2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas

 

2021-11-05Įteikti Baltijos Asamblėjos apdovanojimai už literatūros, meno ir mokslo pasiekimus

Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmuose prasidėjusiuose jubiliejiniuose Baltijos Asamblėjos renginiuose pagal ilgametę tradiciją skirti BA apdovanojimai.

2021-10-28„Transparency International“ Lietuvos skyrius: Kviečiame į „Žurnalistų pusryčių“ seminarą

Lapkričio 4 d. 10 val. kviečiame žurnalistus ir redakcijų vadovus į „Žurnalistų pusryčių“ mokymų ir seminarų ciklo renginį. Seminaro metu aptarsime: Kaip atpažinti informacines manipuliacijas ir joms nepasiduoti; Kuo tiriamoji žurnalistika skiriasi nuo kitų žurnalistikos žanrų, kokius klausimus turėtų kelti tyrėjai; Kaip naudotis viešai prieinamais duomenų šaltiniais, ieškant reikiamos informacijos ir apie ką vertėtų pagalvoti ja dalinantis viešai.

2021-10-28Žurnalistai iš Lietuvos regionų kviečiami į seminarą „Europos Sąjunga: aktualijos regionams“

2021 m. lapkričio 11 - 12 dienomis asociacija „European Movement Lithuania“ (liet. „Europiečių judėjimas“) kartu su LR užsienio reikalų ministerija bei Konrado Adenauerio fondu kviečia žurnalistus iš Lietuvos regionų dalyvauti dviejų dienų seminare „Europos Sąjunga: aktualijos regionams“.

2021-10-26Tautinių mažumų departamentas kviečia į mokymus: „Daugiau meilės. Bendruomenių veiksmai neapykantos kalbos atvejais: kaip atpažinti ir pranešti“

Tautinių mažumų departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės pradeda mokymų ciklą tautinių bendruomenių lyderiams ir aktyviems nariams „Daugiau meilės. Bendruomenių veiksmai neapykantos kalbos atvejais: kaip atpažinti ir pranešti“. Mokymuose kviečiami dalyvauti aktyvūs tautinių bendruomenių atstovai, žurnalistai, švietimo įstaigų darbuotojai.

2021-10-05Seime apdovanoti organų donorystei nusipelnę žmonės bei organizacijos ir žurnalistų kūrybinio konkurso „Organų donorystei – Taip!“ nugalėtojai (6)

Seime buvo apdovanoti ir žurnalistų kūrybinio konkurso „Organų donorystei – Taip!“ nugalėtojai. Konkursą rengė Nacionalinis transplantacijos biuras prie Sveikatos apsaugos ministerijos, Lietuvos žurnalistų sąjunga ir Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija. Konkurso tikslas - viešinti ir atkreipti Lietuvos gyventojų dėmesį į organų donorystės ir transplantacijos temą.

2021-10-01Media4Change: Kviečiame Alytaus, Biržų ir aplinkinių vietovių žurnalistus susitikti

„Media4Change“ leidžiasi į kelią po Lietuvos regionus. Kviečiame Alytaus, Biržų ir aplinkinių vietovių žurnalistus susitikti! Pradedantys ar patyrę – visi laukiami.Spalio 7 d. Alytaus regiono susitikimas vyks Birštono viešojoje bibliotekoje (S. Dariaus ir S. Girėno g. 12) (Dalyvavimą patvirtinti iki spalio 4 d. 12 val.) Spalio 21 d. Biržų regiono susitikimas vyks Biržų rajono savivaldybės Jurgio Bielinio viešojoje bibliotekoje (J. Radvilos g. 3).

2021-09-29Prezidentas Gitanas Nausėda į LRT tarybą paskyrė Renatą Šerelytę-Mendeikienę

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda, vadovaudamasis Lietuvos Respublikos Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos įstatymu, antradienį pasirašė dekretą, kuriuo skiria Renatą Šerelytę-Mendeikienę LRT tarybos nare.

2021-09-26Tarptautinis fotožurnalistikos festivalis VILNIAUS FOTOGRAFIJOS RATAS. Kviečiame

Mieli Kolegos, kviečiame registruotis į tarptautinio fotožurnalistikos festivalio „Vilniaus fotografijos ratas“ „FOTOGRAFŲ SAVAITGALĮ“, kuris vyks spalio 2 d. Vilniuje, Nacionalinėje dailės galerijoje (Konstitucijos pr. 22).

2021-09-21Į susitikimą Klaipėdoje kviečiami žurnalistikos talentai

„Media4Change" leidžiasi į kelionę po Lietuvos regionus ir buria profesionalios ir etiškos žurnalistikos talentus. Pirmas susitikimas vyks rugsėjo 23 d. Klaipėdoje. Įtraukiosios žurnalistikos platforma kviečia burtis Klaipėdos ir aplinkinių regionų profesionalios ir etiškos žurnalistikos talentus. Jau šį ketvirtadienį, rugsėjo 23 d. „Old Mill" viešbutyje 10.00 val. ryto į susitikimą su „Media4Change" komanda atvykę pirmieji išgirs, kokias naujas galimybes atvers žurnalistų bendram darbui skirta platforma.

2021-09-19Asociacija LATGA: Kviečiame autorius į nemokamus seminarus

Tęsiame Asociacijos LATGA nemokamų WEB seminarų ciklą „Autorių teisių pradžiamokslis. Ką apie savo teises privalo žinoti kiekvienas autorius?“ ir kviečiame aktyviai dalyvauti ne tik savo narius, bet ir kitus besidominčius literatūros ir audiovizualinių kūrinių autorių teisėmis!

2021-09-19„Ateities istorijų apdovanojimai 2021“: pratęstas paraiškų teikimo laikas

Paraiškų teikimo „Ateities istorijų“ apdovanojimams laikas pratęstas iki spalio 1 d. Tai - unikalūs apdovanojimai, kuriais įvertinami pasiekimai tiriamosios žurnalistikos srityje bei pagerbiami žurnalistai, kurių darbai atskleidė naujas temas ir nematytas istorijas, inicijavo pokytį. „Ateities istorijų“ apdovanojimuose gali dalyvauti Lietuvos ir Slovakijos žurnalistai įgyvendinę tyrimus, kuriuose analizuotos svarbios, bet mažiau matomos temos regionuose.

2021-09-08,,Žurnalistų pusryčiai” atvyksta į Klaipėdą. Kviečiame dalyvauti

Kviečiame Lietuvos žurnalistus, ypač dirbančius regioninėje žiniasklaidoje, susitikti pirmajame ,,Žurnalistų pusryčių” mokymų ir seminarų ciklo renginyje. Pusdienį truksiantys mokymai vyks rugsėjo 23 d., ketvirtadienį, 10 val. Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje Klaipėdoje (Herkaus Manto g. 25).

2021-08-28Seminaras regioninei žiniasklaidai. Kviečiame!

Kviečiame regioninės žiniasklaidos žurnalistus, redaktorius ir leidėjus registruotis į dviejų dienų seminarą Vilniuje, kurį rengia Europos Parlamento biuras Lietuvoje ir Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje. Seminaro pradžia – rugsėjo 16 d. 12 val., pabaiga – rugsėjo 17 d. 14 val. Kviečiame registruotis.

2021-08-26Klaipėdoje praktinis seminaras „Žurnalistų veiklos ypatumai COVID-19 ir ekstremalios padėties sąlygomis“

Rugpjūčio 27-28 dienomis Klaipėdoje įvyks praktinis seminaras „Žurnalistų veiklos ypatumai COVID-19 ir ekstremalios padėties sąlygomis“. Jį rengia LŽS, NŽKA, Lietuvos advokatūra ir Friedricho Eberto fondas.

2021-07-23Mūsų kolegai, LŽS ir NŽKA nariui, poetui Jonui Laurinavičiui – Jono Aisčio literatūros premija! Sveikiname! (19)

Kaišiadorių rajono meras Vytenis Tomkus Jono Aisčio literatūros premijos laureato regalijas įteikė žurnalistui, kraštotyrininkui, poetui, rašytojui Jonui Laurinavičiui, kurį šiai premijai gauti pasiūlė Lietuvos žurnalistų sąjunga ir Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija. Taip įvertinti jo eilėraščių rinkinys „Rugsėjo gėlės“ (2020) ir esė knyga „Ąžuolai žalieji“ (2020).

2021-07-17Rugsėjo 18 diena - ir vėl šurmuliuos VAIŽGANTINĖS! (5)

2021 m. rugsėjo 18 dieną lietuvių literatūros klasiko, visuomenės veikėjo kanauninko Juozo Tumo-Vaižganto gimtuosiuose Malaišiuose (Anykščių rajonas, Svėdasų seniūnija) vėl organizuojamas tradicinis respublikinis renginys – Vaižgantinės. Visus galinčius ir norinčius prisidėti prie Vaižgantinių organizavimo, prašytume piniginę auką pervesti į Vaižgantiečių klubo „Pragiedrulys“ sąskaitą banke Swedbank LT367300010094626497 . Klubo kodas 300554682, banko kodas 7300. Tikslinę paramos paskirtį reikėtų nurodyti: parama Vaižgantinių organizavimui.

2021-07-02Prienai: Mato Šalčiaus premija - žurnalistui Vytautui Kandrotui, savivaldybės apdovanojimas „Dėkingumas“ - žurnalistui Česlovui Iškauskui  (8)

Liepos 6 d. visoje šalyje pažymima Valstybės diena. Prienų kraštas – ne išimtis. Tą vakarą svarbiausias šventinis renginys vyks Laisvės aikštėje 19 val. Jis atkeltas iš Vasario 16-osios, kai siautė gana griežtas karantinas. Tą vakarą bus įteikta iš šio krašto kilusio žymaus žurnalisto, rašytojo Mato Šalčiaus premija. Ją pelnė leidyklos „Terra Publica“ vadovas, žymus kelionių fotografas, žurnalistas Vytautas Kandrotas. Taip pat vyks Prienų kraštui nusipelniusių asmenų apdovanojimo ceremonija. Tarp jų – ir Česlovas Iškauskas, aktyvus LŽS narys, daugelio straipsnių autorius.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media