2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas

 

2011-11-30Kviečiame teikti darbus „Taikliausio šūvio" konkursui

Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) Vilniaus skyrius kviečia teikti darbus tradiciniam skyriaus konkursui „Taikliausias šūvis". Darbai turi būti paskelbti nuo 2010 m. gruodžio 1 d. iki 2011 m. gruodžio 1 d. Konkurse gali dalyvauti tik LŽS nariai.

2011-11-30Vėl skelbiamas konkursas „Žmogus ir aplinka

Aplinkos ministerija ir Lietuvos žurnalistų sąjunga skelbia tradicinį kūrybinį konkursą žurnalistams „Žmogus ir aplinka". Konkursinius darbus galima pateikti iki gruodžio 4 dienos. Prizinis fondas - 5000 litų.

2011-11-09Skelbiamas konkursas žurnalistams „Žiniasklaida prieš korupciją 2011" (1)

Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) kartu su Lietuvos žurnalistų sąjunga (LŽS) ir Nacionaline žurnalistų kūrėjų asociacija (NŽKA) kviečia žurnalistus dalyvauti kasmetiniame konkurse „Žiniasklaida prieš korupciją 2011". Publikacijos ar reportažai iki 2011 m. lapkričio 30 d. turi būti pateikti paštu Lietuvos žurnalistų sąjungai, Vilniuje, S. Konarskio g. 49, arba el. paštu info@lzs.lt.

2011-11-08Pratęstas darbų teikimo terminas konkursui „Šiuolaikinio kario portretas"

Skaitmenines darbų versijas iki 2011 m. gruodžio 1 d. prašome pristatyti į Lietuvos žurnalistų sąjungą (S. Konarskio g. 49, Vilnius) arba atsiųsti el. paštu info@lzs.lt. Konkurso prizinis fondas - net 7000 litų.

2011-08-01Skelbiama konkurso – „Šiuolaikinio kario portretas“ – pradžia

Krašto apsaugos ministerija, kartu su Nacionaline žurnalistų kūrėjų asociacija ir Lietuvos žurnalistų sąjunga vėl kviečia visus kuriančius dalyvauti konkurse „Šiuolaikinio kario portretas". Konkurse kviečiami dalyvauti ne tik žiniasklaidos atstovai, bet ir visi besidomintys Lietuvos kariuomene - rašantys ir kuriantys garso ir vaizdo medžiagą. Svarbiausia, kad ši medžiaga atitiktų konkurso tematiką ir būtų publikuota viešai.

2011-07-28Kultūros ministerija skelbia konkursą nominacijai „Už tautinę toleranciją" gauti

Siekdama skatinti visuomenės narius būti tolerantiškais kitų tautinių grupių ir asmenų atžvilgiu, Kultūros ministerija tęsia 2007 m. Tautinių mažumų ir išeivijos departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės pradėtą tradiciją apdovanoti asmenis, labiausiai prisidėjusius prie tautinės tolerancijos skatinimo visuomenės informavimo priemonėse.

2011-07-18Pratęsiamas konkurso "Ekonomika. Verslas. Pinigai" darbų teikimo terminas

Dėmesio verslo temomis rašantiems žurnalistams! Atsižvelgiant į konkurso „Ekonomika. Verslas. Pinigai“ nedidelį gautų darbų skaičių, konkurso organizatoriai nusprendė pakoreguoti nuostatus ir skelbia, kad konkurso data pratęsiama iki š.m. gruodžio 31 d.

2011-06-01Politiko, žurnalisto, kalinio, poeto kelias

Vakare dalyvavo literatūros kritikai Alfredas Guščius ir Stasys Lipskis, kurio leidykla Žuvėdra išleido jau maždaug 10-tą šio politiko, žurnalisto, rašytojo (LŽS ir RS sąjungų nario), Lietuvos Nepriklausomybės akto signataro Gintauto Iešmanto knygą. Tik šį kartą ne poeziją, ne poemą, o esė. Jau antrą tokio žanro knygą. kuri tarsi tęsinys ankstesnės „Rodanti kelią, teikianti prasmę: kalba ir mes" (2006).

2011-05-25S. Paškevičiaus “Nepriklausomybės diena” – jubiliejinė paroda

Rytoj, gegužės 26 d. 17 val. LRT klube (S. Konarskio g. 49) bus atidaryta jubiliejinė kolegos Stasio Paškevičiaus fotografijų paroda „Nepriklausomybės diena". Paroda, kurią verta pamatyti kiekvienam.

2011-05-19Konkursas „Darni miesto plėtra" pristatytas Kaune

Kovo pabaigoje paskelbtas konkursas „Darni miesto plėtra", kurį rengia Lietuvos žurnalistų sąjunga (LŽS), Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacija (LNTPA) ir Lietuvos savivaldybių asociacija (LSA), pristatytas Kauno miesto savivaldybėje. Iki metų pabaigos apskritųjų stalų diskusijos su naujais miestų vadovais, naujomis tarybomis, vietos bendruomene ir žiniasklaida vyks Šiauliuose, Panevėžyje, Vilniuje, taip pat Alytuje, Marijampolėje, Kupiškyje, Anykščiuose, Rietave, Palangoje ir Šventojoje.

2011-05-18Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje kviečia dalyvauti konkurse Lorenzo Natali premijai laimėti

Pasaulinę spaudos laisvės dieną Komisija paskelbė žurnalistų konkursą 2011 m. Lorenzo Natali premijai laimėti. Premija skiriama už geriausius rašytinius, radijo ir televizijos žurnalistų darbus vystymosi, demokratijos ir žmogaus teisių visame pasaulyje tema.

2011-05-18Naujas projektas - Nepriklausomos Lietuvos žiniasklaidos enciklopedija (2)

Lietuvos žurnalistų sąjunga ir Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija nutarė išleisti „Nepriklausomos Lietuvos žiniasklaidos enciklopediją". Jau sudaryta Redakcinė kolegija. Į ją įeina: Dainius Radzevičius (pirmininkas), Aurelija Arlauskienė, Edmundas Juškys, Povilas Sigitas Krivickas, Vidas Mačiulis, Žygintas Pečiulis, Domijonas Šniukas ir Aldona Žemaitytė. Paskirti ir trys redaktoriai - sudarytojai: Genovaitė Burneikienė, Vytas Urbonas ir Vytautas Žeimantas.

2011-05-05Lietuvos televizija skelbia laidų konkursą

Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija skelbia televizijos laidų konkursą. Kūrėjai kviečiami siūlyti laidas, skirtas socialinės tematikos analizei bei pilietiškos visuomenės ugdymui, nacionalinės kultūros puoselėjimui ir populiarinimui, visuomenės ekologinės kultūros ugdymui, taip pat laidas apie Europos ir pasaulio kultūros įvairovę.

2011-05-02Naujas projektas: žurnalistų - poetų knyga

Kviečiame kolegas žurnalistus, kuriančius ir poeziją, sudalyvauti naujame projekte - Žurnalistų - poetų knygos leidime. Kviečiami visi, kam nesvetima poetinė kūryba, kas jau skelbė savo eilėraščius, kas iki šiol dar rašė „į stalčių", tačiau jau pajuto, kad galima juos paskelbti ir viešai..

2011-04-08Žurnalistikos patriarchui Liubomirui Viktorui Žeimantui - 80 metų!

Šių metų balandžio 12 dieną žurnalistikos patriarchui docentui daktarui Liubomirui Viktorui Žeimantui sukanka 80 metų. Šią gražią sukaktį jubiliatas pasitinka kūrybiniuose ieškojimuose, prie naujos knygos rankraščio.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media