2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas

 

2013-11-29Kvietimas žiniasklaidai. „LRT Opus metai Ore“ koncertas

Lapkričio 30-ą (šeštadienį) menų fabrike „Loftas“ rengiame metų koncertą „LRT Opus metai Ore“ ir savotišką projekto vienerių metų gimtadienį. Koncertas bus filmuojamas ir tiesiogiai transliuojamas radijo bangomis, vėliau perkeliamas į televiziją bei internetą. Maloniai kviečiame žiniasklaidą. Dėl akreditacijų į koncertą, prašome kreiptis žemiau nurodytais kontaktais.

2013-11-21Programa „Marijos radijas“ bus girdima Varėnoje ir Jurbarke

Susumavusi konkursų radijo programai transliuoti Varėnoje bei Jurbarke rezultatus, Lietuvos radijo ir televizijos komisija š. m. lapkričio 20 d. licenciją išdavė vieninteliam pareiškėjui į abu konkursus – VšĮ „Marijos radijas“.

2013-11-15Susumuoti konkursų radijo programoms transliuoti Vilniuje ir Utenoje rezultatai

Lietuvos radijo ir televizijos komisija lapkričio 13 d. išaiškino dviejų konkursų radijo transliavimo licencijoms gauti nugalėtojus. Konkurso transliuoti 87,8 MHz dažniu Vilniuje nugalėtoju iš penkių dalyvių pripažinta UAB „Radiocentras“ su programa „CLASSIC ROCK FM“.

2013-11-15Išaiškinti konkursų radijo programoms transliuoti Kaune ir Biržuose nugalėtojai

Lietuvos radijo ir televizijos komisija susumavo dviejų konkursų radijo transliavimo licencijoms gauti rezultatus. Licenciją transliuoti radijo programą Biržuose 98,2 MHz dažniu nuspręsta išduoti VšĮ „Marijos radijas“ su programa „Marijos radijas“.

2013-11-07LRT RADIJAS tiesiogiai transliuos vartotojų visuomenę kritikuojančią šiuolaikinę operą „Geros dienos!“

Sekmadienį, lapkričio 10 d. 13.03 val. LRT RADIJAS iš LRT koncertinės studijos tiesiogiai transliuos jaunų autorių – kompozitorės Linos Lapelytės ir libretistės Vaivos Grainytės – socialinės tematikos operą „Geros dienos!“.

2013-11-02Argentinoje veikiantis lietuviškas radijas švenčia savo dešimtmetį. Pasveikinkime kolegas (2)

Lietuviškos radijo valandėlės "Ecos de Lituania" vardu, iš Berisso miesto (Argentina) norėtume informuoti Jus, kad šiais metais švenčiame mūsų 10 metų transliavimo progą eteryje. Lapkričio 17 d., sekmadienį, minėsime "Ecos de Lituania" 10 metų jubiliejų šventinių pietų metu su visos Pietų Amerikos lietuvių bendruomenių pirmininkais, atstovais ir bendruomenių nariais, dalyvaus daugiau kaip 200 žmonių. Norime Jūsų atsiųstus sveikinimus transliuoti šio susitikimo metu radijo eteryje.

2013-10-24„Atrask Lietuvą“: Žiegždrių geologinis takas (1)

Ar žinote, kad žmones, kurie gimė Kauno marių dugne, vadina „dugniečiais“? Jie šiandien yra gerbiami, apie juos ir jų gyvenimą renkama medžiaga, prisiminimai, nuotraukos, užrašinėjamos dainos. „Atrask Lietuvą“ šeštadienį, spalio 26 d., 15.03 val. ir pirmadienį, spalio 28 d., 16.03 val. per LRT RADIJĄ.

2013-10-22Trečiadienį „LRT Opus“ studijoje – drąsiai su roku eksperimentuojanti grupė „Without Letters“

Radijo stotis LRT Opus tęsia pažintį su įdomiausiais šalies alternatyvios scenos vardais. Artimiausias „LRT Opus Ore“ serijos koncertas – jau spalio 23 d. (trečiadienį), kai jaukiai vintažinėje radijo studijoje koncertą surengs daug žadanti ir elektroninę muziką bei roką savo kūryboje jungianti grupė „Without Letters”. Kaip jau tapo įprasta, koncertas bus filmuojamas ir tiesiogiai transliuojamas radijo bangomis, vėliau perkeliamas į televiziją bei internetą.

2013-10-14ŽURNALISTO RAIGARDO MUSNICKO VEDAMOS LAIDOS „ATVIRAS POKALBIS“ ANONSAS

Vieši įžeidimai ir šmeižimas: kas ir kaip už juos atsako? UAB „Žinių radijas“: Smetonos g. 6, Vilnius, 2013-10-15 (antradienis) Apie laidą „Atviras pokalbis“: http://ziniur.lt/Laidos/307/atviras-pokalbis. Laida transliuojama: antradieniais–penktadieniais 9.10 val. Laida kartojama: transliacijos dieną 15.10 val.

2013-10-12Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba skelbia aukciono laimėtojus

Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) skelbia viešojo aukciono suteikti teisę naudoti radijo dažnius (kanalus) iš 791–821 MHz ir 832–862 MHz radijo dažnių juostų laimėtojus

2013-10-09„Bacevičiaus laikai”: Šarūno Nako radijo eseistikos ciklas per LRT Klasiką

Šarūno Nako dešimties laidų cikle, kurį transliuos radijo programa LRT Klasika, bus kalbama apie Bacevičiaus kūrybą ir pažiūras, jo sąsajas su amžininkais ir sparčiai kintančiomis meno madomis. „Bacevičiaus laikai“ – antradieniais 12.10 val. (kart. 22.10 val.) per LRT Klasiką. Pirmoji laida –spalio 8 dieną.

2013-10-08Lietuvos radijo ir televizijos komisija surengė Europos audiovizualinį sektorių reguliuojančių institucijų platformos konferenciją Vilniuje

Vilniuje. baigėsi 38-oji Europos audiovizualinį sektorių reguliuojančių institucijų platformos (toliau – EPRA) dviejų dienų konferencija, sutraukusi 167 dalyvių iš 45 šalių. Tai pirmoji tokio masto Europos komercinę audiovizualinę žiniasklaidą reguliuojančių institucijų konferencija kada nors surengta Lietuvoje ir pati gausiausia EPRA istorijoje. EPRA buvo įkurta 1995 m. atsiradus poreikiui glaudžiau bendradarbiauti tarp institucijų vykstant šios srities verslo sparčiai globalizacijai bei technologijų konvergencijai ir iškilus naujiems reguliavimo iššūkiams.

2013-10-07Stabdoma VšĮ „Teleradijo kompanija Hansa“ laidinio radijo veikla  (1)

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (toliau – Komisija), siekdama apginti vartotojų interesus, jau daugiau nei dvejus metus intensyviai siekia sustabdyti vykdomą neteisėtą VšĮ „Teleradijo kompanija Hansa“ laidinio radijo veiklą. Ši kompanija laidiniais radijo tinklais retransliuoja radijo programą „LRT radijas“, nors neturi nei šiai veiklai būtinos Komisijos licencijos, nei VšĮ Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos sutikimo retransliuoti jų programą, tai pat nemoka jokių su autorinėmis ir gretutinėmis teisėmis susijusių mokesčių.

2013-09-24LRT taryba patvirtino Administracinės komisijos sudėtį

Antradienį posėdžiavusi LRT taryba patvirtino nacionalinio transliuotojo patariančios institucijos – LRT Administracinės komisijos – sudėtį. Apsvarsčius septynių pretendentų kandidatūras, į Administracinę komisiją keturiems metams išrinkti finansininkai Ieva Augustinavičienė, Linas Gusarovas, Rimas Kanevičius, vadybos specialistas Tadas Šarapovas ir rašytojas bei leidėjas Valentinas Sventickas.

2013-09-23Radijo stoties “Kelyje”

Radijo stoties “Kelyje” šaukiniai pirmą kartą nuskambėjo 2000 metais Kaune, 105,9 MHz dažniu ir tai buvo pirmoji radijo stotis Lietuvoje, skirta visiems, esantiems kelyje. Greit ji tapo populiariausia ir klausomiausia radijo stotimi Kaune. 2003 metais “Kelyje” jau skambėjo Vilniuje (107,7 MHz ) ir Klaipėdoje (99,8 MHz), kur taip pat greit užkariavo kelius, radijo imtuvus ir klausytojų širdis.

2013-09-19Žydų genocido aukoms atminti – speciali transliacija per LRT radiją

Rugsėjo 23-ąją sukanka 70-metų, kai buvo likviduotas Vilniaus getas, įkalinęs dešimtis tūkstančių pasmerktų žydų. Ši data paskelbta visos Lietuvos žydų genocido aukų atminimo diena. Per trejus metus trukusią nacistinę Lietuvos okupaciją netekome per 90 procentų žydų – maždaug 200 tūkstančių. Istorikų teigimu, Lietuvoje žuvusių žydų procentas – vienas didžiausių Europoje. Už ką? Kodėl?

2013-09-16Saulės radijas

Didžiausias regioninis radijas šiaurės Lietuvoje „Saulės radijas“ įkurtas prieš 22 metus. Klausytojus pasiekiame 102,5 FM dažniu arba internetu www.saulesradijas.lt Kodėl turėtumėte klausytis „Saules radijo“? Nes mes kitoki
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media