2024 m. balandžio 17 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas

 

2015-12-19LRT RADIJO teatre – premjera: Žemaitės komedija „ Trys mylimos“

Iš karto po Kalėdų, gruodžio 27 dieną, LRT RADIJAS kviečia į premjerą. Bus transliuojamas radijo spektaklis pagal Žemaitės komediją „Trys mylimos“. Pjesės autorius, režisierius Alvydas Šlepikas: „Žemaitės pjesė „Trys mylimos“ parašyta besirandančiam, kylančiam XX a. pradžios lietuviškam teatrui. Paprasta, tačiau viena gyviausių to laikmečio komedijų. Rašytojai pavyko sukurti aiškiai išreikštus, gyvus, labai skirtingus personažus, netikėtas, šmaikščias situacijas. Pjesėje nėra jokių filosofinių gelmių, tačiau verda aistros, godumas, pavydas. Žemaitė negražina, nedailina savo kuriamų personažų, todėl jie net ir dabar vis dar atrodo gyvi, suprantami, įdomūs.“

2015-12-16RT RADIJAS - apie regionus

LRT RADIJAS apie regionus nuolat informuoja aktualijų laidose „Ryto garsai“, „Lietuvos diena“, „60 minučių“. Lietuvos regionuose parengtos temos sudaro laidos „Gimtoji žemė“ pagrindą. Specialią nuolatinę kultūriniam regionų gyvenimui skirtą rubriką „Iš visos Lietuvos“ turi radijo programos LRT KLASIKA laida „Ryto allegro“.

2015-12-10Šventiniame radijo klipe – išsipusčiusi mergina ir 4 „Džeimsai Bondai“

Šokių muzikos hitus grojančios radijo stoties „Power Hit Radio“ komanda jau ruošiasi gražiausioms žiemos šventėms. Artėjant šv. Kalėdoms ir Naujiesiems metams, radijo stoties laidų vedėjai įsiamžino šventiniame vaizdo klipe ir fotosesijoje.

2015-12-05UAB „Radiocentras“ taikyta administracinė atsakomybė

Š. m. spalio mėn. Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK), atlikusi radijo transliuotojo UAB „RADIOCENTRAS“ radijo programoje „Zip FM“ transliuojamos laidos „Radistai“ patikrinimą piliečio skundo pagrindu, nustatė šiurkščių pažeidimų.

2015-11-05"Pokalbiai su Audriu Antanaičiu“: Kodėl valstybė neapgina vartotojų teisių? (audio)  (2)

Alkas.lt pradeda skelbti naują žurnalisto ir Alkas.lt redaktoriaus Audrio Antanaičio autorinį radijo laidų ciklą „Pokalbiai su Audriu Antanaičiu“. Ši laida tai pirmoji kregždė pranešanti, kad jau ne už kalnų ta diena, kuomet Alkas.lt portale pasigirs šiuo metu kuriamo „Alko radijo“ šaukiniai. Pirmoje savo laidoje A. Antanaitis kalbasi su – Lietuvos nacionalinės vartotojų konfederacijos tarybos nariu Mykolu Okulič Kazarinu apie Lietuvos valstybės vaidmenį ginant vartotojų teises.

2015-11-04LRT RADIJO eteryje – nauja pokalbių apie muziką laida „Pakartot“

Nacionalinis transliuotojas vis plačiau atveria duris kokybiškai populiariajai lietuviškai muzikai. Prie sėkmingų pastarojo laiko projektų „Visu garsu“ ir „Muzikos savaitė“, kuriuos transliuoja televizijos kanalas LRT KULTŪRA, prisijungia dar vienas, skirtas LRT RADIJO klausytojams – tai laida „Pakartot“. „Klausydami dainų įrašų ir eidami į koncertus mes girdime rezultatą – laidoje sieksime išsiaiškinti, kas yra už jo“, – sako laidos vedėjas žurnalistas ir muzikos apžvalgininkas Karolis Vyšniauskas.

2015-10-25Kompozitorius Giedrius Kuprevičius – naujas LRT KLASIKOS balsas

Nuo lapkričio 2-osios 24 valandas per parą transliuosianti LRT KLASIKA turi gerų naujienų klausytojams: į radijo stoties laidų autorių bendruomenę įsijungia ir kompozitorius, publicistas, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, profesorius Giedrius Kuprevičius. Prieš keletą dešimtmečių Lietuvos televizijoje vedęs laidą „Kontrapunktas“ autorius grįžta į LRT kaip radijo laidos „Audiologai“ vedėjas.

2015-10-20Naujas Valentino Masalskio vaidmuo Radijo teatro premjeroje

Radijo teatre – premjera: LRT RADIJO ir asociacijos LATGA organizuoto radijo dramaturgijos konkurso „Kviečia radijo teatras“, skirto „Teatrų metams“, I vietos laureato Aido Jurašiaus pjesė „Sugrįžimas į savaną“. Vaidina aktoriai Valentinas Masalskis ir Viktorija Kuodytė. Spektaklį režisavo Sonata Barčytė-Jadevičienė ir Vida Mikšytė.

2015-09-23Euroradijo eteryje - M.K. Oginskiui dedikuotas koncertas iš Vilniaus

Rugsėjo 26-osios vakarą iš Lietuvos Nacionalinės filharmonijos LRT KLASIKA sveikinsis su milijonine Euroradijo auditorija, kviesdama klausytis Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro koncerto. Šis įvykis - neeilinis. Pirma, koncertas dedikuotas kompozitoriaus ir Lietuvos politikos veikėjo Mykolo Kleopo Oginskio 250-osioms gimimo metinėms, kurias globoja UNESCO. Antra, šiuo koncertu Lietuvos nacionalinė filharmonija pradeda jubiliejinį 75-ąjį sezoną. Ir trečia, dirigentas Modestas Pitrėnas pirmą kartą prieš Lietuvos nacionalinį simfoninį orkestrą stoja kaip naujasis jo meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas, pakeitęs savo mokytoją Juozą Domarką, ėjusį šias pareigas 50 metų ir dabar tapusį garbės dirigentu.

2015-09-18LRT radijo transliacijas geriau girdi keturi Lietuvos miestai

Nacionalinį radiją nuo šiol girdi dar didesnė auditorija. Joniškyje, Marijampolėje, Raseiniuose ir Rokiškyje įrengus naujus siųstuvus, šiuose miestuose ir jų apylinkėse galima kokybiškai girdėti LRT radijo ir LRT Klasikos transliacijas.

2015-08-29"Eurobasket 2015“ – tiesiogiai per LRT radiją

Lietuvos rinktinės rungtynes Europos krepšinio čempionate nuo rugsėjo 5 dienos transliuos LRT radijas. Pirmiausia bus transliuojamos grupės etapo, vyksiančio Rygoje, rungtynės. Rugsėjo 5-10 dienomis lietuviai Latvijos sostinėje rungtyniaus su Ukrainos, Latvijos, Belgijos, Estijos ir Čekijos rinktinėmis. Jei viskas klostysis sėkmingai ir Lietuvos rinktinė pateks į atkrintamąsias varžybas, LRT radijas tiesiogiai transliuos mūsiškių rungtynes pradedant nuo aštuntfinalio. Primename, kad lemiamos kovos rugsėjo 12-20 dienomis vyks Prancūzijoje, Lilio mieste.

2015-08-27LRT radijas vasaros transliacijas baigia Plungėje

LRT radijas vasaros transliacijas baigia Plungėje – mieste, kur vis dar gyva Oginskių dvasia ir kur šeštadienį prasideda tarptautinis Mykolo Oginskio festivalis, skirtas Mykolo Kleopo Oginskio 250-osioms metinėms. „Oginskio polonezas – Plungės miesto himnas“, „Didžioji dalis Plungės kultūrinio gyvenimo yra susiję su Oginskiais“, „Oginskiai – mūsų didžiausias turtas“ – taip apie Oginskių ir Plungės ryšį pasakoja miesto gyventojai.

2015-08-05Marijos radijas

Marijos radijas transliacijas pradėjo 2004 m. rugpjūčio 30 d. Kaune. Po mėnesio buvo įjungti siųstuvai Klaipėdoje ir Šiauliuose. 2005 m. birželio 29 programa pradėta transliuoti Vilniaus mieste ir apylinkėje. Gavęs licencijas Kaune, Šiauliuose ir Klaipėdoje, Marijos radijas 2005 m. pavasarį tapo tarptautinės Marijos radijo asociacijos (World Family of Radio Maria) nariu. Pagal pasaulinę Marijos radijo šeimos praktiką šis radijas išsilaiko klausytojų aukų dėka. Tokiu pat principu veikia ir Lietuvos Marijos radijas.

2015-07-24LRT radijas šeštadienį tiesiogiai transliuos iš vestuvių sostinės Švėkšnos

LRT radijas tęsia vasaros transliacijas ir šį savaitgalį vyksta į vestuvių sostine pasiskelbusią Švėkšną. Tarp Mažosios Lietuvos ir Žemaitijos gyvenantys švėkšniškiai sako, jog jaučiasi žemaičiais, tačiau pripažįsta, kad nėra tipinis Žemaitijos miestelis.

2015-07-14LRT radijo teatre – premjera: Vaivos Grainytės pjesė „Nuo ašies“

Radijo teatre ­– premjera. Lietuvos radijo ir Asociacijos LATGA organizuoto radijo dramaturgijos konkurso „Kviečia radijo teatras“, skirto „Teatrų metams“ II vietos laureatės Vaivos Grainytės pjesė „Nuo ašies“. Režisierė Saulė Norkutė, garso režisierius Vladas Dieninis, garso operatorius Ramūnas Jasutis. Vaidina aktoriai Gabrielė Malinauskaitė ir Vidmantas Fijalkauskas.

2015-06-24LRT tiesiogiai transliuos Lietuvos himno giedojimo iškilmes iš Palangos

Liepos 6-ąją, Valstybės dieną, Palangoje per visą Basanavičiaus gatvę iki pat tilto pabaigos nusidrieks rekordinė 1 kilometro ilgio Lietuvos vėliava. Lygiai devintą vakare, tūkstančiai susirinkusių žmonių, rankose laikydami įspūdingo dydžio trispalvę, kartu su lietuviais visame pasaulyje giedos Lietuvos himną – „Tautišką giesmę“. Pagrindinį kasmetinės tradicijos „Tautiška giesmė aplink pasaulį renginį“ renginį tiesiogiai transliuos Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija.

2015-06-18LRT radijas kviečia klausytis tiesiogines transliacijas iš „Kultūros nakties“

Richardas Jonaitis su Beata Tiškevič, kartu ves laidą „Paraštės“ per LRT radiją. Naktį iš penktadienio į šeštadienį praleis gražiausiose ir įdomiausiose Vilniaus vietose, kur jau aštuntąjį kartą kunkuliuos Kultūros naktis. Richardo mobilioji TV komanda birželio 19 d. nuo 21 val. iki pat vidurnakčio dirbs tam, kad LRT radijo klausytojai išgirdtų įspūdingiausius „Kultūros nakties” koncertus ir susibūrimus.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media