2024 m. balandžio 25 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas

 

2018-07-09LŽS narė, istorikė Vida Girininkienė apdovanota Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino medaliu

Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė Liepos 6-osios – Valstybės (Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo) dienos proga Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino medaliu apdovanojo istorikę Vidą Girininkienę– LŽS Vilniaus skyriaus narę, Lietuvos istorijos ir Simono Daukanto tyrinėtoją, S. Daukanto metų paskelbimo iniciatorę, daug rašančią periodinei spaudai, kultūros žiniasklaidai.

2018-06-21Skelbiami Regioninių kultūros tarybų rinkimai

Lietuvos kultūros taryba skelbia Regioninių kultūros tarybų narių rinkimus. Kultūros ir meno kūrėjų, vertintojų ir vadybininkų, gyvenančių įvairiuose Lietuvos regionuose (išskyrus Kauno, Klaipėdos ir Vilniaus miestų savivaldybes), paraiškų laukiama iki liepos 19 d. (imtinai).

2018-06-11Saksonijos žiniasklaidos edukacijos fondas kviečia žurnalistus į seminarą, kuris vyks Leipcige

Saksonijos žiniasklaidos edukacijos fondas pristato 2018 metų seminarą Vidurio ir Rytų Europos žurnalistams. Seminarai rengiami kasmet nuo 2001metų. Šių metų seminare kviečiama dalyvauti 14 žurnalistų, seminaras vyks nuo rugsėjo 3 iki 14 d. Leipcige.

2018-06-05Vilniuje susitiks trijų Baltijos šalių audiovizualinės žiniasklaidos reguliuotojai

2018 m. birželio 8 d. Lietuvos radijo ir televizijos komisija organizuoja Lietuvos, Latvijos ir Estijos audiovizualinį sektorių reguliuojančių institucijų susitikimą. Susitikime numatyta apsvarstyti visoms trims valstybėms svarbius klausimus: nacionalinių mažumų interesų užtikrinimo audiovizualinėje žiniasklaidoje politiką, aptarti neteisėtai vykdomą veiklą internete ir būdus kaip su ja kovoti. Susitikime taip pat bus kalbama apie nesantaikos kurstymą rusų kalba retransliuojamose televizijos programose, pasiruošimą naujos Audiovizualinės žiniasklaidos paslaugų direktyvos nuostatų įgyvendinimui

2018-06-03Paskelbti metų Lietuvos keliautojai – konkurso „Kolumbas LT 2018“ nugalėtojai (1)

Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje buvo paskelbti ir apdovanoti aktyviausi metų keliautojai, penktojo konkurso „Kolumbas LT‘ 2018” nugalėtojai.

2018-05-17Vilniaus politikos analizės instituto Tiriamosios Žurnalistikos Konkursas

Vilniaus politikos analizės institutas (www.vilniusinstitute.lt) skelbia tiriamosios žurnalistikos darbų konkursą ir kviečia teikti tiriamosios žurnalistikos darbus arba juos nominuoti apdovanojimams. Konkurso tikslas – padėti visuomenei geriau suprasti Lietuvos socialinius, ekonominius, politinius iššūkius ir problemas, su kuriomis susiduriame valstybės ar savivaldos lygmeniu ir kurie skatina pozityvius pokyčius Lietuvoje.

2018-05-16Sąjūdžio 30-mečio minėjimas – Tautos Forumo pradžia

Š. m. birželio 3 d. 14 val. Vilniuje, Mokslų akademijos salėje įvyks Sąjūdžio trisdešimtmečio minėjimas. Visapusiškos ir didžiulės Lietuvos vidaus krizės ir augančių geopolitinių grėsmių sąlygomis jis negali tapti grynai memorialiniu renginiu. Pagrindinių minėjimo organizatorių – Sąjūdžio Iniciatyvinės grupės ir Vilniaus Forumo požiūriu, renginys turi tapti naujos sąjūdinės bangos – Tautos Forumo realaus kūrimosi pradžia.

2018-05-09Popiežius PRANCIŠKUS: Žinia 52-osios Pasaulinės komunikavimo priemonių dienos proga. „Tiesa padarys jus laisvus“ (Jn 8, 32). Fake news ir taikos žurnalizmas

Dievo plane komunikavimas yra esminis būdas gyventi bendryste. Žmogus, Dievo paveikslas ir panašumas, geba išreikšti tai, kas tikra, gera, gražu, ir tuo dalytis. Jis pajėgus papasakoti apie savo patirtį bei pasaulį ir taip formuoti istorinę atmintį bei įvykių supratimą. Tačiau žmogus, jei pasiduoda puikybei ir savanaudiškumui, gali ir iškreiptai naudotis gebėjimu komunikuoti, kaip nuo pradžių liudija Biblijos pasakojimai apie Kainą ir Abelį bei apie Babelio bokštą (plg. Pr 4, 1–16; 11, 1–9). Tiesos falsifikavimas yra tipiškas tokio iškraipymo tiek individualiu, tiek kolektyviniu lygmeniu požymis.

2018-05-08Kolegė Raimonda Meyer Martyno Mažvydo bibliotekoje pristatys "Dorės" almanachą

Neringiškė žurnalistė, LŽS Klaipėdos skyriaus narė Raimonda Meyer gegužės 10 d., ketvirtadienį, 17.30 val. Martyno Mažvydo bibliotekoje, 305 renginių erdvėje pristatys "Dorės" almanachą, kuriame rašoma Kuršių nerijos istorijos, kultūros atminties, kraštovaizdžio temomis, remiantis naujausiais mokslininkų tyrinėjimais.

2018-04-27Registracija į regioninės žiniasklaidos atstovų vizitą į ES institucijas Briuselyje

Maloniai kviečiame regioninės žiniasklaidos atstovus registruotis į vizitą į ES institucijas Briuselyje 2018 m. birželio 19-22 dienomis.

2018-04-25Visuomenės informavimo etikos komisijos viešas kreipimąsis „Dėl televizijos programų, susijusių su negalia ir neįgaliaisiais, rengimo“

Visuomenės informavimo etikos komisija 2018 m. balandžio 19 dieną paskelbė viešą kreipimąsi „Dėl televizijos programų, susijusių su negalia ir neįgaliaisiais, rengimo“

2018-04-16Seminaras karų komunikacijose tema „Karas ir taika kalboje II“

Sulaukę didelio susidomėjimo ir prašymų tęsti diskusijas šia visiems aktualia tema, vertimų biuras „Ars libri“ ir advokatų profesinė bendrija „Žabolienė ir partneriai METIDA“, pritraukę visą būrį savo sričių autoritetų, jau antrą kartą kviečia žurnalistus į seminarą karų komunikacijose tema „Karas ir taika kalboje II“. Jis vyks 2018 m. gegužės 31 d., ketvirtadienį, 9:00–12:00 val. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje (Gedimino pr. 51, Vilnius).

2018-04-11Energetikos ir technikos muziejuje - medijų meno paroda „Globali kontrolė ir cenzūra“

Mieli bičiuliai, balandžio 12 d., ketvirtadienį, 18.00 val. Energetikos ir technikos muziejuje Vilniuje, Rinktinės g. 2., vyks medijų meno parodos „Globali kontrolė ir cenzūra“ atidarymas

2018-04-10Vilniaus politikos analizės institutas skelbia tiriamosios žurnalistikos darbų konkursą

Vilniaus politikos analizės institutas (www.vilniusinstitute.lt.) skelbia tiriamosios žurnalistikos darbų konkursą ir kviečia teikti tiriamosios žurnalistikos darbus arba juos nominuoti apdovanojimams.

2018-04-08Žurnalistų etikos inspektoriaus 2017 metų veiklos ataskaita

2017 metais ženkliai išaugęs skundų skaičius (didžiausias per pastaruosius dešimt metų) rodo stiprėjantį asmenų domėjimąsi neturtinėmis teisėmis visuomenės informavimo srityje (tiek tradicinėje, tiek socialinėje žiniasklaidoje), didėjantį visuomenės sąmoningumą ir pasitikėjimą Tarnyba. Didėjantis skundų ir tyrimų savo iniciatyva skaičius proporcingai išaugino ir konstatuotų pažeidimų statistiką. Pernai daugėjo garbės ir orumo, privatumo, visuomenės informavimo principų pažeidimų. Stebimas neatsakingas naudojimasis žodžio laisve socialiniuose tinkluose, tad nuolat tenka priminti, jog saviraiškos laisvė nėra absoliuti, naudojantis ja svarbu nepažeisti kitų asmenų teisių.

2018-04-03Liko kelios dienos iki didžiausio jaunųjų žurnalistų nuotykio Lietuvoje!

Jau balandžio 6-8 dienomis į Vilnių atkeliauja jaunųjų žurnalistų festivalis „Dramblys 2018“. Ketvirtą kartą į vieną vietą susiburs daugiau nei šimtas moksleivių, studentų ir aktyvaus jaunimo, kurie drauge su savo mentoriais - žiniasklaidoje puikiai žinomais žurnalistikos profesionalais - gilinsis į žurnalistikos pagrindus bei kels klausimus apie laisvo žodžio problemas.

2018-03-30Darbą pradėjo naujos kadencijos Visuomenės informavimo etikos komisija (10)

Kovo 28 dieną įvyko pirmasis naujai deleguotos Visuomenės informavimo etikos komisijos posėdis. Organizacijos, deleguojančios narius į Komisiją, įvertino savo atstovų darbą labai gerai – visi buvę nariai buvo iš naujo paskirti į Komisiją. Pirmajame posėdyje buvo renkamas Komisijos pirmininkas ir jo pavaduotojas. Prieš kelias savaites Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo tarybos pirmininke tapusi Vaiva Žukienė atsisakė kelti savo kandidatūrą į pirmininkus. Naujuoju Komisijos pirmininku trejų metų kadencijai vienbalsiai išrinktas Viktoras Trofimišinas. Pirmininko pavaduotoja išrinkta Vaiva Žukienė.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media