2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas

 

2017-10-12Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje rengia seminarą regioninės žiniasklaidos atstovams

Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje š.m. lapkričio 10-11 d. organizuoja seminarą Kaune, į kurį kviečiame atvykti regioninės žiniasklaidos žurnalistus ir redaktorius. Registracija vyksta iki spalio 27 d. Registruotis gali ne daugiau kaip du tos pačios žiniasklaidos priemonės atstovai.

2017-10-07Įteikti apdovanojimai „Už nuopelnus Vilniui ir Tautai“. Tarp apdovanotųjų ir TV žurnalistas Edmundas Jakilaitis

2017 m. spalio 3 d. Vilniaus universiteto Šv. Jonų bažnyčioje, įvyko medalių teikimo ceremonija, skirta įprasminti daugiatautę ir daugiakultūrę Lietuvą. Renginį malda už kritusius kovoje Laisvės gynėjus, o taip pat ir už anapilin išėjusius medalių kavalierius pradėjo visuomeninių apdovanojimų komisijos pirmininkas kunigas Tomas Šernas.

2017-09-20Muzikos kūrinių autorių dėmėsiui

Mieli muzikos kūrinių autoriai, norime atkreipti Jūsų dėmesį, kad iki rugsėjo 30 d. laukiame jūsų paraiškų Asociacijos LATGA Kūrybinės veiklos fondo paramai gauti. Įvairiems muzikos projektams šiuo metu fonde sukaupta 44 347 Eur.

2017-09-15Tarptautinis seminaras „Prekyba žmonėmis ir žiniasklaida

Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerija ir Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje 2017 m. spalio 18–19 d. Vilniuje, viešbutyje „Crowne Plaza Vilnius“ (M. K. Čiurlionio 84, Vilnius), anglų kalba organizuoja tarptautinį seminarą „Prekyba žmonėmis ir žiniasklaida“. Seminaro pradžia 2017 m. spalio 18 d. 13 val., pabaiga 2017 m. spalio 19 d. 12 val. Bus vertimas į lietuvių kalbą.

2017-09-07Krikščioniška žiniasklaida – misija įmanoma? Susitikimas su Bernardinai.lt redakcija Alytuje

Kviečiame Lietuvos žurnalistų sąjungos Alytaus skyriaus narius, kitus žurnalistus, mūsų ištikimiausius skaitytojus ir visus, kuriems gali būti įdomu, į susitikimą su Bernardinai.lt redakcijos atstovais rugsėjo 10 d. (sekmadienį), 12 val., Šv. Kazimiero parapijos salėje (Varėnos g. 24a, Alytus). Susitikimo tema – „Krikščioniška žiniasklaida – misija įmanoma?“

2017-08-29Vilniaus universitete vyksta registracija į viešųjų ryšių, kūrybos vadybos, viešosios komunikacijos ir žurnalistikos profesinius mokymus

Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultetas informuoja apie priėmimą į profesinius mokymus: – Ryšiai su visuomene ir efektyvi komunikacija; – Žurnalistinių įgūdžių tobulinimo kursai; – Kūrybos vadyba ir komunikacija; – Viešosios komunikacijos įgūdžiai. Ryšių su visuomene ir efektyvios komunikacijos profesinių studijų imtis – 100 akademinių val. Žurnalistikos įgūdžių studijų imtis – 100 akademinių val. Kūrybos vadybos ir komunikacijos studijų imtis – 100 akademinių val. Viešosios komunikacijos įgūdžių studijų imtis – 20 akademinių val. Maloniai kviečiame Jus, Jūsų kolegas į mokymus, kurie numatomi pradėti nuo 2017 m. spalio 6 d.

2017-08-23Kaune - laikraščio „Lietuvos aidas“ 100-ųjų metinių paminėjimas ir profesorės Onos Voverienės knygos „Lietuvos aidas“ – tautos mokykla. „Lietuvos aidui“ 100 metų” sutiktuvės

Lietuvos Respublikos Kauno karininkų Ramovė, Lietuvos moterų lygos Kauno skyrius kviečia į valstybės oficiozo - laikraščio „Lietuvos aidas“ 100-ųjų metinių paminėjimą ir profesorės Onos Voverienės knygos „Lietuvos aidas“ – tautos mokykla. „Lietuvos aidui“ 100 metų” sutiktuves. Knygą išleido leidykla “Trys žvaigždutės”, kuriai vadovauja LŽS narys, rašytojas Jeronimas Laucius. Renginys vyks 2017 m. rugsėjo 6 d (trečiadienį) 13 00 val. Kauno Karininkų Ramovėje (Mickevičiaus g. 19, Kaunas). Maloniai kviečiame dalyvauti. Renginyje bus galima įsigyti knygą. Iki malonaus susitikimo renginyje!

2017-07-05Žurnalistai kviečiami į pažintinę vienos dienos kelionė į Gardiną (be vizų)  (2)

Žurnalistai kviečiami į pažintinę vienos dienos kelionę į Gardiną (be vizų), kuri iš Vilniaus įvyks 2017 m. liepos 27 dieną. Kelionę organizuoja Tatjana Ovčinikova (LŽS Vilniaus skyrius) Tel. 8671 19901. Pinigus už kelionę ji rinks Žurnalistų namuose liepos 10 ir 11 d. (pirmadienį ir antradienį).

2017-07-03Gerimantas Statinis: XIV Eurazijos media forumas Astanoje

Birželio 10 d. Astanoje buvo atidaryta pasaulinė „EXPO 2017“ paroda, tačiau Kazachstano sostinėje jau ištisus metus vyksta įvairios konferencijos, forumai, simpoziumai, suvažiavimai ir susitikimai. Vienas iš jų – per Jonines įvykęs XVI Eurazijos media forumas, kurio pagrindinė tema buvo „Kompromisų scenarijaus paieškos“.

2017-06-20Darbą pradėjo naujos sudėties Lietuvos kultūros taryba

Šią savaitę darbą pradėjo naujai išrinkta Lietuvos kultūros taryba. Šalies kultūros bendruomenės renkamą ir kultūros ministro teikimu Vyriausybės tvirtinamą Lietuvos kultūros tarybą sudaro dešimt narių ir pirmininkas. Antrajai kadencijai pirmininkės pareigos pavestos kultūros vadybininkei Dainai Urbanavičienei, o Lietuvos kultūros tarybos nariais paskirti: aktorius, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Vytautas Anužis, tautinių mažumų atstovė, muzikos pedagogė Ema Silvija Bojadžian, menotyrininkas Virginijus Kinčinaitis, rašytojas Rimantas Kmita, menotyrininkė Agnė Narušytė, architektas, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Rolandas Palekas, teatrologė Ina Pukelytė, etnologė Radvilė Racėnaitė, menotyrininkė Skaidra Trilupaitytė ir paveldosaugininkė Ingrida Veliutė.

2017-06-15Rėmimo programa žiniasklaidos turiniui tautinių bendrijų kalbomis Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje stiprinti

Pagrindinis programos tikslas yra gerinti vietos, regioninės ir nacionalinės žiniasklaidos ir žiniasklaidos produktų kokybę bei patrauklumą, ypatingą dėmesį skiriant informacijos turiniui tautinių bendrijų kalbomis ir etniškai skirtingiems ar ypatingiems regionams Baltijos šalyse. Programa siekiama skatinti aukštos kokybės regionininės ir nacionalinės žiniasklaidos produktų ir žiniasklaidos turinio rengimą Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. Terminas paraiškoms teikti: 2017 Rugpjūčio 04 d.

2017-06-02Juozas Stasinas:Su meile Lietuvai. Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio belaukiant (7)

Ruošiamės garbingai sutikti Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio šventę. Laiko liko ne tiek daug. Man regis, istorinės Šventės išvakarėse kiekvieno šalies piliečio pareiga paklausti savęs: „Ar aš vertas šios Šventės ir ką aš darau, kad šią išskirtinę istorinę datą tinkamai pažymėčiau?“

2017-05-14Petro Babicko premija – televizijos žurnalistei Nijolei Baužytei (1)

Saulėta ir šiltą gegužės 13-ąją, šeštadienį, per tradicinį ,,Spaudos balių“, vykusį Kaune, lauko kavinėje ,,Vasaros olimpas“, pirmojo Lietuvos radijo pranešėjo, laidų vedėjo, publicisto Petro Babicko vardo premija buvo įteikta vilnietei televizijos žurnalistei Nijolei Baužytei. Premiją kolegei Nijolei įteikė LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius ir LŽS Kauno apskrities skyriaus pirmininkas Vidas Mačiulis.

2017-05-10 Jolanta Mažylė – Vytauto Gedgaudo premijos laureatė. Sveikiname! (2)

Šiemet Vytauto Gedgaudo premiją nutarta skirti kolegei Jolantai Mažylei už monografiją ,,Žiniasklaidos atskaitingumas ir žurnalisto atsakomybė“ bei patarųjų laikų autorines publikacijas.

2017-05-10Šiemet Vinco Kudirkos premija - Laimai Lingytei. Sveikiname!  (1)

2017 metų Vinco Kudirkos premija paskirta Laimai Lingytei už TV dokumentinio filmo „Odė Lietuvos baletui“ scenarijų ir režisūrą. Taip nutarė Vinco Kudirkos premijos vertinimo komisijos nariai, vadovaujami kolegos Henriko Vaitiekūno.

2017-05-07Metų tyrimų žurnalistu tapo naujienų portalo 15min.lt Tyrimų skyriaus redaktorius Šarūnas Černiauskas

Gegužės 5 dieną Vilniaus universiteto Šv. Jonų bažnyčioje įvyko Metų tiriamosios žurnalistikos autoriaus apdovanojimų ceremonija. Mūsų fakulteto žurnalistikos studentų sprendimu, Metų tyrimų žurnalistu tapo naujienų portalo 15min.lt Tyrimų skyriaus redaktorius Šarūnas Černiauskas! Nuoširdžiausi sveikinimai!

2017-05-07Virginijus Jocys: Su Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena!

Ar liks lietuvių kalba tarp Europos sąjungos ir Pasaulio kalbų priklauso nuo kiekvieno atskirai ir nuo mūsų visų. Tad kalbėkime, dainuokime, skaitykime, rašykime, drožkime, kalkime, pieškime, auskime - Lietuvišką Žodį - literatūrinį ir tarmišką.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media