2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas

 

2017-11-04Ilgaamžiškiausia Lietuvoje radijo laida - „Gamta – visų namai“  (1)

Malonu kolegų balsus išgirsti ir per LRT radiją. Negalėčiau pasakyti, nuo kada klausausi šios laidos, ar girdėjau pirmąją, eteryje nuskambėjusią 1957 metų rugsėjo 28 dieną. Bet gerai prisimenu, kad tuomet buvau paauglys, su įdomumu klausiausi, kas ir kaip gyvena mūsų krašte, gamtos įdomybes. Ir galiu teigti, kad vėlėsnį susidomėjimą gamta nemaža dalimi lėmė radijo laidos, tuomet vadintos „Gamta, medžioklė, žūklė“.

2017-10-07LRT RADIJO žinių vedėja Odeta Vasiliauskaitė kolekcionuoja... operas

Dvylika metų Lietuvos radijo žinių vedėja Odeta Vasiliauskaitė beveik kas rytą keliasi ketvirtą. Žiemą svarbios net sekundės, o štai vasarą kiek lengviau. Bet nuskambėjus žadintuvui negalima snausti nė akimirkos.

2017-09-23Paskelbti LRT radijo dramaturgijos konkurso laureatai

Baigėsi LRT RADIJO organizuotas radijo dramaturgijos konkursas „Kviečia radijo teatras“, skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui. Nugalėtoju tapo ir 2000 eurų prizą laimėjo Aidas Jurašius už pjesę „Įvaikinti“, jo pjesė „Vypsonė“ taip pat užėmė trečią vietą (piniginis prizas – 1000 eurų). Antrąją vietą ir 1500 eurų prizą pelnė Dainius Dirgėla už pjesę „Ąžuolas“.

2017-09-14LRT RADIJAS pradeda transliacijas iš Signatarų namų

LRT RADIJAS pradeda Valstybės atkūrimo 100-mečiui skirtų specialių transliacijų ciklą iš Signatarų namų Vilniuje – pastato, kuriame 1918-aisiais dvidešimt Lietuvos Tarybos narių pasirašė Lietuvos Nepriklausomybės aktą. Iš čia kartą per mėnesį vyks tiesioginės laidos „60 minučių“ transliacijos, kuriose per šimtmetį mūsų valstybės nueitas kelias ir jos ateities vizijos.

2017-09-09Antanas Šimkūnas: santuoka su radijumi per prievartą (1)

Dabar dažnai pagalvoju: kaip čia atsitiko, kad Lietuvos radijuje išdirbau beveik 40 metų. Juk 1964 metais ateidamas čia sau sakiau: padirbėsiu truputį, kol išsisklaidys virš mano galvos susikaupę debesys, ir susirasiu ramų darbą kokiame nors žurnale. Darbas radijuje ir televizijoje neviliojo, nes viskas „ išlekia į orą“. Tai buvo santuoka per prievartą.

2017-09-09Buvęs vaikų darželio auklėtojas su išgalvotais personažais ves LRT RADIJO laidą

Du vaikų pamėgti personažai netrukus prabils LRT RADIJO eteryje: šeštadienį po 11 val. žinių startuoja laida „Domas ir Tomas“, kurioje dalyvaus jauno rašytojo Tomo Dirgėlos knygų herojai. Drauge su savo personažais Domu ir Tomu tiesioginiame eteryje laidą vesiantis populiarus vaikų literatūros kūrėjas tikina bijantis tik vieno – susipainioti tarp trijų balsų.

2017-08-31LRT RADIJUJE – naujas dokumentikos ciklas apie tautines bendrijas „Mes kartu“

idėjomis LRT RADIJAS pradeda laidų ciklą „Mes kartu“, skirtą atkurtos Lietuvos 100-mečiui. „Bendradarbiaudami su Tautinių mažumų departamentu prie LR Vyriausybės, supažindinsime jus su įvairių bendruomenių atstovais ir papasakosime įdomias, jaudinančias istorijas apie žmonių likimus. Kodėl Trakuose vietiniai gyventojai šoka gruzinų šokius, kodėl 3 vaikų mama įkūrė kazachų sekmadieninę mokyklą, kaip libaniečių bendruomenės pirmininkas prisideda prie pabėgėlių perkėlimo į Lietuvą – apie visa tai išgirsite naujajame radijo dokumentikos cikle“, – pasakoja LRT RADIJO laidų rusų kalba redaktorė Nina Mackevič.

2017-08-01Apie radiją nuo 16-os svajojęs Edgaras Kožuchovskis pradeda darbą „Power Hit Radio“ eteryje

Radijo stoties „Power Hit Radio“ komandą papildo naujas laidų vedėjas – Edgaras Kožuchovskis. Nuo 16 metų apie darbą radijuje svajojančiam vaikinui sėkmė nusišypsojo sudalyvavus konkurse socialiniuose tinkluose.

2017-07-1938-ajame Euroradijo folkloro festivalyje – projektas iš Lietuvos „Laiminguo“

Liepos 19–22 dienomis Čekijoje, Česky Krumlove vyks Euroradijo folkloro festivalis, kuriame dalyvauja ir LRT RADIJAS. 38-ąjį kartą Europos transliuotojų sąjungos (EBU) rengiamas festivalis keliauja po visą Europą. Šį kartą organizatoriai kviečia į Čekiją pasinerti į 20-ies skirtingų ne tik Europos kraštų, bet ir, pavyzdžiui, Pietų Korėjos tradicinės muzikos garsynus.

2017-07-17Prasideda LRT radijo kelionė aplink Lietuvą (2)

Lietuvos radijo žurnalistai Rūta Kupetytė ir Edvardas Kubilius pradeda dešimties dienų kelionę aplink Lietuvą. LRT radijo kelionė aplink Lietuvą tęsis liepos 17–26 dienomis.

2017-07-12Per LRT RADIJĄ – muzikos festivalis „Midsummer Vilnius“

Liepos 17–28 d. vyks antrus metus organizuojamas vasaros festivalis „Midsummer Vilnius“. Į LDK Valdovų rūmų kiemelį kvies atlikėjai iš Lietuvos bei užsienio. Žiūrovams žadama dešimt išskirtinių pasirodymų. Po kelių dienų prasidėsiantis muzikos festivalis sostinės gyventojus bei miesto svečius džiugins klasikinės, populiarios bei džiazo muzikos garsais.

2017-06-30LRT RADIJAS pasakos apie naujuosius Lietuvos rusus

Jų daugėja, jie tampa pastebimi – politikoje, visuomeniniame gyvenime, kultūroje. Vieni atvyko čia, bijodami represijų, kiti manydami, kad Lietuva – puiki vieta plėtoti savo verslą, treti – kaip meilės emigrantai. Tai naujieji Lietuvos rusai, apie kuriuos nuo šiol pasakos LRT RADIJO laida rusų kalba.

2017-06-02LRT KLASIKĄ ir LRT OPUS girdės daugiau klausytojų

Jau nuo birželio 1-osios LRT bus dar geriau girdima Lietuvos regionuose. Rimtosios muzikos ir kultūros, istorijos, literatūros mėgėjai Raseiniuose, Jurbarke ir Marijampolėje galės kokybiškai girdėti radijo stotį LRT KLASIKA. Tuo tarpu Mažeikiuose naujais dažniais pradeda transliuoti LRT OPUS, kurią renkasi alternatyvią muziką mėgstantys klausytojai. Pasak LRT radijo programų direktorės Guodos Litvaitienės, LRT siekia, kad kuo daugiau Lietuvos gyventojų turėtų galimybę klausytis visuomeninio transliuotojo rengiamų programų.

2017-06-02LRT RADIJAS vasaros keliones pradeda Žemaitijoje

Kaip ir kasmet, atėjus vasarai, LRT RADIJAS lanko klausytojus visoje Lietuvoje. Šįsyk – su naująja Baltijos šalyse moderniausia radijo kilnojamąja stotimi. Pirmoji vasaros kelionių stotelė – toli nuo sostinės, Lietuvos pakrašty. Jau pirmąjį vasaros penktadienį LRT RADIJO kilnojamoji stotis įsikurs centrinėje Skuodo aikštėje, iš kur transliuos nuo vidurdienio iki 14 val. Transliaciją ves Živilė Kropaitė ir Artūras Matusas

2017-05-31LRT RADIJAS kviečia į „Vasaros popietes“

„Vasaros popietė“ – jau pirmadienį, birželio 5-ąją startuojanti nauja LRT RADIJO laida, skirta tiek atostogaujantiems, tiek dirbantiems klausytojams. Kūrybinga laidos vedėjų komanda informuos, kas vyksta visoje Lietuvoje, pasakos apie mokslo, kultūros naujienas ir įdomybes, studijoje svečiuosis patys įvairiausi pašnekovai. „Dizaineriai ir lenktynininkai, gamtininkai ir menininkai, mokslininkai ir mokytojai, virėjai ir inžinieriai – tai būsimi laidos svečiai, kurie ne tik pasakos, ką jie veikia gyvenime, kas jiems įdomu, bet ir pasiūlys pasiklausyti mėgstamos muzikos. Žinoma, lauksime klausytojų klausimų ir pasakojimų“, – pasakoja viena iš laidos autorių Jolanta Kryževičienė.

2017-05-16LRT kviečia dalyvauti Valstybės atkūrimo 100-mečiui skirtame radijo dramaturgijos konkurse

Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija organizuoja radijo dramaturgijos konkursą „Kviečia Radijo teatras“, skirtą Lietuvos Valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti. Dramaturgijos darbų laukiama iki rugsėjo 10 d. Nugalėtojams atiteks piniginės premijos.

2017-05-05LRT RADIJAS vėl pakvies klausytis pavasario paukščių „Eurovizijos“

Kasmet pirmąjį gegužės sekmadienį, minint Tarptautinę paukščių choro dieną, gamtos mylėtojai keliasi paryčiais pasimėgauti pavasarinėmis paukščių giesmėmis visame pasaulyje. Ta proga LRT RADIJAS, bendradarbiaudamas su Airijos nacionaliniu radiju RTE 1, klausytojams siūlo unikalią transliaciją, kartais dar vadinamą paukščių „Eurovizija“.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media