuojau po kruvinosios Sausio 13-osios trisdešimtųjų metinių paminėjimo, 2021 m. sausio 14 dieną.

2021-01-16Audiovizualinės žiniasklaidos paslaugų direktyva perkelta į nacionalinę teisę

2021 m. sausio 14 d. Lietuvos Respublikos Seimas priėmė Visuomenės informavimo įstatymo pakeitimus, kuriais buvo perkelta Audiovizualinės žiniasklaidos paslaugų direktyva. Direktyvos nuostatos buvo peržiūrėtos atsižvelgiant į kintančias audiovizualinės rinkos realijas, ją 2018 m. lapkričio mėn. priėmė Europos Sąjungos Taryba.

2020-12-23Kultūros organizacijų veiklų tęstinumui paskirstyta 5,34 mln. eurų (1)

Lietuvos kultūros taryba paskelbė pirmuosius 2021 m. kultūros ir meno projektų finansavimo rezultatus – kultūros ir meno organizacijoms jau paskirstyta daugiau nei 5,34 mln. eurų Kultūros rėmimo fondo lėšų, iš kurių 4,65 mln. atiteks strateginėms kultūros ir meno kūrėjų organizacijoms bei tarptautiniams renginiams.

2020-12-10Konkursas: kultūros ir meno projektus Vilniaus savivaldybė parems beveik 0,5 mln. Eur

Tradicinis sostinės savivaldybės organizuojamas Kultūros rėmimo programų projektų konkursas šiemet ir vėl kviečia skirtingų kultūros ir meno sričių organizacijas dalyvauti konkurse ir gauti iki 5 tūkst. eurų finansavimą planuojamiems projektams įgyvendinti. Iš viso 2021 m. projektų konkursui numatoma skirti apie 435 tūkst. eurų. Paraiškų laukiama iki 2021 m. sausio 4 dienos.

2020-12-09Europos komunikacijos apdovanojimuose – trigubas „Integrity“ su „Swedbank“ triumfas

Vakar paskelbtuose svarbiausiais laikomuose Europos komunikacijos apdovanojimuose „European Excellence Awards“ Lietuvos ryšių su visuomene bendrovė „Integrity PR“ kartu su agentūros klientu „Swedbank“ pelnė tris apdovanojimus. Aukščiausią pirmąją vietą užėmė banko savanorystės projektas „Gerų darbų maratonas“, o edukacinė knyga vaikams apie finansus „Pinigai ir kiti Gilučių šeimos reikalai“ pateko tarp geriausių projektų ir Baltijos šalių, ir išorinių leidinių kategorijoje visoje Europoje.

2020-12-04Monika Garbačiauskaitė-Budrienė išrinkta EBU vykdančios valdybos nare

LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė išrinkta Europos transliuotojų sąjungos (angl. European Broadcasting Union, EBU) vykdomosios valdybos 2021–2022 m. nare ir tapo pirmąja Baltijos šalių visuomeninių transliuotojų atstove, eisiančia šias aukštas pareigas EBU.

2020-12-01Paskelbtas 2020 m. geriausių radijo ir televizijos laidų konkursas „Pragiedruliai“

Š. m. gruodžio 1 d. Lietuvos radijo ir televizijos komisija paskelbė geriausių 2020 m. radijo ir televizijos laidų konkursą „Pragiedruliai“.

2020-11-13Atnaujintos ESBO Žurnalistų saugumo gairės

Norėtume informuoti apie ką tik Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) Atstovo žiniasklaidos laisvei biuro pristatytas atnaujintas Žurnalistų saugumo gaires. Tai jau trečiasis šio dokumento leidimas. Gal Jums bus naudinga ir prasminga pasidalinti su kolegomis žurnalistais.

2020-11-09Momentinių fotografijų konkursas „Saviizoliacijos pramogos“

Konkurso tikslas – šiame skaitmeninės gausos amžiuje įvertinti fotografų gebėjimus „pagauti“ lemtingą akimirką vienu kadru – momentine fotografija. Vertinant fotografijas pirmumas bus teikiamas reportažinį, dokumentinį fotografijos žanrą atliepiančioms momentinėms fotografijoms. Konkurse gali dalyvauti tik momentinės fotografijos, sukurtos per pastaruosius trejus metus.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media