2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas

 

2018-10-09Mantas Martišius paskirtas Lietuvos radijo ir televizijos komisijos pirmininku

Seimas po slapto balsavimo nusprendė Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) pirmininku skirti iki šiol komisijos pirmininko pavaduotojo pareigas ėjusį Mantą Martišių. Už tai numatantį Seimo nutarimą (projektas Nr. XIIIP-2549(2), balsavo 75 Seimo nariai, prieš – 5, susilaikė 10 parlamentarų. Šiose pareigose jis pakeitė atsistatydinusį Edmundą Vaitekūną.

2018-10-08Premjeras Saulius Skvernelis: „Įstatymų pataisos dėl nemokamų duomenų žiniasklaidai bus teikiamos ypatingos skubos tvarka“

Pirmadienį Vyriausybėje darbo grupės pasitarimo metu suderinta, kokiu būdu valstybės valdomų registrų duomenys nemokamai bus teikiami žiniasklaidos priemonėms. „Žiniasklaidos priemonėms valstybės registrų informacija turi būti teikiama nemokamai, tačiau tam turime priimti teisėtus sprendimus, dėl kurių nekiltų abejonių ar klausimų. Geriausiai problemas išspręs ypatingos skubos tvarka teikiamos Visuomenės informavimo ir Civilinio kodekso pataisos, o iki jų įsigaliojimo problemą spręs Vyriausybės nutarimas. Abu klausimai derinti darbo tvarka ir trečiadienį bus teikiami Vyriausybės posėdyje.

2018-10-08Skelbiamas tradicinis konkursas žurnalistams „Žmogus ir aplinka“

Aplinkos ministerija ir Lietuvos žurnalistų sąjunga skelbia tradicinį kūrybinį konkursą žurnalistams „Žmogus ir aplinka“. Kaip numato jo nuostatai, konkursinius darbus reikia pateikti iki gruodžio 4 dienos.

2018-10-04Filmų apie gamtą kūrėjams: pratęsiamas P. Abukevičiaus vardo konkursas

Minint garsiojo filmų apie Lietuvos gamtą kūrėjo Petro Abukevičiaus 90-ąsias gimimo metines, Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija bei Aplinkos ir Kultūros ministerijos rugsėjo pradžioje pakvietė filmų kūrėjus dalyvauti vardo konkurse. Filmų apie Lietuvos gamtą autoriai buvo kviečiami pristatyti darbus iki spalio 1 dienos. Organizatoriai šį terminą pratęsė iki spalio12-osios. Komisija filmus vertins spalio 15 dieną.

2018-10-03Žiniasklaidos įmonių grupės „All Media Baltics“ generaliniu direktoriumi paskirtas Christian‘as Antingas

Nuo spalio 1 d. Baltijos šalyse lyderiaujančios žiniasklaidos įmonių grupės „All Media Baltics“ generaliniu direktoriumi paskirtas Christian‘as Antingas. Jis – žiniasklaidos profesionalas, turintis didelės tarptautinės patirties, prieš tai ėjęs didžiausios Lenkijos televizijos valdybos nario pareigas.

2018-09-17Kviečiame į jaunųjų žurnalistų stovyklą „Medijų akademija. Mitų detektyvai“

Jei Tau svarbu tobulėti ir svajoji kurti aukštos kokybės istorijas, o viešojoje erdvėje plintantys mitai ir klaidinga informacija kelia susirūpinimą, dalyvauk jaunųjų žurnalistų stovykloje „Medijų akademija. Mitų detektyvai“!

2018-09-14LR Seimas patenkino LRTK pirmininko atsistatydinimo pareiškimą

2018 m. rugsėjo 13 d. Lietuvos Respublikos Seimas patenkino Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (toliau – LRTK) pirmininko Edmundo Vaitekūno atsistatydinimo pareiškimą ir atleido jį iš pareigų. LRTK pirmininko pareigas laikinai eis LRTK pirmininko pavaduotojas Matas Martišius.

2018-09-12Filmų apie gamtą kūrėjai kviečiami dalyvauti P. Abukevičiaus vardo konkurse (2)

Minint garsiojo filmų apie Lietuvos gamtą kūrėjo Petro Abukevičiaus 90-ąsias gimimo metines, Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija bei Aplinkos ir Kultūros ministerijos rengia jo vardo konkursą. Filmų apie Lietuvos gamtą autoriai kviečiami pristatyti darbus iki spalio 1 dienos. Premijos dydis – 5000 eurų. Filmai turi būti sukurti per pastaruosius trejus kalendorinius metus.

2018-09-07Vilniuje - konferencija „Baltarusių tautos mažumos nacionalinio identiteto, savo kalbos plėtojimo ir išsaugojimo perspektyvos Baltijos regiono šalyse“

Jokūbo Kolaso kultūros centras, Gudų kultūros draugija Lietuvoje, Asociacija „Kryvija“ ir Lietuvos Baltarusistų Asociacija 2018 m. rugsėjo 15 16 dienomis Vilniuje rengia konferenciją „Baltarusių tautos mažumos nacionalinio identiteto, savo kalbos plėtojimo ir išsaugojimo perspektyvos Baltijos regiono šalyse“. Konferencija vyks: rugsėjo 15 dieną - Vilniaus įgulos karininkų ramovėje (Pamėnkalnio g. 13, Vilnius, 3 aukštas), rugsėjo 16 dieną - Tautinių bendrijų namuose (Raugyklos g. 25, Vilnius). Kviečiame žurnalistus dalyvauti konferencijoje.

2018-09-06Atsistatydina LRTK vadovas Edmundas Vaitekūnas

Iš pareigų traukiasi Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) pirmininkas Edmundas Vaitekūnas. Jis sakė, kad sprendimą priėmė dėl per silpno anglų kalbos mokėjimo. E. Vaitekūnas LRTK vadovavo nuo 2013-ųjų, 2015 m. kovą buvo paskirtas naujai ketverių metų kadencijai. Komisijos pirmininką Seimo Kultūros komiteto teikimu skiria ir atleidžia Seimas.

2018-08-20Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų komisija priima siūlymus kandidatų Lietuvos nacionalinei kultūros ir meno premijai gauti

Siūlyti kūrėją, kuris turėtų gauti Lietuvos nacionalinę kultūros ir meno premiją, gali visi juridiniai asmenys (registruoti Lietuvos Respublikoje, kitose Europos Sąjungos valstybėse, trečiosiose valstybėse registruoti juridiniai asmenys, kitos organizacijos ir jų padaliniai). Vienas juridinis asmuo gali siūlyti vieną kūrėją ar kultūros ir meno kūrėjų kolektyvą premijai gauti už reikšmingiausius kūrinius sukurtus per pastaruosius septynerius metus ir vieną kūrėją už kūrinius, sukurtus ilgamečio kūrėjo kūrybinio indėlio į kultūrą ir meną metu. Komisijos narys negali būti siūlomas premijai gauti.

2018-08-20Skelbiamas dokumentų priėmimas Balio Buračo premijai gauti

Skelbiamas dokumentų priėmimas Balio Buračo premijai gauti Premija skiriama Lietuvos meninės fotografijos kūrėjams už reikšmingiausią kūrinį ar kūrinių ciklą, kuriame analizuojamos, dokumentuojamos ar interpretuojamos Lietuvos kultūros temos ir objektai. Kūrėjus premijoms gauti turi teisę siūlyti kultūros įstaigos ir organizacijos. Dokumentus prašome siųsti paštu arba pristatyti iki 2018 m. spalio 1 dienos.

2018-07-26Kviečia teikti paraiškas kultūros paso paslaugų atrankai

Kultūros ministerija, bendradarbiaudama su Švietimo ir mokslo ministerija kviečia kultūros ir meno įstaigas, menininkus ir kultūros edukatorius teikti paraiškas kultūros paso paslaugų atrankai. Paraiškos priimamos iki rugpjūčio 7 dienos.

2018-07-09LŽS narė, istorikė Vida Girininkienė apdovanota Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino medaliu

Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė Liepos 6-osios – Valstybės (Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo) dienos proga Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino medaliu apdovanojo istorikę Vidą Girininkienę– LŽS Vilniaus skyriaus narę, Lietuvos istorijos ir Simono Daukanto tyrinėtoją, S. Daukanto metų paskelbimo iniciatorę, daug rašančią periodinei spaudai, kultūros žiniasklaidai.

2018-06-21Skelbiami Regioninių kultūros tarybų rinkimai

Lietuvos kultūros taryba skelbia Regioninių kultūros tarybų narių rinkimus. Kultūros ir meno kūrėjų, vertintojų ir vadybininkų, gyvenančių įvairiuose Lietuvos regionuose (išskyrus Kauno, Klaipėdos ir Vilniaus miestų savivaldybes), paraiškų laukiama iki liepos 19 d. (imtinai).

2018-06-11Saksonijos žiniasklaidos edukacijos fondas kviečia žurnalistus į seminarą, kuris vyks Leipcige

Saksonijos žiniasklaidos edukacijos fondas pristato 2018 metų seminarą Vidurio ir Rytų Europos žurnalistams. Seminarai rengiami kasmet nuo 2001metų. Šių metų seminare kviečiama dalyvauti 14 žurnalistų, seminaras vyks nuo rugsėjo 3 iki 14 d. Leipcige.

2018-06-05Vilniuje susitiks trijų Baltijos šalių audiovizualinės žiniasklaidos reguliuotojai

2018 m. birželio 8 d. Lietuvos radijo ir televizijos komisija organizuoja Lietuvos, Latvijos ir Estijos audiovizualinį sektorių reguliuojančių institucijų susitikimą. Susitikime numatyta apsvarstyti visoms trims valstybėms svarbius klausimus: nacionalinių mažumų interesų užtikrinimo audiovizualinėje žiniasklaidoje politiką, aptarti neteisėtai vykdomą veiklą internete ir būdus kaip su ja kovoti. Susitikime taip pat bus kalbama apie nesantaikos kurstymą rusų kalba retransliuojamose televizijos programose, pasiruošimą naujos Audiovizualinės žiniasklaidos paslaugų direktyvos nuostatų įgyvendinimui
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media