2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas

 

2012-11-28Laima Lavaste pristato vadovėlį „kaip naudotis lietuviais“

Gruodžio 10 dieną leidykla „Tyto alba“ išleidžia žurnalistės Laimos Lavaste knygą „Mes. Lietuviai. Vadovėlis, kaip suprasti lietuvius ir jais naudotis“.

2012-11-22Romanas apie žurnalistę sutiktas žurnalistų kalvėje (1)

Leidykla „Homo liber“ išleido Loretos Jastramskienės romaną „Juokingos moters agapė“, kuris žurnalistų kolegų, jos draugų ir gerbėjų šį lapkritį aptartas ypatingoj auroj – Adomo Mickevičiaus muziejuje. Čia 1922 m. Adomas Mickevičius parašė Gražiną, čia šurmuliavo filomatai filaretai, vėliau (ir dabar) šurmuliuoja būsimieji žurnalistai – mat Vilniaus senamiesčio muziejus kiemu dalinasi su Žurnalistikos institutu.

2012-11-16Kviečiame į festivalio „Vilniaus fotografijos ratas“ apdovanojimo vakarą

Maloniai kviečiame jus į šeštojo tarptautinio spaudos fotografijos festivalio „Vilniaus fotografijos ratas“ fotografijų filmų ir festivalio nugalėtojų apdovanojimo vakarą

2012-11-09Pristatoma Pauliaus Normanto fotografijų knyga „Keturios Budos pėdos“

Petro Ofseto leidykla-spaustuvė ir Paulius Normantas kviečia į fotografijų knygos „Keturios Budos pėdos“ Keturi šventieji miestai pristatymą Vilniaus Rotušėje lapkričio 12 d.

2012-11-08Loretos Jastramskienės „Juokingos moters agapė“ pasakoja apie nesunaikinamą meilę

Vilniaus universiteto bibliotekos Adomo Mickevičiaus muziejus lapkričio 9 dieną 17 val. kviečia į susitikimą su naujos knygos „Juokingos moters agapė“ autore Loreta Jastramskiene. Su autore kalbame apie knygą, žmonių santykius ir nesunaikinamą meilę.

2012-10-19Vincui Krėvei - Mickevičiui 130 metų (1)

Šių metų spalio 19 dieną sukanka 130 metų kai Dzūkijoje, Subartonyse (Merkinė), gimė Vincas Krėvė - Mickevičius (1882 - 1954). Krėvė - tai senelio pravardė, kurią Vincas Mickevičius pasirinko slapyvardžiu. Rašytojas ilgą laiką pasirašinėjo Vincu Krėve - Mickevičium, o pokario metu, gyvendamas Amerikoje, jau ir oficialiai vadinosi Vincu Krėve. Kompleksiška asmenybė, neturėjusi nė vieno kokio nors ypatingo bruožo.

2012-09-07Zinas Kazėnas - Palangos fotometraštininkas (1)

Įvairiai susiklosto mūsų kolegų fotografų likimai. Zinas Kazėnas, vienas iš garsiausių Lietuvos fotografijos menininkų, gimė 1936 m. balandžio 17 d. Linkuvoje. Jaunojo Zino pirmieji akiračiai ribojosi Pasvalio krašto lygumomis, derlingais laukais, vešliomis žaliomis pievomis. Ir nieko panašaus į jūrą jis nematė.

2012-08-20LRT kviečia teikti filmus P. Abukevičiaus premijai gauti

Rugsėjo 7 dieną jau keturioliktąjį kartą bus teikiama filmų apie gamtą kūrėjo Petro Abukevičiaus premija. Iki rugsėjo 2 dienos LRT kviečia gamtos dokumentikos kūrėjus teikti filmus premijai gauti.

2012-08-10Dėmesio literatūriškai publicistinės pakraipos žurnalistams

2002 metais, minėdamos Lietuvių rašytojų ir žurnalistų sąjungos 80-metį, Lietuvos rašytojų sąjunga, Lietuvos žurnalistų sąjunga ir Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija įsteigė kasmetinę Juozo Tumo-Vaižganto premiją, kuri skiriama lietuvių rašytojui arba žurnalistui (pamečiui) už sėkmingą literatūros ir žurnalistikos (dokumentinės prozos arba literatūrinės publicistikos) dermę, vertinant praėjusių dvejų kalendorinių metų kūrybą.

2012-08-08Visų Lietuvos savivaldybių visiems žurnalistams!

Primename, kad reikia paskubėti dalyvauti konkurse ir siųsti darbus Jono Vileišio premijai gauti. Konkursą organizuoja Lietuvos savivaldybių asociacija, Lietuvos žurnalistų sąjunga ir Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija. Šios premijos tikslas - ne tik nukreipti savo aštrias žurnalistines plunksnas į savivaldos negeroves, bet ir pakviesti jus informuoti apie gerus vietos savivaldos darbus, stiprinti vietos savivaldą, kaip demokratinės valstybės raidos pagrindą.

2012-08-06Vėl kviečiame dalyvauti konkurse „EuroMedija 2012"

Lietuvos žurnalistų sąjunga ir Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje vėl skelbia kasmetinį Europos temas paveikiai atskleidžiančių žurnalistų ir tinklaraštininkų konkursą. Konkurso dalyviai - nacionalinės ir regioninės (miestų ir rajonų) žiniasklaidos atstovai, tinklaraštininkai, fotografai - paraiškas ir savo darbus apdovanojimams kviečiami teikti iki 2012 m. lapkričio 2 d.

2012-08-02Antano Macijausko vardo premija – žurnalistei Daivai Grikšienei

Antano Macijausko vardo premija šiais metais už kūrybinę veiklą 2011 metais bus įteikta žurnalistei Daivai Grikšienei iš Šiaulių. Premijos įteikimas vyks rugpjūčio 4 d. 17.15 val. iškilmingo Biržų miesto šventės atidarymo metu J. Janonio aikštėje.

2012-06-19Pirmoji Lietuvos žurnalistų poezijos knyga (6)

Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūros (LATGA-A) salėje buvo pristatyta pirmoji Lietuvos žurnalistikos istorijoje žurnalistų poezijos knyga „Šitas aidas toli girdis...". Ne apybraižų, reportažų, interviu, straipsnių ar politinių komentarų, kaip buvo iki šiol įprasta, o... eilėraščių knyga.

2012-06-06Alfonsas Čepauskas išleido naują knygą-albumą „Karšuvos poringė" (5)

Aktyvus LŽS senjorų klubo narys, grafikas ir Dailininkų sąjungos narys Alfonsas Čepauskas išleido naują knygą-albumą „Karšuvos poringė". Tai ne tik dailininko ir žurnalisto saviraiškos aktas, bet ir duoklė gimtajam kraštui, nes Tauragėje gegužės mėnesį vyko šventė, skirta miesto 505 metų sukakčiai.

2012-06-06Jeronimo Lauciaus knyga „Depresija - mano viešnia" (3)

Neslėpsiu, visada stebėjausi kolegos Jeronimo Lauciaus darbštumu ir kūrybingumu. Jis ne tik daugiau kaip dvidešimt metų redaguoja ir leidžia vaikų žurnalą „Žvaigždutė", vadovauja knygų leidyklai „Trys žvaigždutės" (Plačiau - www.tryszvaigzdutes.lt), bet dar ir spėja kurti autorines knygas. Dabar štai mano rankose nauja jo knyga, pavadinta gana netikėtai - „Depresija - mano viešnia".
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media