2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas

 

2021-05-25Visuomenės informavimo etikos asociacija: smurtas prieš žurnalistus negali būti pateisinamas (2)

Visuomenės informavimo etikos asociacija, vienijanti didžiąją dalį Lietuvos žiniasklaidos priemonių ir žurnalistų organizacijų, protestuoja prieš Baltarusijos vyriausybės veiksmus dėl beprecedenčio Baltarusijos saugumo tarnybų išpuolio gegužės 23 d. lėktuve, skridusiame iš Atėnų į Vilnių. Jėga privertę pakeisti skrydžio kryptį ir privertę orlaivį nusileisti Minsko oro uoste, Baltarusijos jėgos struktūros sulaikė interneto portalo NEXTA įkūrėją, žurnalistą Romaną Pratasevičių ir kartu su juo skridusią EHU studentę Sofią Sapegą.

2021-05-082021 metų Kalbos premija skirta redaktorei, vertėjai Donatai Linčiuvienei (4)

Seimo Lituanistikos tradicijų ir paveldo įprasminimo komisija, kaip ir kasmet, skiria žodžio laisvės gynėjos, labdaros organizatorės Felicijos Bortkevičienės atminimą įamžinančią Kalbos premiją. Šiais 2021 m. Kalbos premiją nutarta skirti redaktorei, vertėjai, tekstologei Donatai Linčiuvienei.

2021-05-06Konkursas žurnalistams – apie religijos ir įsitikinimų laisvę Lietuvoje

Naujųjų religijų tyrimų ir informacijos centras (NRTIC) kartu su partneriais - Lietuvos žurnalistų sąjunga (LŽS) ir Nacionaline žurnalistų kūrėjų asociacija (NŽKA) - kviečia žurnalistus aktyviai dalyvauti kūrybiniame rašinių konkurse „Religijos ir įsitikinimų laisvė Lietuvoje“, kuris startuoja šiandien, t. y. gegužės 6 d. ir vyks iki birželio 16 d.

2021-04-23Kūrybinis konkursas žurnalistikos studentams ir regioninių žiniasklaidos priemonių žurnalistams (1)

Kviečiame sudalyvauti žurnalistikos studentus ir regioninių žiniasklaidos priemonių žurnalistus kūrybiniame konkurse, kuriame lauksime straipsnių ar vaizdo reportažų žiedinės ekonomikos, o plačiąja prasme – mus supančios aplinkos išsaugojimo tema.

2021-04-22LRT: Konkursas etikos kontrolieriaus (-ės) pareigoms

PRETENDENTAS PRIVALO PATEIKTI: nustatytos formos prašymą leisti dalyvauti konkurse (aprašo 1 priedas); asmens tapatybę patvirtinančio dokumento kopiją; išsamų curriculum vitae; Etikos kontrolieriaus veiklos viziją (ne daugiau 5 puslapiai). Visi teikiami dokumentai turi būti patvirtinti pretendento kvalifikuotu el. parašu. Rekomenduojame parašui naudoti šias programas: https://www.gosign.lt/lt/ arba https://www.dokobit.com/lt/. Dokumentų lauksime iki š.m. balandžio 30 dienos adresu personalas@lrt.lt. Siųskite dokumentus su nuoroda „Etikos kontrolierius (-ė)“.

2021-04-22Skelbiamas žurnalistų kūrybinis konkursas „Organų donorystei – taip!“  (1)

Nacionalinis transplantacijos biuras prie Sveikatos apsaugos ministerijos, Lietuvos žurnalistų sąjunga ir Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija skelbia žurnalistų kūrybinį konkursą „Organų donorystei – taip!“ Konkurso dalyviai Komisijai pateikia nuo praėjusiųjų metų rugsėjo 16 dienos iki einamųjų metų rugsėjo 16 dienos šalies žiniasklaidoje skelbtas publikacijas, reportažus ar nuotraukas organų donorystės tema.

2021-04-17Pagal priežiūros įstaigų Švieslentę - LRTK yra tarp pažangiausių

Ekonomikos ir inovacijų ministerija pristatė 2020 m. priežiūros institucijų veiklos pažangumo tyrimo (Švieslentės) rezultatus. Lietuvos radijo ir televizijos komisija (toliau – LRTK) buvo įvertinta kaip viena iš didžiausią pažangą padariusių institucija. Lyginant padarytą pažangą su 2018 m. rodikliais, ji pakilo į pirmą vietą, o pagal 2020 m. rodiklius - iš 47 vertintų institucijų LRTK užėmė trečią vietą, užsitikrindama aukštą A pažangumo indekso reikšmę.

2021-04-15Skelbiami Nacionalinių Lietuvos kino apdovanojimų nominantai. Kas ir už ką?

Lietuvos kino centras skelbia šiemet pirmą kartą vyksiančių Nacionalinių Lietuvos kino apdovanojimų nominantų sąrašą. Apdovanojimai vyks šių metų gegužės 29 d., renginį transliuos LRT TELEVIZIJA.

2021-04-08Lietuvos meno kūrėjų asociacija: DĖL LIETUVOS KULTŪROS TARYBOS VEIKLOS IR FUNKCIJŲ PERŽIŪROS (1)

Lietuvos meno kūrėjų asociacija (LMKA), nuosekliai stebėdama kultūros ir meno procesus ir pati aktyviai veikdama šiame lauke, artėjant Seimo Kultūros komitete numatomam Kultūros tarybos veiklos pristatymui ir aptarimui, kreipiasi į politikus, atsakingus už šalies kultūros politikos formavimą bei įgyvendinimą, ir plačiąją visuomenę (kultūros bendruomenę).

2021-04-01Po svarstymo Seime pritarta pataisoms dėl žurnalistų teisės neatlygintinai gauti duomenis iš valstybės registrų

Seimas po svarstymo bendru sutarimu pritarė Visuomenės informavimo įstatymo ir lydimųjų teisės aktų pataisoms (projektas Nr. XIVP-306(2), kuriomis numatoma sudaryti sąlygas žurnalistams neatlygintinai gauti duomenis iš registrų ar valstybės informacinių sistemų (tvarkytojų) ir taip užtikrinti visuomenės atvirumą bei teisę gauti teisingą, tikslią ir nešališką informaciją. Tam, kad naujos nuostatos būtų priimtos, Seimas turės balsuoti dar kartą.

2021-03-22Neturintys galimybės dirbti namuose kūrėjai kviečiami naudotis erdviomis Vilniaus mokytojų namų auditorijomis

„Namie trūksta erdvės – Mokytojų namai Tau padės! Visas mūsų pasaulis sumažėjo iki vieno namų ūkio. Miegamasis virto darbo kambariu ar mokyklos klase. Virtuvėje vyksta nuotolinis baseino būrelis ar zoom konferencija. Kai kiekvienas šeimos narys okupuoja gyvenamąją erdvę savo reikmėms, sunku rasti ramų kampelį savo darbams ir kūrybai“, sakoma įstaigos pranešime spaudai.

2021-03-21Asociacija LATGA: Iki kovo 31 d. laukiame paraiškų dėl dalinio projektų finansavimo iš socialinio kultūrinio fondo lėšų

Primename, kad, kaip ir kiekvieną pavasarį, Asociacija LATGA vykdo konkursą daliniam Socialinio kultūrinio fondo finansavimui gauti. Paraiškas siųsti galima iki kovo 31 d. imtinai tiek paprastu, tiek elektroniniu paštu. Siųsdami el. paštu latga@latga.lt, subject langelyje įrašykite “paraiška”. Pasistenkite atsiųsti kuo geresnės kokybės elektronines paraiškų versijas (su parašais), kad būtų galima lengvai įskaityti. Šiuo metu lankytojai LATGA būstinėje (J.Basanavičiaus g.) nepriimami dėl koronaviruso grėsmės.

2021-03-04Prienų rajono savivaldybė ir Lietuvos žurnalistų sąjunga skelbia konkursą Mato Šalčiaus premijai gauti

Žymaus Lietuvos visuomenės veikėjo, žurnalisto, rašytojo, keliautojo ir idealisto, kraštiečio Mato Šalčiaus premijos steigėja yra Prienų rajono savivaldybė. Konkursas ir apdovanojimo renginys rengiami kartu su Lietuvos žurnalistų sąjunga. Konkursas premijai gauti organizuojamas kiekvienais metais. 1000 eurų premija skiriama žurnalistui (-ams) už pasaulio pažinimo skatinimą bei brandžius ir išsamius spaudos, radijo, fotografijos, televizijos, interneto žiniasklaidos autorinius darbus kelionių tematika, paskelbtus per kalendorinius metus.

2021-03-03Asociacijos LATGA direktore tapo teisininkė Laura Baškevičienė

Šią savaitę Asociacijos LATGA administracijos direktorės pareigas pradėjo eiti Laura Baškevičienė, laimėjusi viešą konkursą, kurį organizavo praėjusių metų pabaigoje išrinkta asociacijos Taryba, sudaryta iš 13 narių. L.Baškevičienė kurį laiką dirbo asociacijos teisininke, vėliau tapo Teisės skyriaus vadove, o paskutiniu metu ėjo direktoriaus pavaduotojos pareigas.

2021-03-03Kultūros komitetas vienbalsiai pritarė patobulintiems teisės aktų projektams, kad žurnalistai neatlygintinai gautų duomenis iš registro ar valstybės informacinės sistemos tvarkytojo

Šios dienos Seimo Kultūros komiteto posėdyje, vykusiame nuotoliniu būdu, sausio 11 d. Seimo valdybos sprendimu sudarytos darbo grupės vadovas Vytautas Kernagis pristatė atlikto darbo rezultatus. Kultūros komitetas vienbalsiai pritarė darbo grupės patobulintiems teisės aktų projektams. Tolimesnė šių projektų eiga – pateikimas Seimo plenariniame posėdyje.

2021-03-03Valstybingumo atkūrimo 31-ųjų metinių renginių programa

Virtualios parodos, istorijos žinių konkursas, šviesų ir meninės instaliacijos, pirmąkart organizuojama pasaulio lietuvius suvienijusi kultūrinė iniciatyva „Pasveikink Lietuvą“, koncertai, tradiciniai šventiniai valstybingumo atkūrimo metinių renginiai ir kt. – taip šiemet bus paminėtos 31-osios Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos metinės.

2021-02-22Kultūros komitetas siūlys Seimui tris kandidatus į Lietuvos radijo ir televizijos komisiją

Seimo Kultūros komitetas, vadovaudamasis Visuomenės informavimo įstatymo 47 straipsnio 4 dalimi, teikia Seimui Rimanto Bagdzevičiaus, Aurelijaus Zyko ir Ričardo Slapšio kandidatūras į Lietuvos radijo ir televizijos komisijos narius.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media