2024 m. balandžio 26 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas

 

2020-06-14Knygos „Dangaus miestas. Vilniaus vienuolijų palikimas Bažnytinio paveldo muziejuje“ pristatymas

Birželio 16 d. 17 val. Bažnytinio paveldo muziejuje (Šv. Mykolo g. 9, Vilnius) vyks knygos „Dangaus miestas. Vilniaus vienuolijų palikimas Bažnytinio paveldo muziejuje“ pristatymas.

2020-06-14Selemonas Paltanavičius: Pakalbinti stebuklai: Lietuvos gamtos ir lietuvių įdomybės

Mokslo ir enciklopedijų leidybos centras išleido žurnalisto ir rašytojo Selemono Paltanavičiaus knygą “Pakalbinti stebuklai: Lietuvos gamtos ir lietuvių įdomybės”. Knygos dailininkė Agnė Beinaravičiūtė.

2020-06-11Alfonso Eidinto ir Raimundo Lopatos knyga “Valstybės atkūrimo istorijos”

Mokslo ir enciklopedijų leidybos centras išleido Alfonso Eidinto ir Raimundo Lopatos knygą “Valstybės atkūrimo istorijos”.

2020-05-22Šiaulietiška spauda - nuo kultūros “aukso amźiaus” iki Atgimimo

Prisipaźinsiu, kad iš pradžių gerokai nustebau, kad Jono Nekrašiaus knygos “Šiaulietiška spauda XVI -XXI a. leidybos, platinimo ir saugojimo įstaigos” metrikoje užrašyta, jog knygos leidėjas - Šiaulių rajono savivaldybės biblioteka. Norėčiau pasidžiaugti, kad didžiulės apimties (336 p.) žinyną išleido dar kuklią leidybos patirtį turinti Šiaulių rajono savivaldybės viešoji biblioteka. Pasirodo, kad ne visada gerus rezultatus lemia garsios firmos.Prisipaźinsiu, kad iš pradžių gerokai nustebau, kad Jono Nekrašiaus knygos “Šiaulietiška spauda XVI -XXI a. leidybos, platinimo ir saugojimo įstaigos” metrikoje užrašyta, jog knygos leidėjas - Šiaulių rajono savivaldybės biblioteka. Norėčiau pasidžiaugti, kad didžiulės apimties (336 p.) žinyną išleido dar kuklią leidybos patirtį turinti Šiaulių rajono savivaldybės viešoji biblioteka. Pasirodo, kad ne visada gerus rezultatus lemia garsios firmos.

2020-05-17Audrius Skačkauskas: „Stengiuosi gyventi taip, kad nereikėtų atsiprašyti“

Skaitydama Audriaus Skačkausko novelių, esė ir humoreskų rinktinę „Neleisk angelui nukristi nuo peties“, prisiminiau televizijos pokalbių laidą, kurioje jis dar 2018 m. atviravo esantis visoks: gyvenantis pagal sąžinę, besimokantis klausyti, ieškantis ramybės. Nes, pasak A. Skačkausko, kai yra ramybė, tu gali išgirsti, patylėti, kai siela rami, gali įsileisti į ją daug gerų dalykų.

2020-05-05Jonas Nekrašius: Šiaulių krašto spausdinto žodžio kelias

Jono Nekrašiaus žinynas „Šiaulietiška spauda XVI-XXI a. Leidybos, platinimo ir saugojimo įstaigos“ Šiaulių apskrities Povilo Višinskio bibliotekoje buvo numatytas pristatyti kovo 16-ąją minimą Knygnešio dieną, primenančią mums ir pasauliui unikalų knygnešystės fenomeną krašte 1864-1904 metais.

2020-04-23Algirdas Pateckas: Klaipėdietiškos istorijos ir kareiviškos dainos prie statinės (1)

Jau taip įprasta, kad imant iš naujų knygų lentynos leidinį pirmiausia pasidomime apie autorių. Pasirodo, kad mūsų pasirengtos apžvelgti knygos “Klaipėdietiškos istorijos ir kareiviškos dainos prie statinės” yra Algirdas Pateckas, gerai žinomas vyno ekspertas ir rašytojas.

2020-04-21Vytautas Sirtautas: solidūs sintaksės mokslo tyrimai ir išdrožti vėjo malūnėliai

Šiaulių universitetas išleido ilgamečio šios aukštosios mokyklos dėstytojo kalbininko, profesoriaus Vytauto Sirtauto (1921–2008) knygą „Veiksmažodinis tarinys dabartinėje lietuvių kalboje“. Leidinio sudarytoja – lituanistė, šio universiteto profesorė Džiuljeta Maskuliūnienė, redaktorių kolegijos pirmininkas – profesorius Kazimieras Župerka.

2020-04-11Stasys Lipskis: Antanas Vienuolis tarp šlovės ir ašarų

Štai ir vėl naujiena:prekyboje pasirodė rašytojo, LŽS nario Stasio Lipskio knyga “Tarp šlovės ir ašarų”. Tai biografinė knyga apie žymaus lietuvių rašytojo Antano Vienuolio gyvenimo dramą. Ją išleido vilniškė leidykla “Žuvėdra”.

2020-03-26Mielas Romai - iš tavojo kaimo sklinda skaidrios ir brandžios mintys

Śiomis dienomis skaitytoją pasiekė rašytojo, žurnalisto ir poeto Romo Sadausko nauja knyga “Seniaitoli”. Ją išleido kolegos žurnalisto, LŽS nario Stasio Lipskio vadovaujama leidykla “Žuvėdra”. Šio kūrėjo kūrybinėje kraitelėje parašyta daugiau kaip 20 knygų. Joje ne viena dešimtis knygų apie tėviškę, meilę, patirtas nuoskaudas, neigyvendintas svajones.

2020-03-25Kolegės Aurelijos Arlauskienės nauja knyga - „Operos legenda Irena Milkevičiūtė“ (1)

LŽS narės, knygų autorės, V. Kudirkos, J. Vileišio, S. Rapolionio premijų laureatės Aurelijos Arlauskienės knyga „Operos legenda Irena Milkevičiūtė“ išleista prieš pat Vilniaus knygų mugę, Ją išleido Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla. Tai knyga apie primadoną, kuriai plojo didžiausios pasaulio koncertų ir teatrų salės, o atlikti vaidmenys tapo ištisos operos epochos Lietuvoje simboliu.

2020-03-24Nijolè Marytè Śerniūtė: “Eilėraščiai kvepia gimtine su stebuklinga tyla (2)

ilniškės kolegos žurnalisto, LŽS nario Stasio Lipskio leidykla “Žuvėdra” išleido Nijolės Marytės Śerniūtès eilèraščių rinkinį “Lange dar švies...” Tai pirmoji poetės, mokytojos N.M.Šerniūtes poezijos knyga.

2020-03-07Knygos „Audriaus Naujokaičio laikas“ pristatymas

Maloniai kviečiame kovo 13 d. 17 val. į knygos „Audriaus Naujokaičio laikas“ pristatymą Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje (Renginių erdvė, III aukštas). Knyga skirta lietuvių menininko A. Naujokaičio (1961–2012) gyvenimui ir kūrybai. Joje publikuojami Lietuvoje ir užsienyje sukurti menininko tapybos, grafikos darbai ir fotografijos, amžininkų, draugų prisiminimai apie neramų ir maištingą menininką.

2020-03-05Selemonas Paltanavičius:” Sniego žmogelių žiema” (1)

Jūs kaip norite, o aš tvirtai tikiu, kad rašytojas S. Paltanavičius žino, jog kiekvieną žiemą su snaigėm sniego žmogeliai nukrinta iš dangaus ir iki pavasario gyvena greta mūsų. Gaila, kad juos mato tik vaikai, jie gali girdėti ir sniego žmogelių dainas, kai šie pradeda linksmintis ir netyla visą naktį. Plačiau apie tokių sniego žmogelių linksmybes galite rasti leidyklos “Alma littera” išleistoje S. Paltanavičiaus knygoje “Sniego žmogelių žiema”.

2020-03-02Alekso Šemetos knygos "Eilinio partizano atsiminimai" sutiktuvės. Kviečiame

Kovo 2 d. pirmadienį, 17.30 val. Karininkų ramovėje įvyks Alekso Šemetos knygos "Eilinio partizano atsiminimai" (apie 1919 metų nepriklausomybės kovas) sutiktuvės. Knygą spaudai paruošė mūsų kolegė doc. dr. Jolanta Mažylė ir karo istorikas prof. dr. Valdas Rakutis.

2020-02-27Vytautas Kirkutis ir jo “rūko ženklinimas”

Vilniuje aktyviai veikianti rašytojo, LŽS nario Stasio Lipskio leidykla “Žuvėdra” Išleido Šiaulių krašto poeto Vytauto Kirkučio eilėraščių knygą “rūko ženklinimas”. Tai naujausių eilėraščių rinkinys, kuriame atskleidžiami šiandienos žmogaus dvasiniai ieškojimai, giluminiai sielos pokyčiai, nuolatinio atsinaujinimo būtinybė.

2020-02-23Irena Raščiuvienė: Šimtmečio kely. Iš Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijos protokolų...

Kai paimi į rankas knygą istorine tematika visuomet smalsu pažvelgti į puslapius, kuriuose užfiksuoti šimtmečio eigoje gyvenę žmonės, dokumentai. Visa tai rasite I. Raščiuvienės knygoje “Šimtmečio kely”, skirtoje lietuviškos Vytauto Ddžiojo gimnazijos šimtmečiui. Ją išleido vilniškė rašytojo, LŽS nario Stasio Lipskio leidykla “Žuvėdra”.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media