2024 m. balandžio 29 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas

 

2018-12-10Susitikimas su žurnalistu ir rašytoju Juozu Kundrotu

Salė pilnutėlė, dūzgia kaip bitutės avilyje. Taip džiugu ir gera širdyje, kad knyga ir rašantys žmonės vis dar svarbūs nūdienai. Visi šypsosi, dalijasi įspūdžiais apie perskaitytas Juozo Kundroto knygas, prisimena, kaip jis atrodo, ką kalbėjo per paskutinį susitikimą...

2018-12-09Žurnalistas Vytautas Kirkutis: 100 laisvės paminklų

Vilniuje Stasio Lipskio leidykla “Žuvėdra” išleido žurnalisto, rašytojo, paveldosaugininko Vytauto Kirkučio knygą “100 laisvės paminklų”. Joje pateikiama išsami informacija apie šimtą kultūros paveldo objektų, atgimimo paminklų ir vietų, susijusių su Lietuvos nepriklausomybės ir laisvės kovomis Šiaulių rajone.

2018-12-03Dainius Ručinskas apie žurnalisto takus per gyvenimą

Palinkėkime žurnalistui Dainiui Ručinskui, didžiam Šiaulių patriotui, aštrios plunksnos (mūsų dienomis ji dar labai reikalinga) ir nuo jo asmens neatskiriamos atidos savo jaunystės miestui.

2018-11-15Kolegos Jono Laurinavičiaus atviravimai prie rudens aruodų

Vieną šio rudens dieną kolega Jonas Laurinavičius padovanojo man savo naują knygą (iš tos jo „nepabaigiamųjų“ serijos), pavadintą „Ties rudens aruodais“. Joje – eilėraščiai. Dedikuodamas pirmąjį knygos egzempliorių, užrašė tokius žodžius: „Įteikiu su dideliu nerimu – o kaip ją įvertins, nes tokios kontroversiškos, nevienalytės, spontaniškos knygos dar nesu leidęs... Gal per daug atvirauta?“

2018-11-04Plunksnos džentelmeno Dainiaus Ručinsko atsiminimai ir straipsniai sugulė į knygą (6)

Nuoširdžiai džiaugiuosi, kad Dainius Ručinskas, pats intensyviai recenzuodamas knygas, pagaliau išleido ir savąją, kurią pavadino paprastai: „Gyvenimo takais – su žurnalistika“. Žurnalistika jam – tarsi prigimtinė profesija. Neįsivaizduoju jo, dirbančio kitokį darbą.

2018-11-01Algirdas Matulevičius: keliaujantiems po Mažąją Lietuvą (2 dalis)

Tęsiame Istoriko, enciklopedisto, LŽS ir Donelaičio draugijos nario dr. Algirdo Matulevičiaus pasakojimą apie kelionę po Mažąją Lietuvą.

2018-10-29Valentinas Juraitis: Aukštaitiją ir Ignalinos kraštą reprezentuojanti knyga

Ignalinos viešojoje bibliotekoje pristatytas žurnalisto Valentino Juraičio parengtas ir išleistas nuotraukų albumas „Rytų Aukštaitijos kaimai. Namų išorė ir vidus".

2018-10-18Algirdas Matulevičius: keliaujantiems po Mažąją Lietuvą (1 dalis)

Mažoji Lietuva, lietuvininkai (mažlietuviai), prūsai, vokiečiai, lenkai, mozūrai, gyvenę Prūsijos valstybėje, domina ne tik mokslininkus, bet ir plačiąją visuomenę, žurnalistus, turistus, žygeivius, šiaip smalsuolius. Jau nekalbant apie po pasaulį išsibarsčiusius to krašto buvusius gyventojus autochtonus. Į Karaliaučiaus kraštą (Kaliningrado sritį) – Mažosios Lietuvos pagrindinę dalį – žmonės važiuoja pamatyti lietuvininkų ir prūsų buvusių tėviškių, Vokiečių (Kryžiuočių) ordino galybės likučių

2018-10-14Nauja „Bernardinai.lt“ vyr. redaktorė – Rosita Garškaitė (2)

Inernetinio dienraščio „Bernardinai.lt“ vyriausiosios redaktorės pareigas nuo šios savaitės pradžios eina Rosita Garškaitė. Iki tol ji buvo vyriausiojo redaktoriaus Donato Puslio pavaduotoja.

2018-10-09„Pirktinukai“ arba „Uždarykit piniginę ir nutils greit kakarinės...“

Dabar – kiti laikai. Reikia, „seneli, gyventi turtingai, o ką?“ – šio rugsėjo išvakarėse pasakė Saulėtekio tako ... aštuonmetė ir vėl „įsikniaubė“ į „planšetinį“.

2018-10-02Žurnalistė, kultūrologė Dalia Savickaitė: Svarbu žmonės ir jų rūpesčiai

Žurnalistė ir kultūrologė Dalia Savickaitė daug rašo įvairiausiuose šalies leidiniuose. Jos rašinių viena pagrindinių temų yra žmogus su savo problemomis, su savo rūpesčiais šiame sparčiai besikeičiančiame gyvenime. Jau kelinti metai ji dirba „Utenos apskrities žinių“ laikraštyje. Jos paruoštas projektas „Protakos“ pasirodo kaip šio laikraščio trečiadienio priedas. Jame išskirtinis dėmesys skiriamas žmonių bendravimo kultūrai, jo ryšiams su gimtuoju kraštu.

2018-09-26Juozas Kundrotas: nuo Pūstakiemio kaimo iki V. Kudirkos premijos

Šiemet prestižiškiausią žurnalistinį įvertinimą, Vinco Kudirkos premiją, pelnė Juozas Kundrotas, gimęs ir užaugęs Pūstakiemio kaime, vos 3 km nuo Elektrėnų. Kaime tebestovi jo tėvų sodyba, kurioje bent porąkart per metus vieši ir kolega Juozas.

2018-09-11Lietuvių žurnalistų pasakojimas apie tremtį – vienas geriausių Europoje

Lietuvių žurnalistų dokumentinis multimedijų projektas apie Sibiro tremties istoriją bei keturių keliautojų žygį per trėmimų vietas „Žymės: Pereiti praeitį” PRIX EUROPA festivalyje įvertintas kaip vienas iš 23-ijų geriausių internetinių projektų Europoje.

2018-09-08Kolega Vytautas Leščinskas: miniatiūros

Kolega Vytautas Leščinskas atsiuntė miniatiūrų apie vasaros pabaigą prie jūros.

2018-07-09Kolegės, LŽS nares Ritos Aleknaitės-Bieliauskienės dokumentinio filmo DAINOS GALIA premjera

2018 m. liepos 17 d., antradienį, 15 val. LRT I aukšto svetainėje (S. Konarskio 49, Vilnius) bus pristatytas LRT dokumentinis filmas DAINOS GALIA. Filmo herojus -Lietuvos nusipelnęs meno veikėjas (1967), LDK Gedimino ordino Komandoro kryžiaus kavalierius (1995), apdovanotas Vyriausybės kultūros ir meno premija (2016), Kultūros ministerijos garbės ženklu „Nešk savo šviesą ir tikėk“ chorų dirigentas, profesorius Lionginas Abarius. Kviečiame į filmo PREMJERĄ. Autorė – Rita Aleknaitė-Bieliauskienė.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media