2024 m. balandžio 25 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žiniasklaida Lietuvoje

*print*

Archyvas

 

2009-08-21 LŽS darbo ieškantiems kolegoms siūlo… meškerę

Lietuvos žurnalistų sąjunga, vienijanti beveik tūkstantį narių, palaiko glaudžius ryšius su redakcijomis didžiuosiuose miestuose bei regionuose, nuolat bendrauja su daugeliu žurnalistų. Dalykiniai ryšiai sąjungą sieja ir su žurnalistų darbdaviais. Šiuo metu LŽS yra gavusi vieno prodiuserio prašymą rekomenduoti patyrusių žurnalistų, operatorių jų naujam projektui ekonomine tematika.

2009-08-20 Apie iššūkius žurnalistams Baltijos šalyse – iš pirmų lūpų

Rytoj į Lietuvą atvyksta Latvijos žurnalistų sąjungos valdybos narė Antra Gabre ir laikraščio "Neatkariga Rita Avize" žurnalistas Arnis Kluinis. Jie dalyvaus šeštadienį Trakuose vyksiančiame tarptautiniame seminare “Iššūkiai žurnalistams Baltijos šalyse”, kurį rengia Lietuvos žurnalistų sąjunga. Seminare be Latvijos žurnalistų taip pat dalyvaus Baltijos žurnalistų federacijai priklausančių organizacijų atstovai iš Estijos ir Lietuvos. Rytoj į Lietuvą atvyksta Latvijos žurnalistų sąjungos valdybos narė Antra Gabre ir laikraščio "Neatkariga Rita Avize" žurnalistas Arnis Kluinis. Jie dalyvaus šeštadienį Trakuose vyksiančiame tarptautiniame seminare “Iššūkiai žurnalistams Baltijos šalyse”, kurį rengia Lietuvos žurnalistų sąjunga. Seminare be Latvijos žurnalistų taip pat dalyvaus Baltijos žurnalistų federacijai priklausančių organizacijų atstovai iš Estijos ir Lietuvos.

2009-08-20 “Atsakingų diskusijų” startas - prie stalo ir tinklaraštyje apie filantropiją

Pilietinės atsakomybės fondas pradeda „Atsakingų diskusijų“ ciklą, kuriame bus nagrinėjamos su labdara arba parama susijusios aktualijos. Diskusijos dalyviai šiandien viename iš sostinės restoranų renkasi į pirmąjį susitikimą tema “Problematiška parama”. Šįkart bus kalbama apie alkoholio, tabako, farmacijos, azartinių lošimų kompanijų skiriamą paramą ir su ja susijusias subtilybes. Diskusijos rengėjai, tarp kurių yra ir LŽS narė Danutė Jokubėnienė, atviram pokalbiui tikisi išprovokuoti ne tik visuomenės, žiniasklaidos, įvairių žinybų, bet ir minėtųjų kompanijų atstovus.

2009-08-20LŽS pasiekė oficialus atsakymas dėl žurnalisto G.Saročkos deportacijos iš Azerbaidžano

Lietuvos žurnalistų sąjunga liepos 21 d. kreipėsi į Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministeriją su paklausimu dėl žurnalisto Gedo Saročkos deportacijos iš Azerbaidžano priežasties bei faktinių aplinkybių. Rugpjūčio 10 d. LŽS gavo oficialų atsakymą iš Užsienio reikalų ministerijos konsulinio departamento.

2009-08-18 LŽS taryba spręs, koks turėtų būti žurnalistų garantinis fondas

Rugpjūčio 22 d. įvyks Lietuvos žurnalistų sąjungos tarybos posėdis. Jame bus svarstomi aktualiausi žurnalistų bendruomenės klausimai, tarp jų – ir naujai steigiamo žurnalistų garantinio fondo nuostatai.

2009-08-18 Konkursas sugrąžins į bibliotekas ir žurnalistus

Lietuvos žurnalistų sąjunga (LŽS), Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija (NŽKA) ir projektas „Bibliotekos pažangai“, kurį vykdo Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kartu su Kultūros ministerija, kviečia nacionalinės ir regioninės žiniasklaidos (spaudos, radijo, televizijos ir interneto) atstovus dalyvauti kūrybiniame konkurse „Šiuolaikinė biblioteka – visuomenės pažangai“.

2009-08-18 Ar televizija yra geriausia ir pigiausia pramoga?

Šį antradienį 10.10 val. Žinių radijo laidoje „Žiniasklaidos anatomija“ vyks diskusija apie televizijų siūlomas pramogas prie televizorių ekranų ir tokių pramogų kokybę.

2009-08-18Tarptautiniame seminare – apie iššūkius žurnalistams Baltijos šalyse

Rugpjūčio 22 d. Trakuose vyks tarptautinis seminaras “Iššūkiai žurnalistams Baltijos šalyse”, kurį rengia Lietuvos žurnalistų sąjunga.

2009-08-17Prezidentės D. Grybauskaitės pasitikėjimą pelnė A.Račas

Šiandien Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretą, kuriuo paskyrė naują LRT tarybos narį. Juo tapo naujienų agentūros „Baltic News Service“ (BNS) vadovas Artūras Račas.

2009-08-14 Ar nacionaliniame eteryje gali dirbti žurnalistai politikai?

Jeigu šis klausimas bus įtrauktas į posėdžio darbotvarkę, Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) tarybos laukia karštos diskusijos. Mat LRT tarybos narys Dainius Radzevičius pareiškė, jog nacionaliniame eteryje dirbantiems LRT žurnalistams ir laidų vedėjams nedera vienu metu dirbti žurnalistikoje ir politikoje. Kadangi tai prieštarauja Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos kodeksui, tokie LRT darbuotojai turėtų rinktis – dirbti žurnalistinį darbą LRT ar dalyvauti politikoje.

2009-08-14 Priekaištai pažeidus žurnalisto etiką – „Lietuvos žinių“ redaktoriui V.Vasiliauskui

Taip teigiama Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisijos išplatintoje informacijoje. Šių metų liepos 27 d. Žurnalistų ir leidėjų etikos komisija svarstė Virginijaus Savukyno prašymą įvertinti 2009 m. gegužės 12 d. dienraštyje „Lietuvos žinios“ išspausdintą Valdo Vasiliausko publikaciją „Pasakėlės iš skydinės“. V. Savukyno teigimu, publikacijoje buvo paskelbtos tikrovės neatitinkančios ir jo šeimos narių atminimą žeminančios žinios. Dėl tos pačios publikacijos kreipėsi ir Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija. Skundą pasirašęs generalinis direktorius A. Siaurusevičius teigia, kad apie jų darbuotoją V. Savukyną buvo paskelbtos netikslios ir neteisingos žinios, informacija paskelbta neetišku būdu.

2009-08-13 Žurnalistų susitarimo kaina – 2000 litų

Kauno miesto apylinkės teisme rugpjūčio 12-ąją išspręsta viena iš trijų „Valstiečių laikraščio“ korespondentui Albinui Čaplikui iškeltų privataus kaltinimo baudžiamųjų bylų už internetiniame portale paskelbtų tikrovės neatitinkančių komentarų, žeminančių laikraščio „Ūkininko patarėjas“ žurnalistų garbę ir orumą.

2009-08-13Jubiliatui J.Nekrašiui – LŽS sveikinimas

Šiandien Vilniaus rotušėje vykusio renginio metu Lietuvos žurnalistų sąjunga ne tik padėkojo vienam iš savo narių už sėkmingą žygį į Tian Šanį ir LŽS vardo garsinimą, bet ir pasveikino dar vieną kolegą su jubiliejumi.

2009-08-13Vilniaus rotušėje – susitikimas su garbingiausiu LŽS vėliavnešiu G.Statiniu

Šiandien 12 val. Vilniaus rotušėje rengiamas iš Tian Šanio ekspedicijos sugrįžusių alpinistų pagerbimas bei susitikimas su visuomene. Tarp pirmųjų lietuvių, įkopusių į bevardę 4711 m. aukščio Tian Šanio viršukalnę ir pavadinusių ją Lietuvos 1000-mečio vardu, yra ir žurnalistas Gerimantas Statinis.

2009-08-12 Skrydžio Baltijos keliu organizatoriai pakilti padangėn kviečia žurnalistus

Žurnalas „Aviacijos pasaulis“ kartu su Lietuvos aeroklubu rugpjūčio 13 d. 13 val. Kyviškių aerodrome rengia spaudos konferenciją „Lietuvos sparnai Baltijos kelyje“. Joje bus pristatyti lakūnų skridimai minint Baltijos kelio 20-tąsias metines bei Lietuvos aeroklubo išleista nauja knyga „Aviacijos sportas Lietuvoje 1940-1989 metais“.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media