2024 m. balandžio 25 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas

 

2020-09-15Rimgaudas Virgilijus Kazakevičius: Nobelio fiziologijos ir medicinos premijos laureatai

Mokslo ir enciklopedijų leidybos centras išleido Rimgaudo Virgilijaus Kazakevičiaus knygą – Nobelio fiziologijos ir medicinos premijos laureatai.

2020-09-09Dianos Ganc knygos paaugliams „Lota“ pristatymas

Rugsėjo 15 d. 18.00 val. Rašytojų klube (K. Sirvydo g. 6, LT-01101 Vilnius) vyks DIANOS GANC knygos paaugliams LOTA pristatymas.

2020-09-09Alfonsas Čepauskas: meno redaktoriaus reminiscensijos (1)

Ką tik mūsų kolega Alfonsas Čepauskas išleido savo naują knygą "Neįrėmintas palikimas". Skelbiame šios knygos autoriaus įžanginį ž0dį.

2020-09-08Arvydas Juozaitis: Tėvo Stanislovo gyvenimas - sutelkta protinga valia ir šviesi energija

Leidykla “Alma Littera” išleido Arvydo Juozaičio “Tėvas Stanislovas. Pasakojimų knyga”. Šioje solidžios apimties daugiau kaip 400 psl. knygoje klausiama, ar ko nors moko šio šviesios atminties žmogaus, Tėvo Stanislovo gyvenimas?

2020-09-01Žurnalistas Jonas Laurinavičius ir jo žalieji ąžuolai

Kad ir ką berašytų Jonas Laurinavičius literatūrinės kraštotyros temomis, jo rašiniuose visų pirma jaučiama žurnalisto ranka. Jis stengiasi į aprašomus žmones, įvykius, istorinius faktus ne tik savaip, savitai pažiūrėti, bet ir pateikti medžiagą intriguojančiai, kartais netgi su detektyvo prieskoniais. Tai iliustruoja ir dauguma jo esė, sudėtų į knygą „Ąžuolai žalieji“ (2020), kurią išleido „Naujojo lanko“ leidykla.

2020-08-22Romaldas Abugelis: Sveiki! Trumpai ir linksmai, kaip gyventi sveikai

Leidykla UAB “Petro ofsetas” skaitytojams pasiūlė gana savitą Romaldo Abugelio knygą”Sveiki! Trumpai ir linksmai, kaip gyventi sveikai”. Intriguoja vien tai, kad jos autorius - Seimo Kaimo reikalų komiteto pareigūnas.

2020-08-22Jonas Laurinavičius: Žvelgiant nuo Širvio kalno

Rimantas Kaulakys išleido knygą „Širvio kalnas“. Nenurodyta leidykla ir koks knygos tiražas. Tik – vieta ir metai Vilnius, 2019. Leidžiant knygą už asmenines ar rėmėjo lėšas, taip būna neretai – ji be visų leidybai skirtų rekvizitų.

2020-08-14Leidykla “Versmė”: Žeimelis - degintas, šaudytas ir vėl atgimstantis

Šiomis dienomis sulaukiau netikėto malonaus siuntinuko - “Versmės” leidyklos direktorius P. Jonušas dovanojo dviejų tomų monografinį leidinį “Žeimelis”. Šame beveik dviejų tūkstančių puslapių leidinyje kruopščiai aprašyta šio Latvijos pasienyje esančio miestelio istorija, minimi čia taikiai gyvenę lietuviai, latviai, rusai, žydai.

2020-08-06Knygos, kurias startuolių įkūrėjai rekomenduoja perskaityti bendraminčiams

Nors knygų skaitymas šiandien gali nebeatrodyti modernus mokymosi metodas, startuolių įkūrėjai vieningai pritaria, jog jos yra vienas esminių verslininkų tobulėjimo įrankių. Iš jų galima išmokti jauno verslo paslapčių, pasiruošti ateities iššūkiams ir įgauti žinių konkrečioje startuolio veikimo sferoje. Apie skaitymo naudą bei labiausiai įsiminusias knygas pasakoja penki sėkmingų Lietuvos startuolių įkūrėjai.

2020-07-29Stasys Lipskis: Monsinjoras K.Vasiliauskas savo meilę skyrė Dievui ir žmonėms

Metai bėga nenumaldomai greitai, į praeitį nusinešdami mums brangių žmonių atminimą. Apie vieną jų - Monsinjorą Kazimierą Vasiliauską, kurio gyvenimas ir darbai liudijo meilę Dievui bei kiekvienam sutiktam žmogui rašytojas Stasys Lipskis parašė meninę apybraižą “Širdies ir altorių šviesoj”.

2020-07-22Apolinaras Čepulis: “Mamos prisiminimai ir neskelbtos kaimo kronikos”

Vilniuje veikianti LŽS nario S. Lipskio leidykla “Žuvėdra” išleido prozininko Apolinaro Čepulio knygą “Kai kurie prisiminimai ir neskelbtos kaimo kronikos”.

2020-07-15Mokslo ir enciklopedijų leidybos centras išleido Adamo Zamoyskio “Lenkijos istoriją” (1)

Mokslo ir enciklopedijų leidybos centras išleido Adamo Zamoyskio “Lenkijos istoriją” Britų ir lenkų istorikas Adamas Zamoyskis gimė 1949 metais Niujorke, užaugo Jungtinėje Karalystėje, studijavo istoriją ir šiuolaikines kalbas. Jis turi dvigubą Lenkijos ir Jungtinės Karalystės pilietybę, kalba angliškai, lenkiškai, prancūziškai, itališkai ir rusiškai

2020-07-11Jadvyga Ruginienė: kaimo šviesuolė lyg sodo obelis

Tik pačius šilčiausius, meiliausius žodžius paskyrė artimieji jau anapilin išėjusiai savo Mamai, Skuodo rajono literatei, poetei, mąstytojai, kultūros darbo aktyvistei knygoje “Lyg sodo obelis”. Joje labai jautriai sudėstyta šviesios ir talentingos Daukšių kaimo moters Jadvygos Ruginienės gyvenimo ir kūrybos mozaika.

2020-07-02Algirdas Matulevičius: Mažosios Lietuvos pažinimo knyga (1)

Mieliems LŽS svetainės skaitytojams pristatau neseniai pasirodžiusią knygą, skirtą geresniam Mažosios Lietuvos reikšmės ir lietuvininkų vaidmens Lietuvos istorijoje suvokimui. Tai gilios mokslinės prasmės knyga “Mažosios Lietuvos ir lietuvininkų fenomenas Europos kultūroje”. Jos pavadinimu tapo Mažosios Lietuvos istoriko enciklopedisto, LŽS nario, daktaro Algirdo Matulevičiaus ne kartą akcentuojama mintis, kad Mažosios Lietuvos ir jų etninių gyventojų lietuvininkų fenomenas yra ne tik Europos, bet ir pačių lietuvių dar iki galo nesuvoktas ir neįvertintas istorinis reiškinys.

2020-07-02Virginijaus Bielskio gyvenimo ir kūrybos odisėjos

Kauno „Naujojo lanko“ leidykla išleido rašytojo, dramaturgo Virginijaus Bielskio atsiminimų, laiškų ir eilėraščių 120 puslapių knygą „Panakačio kaimo šviesa“. Tai jau antroji Virginijaus knyga, skirta Amžinybėn išėjusiai mamai Liudgardai. Panakatyje (Telšių r.) ji buvo tarsi kaimo šviesa, visų mylima, kilni, jautriai išgyvenanti aplinkinių nesėkmes, mokėjusi džiaugtis kitų laime.

2020-06-29 Vytautas Gasparavičaus: Įdomūs ir darbštūs žmones - šalia mūsų

Man į rankas pateko Vytauto Gasparavičiaus knyga “Galėti galima daug”. Joje pateikiama išsami autobiografinė medžiaga apie Joną Vaičį, vieną žinomiausių buvusios Šiaulių televizorių gamyklos žmonių: aktyvų gamybininką. sportininką, visuomenininką, gimtojo kaimo mylėtoją.

2020-06-28Vytautas Martinkus: Kolchidos karalienės Pitodoridės źiedo klajonės

Nedažnai taip būna, kad atsivertęs knygą nebegali sustoti ir ją “praryji” per keletą naktų. Šį kartą kalba eina apie žinomo prozininko, eseisto, literatūros kritiko Vytauto Martinkaus romaną “Tavo bažnyčios rūsys”.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media