2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas

 

2024-03-15Skelbiamas 2024 metų Kalbos premijos konkursas (1)

Kovo 16-osios, Knygnešio dienos, išvakarėse, Seimo Lituanistikos tradicijų ir paveldo įprasminimo komisija tradiciškai skelbia Felicijos Bortkevičienės kalbos premijos konkursą. Žodžio laisvės gynėjos, labdaros organizatorės F. Bortkevičienės (1873–1945) atminimą įamžinanti premija kasmet skiriama už reikšmingą lituanistinę veiklą Lietuvos ir užsienio šalių piliečiams, organizacijoms ar institucijoms.

2024-03-08Fondo Tarybos pirmininkas Gytis Norvilas: Medijų rėmimo fondas stovi ant tvirto pagrindo

Kaip ir planuota, Medijų rėmimo fondas paskelbė konkursus finansinei paramai gauti. Fondo administruojamoje elektroninių paraiškų platformoje stebimas itin didelis aktyvumas. Fondo administracija jau paskelbė mokymų datas dėl paraiškų pildymo bei planuoja inicijuoti atviras diskusijas su Fondo Tarybos nariais.

2024-03-03Įsigaliojo Medijų rėmimo fondo finansuojamų projektų teikimo taisyklės

Medijų rėmimo fondas informuoja, kad nuo kovo 1 d. įsigaliojo Medijų rėmimo fondo finansuojamų projektų teikimo taisyklės ir kviečia pareiškėjus, ruošiantis teikti paraiškas, susipažinti su šiomis taisyklėmis.

2024-03-01Siūlykite kandidatus ŽURNALISTO-KŪRĖJO apdovanojimui

Kandidatais gauti Apdovanojimą gali būti tik Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos nariai. Kandidatai Apdovanojimui gauti siūlomi Nacionalinei žurnalistų kūrėjų asociacijai (Žurnalistų namai, Jogailos g. 11 (III a.), Vilnius, el. paštas nzka@lzs.lt) kasmet iki kovo 15 dienos pateikiant ne mažiau kaip vieną motyvuotą kandidato rekomendaciją.

2024-02-22Medijų rėmimo fondo Taryba pritarė STT ir KT papildytoms taisyklėms ir priedams

Medijų rėmimo fondo taryba, atsižvelgusi į suinteresuotų institucijų ir visuomenės pateiktas pastabas bei pasiūlymus, pritarė papildytoms Finansuojamų projektų teikimo taisyklėms ir jų priedams. Vasario 21 d. Medijų rėmimo fondo taryba svarstė Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnybos ir Lietuvos Respublikos konkurencijos tarybos bei žiniasklaidos atstovų pateiktas pastabas ir pasiūlymus dėl Finansuojamų projektų teikimo taisyklių ir jų priedų nuostatų.

2024-02-20Vilniaus knygų mugė – čia susitinka skirtingi visuomenės sluoksniai, saugoma literatūrinė atmintis

Pasak Vilniaus knygų mugės organizatorių, renginys, kuris prasidėjo nuo to, kad buvo tiesiog vieta knygoms parduoti, dabar yra tapęs plataus masto kultūros švente, kurioje dalyvauja tiek Lietuvos, tiek užsienio autoriai, muzikantai ir kiti menininkai. Anot jų, šių metų mugės programoje ypatingas dėmesys skiriamas aktualijoms – diskutuojama apie karą Ukrainoje, knygų ateitį ir dirbtinio intelekto įtaką literatūrai bei kitus svarbius aspektus.

2024-02-05Kanadoje stabdomi „Tėviškės žiburiai“

KLKKD valdyba, įvertinusi „Tėviškės žiburių“ leidybos finansines galimybes šiandien ir ateityje, taip pat ir draugijos veiklos perspektyvas, susirinkimo dalyviams pasiūlė toliau vykdyti draugijos jau pernai aptartą sprendimą – savanoriškai nutraukti draugijos “Žiburiai“ veiklą ir tuo pačiu sustabdyti „Tėviškės žiburių“ leidybą nuo 2024 metų birželio 30 dienos.

2024-02-02Atnaujintos rekomendacijos žiniasklaidai apie informavimą savižudybių prevencijos tema

Higienos institutas pristatė atnaujintas Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) žiniasklaidos atstovams skirtas rekomendacijas savižudybių prevencijos tema lietuvių kalba. 2023 m. išverstos į lietuvių kalbą atnaujintos rekomendacijos „Savižudybių prevencija: leidinys žiniasklaidos specialistams“ – ketvirtasis leidimas, sukurtas nuolat bendradarbiaujant PSO ir Tarptautinei savižudybių prevencijos asociacijai (IASP). Leidinį sudaro informacija, pagrįsta naujausiais tyrimais, klinikinėmis ir akademinėmis žiniomis, bei savižudybes išgyvenusių ir patyrusių žmonių indėlis.

2024-01-16Galima teikti kandidatus Vinco Aurylos premijai

Norime pakviesti teikti kandidatūras Vinco Aurylos premijai - kviečiame siūlyti vaikų literatūros kritikos ir sklaidos iniciatyvas ir žmones, kurie galbūt nematomi dirba savo darbą, o gal žinomi visoje Lietuvoje, bet dar nebuvo pastebėti šios premijos teikėjų.

2024-01-02Medijų rėmimo fondas ieško ekspertų ir ruošiasi skelbti kvietimus dalyvauti konkursuose (1)

2023-aisiais Seimo priimtu įstatymu įsteigtas ir iki šiol paramą žiniasklaidos projektams skirsčiusį Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondą (SRTRF) pakeisiantis naujasis Medijų rėmimo fondas (MRF) sparčiai kuriasi ir artėja prie starto linijos, kuomet bus kviečiama teikti paraiškas. Baigiantis 2023 m. patvirtinta Fondo administracijos struktūra ir fondo darbuotojų pareigybių sąrašas. Suformuota fondo taryba, kuri išsirinko pirmininką ir pavaduotoją, patvirtino darbo reglamentą bei ekspertų atrankos taisykles.

2023-12-282024-ieji paskelbti Antano Macijausko metais! (1)

Lietuvos Respublikos Seimas 2024-uosius paskelbė Antano Macijausko metais. Tad minėsime 1874 m. gimusio žymaus visuomenės veikėjo, publicisto, leidėjo A. Macijausko 150-ąsias gimimo metines.

2023-12-24Paskelbtas Medijų rėmimo fondo ekspertų atrankos konkursas

Medijų rėmimo fondas šaukia pirmą Fondo viešą ekspertų atrankos konkursą. Ekspertais tapę pareiškėjai atliks svarbų vaidmenį puoselėjant žiniasklaidos kokybę, įvairovę ir etikos standartus. Jų indėlis bus labai svarbus formuojant žiniasklaidos aplinką.

2023-12-18Paskelbti konkurso „Žmogus ir aplinka“ laureatai. Kas ir už ką laimėjo? (1)

Dvidešimt pirmąjį kartą surengto žurnalistų kūrybinio konkurso „Žmogus ir aplinka“ pirmąją vietą pasidalijo Kėdainių rajono laikraščio ir naujienų portalo „Rinkos aikštė“ žurnalistė Rasa Jakubauskienė už publikaciją „Net nežinia, ar „Lifosa“ mažiau tarši dirbdama, ar sustabdžiusi veiklą“ ir „Žinių radijo“ laidos „O koks tavo CO2 pėdsakas?“ kūrėja ir vedėja Rima Aukštuolytė.

2023-12-09Forume bus ieškoma recepto, kaip kitakalbiams perteikti lietuvių kalbos žinias

2023 m. gruodžio 13 d. (trečiadienis) 15 val. įvyks Kalbos forumas „Kaip padėti kitakalbiui įtvirtinti lietuvių kalbos įgūdžius? Ar egzistuoja receptas?“

2023-12-02CIVIS konkursas 2024. Kviečiame dalyvauti (2)

Ne pelno siekiantis žiniasklaidos rėmimo fondas skelbia kasmetinį europinį konkursą televizijos, radijo, reportažų, interneto bei kino filmų apdovanojimams (piniginiams prizams). Temos yra migracija, integracija, kultūrinė įvairovė, Europos sanglauda, vieningumas, sambūvis. Pateikiami kūriniai turi būti paskelbti, transliuoti, rodyti per praėjusius (2023) metus ir iki 19.01.2024.

2023-12-01Lietuvos kultūros taryba skelbia ekspertų atranką (7)

Lietuvos kultūros taryba (LKT) skelbia didžiąją ekspertų atranką ir ieško 23 kompetencijų ekspertų.

2023-11-30Žurnalistai kviečiami į visos dienos mokymus „Žmogaus su negalia paveikslas žiniasklaidoje ir komunikacijoje: nauji stereotipai ir jų poveikis visuomenės nuomonei” (1)

Gyvai mokymai vyks gruodžio 13 d. nuo 10 val. Lietuvos audiosensorinėje bibliotekoje (Skroblų g. 10, Vilnius). Į nuotolinius mokymus kviečiame gruodžio 18 d. nuo 10 val.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media