2024 m. gegužes 10 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas

 

2019-04-03Jonas Laurinavičius: „Virš tuščio kaimo vieversiai negieda…“

Tėvynės pažinimo draugija išleido draugijos pirmininko, žurnalisto ir tautotyrininko Jono Laurinavičiaus knygą „Virš gimtinės nutilo vieversiai“. Tai jo atsiminimai, mintys, taip pat medžiaga, surinkta iš archyvų, spaudos. Pats autorius sako, kad šis leidinys – visos jo tautotyrinės veiklos apvainikavimas.

2019-03-19Jonas Laurinavičius: du eilėraščiai kolegoms (1)

Skelbiame porą žurnalisto Jono Laurinavičiaus eilėraščių skirtų kolegoms Monikai Urbanovič ir Romualdui Ozolui

2019-03-17Algirdas Matulevičius:KELIAUJANTIEMS PO MAŽĄJĄ LIETUVĄ (5 dalis) (1)

Tęsiame kolegos Algirdo Matulevičiaus patarimus keliaujantiems po Mažąją Lietuvą.

2019-03-17Česlovo Skaržinsko esė apie laiką  (1)

Knyga „Kvepiantis, skambantis laikas“ (Česlovas Skaržinskas, „Kvepiantis, skambantis laikas: eseistika“. Vilnius: „Žuvėdra“, 2019 m.) – apie kaime įrengtą palėpę ir visur esantį laiką. To ir reikėjo sulaukti, nes tos palėpės laikas – neatsiejamas knygų ir daiktų atributas. Pirmoje esė tokiu pat pavadinimu, kaip vadinasi ir knyga, autorius ir pradeda „sakmę“ apie Lietuvos sostinę Vilnių, joje gyvenančius rašytojus. Netikėtai patekęs į vaikų rašytojo Jeronimo Lauciaus, vadinančio save pozityvistu, paskaitą „Įšok į laiko vežimą!“ ir apsidžiaugęs, nes ta paskaita užkrėtė ir juoko bacilomis.

2019-03-09Tradicinis Vilniaus knygų mugės apdovanojimas – ELTA ir 15 min.lt žurnalistams (1)

Vilniaus knygų mugės organizatoriai šiemet jau trečią kartą apdovanojo dažniausiai ir išsamiausiai apie mugę, jos dalyvius, renginius bei svečius rašiusius žurnalistus. Šiemet dėmesio sulaukė naujienų agentūros ELTA žurnalistė Sigita Zumerytė ir visa interneto dienraščio 15min.lt redakcija.

2019-03-08Kolegos Vytauto Leščinsko knygos „Vampyras iš 33-osios palatos“ pristatymas

Kovo 22 dieną, 18 valandą Vilniaus įgulos karininkų ramovėje (Pamėnkalnio g. 13) įvyks kolegos Vytauto Leščinsko naujos knygos „Vampyras iš 33-osios palatos“ pristatymas. „Tai apysaka, kurios svarbiausi veikėjai - žurnalistai, tad būtų malonu išvysti daugiau kolegų žurnalistų ir ją aptariant,ir ją apkalbant...“ – sako knygos autorius.

2019-03-01Žurnalistas Vidmantas Jankauskas, knygomis garsinantis savo Kupiškio kraštą

Vilniaus dailės akademijos dailėtyros instituto mokslo darbuotojas ir žurnalistas Vidmantas Jankauskas Kupiškio viešojoje bibliotekoje pristatė mokslinę studiją „Ką tyli akmenys. Viksvų giminės istorija“.

2019-02-28Žurnalistės Gražinos Kristinos Sviderskytės knygos „Lituanica. Nematoma pusė“ pristatymas

Trys valstybės, daugiau nei dvidešimt archyvų, tūkstančiai anksčiau netyrinėtų ir neskelbtų dokumentų, septyneri metai paieškų ir atradimų – pirmą kartą „Lituanicos“ istorija nagrinėta taip plačiai. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje pristatomas šių darbų rezultatas – Gražinos Kristinos Sviderskytės knyga „Lituanica. Nematoma pusė“ (Aukso žuvys, 2019).Jos pristatymas vyks kovo 1 d. 17 val. Valstybingumo erdvėje, II aukšte.

2019-02-25Adolfas Strakšys: Julė

"Tai lyg ir sveikinimas kolegei Julijanai Sejavičienei Akmenės rajono Garbės pilietės vardo suteikimo proga," - sako kolega Adolfas Strakšys.

2019-02-15Ipolitas Skridla: gyvenimo sentimentai naujoje poezijos knygoje (2)

Atrodo dar visai neseniai laikraštyje „Lietuvos Aidas“ paskelbiau straipsnį „Poetui ir žurnalistui Ipolitui Skridlai – 80! (2016.12.06.), o štai prabėgus kuriam laikui ir vėl tenka rašyti apie šį neramios sielos ir labai kūrybingą žmogų, nes vėl skaitau jo eilėraščius, sudėtus į naują knygą „Gyvenimo sentimentai”. Ją ką tik išleido rašytojas Jeronimas Laucius ir jo vadovaujama „Trijų žvaigždučių” leidykla.

2019-02-01Algirdas Matulevičius: Keliaujantiems po Mažąją Lietuvą (4 dalis)

Jei kas norėtų pamatyti Sembą, pajūrį, nuo 1457 m. Vokiečių ordino, nuo 1525 m. Prūsijos kunigaikštystės sostinę Karaliaučių, tas po nakvynės, sakysim, prie Priegliaus, iš Įsruties turėtų važiuoti ne į Ragainę, o Karaliaučiaus plentu traukti tolyn į vakarus. Dar geriau, jei pirmoji nakvynė būtų Kaliningrade. Bet tuo atveju tektų atsisakyti kai kurių nuošaliau esančių ne taip svarbių objektų, kad spėtume nakvynei. O juk pakely dar yra įdomių vietų.

2019-01-30Kolega Jonas Endrijaitis: kas pagydė įtrūkusi šamo ūsą ir kas gaudo baloje mėnulį

Pabuvoti paslaptingoje Vorynės šalyje, kur voratinkliai draikos auksiniai, ruošia pusryčius vorė mama galite paėmę S. Lipskio leidyklos “Žuvėdra” išleistą LŽS Senjorų klubo nario, poeto, Jono Aisčio literatūros premijos laureato Jono Endrijaičio eilėraščių vaikams knygą “Viešnagė Vorynėje”.

2019-01-14Vidas Venslovaitis: Atminimo ženklai neleidžia pamiršti

Pernai buvo išleistas fotoalbumas „To negalima pamiršti“. Į spalvoto 170 puslapių fotoalbumo puslapius sugulė Vido Venslovaičio fotografijos, kuriose paminklai, kryžiai ir kitokie ženklai, žymintys tremtinių, politinių kalinių ir partizanų atminimui skirtas vietas, bei atstatyti ir sugriuvę partizanų bunkeriai – iš viso maždaug 85 objektai.

2019-01-11Paroda „Sutikti. NYLA portretai“ „

„Žurnalistika, kaip reta kita profesija, leidžia sutikti žmogų. Mikrofonas tarp dviejų pirmą kartą susitikusiųjų pakeičia erdvę. Jie pradeda kalbėtis“, – teigia parodos organizatoriai „Nanook“, naujos kartos lietuvišką žurnalistiką kurianti medijų profesionalų komanda. Sociopolitine situacija ir komunikacija besidominčius žmones jie kviečia atvykti į Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Parodų salę.

2019-01-0923-jų metų lietuvio operatoriaus užsakovai – „Netflix“, „National Geographic“ ir BBC

Jei internete jūsų akį patraukė Dubajaus vaizdai iš paukščio skrydžio – nemaža tikimybė, jog juos nufilmavo lietuvis, LRT TELEVIZIJOS laidos „(Ne)emigrantai“ herojus Matas Jankauskas. 23-jų jaunuolis – tikras bepilotės skraidyklės profesionalas, prieš keletą mėnesių gavęs ypatingą pasiūlymą – persikelti gyventi ir dirbti į Dubajų.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media