2024 m. gegužes 3 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas

 

2020-06-23Nuotolinis seminaras visuomenei ir žiniasklaidai ES RYTŲ PARTNERYSTĖ: PASIEKIMAI IR IŠŠŪKIAI

Nuotolinis seminaras visuomenei ir žiniasklaidai ES RYTŲ PARTNERYSTĖ: PASIEKIMAI IR IŠŠŪKIAI įvyks 2020 m. birželio 25 d., ketvirtadienį, 14.00–15.30 val.. Seminaras skirtas aptarti vienos ambicingiausių ir sėkmingiausių Europos Sąjungos iniciatyvų – Rytų partnerystės – pasiekimus ir perspektyvą.

2020-06-18Lituanistikos tradicijų ir paveldo komisija kviečia teikti paraiškas dėl lituanistikos tradicijų ir paveldo įprasminimo projektų finansavimo

Seimo Lituanistikos tradicijų ir paveldo įprasminimo komisija kviečia Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka įregistruotus juridinius asmenis teikti paraiškas dėl lituanistikos tradicijų ir paveldo įprasminimo projektų dalinio finansavimo. Šiais metais dėl įvesto karantino pavėlintas Komisijos sprendimo dėl projektų finansavimo laikas. Paraiškų bus laukiama iki 2020 m. rugpjūčio 1 d. Komisijos posėdis dėl dalinio projektų finansavimo planuojamas rugpjūčio mėnesį.

2020-06-16Vilniuje reikia pradėti statyti metro (19)

Kviečiu Jus prisidėti prie Lietuvos visuomenės pastangų žengiant paskutinius žingsnius link Vilniaus metro idėjos įgyvendinimo. Per 45 metus daug nuveikta bandant įdiegti pažangiausią miesto transporto sistemą.

2020-06-09Vaidutė Ščiglienė paskirta Valstybinės kultūros paveldo komisijos pirmininke

Seimas, atsižvelgdamas į Kultūros komiteto teikimą, Valstybinės kultūros paveldo komisijos pirmininke paskyrė Vaidutę Ščiglienę. Slapto balsavimo dėl Seimo nutarimo „Dėl Vaidutės Ščiglienės paskyrimo Valstybinės kultūros paveldo komisijos pirmininke“ rezultatai: už – 65, prieš ir susilaikė po 15 Seimo narių.

2020-06-06Dengiamos dėl karantino sunkumus patyrusių leidėjų išlaidos

Vyriausybei skyrus 597 tūkst. AB Lietuvos pašto teikiamoms periodinių leidinių pristatymo kaimo vietovėse ir miestuose paslaugoms kompensuoti, leidėjams bus padengtos periodinių leidinių pristatymo išlaidos už 2 mėn.

2020-06-03Seimo Pirmininko Viktoro Pranckiečio atstovu spaudai dirbs Paulius Žeimys

Seimo Pirmininko atstovu spaudai dirbs Paulius Žeimys, pastaruoju metu ėjęs Seimo Pirmininko padėjėjo pareigas.

2020-05-28Seimas spręs dėl G. Ramanauskaitės skyrimo žurnalistų etikos inspektore antrajai kadencijai

Seimas pradėjo svarstyti Kultūros komiteto nario Roberto Šarknicko pristatytą Seimo nutarimo projektą (Nr. XIIIP-4881), kuriuo siūloma Gražiną Ramanauskaitę skirti žurnalistų etikos inspektore antrajai kadencijai.

2020-05-28Iš pareigų traukiasi Seimo Pirmininko atstovė spaudai Karolina Frolovienė

Seimo Pirmininko atstovė spaudai Karolina Frolovienė priėmė sprendimą trauktis iš pareigų dėl asmeninių priežasčių.

2020-05-27Mato Šalčiaus premija skirta LRT žurnalistui Rimui Bružui  (3)

Šiemet Mato Šalčiaus premija skirta žurnalistui Rimui Bružui. Jis žurnalistikoje nuo 1998 metų, yra daugelio dokumentinių-istorinių filmų autorius. Darbas už kurį laimėta ši premija - dokumentinių filmų ciklas "Nuo Baltijos iki Bengalijos", sulaukęs didelio žiūrovų susidomėjimo - laida tapo viena populiariausių LRT televizijoje.

2020-05-26Padėkite išleisti knygą „NERINGA – GINTARINĖ DIEVO AŠARA“ (2)

O dabar beldžiuosi į Jūsų širdis mielieji bičiuliai, maloniosios damos: Jūs esate ne tik garbingi Lietuvos patriotai, solidūs, išmintingi žmonės, nors ne visų kišenės pilnos ir turtingos sąskaitos bankuose, tačiau gyvenimo patirtimi, gerais patarimais, konkrečia parama ar rėmėjų paieška irgi galite prisidėti prie knygos išleidimo. Rėmėjų pavardės bus įamžintos knygoje. Visi, kurie knygai „Neringa- gintarinė Dievo ašara“ paaukos daugiau nei 50 eurų, tarsi prenumeratoriai, gaus abu knygos tomus.

2020-05-21Seimo Kultūros komitetas priėmė sprendimą dėl kandidato eiti žurnalistų etikos inspektoriaus pareigas

Seimo Kultūros komitetas šiandien posėdyje atsižvelgė į organizacijų, vienijančių viešosios informacijos rengėjus, skleidėjus ir žurnalistus, siūlymus ir vienbalsiai pritarė Gražinos Ramanauskaitės kandidatūrai eiti žurnalistų etikos inspektoriaus pareigas antrą kadenciją iš eilės.

2020-05-20Kvietimas į mokymus: „Pabūk troliu - suprask trolį: dezinformacijos metodai ir pavyzdžiai“

Pilietinio Atsparumo Iniciatyva kviečia Jus vėl dalyvauti jau tradicija tampančiuose online mokymuose „Pabūk troliu - suprask trolį: dezinformacijos metodai ir pavyzdžiai“, kurie vyks gegužės 22 dieną, 11 val. Lietuvos laiku.

2020-05-20Darbą pradeda naujai paskirti LRT tarybos nariai (1)

Nuo gegužės 20 d. darbą pradeda trys naujai paskirti LRT tarybos nariai – Lietuvos švietimo tarybos deleguotas Kauno technologijos universiteto rektorius Eugenijus Valatka, pakeisiantis profesorę Viliją Targamadzę, Lietuvos vyskupų konferencijos deleguota diplomatė Irena Vaišvilaitė, pakeisianti Darių Chmieliauską, ir Lietuvos meno kūrėjų asociacijos deleguotas kino režisierius Arūnas Matelis, pakeisiantis poetą Kornelijų Platelį. Taip pat darbus tęs antrai kadencijai Lietuvos mokslo tarybos paskirtas teisininkas Darijus Beinoravičius.

2020-04-01Lietuvos kultūros taryba pristato naujus NVO ir individualių kūrėjų finansavimo instrumentus

Lietuvos kultūros taryba (LKT) informuoja apie naujų finansavimo priemonių kultūros srityje veikiantiems individualiems kūrėjams bei nevyriausybinio sektoriaus organizacijoms inicijavimą. Reaguojant į su koronaviruso (COVID-19) plitimu susijusias aplinkybes, LKT taip pat praneša apie dalies II-ojo 2020 m. kultūros ir meno projektų finansavimo etapo restruktūrizaciją.

2020-03-26Darbo santykiai ekstremaliomis sąlygomis, parama darbuotojams ir darbdaviams

Valstybėje paskelbus ekstremalią situaciją ir karantiną, Seimas ypatingos skubos tvarka priėmė pakeitimus, skirtus išsaugoti darbo vietas ir padėti gyventojams, kurie užvėrus dienos centrus turi rūpintis negalią turinčiais žmonėmis, vaikais, senoliais. Pakeistas Darbo kodeksas, Užimtumo bei Garantijų darbuotojams jų darbdaviui tapus nemokiam ir ilgalaikio darbo išmokų įstatymas. Dėl šių pakeitimų bus lanksčiau reguliuojami darbo teisiniai santykiai, kai Vyriausybė paskelbia valstybės lygio ekstremaliąją situaciją ar karantiną.

2020-03-26Siekiama užtikrinti meno kūrėjų socialinę apsaugą

Vyriausybė pritarė Kultūros ministerijos siūlymui apmokėti kūrybines prastovas meno kūrėjams, dėl karantino negalintiems iš savo veiklos gauti pajamų, ir skirti šiam tikslui įgyvendinti papildomų lėšų.

2020-03-15LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖS NUTARIMAS  (2)

LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖ PRIĖMĖ NUTARIMĄ "DĖL KARANTINO LIETUVOS RESPUBLIKOS TERITORIJOJE PASKELBIMO".
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media