2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas

 

2023-08-10Kviečiame regioninės žiniasklaidos žurnalistus, redaktorius ir leidėjus registruotis į dviejų dienų seminarą Vilniuje

Kviečiame regioninės žiniasklaidos žurnalistus, redaktorius ir leidėjus registruotis į dviejų dienų seminarą Vilniuje, kurį rengia Europos Parlamento biuras Lietuvoje ir Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje.

2023-06-30Raimondas Puišys - Mato Šalčiaus premijos konkurso nugalėtojas

Mato Šalčiaus premijos konkurso nugalėtoju tapo keliautojas, Lietuvos fotomenininkų sąjungos ir Lietuvos žurnalistų sąjungos narys Raimondas Puišys – už Mato Šalčiaus kelionių idėjų puoselėjimą ir tęstinumą, fotoalbumus „Asmenybė, prilygstanti kalnui“, „Ekspedicija „Lai Vėjus 2021“, autorinių darbų kelionių tematika viešinimą ir pristatymą įvairiose parodose bei susitikimuose.

2023-06-07Popiežius dalyvavo laidoje Italijos televizijos studijoje

Italijos viešojo transliuotojo televizijos pirmojo kanalo perduotoje kassavaitinėje religinėje laidoje dalyvavo popiežius Pranciškus. Laida buvo įrašyta gegužės 27 d. pačiam popiežiui nuvykus į televizijos studiją.

2023-06-01Pastoraciniai apmąstymai apie dalyvavimą socialinėje žiniasklaidoje

Pirmadienį, gegužės 29 d., Vatikane buvo paskelbtas dokumentas „Visapusiško dalyvavimo link. Pastoraciniai apmąstymai apie dalyvavimą socialinėje žiniasklaidoje“. Dokumentą parengė Šventojo Sosto komunikacijos dikasterija.

2023-05-22Kviečiame dalyvauti LRT diskusijų laidoje „Lietuva kalba“

Kreipiamės, norėdami pakviesti Jus sudalyvauti LRT "Lietuva kalba" diskusijų laidoje - gegužės 24 d. (trečiadienį) nuo 21:00 val.

2023-05-10J. Kelkio medalis – Jolantai Beniušytei (8)

Klaipėdos žurnalistų bendruomenė, minėdama Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną, lietuviškosios žurnalistikos pradininko Johano Kelkio medaliu apdovanojo klaipėdietę žurnalistę Jolanta Beniušytę, Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos narę.

2023-05-062023 metų Kalbos premija skiriama žurnalo „Gimtoji kalba“ vyr. redaktorei Ritai Urnėžiūtei. Sveikiname! (2)

Seimo Lituanistikos tradicijų ir paveldo įprasminimo komisija (Komisija) jau 20-ąjį kartą skiria žodžio laisvės gynėjos, labdaros organizatorės Felicijos Bortkevičienės atminimą įamžinančią Kalbos premiją. Šiais metais ja pagerbiama ilgametė lituanistų profesinio žurnalo „Gimtoji kalba“ vyriausioji redaktorė, Lietuvių kalbos draugijos tarybos narė Rita Urnėžiūtė.

2023-04-27Kovai su piratavimu skirta beveik 700 tūkst. – dalyvaukite LKT finansavimo konkurse!

Lietuvos kultūros taryba siekdama stiprinti autorių teisių apsaugą ir legalaus turinio vartojimą skelbia finansavimo konkursą. Jame bus paskirstyta beveik 700 tūkst. eurų, o projektus galima vykdyti etapais. Lietuvos kultūros taryba paraiškų laukia iki gegužės 16 d. (imtinai).

2023-04-20LŽS: Migrantų „atstūmimo“ politika - grėsmė žmogaus teisėms ir spaudos laisvei

Lietuvos žurnalistų sąjunga ragina politikus ypatingai rimtai vertinti ir įsiklausyti į žmogaus teisių gynėjų pastabas dėl Valstybės sienos apsaugos įstatymo pataisų, kurių svarstymas vyksta Seime. Būtina numatyti visus galimus saugiklius dėl vadinamų „atstūmimų“ (taip pat žurnalistų teisės rinkti apie tai informaciją) ir taip užkirsti kelią žmogaus teisių pažeidimams bei žurnalistų laisvių nepagrįstiems ribojimams.

2023-04-18Klaipėdoje mokymai žiniasklaidos atstovams ir atstovėms: Pagarbus ir įtraukus LGBTQ+ bendruomenės vaizdavimas žiniasklaidoje

Klaipėdoje mokymai vyks 2023 m. balandžio 28 d. 10-13 val., Kultūros fabrike, Bangų g. 5A, LT-91250 Klaipėda. REGISTRACIJA (vietų skaičius ribotas, tad kviečiame registruotis iki balandžio 24 d.):

2023-04-13Finansų ministerija kviečia dalyvauti kasmetiniame žurnalistų ir tinklaraštininkų konkurse: Europos Sąjungos lėšomis įgyvendinamus socialinius ir ekonominius pokyčius

Finansų ministerija kviečia dalyvauti kasmetiniame žurnalistų ir tinklaraštininkų konkurse, kuriame žiniasklaidos ekspertai vertins Jūsų straipsnius, radijo ir TV reportažus, laidas apie Europos Sąjungos lėšomis įgyvendinamus socialinius ir ekonominius pokyčius. Darbus prašome siųsti iki balandžio 17 dienos, o šventinis renginys, kuriame nugalėtojai bus apdovanoti piniginėmis premijomis – gegužės 5 dieną.

2023-04-01Gabrielės Petkevičaitės-Bitės medalio „Tarnaukite Lietuvai“ kandidatų vertinimo komisijos pranešimas: pagerbti Lietuvos šviesuoliai. Tarp laureatų yra ir žurnalistų

Kovo 30 d. Panevėžio Dailės galerijoje laureatams buvo įteikti Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medaliai „Tarnaukite Lietuvai“. Medalis skiriamas siekiant skatinti Lietuvos visuomenę dirbti valstybės labui ir jos gerovei, reikšti ir įgyvendinti pozityvias idėjas, brandinančias visuomenės pilietiškumą, tautinę savimonę ir kultūrinį sąmoningumą. Tai yra paskatinimas, skiriamas už visuomeninę veiklą, geranoriškus darbus.

2023-03-28Aleksandro Stulginskio žvaigždė skirta Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarui, žurnalistui Česlovui Juršėnui ir Ukrainos Aukščiausiosios Rados Pirmininkui Ruslanui Stefančukui

Seimas nusprendė 2023 m. Seimo apdovanojimą – Aleksandro Stulginskio žvaigždę – skirti Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarui, žurnalistui Česlovui Juršėnui ir Ukrainos Aukščiausiosios Rados Pirmininkui Ruslanui Stefančukui.

2023-03-20Skelbiamas 2023 metų Kalbos premijos konkursas

Pretendentų kandidatūras turi teisę siūlyti fiziniai ir Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka įregistruoti juridiniai asmenys, kurie iki 2023 m. balandžio 24 d. privalo Komisijai pateikti motyvuotą rekomendaciją, pretendento gyvenimo ir profesinės veiklos aprašymą, svarbiausių pretendento darbų sąrašą (nurodyti atliktus neatlygintinai).

2023-03-07Pagarbus ir įtraukus LGBTQ+ bendruomenės vaizdavimas žiniasklaidoje. Kviečiame į mokymus žiniasklaidos atstovams ir atstovėms

Vilniuje mokymai vyks 2023 m. kovo 31 d. 10-13 val., IBIS Vilnius Centre viešbutyje, Rinktinės g. 18, LT-09322 Vilnius.

2023-02-27Kunigas, Marijos radijo programų direktorius Saulius Bužauskas paskirtas Kauno arkivyskupijos vyskupu augziliaru (1)

2023 metų vasario 27 d., Šventasis Tėvas Pranciškus tituliniu Castello di Tatroporto vyskupu ir Kauno arkivyskupijos augziliaru paskyrė Vilniaus arkivyskupijos kunigą Saulių Bužauską, dabartinį Marijos radijo programų direktorių.

2023-02-24Junkitės į Melagingų naujienų atpažinimo dirbtuves

Kovo 4 d. 10 – 15 val. Best Western viešbutyje (Konstitucijos pr. 14, Vilnius) kviečiame dalyvauti TITAN kūrybinėse dirbtuvėse. Dirbtuvės padės geriau suprasti, kas yra dezinformacija (melagingos naujienos), kokią įtaką ji daro gyvenimui ir ką galime padaryti, kad ją sustabdytume. Laukiami visi žurnalistai, norintys dalyvauti.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media