2024 m. balandžio 27 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žiniasklaida Lietuvoje

*print*

Archyvas

 

2009-07-09 Po įžeidžiančių komentarų žurnalistui teks bylinėtis

Kauno miesto apylinkės teisme pradėta nagrinėti pirmoji iš trijų „Valstiečio laikraščio“ korespondentui Albinui Čaplikui iškeltų privataus kaltinimo baudžiamųjų bylų. Kaltinamuoju LŽS narys A.Čaplikas pripažintas nustačius, kad nuo 2007-ųjų spalio iki 2009-ųjų kovo tinklalapyje www.lrytas.lt jis sistemingai šmeižė kolegas iš laikraščio „Ūkininko patarėjas“. Policijos pateikta medžiaga įrodo, kad įžeidūs ir žeminantys komentarai buvo rašomi iš A.Čapliko namuose esančio kompiuterio. „Valstiečio laikraščio“ žurnalistas komentavimo faktus pripažino ir dėl to gailisi.

2009-07-08 Kūrybiniams darbuotojams dar nereiks nei lazdos, nei terbos

Šiandien, liepos 8 d., apie vidurdienį Seime pradėta svarstyti siūlomus įstatymų pakeitimus dėl socialinių garantijų kūrybiniams darbuotojams. Tai aktualu ir žurnalistams, kuriuos taip pat tiesiogiai palies galimi pakeitimai apmokestinant už kūrybinį darbą gaunamas pajamas. Jiems Seime atstovauja Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius.

2009-07-08 Žurnalistų desantas Valdovų rūmuose

LŽS kelionių ir pramogų klubo nariai šiandien vieni pirmųjų žurnalistų bendruomenės atstovų, kurie atvers Valdovų rūmų duris. Rytoj, ketvirtadienį, drauge pakeliauti po Valdovų rūmus savo narius kviečia LŽS Vilniaus skyrius.

2009-07-07Žurnalistų etikos inspektoriaus skyrimas jau sulaukė kritikos

Lietuvos žurnalistų sąjunga kritiškai vertina kai kurių politikų mėginimus iš esmės pakeisti žurnalistų etikos inspektoriaus skyrimo procedūrą.

2009-07-07 A.Vaišnys: “Žurnalistui neužtenka vienos užsienio kalbos”

Paskelbus informaciją apie numatomus pokyčius Žurnalistikos instituto studijų programoje lzs.lt sulaukė ne tik skaitytojų susidomėjimo, bet ir priekaištų, jog informacija nepakankamai tiksli.

2009-07-03Kaune stiprinama profesinės sąjungos valdyba

Liepos 2-ąją Kaune įvykusiame „Diena Media News“ bendrovės žurnalistų profesinės sąjungos narių susirinkime nutarta išplėsti ir suaktyvinti savo visuomeninę veiklą. Nuspręsta padidinti profesinės sąjungos valdybą.

2009-07-03 Prezidentės komandoje dirbs ir žurnalistė Audronė Nugaraitė

Žurnalistų bendruomenę nudžiugino žinia, kad naujai išrinktosios prezidentės Dalios Grybauskaitės komandoje dirbs ir žurnalistė Audronė Nugaraitė. Ji pakviesta vadovauti Politikos analizės ir institucinių ryšių grupei.

2009-07-02 Nugalėtoja paskelbta radijo stotis „Pūkas-2“

Lietuvos radijo ir televizijos komisijos sprendimu šių metų gegužės 6 d. buvo paskelbtas konkursas radijo transliavimo licencijai Pažagieniuose (Panevėžio r.) gauti. Paraiškas dėl šios licencijos pateikė UAB „Pūkas“ ir UAB „TELE-3“ radijas.

2009-07-02 Lietuvos radijo ir televizijos komisija už paslėptą reklamą nubaudė Baltijos TV

Atlikdama radijo ir televizijos laidų stebėseną Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) nustatė, kad šių metų vasario mėnesį televizijos „Baltijos TV“ laidose buvo transliuojama paslėpta reklama, taip pat buvo padaryta kitų reklamos transliavimą reguliuojančių dokumentų pažeidimų.

2009-06-30Naujienos/ 2009 m. sausis-birželis

Čia perkeltos visos 2009 m. iki liepos mėn. svetainėje lzs.lt publikuotos naujienos
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media