2024 m. balandžio 29 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas

 

2020-11-09Momentinių fotografijų konkursas „Saviizoliacijos pramogos“

Konkurso tikslas – šiame skaitmeninės gausos amžiuje įvertinti fotografų gebėjimus „pagauti“ lemtingą akimirką vienu kadru – momentine fotografija. Vertinant fotografijas pirmumas bus teikiamas reportažinį, dokumentinį fotografijos žanrą atliepiančioms momentinėms fotografijoms. Konkurse gali dalyvauti tik momentinės fotografijos, sukurtos per pastaruosius trejus metus.

2020-11-05Lietuvos kultūros taryba skelbia sričių ir programų finansavimo konkursus

Siekdama užtikrinti kultūrinių ir kūrybinių veiklų tęstinumą šalyje, Lietuvos kultūros taryba skelbia 2021 m. visų kultūros ir meno sričių, Tolygios kultūros raidos ir 7 programų finansavimo konkursus. Kultūros ir meno projektų paraiškų laukiama iki gruodžio 1 d. (imtinai).

2020-11-03Bankas „Luminor“ išsirinko komunikacijos partnerius

Bankas „Luminor“ ryšių su visuomene partneriais pasirinko finansinės ir strateginės komunikacijos agentūrą „Publicum FComm“. Pasirinkimą lėmė agentūros patirtis bankų ir finansų rinkose, įtaigi strategija ir platus požiūris į komunikaciją.

2020-10-22Kultūros ministerija kviečia teikti paraiškas Vyriausybės kultūros ir meno premijoms gauti

Paraiškas galima teikti iki 2020 m. lapkričio 10 d. Vyriausybės kultūros ir meno premija skiriama Lietuvos, taip pat pasaulio lietuvių kultūros ir meno kūrėjams ir veikėjams (toliau – pretendentai) už svarų indėlį į kultūrą ir meną ir ypatingus šios srities nuopelnus.

2020-10-21Vėl skelbiamas tradicinis kūrybinis konkursas žurnalistams „Žmogus ir aplinka“

Aplinkos ministerija ir Lietuvos žurnalistų sąjunga skelbia tradicinį kūrybinį konkursą žurnalistams „Žmogus ir aplinka". Kaip numato jo nuostatai, konkursinius darbus reikia pateikti iki gruodžio 4 dienos.

2020-10-17Seimas pritarė ilgalaikėms lietuvių kalbos plėtros skaitmeninėje terpėje ir kalbos technologijų pažangos gairėms

Seimas, 95 balsavime dalyvavusiems parlamentarams balsavus už, pritarė nutarimui „Dėl Lietuvių kalbos plėtros skaitmeninėje terpėje ir kalbos technologijų pažangos 2021–2027 m. gairių patvirtinimo“. Šiuo dokumentu patvirtinamos Lietuvių kalbos plėtros skaitmeninėje terpėje ir kalbos technologijų pažangos 2021–2027 metų gairės.

2020-10-15Spalio 26-30 d.: UNESCO Pasaulinė medijų ir informacinio raštingumo savaitė

Spalio 26-30 d. vyks jau gražia tradicija tapusi, šiais metais jau 10-oji tarptautinė konferencija, skirta paminėti UNESCO Pasaulinę medijų ir informacinio raštingumo savaitę (Global Media and Information Literacy (MIL) Week). Konferenciją pavadinimu “Resisting Disinfodemic: MIL for everyone, by everyone”, atspindinčiu pastarojo laiko aktualijas, ir Jaunimo forumą, nuolat lydintį konferenciją, nuotoliniu būdu organizuoja UNESCO Komunikacijos ir informacijos sektorius ir Korėjos Respublika.

2020-09-14Malaišiuose – skambi Vaižgantinių šventė, naujas Vaižganto premijos laureatas  (2)

Gražią šeštadienio dieną lietuvių literatūros klasiko, tautos švietėjo, kanauninko Juozo Tumo -Vaižganto gimtajame Malaišių kaime vėl įvyko tradicinis respublikinis renginys, pavadintas skambiu žodžiu – „Vaižgantinės“. Į Malaišius suvažiavo svečiai iš Vilniaus ir Kauno, Utenos ir Anykščių, Kovarsko ir Svedasų... Lietuvos žurnalistų sąjungos dėka į šventę turėjo progos atvykti ir nemažas vilniečių žurnalistų būrys. Buvo puiki proga pasinerti į prisiminimus ir apmąstymus prie Vaižganto paminklo, prie skulptūrų rašytojo kūrybos motyvais, susipažinti su senuoju Malaišių kaimu.

2020-08-28Kolega Alfonsas Čepauskas - 8-os Pasaulio žemaičių dailės parodos laureatas. Sveikiname!

Mūsų kolega, LŽS Senjorų klubo narys Alfonsas Čepauskas tapo šiemet vykusios 8-os Pasaulio žemaičių dailės parodos laureatu. Sveikiname!

2020-08-26Valstybės teikiamos dalinės finansinės paramos kultūriniams, visuomenės informavimo saugumo, medijų raštingumo ugdymo ir šviečiamiesiems projektams pagal SRTRF pateiktas paraiškas 2021 metų konkursas

Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo taryba skelbia kultūrinių, visuomenės informavimo saugumo, medijų raštingumo ugdymo ir šviečiamųjų projektų, kuriems per Fondą gali būti suteikta valstybės dalinė finansinė parama, 2021 m. konkursą. Konkursas organizuojamas ir vykdomas vadovaujantis Lietuvos Respublikos visuomenės informavimo įstatymu, LR Vyriausybės patvirtintais bendraisiais nuostatais dėl valstybės dalinės finansinės paramos projektams pagal Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondui pateiktas paraiškas, konkurso bendrųjų sąlygų aprašu bei Fondo įstatais.

2020-08-18Vaižgantinės rugsėjo 12 dieną Malaišiuose. Kviečiame! (3)

12-ųjų „Vaižgantinių" respublikinė šventė organizuojama 2020 m. rugsėjo 12 dieną, šeštadienį, nuo 13 val. Juozo Tumo-Vaižganto gimtajame Malaišių kaime (Anykščių r., Svėdasų sen.)

2020-08-05Seimo narys Robertas Šarknickas: „LRT pastato būklė – link katastrofos“

Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) pastatų patalpų būklė verčia sunerimti. Kartu su kolega patarėju, teisininku Edgaru Aganausku ir LRT administracijos direktoriumi Tomu Rytel diskutavome dėl patalpų rekonstrukcijos bei naujo pastato statybų galimybių.

2020-07-24Vilniuje vyks Pasaulinis lietuvių kalbos ir kultūros vasaros forumas. Kviečiami žurnalistai

Liepos 27 d. 11 val. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje (Konferencijų salėje, V a.) vyks Pasaulinis lietuvių kalbos ir kultūros vasaros forumas, kurio dalyviai ir svečiai kalbės apie lietuvių kalbos ir lietuvybės sklaidos galimybes. Forume bus pristatyti Vytauto Didžiojo universiteto Lituanistinių studijų dalyviai. Net 25 užsienio lituanistinių mokyklų mokytojai iš 10 pasaulio šalių nuotoliniu būdu tobulins lietuvių kalbos, pedagoginius ir kitus įgūdžius, dalinsis patirtimi su Lietuvos pedagogais, kultūros, meno atstovais.

2020-07-20Skelbiamas žurnalistų kūrybinis konkursas „Organų donorystei – taip!”

Nacionalinis transplantacijos biuras prie Sveikatos apsaugos ministerijos ir Lietuvos žurnalistų sąjunga skelbia kūrybinį konkursą žurnalistams „Organų donorystei – taip!”.

2020-07-15Žurnalistai kviečiami į mokymus: šiuolaikinės dezinformacijos iššūkiai

„Pilietinio Atsparumo Iniciatyva“ (en. Civic Resilience Initiative, CRI), bendradarbiaudama kartu su NATO centriniu štabu Briuselyje ir Konradu Adenauerio Fondu, kviečia Jus prisijungti prie dviejų dienų mokymų “Šiuolaikinės dezinformacijos iššūkiai”, kurie vyks rugpjūčio 15-16 dienomis puikiame viešbutyje „Margis“ šalia Trakų. Mokymų metu Jūs turėsite puikią progą išgirsti geriausius Lietuvos saugumo ekspertus, kartu su jais diskutuo­ti apie netikras naujienas, informacinius karus ir dezinformaciją.

2020-06-30„Luminor“ komunikacijai pradėjo vadovauti Indrė Baltrušaitienė

„Luminor“ banko Lietuvoje komunikacijos vadove dirbti pradėjo Indrė Baltrušaitienė, prieš tai vadovavusi prekybos tinklo IKI komunikacijai.

2020-06-23Nuotolinis seminaras visuomenei ir žiniasklaidai ES RYTŲ PARTNERYSTĖ: PASIEKIMAI IR IŠŠŪKIAI

Nuotolinis seminaras visuomenei ir žiniasklaidai ES RYTŲ PARTNERYSTĖ: PASIEKIMAI IR IŠŠŪKIAI įvyks 2020 m. birželio 25 d., ketvirtadienį, 14.00–15.30 val.. Seminaras skirtas aptarti vienos ambicingiausių ir sėkmingiausių Europos Sąjungos iniciatyvų – Rytų partnerystės – pasiekimus ir perspektyvą.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media