2024 m. balandžio 23 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas

 

2017-05-16LRT kviečia dalyvauti Valstybės atkūrimo 100-mečiui skirtame radijo dramaturgijos konkurse

Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija organizuoja radijo dramaturgijos konkursą „Kviečia Radijo teatras“, skirtą Lietuvos Valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti. Dramaturgijos darbų laukiama iki rugsėjo 10 d. Nugalėtojams atiteks piniginės premijos.

2017-05-05LRT RADIJAS vėl pakvies klausytis pavasario paukščių „Eurovizijos“

Kasmet pirmąjį gegužės sekmadienį, minint Tarptautinę paukščių choro dieną, gamtos mylėtojai keliasi paryčiais pasimėgauti pavasarinėmis paukščių giesmėmis visame pasaulyje. Ta proga LRT RADIJAS, bendradarbiaudamas su Airijos nacionaliniu radiju RTE 1, klausytojams siūlo unikalią transliaciją, kartais dar vadinamą paukščių „Eurovizija“.

2017-04-19„Power Hit Radio“ gimtadienis ant batutų: „Grįžome į vaikystę“

14-ąjį gimtadienį švenčianti šokių muzikos radijo stotis „Power Hit Radio“ ne tik dovanoja staigmenas savo klausytojams – laidų vedėjai surengė tikrą gimtadienio fiestą ir nufilmavo specialiai gimtadieniui skirtą klipą. Gimtadienis ant batutų visus privertė prisiminti vaikystę ir net išmokti vieną kitą triuką.

2017-03-21LRT RADIJAS pradeda transliuoti pasakojimų ciklą, skirta Lietuvos televizijos 60-mečiui

Artėjant Lietuvos televizijos 60-mečiui, LRT RADIJAS pradeda transliuoti pasakojimų ciklą apie televizijos žmones ekrane ir už kadro.

2017-03-14Nauja knyga – “Lietuvos radijas. 1926–2016.Faktai. Kūrėjai. Laidos”

Knygą “Lietuvos radijas. 1926–2016.Faktai. Kūrėjai. Laidos” išleido Mokslo ir enciklopedijų leidybos centras.

2017-02-16Al Jarreau atminimui – specialus koncertas per LRT RADIJĄ

Europos transliuotojų sąjunga ir LRT RADIJAS, pagerbdami sekmadienį mirusio džiazo virtuozo, 7-ių Grammy apdovanojimų laimėtojo Al Jarreau atminimą, kviečia klausytis jo koncerto, įrašyto 2006-ųjų liepos 3 d. kultiniame Montreux džiazo festivalyje. Koncerte populiarius Eltono Johno, Marko Simmonso, Christopherio Walkerio, Lawrenco Williamso, George Gershwino ir savo kūrinius atliko Al Jarreau ir jo scenos draugai. Koncerto transliacija per LRT RADIJĄ – vasario 19 d. iš karto po 18 val. žinių.

2017-01-18„Auksinės bitės“ – radijo darbuotojams

Sausio 16 dieną jau šešioliktą kartą išdalintos nacionalinio transliuotojo „Auksinės bitės“. Darbščiausiems LRT darbuotojams atiteko keturiolika skulptoriaus Romualdo Kvinto autorinių darbų. LRT Didžiojoje studijoje vykusias iškilmes vedė Ugnė Galadauskaitė ir Richardas Jonaitis.

2016-12-282016-ųjų LRT RADIJO Metų žmogus – Marius Ivaškevičius

LRT RADIJAS 2016-ųjų Metų žmogaus vardą skiria prozininkui, dramaturgui bei režisieriui Mariui Ivaškevičiui. Jis įvertinamas už pilietinę iniciatyvą – Atminties maršą Molėtuose.

2016-12-23Šventinių koncertų gūsis per LRT RADIJĄ

„Planuodama šių metų šventinę Kalėdų ir Naujųjų metų muzikinę programą nusprendžiau ją paįvairinti visa plejada gražių koncertų, kuriuos turime galimybę gauti iš Europos transliuotojų sąjungos (EBU) Euroradijo projekto, - pasakoja LRT RADIJO muzikos vyriausioji redaktorė Birutė Paškevičienė. - Pradedant gruodžio 25d. kasdien, po du kartus per dieną 14 arba 15 ir 21valandomis transliuosime žinomų pasaulio popmuzikos, roko ir džiazo atlikėjų, Londono gospelų chorų ir ansamblių koncertus.“

2016-12-12LRT klausytojai mėgausis vienintelės Baltijos šalyse Kilnojamosios radijo stoties transliacijomis

Ar norėtumėte būti simfoninio orkestro koncerte ar futbolo varžybose... neišeidami iš namų? Nuo šiol tokią galimybę klausytojams suteiks LRT, pirmoji Baltijos šalyse įsigijusi Kilnojamąją radijo stotį (KRS). Tai technologija, garso galimybes pakelianti į naują lygmenį.

2016-12-08Juliaus Juzeliūno 100-mečiui – eseistikos ciklas per LRT KLASIKĄ

Nuo gruodžio 6-osios radijo stotis LRT KLASIKA pradeda transliuoti Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato, kompozitoriaus ir eseisto Šarūno Nako laidų ciklą „Juzeliūno pasaulis“, skirtą garsaus lietuvių kompozitoriaus 100-mečiui paminėti.

2016-10-26Per LRT RADIJĄ – BBC koncertas „In memoriam David Bowie“

Mirusiųjų pagerbimo dienos išvakarėse, spalio 30-ąją, LRT RADIJAS kviečia prisiminti šiemet užgesusį muzikos genijų Davidą Bowie. Šį sekmadienį 18.10 val. kviečiame klausytis BBC parengtos transliacijos „In memoriam David Bowie“.

2016-10-13Radijo teatre – premjera: Augusto Strindbergo drama „Freken Julija“

LRT RADIJO teatras kviečia į premjerą. Bus transliuojama Augusto Strindbego „Freken Julija“, kurią režisavo jaunas režisierius, Jono Vaitkaus mokinys Martynas Žukas. Premjera – spalio 16 d. 19.03 val. per LRT RADIJĄ ir spalio 22 d. 12.10 val. per LRT KLASIKĄ.

2016-09-22LRT RADIJAS atsigręš į pamirštą Lietuvos žydų praeitį

LRT RADIJAS pradeda dokumentinių pasakojimų ciklą apie Lietuvos žydų miestelius, vadinamuosius štetlus. Klausytojų dėmesio laukia pasakojimai iš devynių Lietuvos miestelių, kuriuose šiandien apie žydų gyvenimą byloja tik keletas išlikusių pastatų ir aštuntą dešimtį perkopusių miestelėnų vaikystės prisiminimai.

2016-09-19„Euroradijo“ auditorijai – Davido Geringo jubiliejinio koncerto LRT multimedijų transliacija

Rugsėjo 23 d. Lietuvos ir užsienio melomanai galės klausytis ir stebėti Davido Geringo ir Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro, diriguojamo Gintaro Rinkevičiaus, koncerto transliaciją LRT KLASIKOS radijo ir LRT.LT interneto kanalais.

2016-09-08LRT radijo partijų debatai: išgirsk, stebėk ir užduok klausimą

Rinkimuose dalyvaujančių partijų biografijas narpliojantys žurnalistai teigia, kad kai kurie pamiršti arba negirdėti faktai apie partijas nustebins. Pavyzdžiui, ar žinote, kuri partija buvo įkurta greitkelyje, kuri yra sudariusi memorandumą su Rusija, kurios partijos ministrams dažniausiai išreiškiamas nepasitikėjimas? IŠGIRSK per LRT radiją, STEBĖK portale LRT.LT, ateik tiesiai į radijo kilnojamąją studiją ir UŽDUOK klausimą arba rašyk adresu https://lt-lt.facebook.com/rytogarsai/

2016-09-05Marijos radijas Lietuvoje

Lietuvoje Marijos radijas transliacijas pradėjo 2004 m. rugpjūčio 30 d. Kaune. Po mėnesio buvo įjungti siųstuvai Klaipėdoje ir Šiauliuose. 2005 m. birželio 29 programa pradėta transliuoti Vilniaus mieste ir apylinkėje. Šiuo metu Lietuvos Marijos radijas turi 25 dažnius.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media