2024 m. balandžio 25 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas

 

2022-02-11Išrinkti 2022 metų Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medalio „Tarnaukite Lietuvai“ laureatai

Seimo Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medalio „Tarnaukite Lietuvai“ kandidatų vertinimo komisijos šios dienos posėdyje buvo apsvarstyti pateikti kandidatai ir slaptu balsavimu išrinkti 2022 metų Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medalio „Tarnaukite Lietuvai“ laureatai:

2022-02-05Parodoje Lietuvos sporto muziejuje – ir žurnalistų surinkti eksponatai (3)

Žiemos olimpinių žaidynių Pekine išvakarėse, Lietuvos sporto muziejuje Kaune atidaryta Lietuvos olimpinės kolekcininkų asociacijos (LOKA) paroda „LOKA Kaunas 2022“. Joje dalį savo kolekcijų demonstruoja ir du Lietuvos žurnalistų sąjungos Senjorų klubo bei Sporto žurnalistų federacijos nariai Juozas Šalkauskas (kaklaraiščius) ir Bronius Čekanauskas (talismanus).

2022-01-26Siūlykite kandidatus Vinco Aurylos premijai

Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Lietuvos skyrius savo narius vėl kviečia siūlyti kandidatūras Vinco Aurylos premijai gauti. Kandidatūras prmijai gauti galima siūlyti iki vasario 6 d. imtinai.

2022-01-24Kviečiame jaunuosius žurnalistus sudalyvauti „Medijų akademijos“ virtualiame renginyje

Jei nori ne tik sužinoti apie netikėtus šio pasaulio reiškinius, bet ir pats juos patyrinėti bei atrasti, jei domiesi žurnalistika, esi smalsus, rašai, kalbini ar filmuoji, dalyvauk jaunųjų žurnalistų stovykloje „Medijų akademija“ bei sukurk savo video istoriją apie vis greičiau besisukantį technologijų pasaulį!

2022-01-22Alytus: priverstinai iškraustoma radijo stotis FM99 (1)

Kolegos iš radijo stoties FM99 mums pranešė: „Sausio 20 d. prieš savivaldybės darbo pabaigą 16.24 val. gavom neigiamą atsakymą į sausio 13 dieną siųstą mūsų prašymą savivaldybei pratęsti išsikraustymo terminą savaite – iki sausio 31 d. (radijo stočiai susirasti patalpas, įsirengti studiją ir persikraustyti ir per pora mėnesių būtų toks visai nemenkas iššūkis, o ką jau bekalbėti per 11 dienų).

2022-01-21VRK skelbs kandidatų privačių interesų deklaracijų duomenis

Po kelias dienas trukusių pasitarimų su teisininkais ir duomenų apsaugos specialistais, VRK situaciją dėl kandidatų duomenų skelbimo pakeitė.

2022-01-14Nusprendėte papildomai užsidirbti ir susiviliojote pasiūlymu prekiauti interneto svetainės filmai.in taškais? Nenustebkite, jeigu staiga jūsų banko sąskaita bus užšaldyta

). Iki šiol LRTK yra priėmusi sprendimus dėl šešių asmenų, interneto svetainėse ir socialiniuose tinkluose prekiavusiais interneto svetainės filmai.in taškais, kurių pagalba būdavo suteikiama prieiga prie pasirinkto neteisėtai viešai paskelbto autorių teisių saugomo turinio. Vilniaus apygardos administracinis teismas sankcionavo visus LRTK sprendimus dėl mokėjimų ar kitų finansinių operacijų nutraukimo.

2022-01-05Veteranai slalomo trasoje laukia ir žurnalistų  (2)

Šeštadienį, sausio 15-ąją, šalies automobilių sporto veteranai rinksis Kauno rajone, prie Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos (VDU ŽŪA) esančiose slalomo aikštelėse, kuriose tądien rengiamos net dvejos slalomo varžybos, sąlyginai pavadintos „Kauno rajono II ir III etapais“. Organizatoriai laukia ne tik sporto meistrų veteranų, bet suteiks galimybę atskirose grupėse išbandyti jėgas ir žmonėms su negalia, LAK „Retro klasikos“ atstovams, svečiams mėgėjams, Akademijos seniūnijos automobilių sporto entuziastams, ne tik automobilių sporto temomis rašantiems žurnalistams ir kitiems svečiams.

2021-12-17Baltijos kultūros fondas laukia paraiškų iki vasario 22 d.

2019 m. įsteigtas Baltijos kultūros fondas finansuoja bendrus trijų Baltijos valstybių – Estijos, Latvijos ir Lietuvos– kultūros projektus. Paraiškos kitiems metams bus priimamos jau nuo 2022 m. sausio 3 d. iki 2022 m. vasario 22 d. (imtinai).

2021-12-14Pratęsiamas Kultūros rėmimo programų projektų konkurso paraiškų pateikimo terminas iki 2022 m. sausio 11 d.

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyrius: informuojame, kad pratęsiamas Kultūros rėmimo programų projektų konkurso paraiškų pateikimo terminas iki 2022 m. sausio 11 d.

2021-12-08„Žinok teises“, Valstybinės darbo inspekcijos programa apie darbo santykius ir pažeidimus – žurnalistų žiniai

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) sukūrė mobiliąją programą „Žinok teises“, kurios pagalba kiekvienas gali greitai ir paprastai rasti atsakymus į rūpimus klausimus apie darbų saugą ir darbo santykius, o fiksavus pažeidimą itin paprastai ir anonimiškai apie jį pranešti. Tai gali būti svarbu žurnalistams, tiek patiems dėl esamų santykių redakcijose, tiek rašant apie darbų saugą ir darbo santykius.

2021-12-07Marius Skuodis: „Starlink“ palydovinis internetas jau Lietuvoje – džiaugiamės, kad pavyko taip greitai

Astronautikos bendrovė „Space X“ pranešė Lietuvoje pradedanti teikti „Starlink“ plačiajuosčio palydovinio interneto paslaugas – nors buvo žadėta, kad šios paslaugos Lietuvos vartotojus pasieks 2022 m. pradžioje.

2021-12-06Tarptautinio konkurso apie prekybą žmonėmis nugalėtoja – Urtė Vajavudzkaitė. Sveikiname!

Vilniaus universiteto studentė Urtė Vajavudzkaitė tapo tarptautinio projekto Atsakinga, etiška ir jautri žurnalistika prekyba žmonėmis tema (THALIA), kurio partneris Vidaus reikalų ministerija, konkurso nugalėtoja.

2021-11-22Kvietimas į Seimo Kultūros komiteto globojamą renginį „Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondui 25-eri

Kviečiame į Seimo Kultūros komiteto globojamą renginį „Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondui 25-eri", kuris įvyks lapkričio 26 d., 12.30 val. Lietuvos Respublikos Seime (I rūmai, Konstitucijos salė). REGISTRACIJA Į RENGINĮ el.p. kultkt@lrs.lt

2021-11-22Kviečiame žurnalistus į konferenciją „Parengtis 2050-iesiems – įrodymais grįsti sprendimai ir valdysena Lietuvos ateičiai“

Lapkričio 29 d., pirmadienį, Seime vyks konferencija „Parengtis 2050-iesiems – įrodymais grįsti sprendimai ir valdysena Lietuvos ateičiai“ (Konferencijų salė, Seimo III r.). Renginio pradžia 13 val. Konferencijos metu bus pristatyti Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) ekspertų atliktos diagnostinės studijos „Įrodymų mobilizavimas Vyriausybės centre Lietuvoje. Sprendimų priėmimo tobulinimas ir politikos vertinimas ilgalaikėje strategijoje“ rezultatai ir įžvalgos.

2021-11-20Asociacija LATGA: Kviečiame dalyvauti konkursuose

Mieli autoriai, kviečiame susipažinti su aktualiomis naujienomis – Kūrybinės veiklos fondo konkurso rezultatais ir atnaujinta Socialinio kultūrinio fondo konkurso tvarka. Taip pat kviečiame dalyvauti mūsų bičiulės LRT rengiamoje nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje bei vaizdo klipų konkurse „Klipvid“.

2021-11-10Žurnalistai ir kūrybininkai kviečiami dalyvauti tradiciniame konkurse „Žmogus ir aplinka“

Aplinkos ministerija, bendradarbiaudama su Lietuvos žurnalistų sąjunga (LŽS), skelbia tradicinį kasmetinį kūrybinį konkursą „Žmogus ir aplinka“. Konkursinių darbų elektronines versijas, kaip ir anksčiau, reikia pateikti iki gruodžio 4 d. Lietuvos žurnalistų sąjungai el. paštu info@lzs.lt
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media