2024 m. gegužes 20 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas

 

2019-09-21Dokumentinio filmo „Laivyno paradas“ peržiūra

Nuo rugsėjo vidurio iki gruodžio mėnesio pabaigos Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kino popiečių mėgėjus kviečia į Kino salę (V aukštas) žiūrėti dokumentinių filmų ciklą „XX amžiaus slaptieji archyvai“, kuriame atskleidžiamos svarbios to amžiaus Lietuvos istorijos paslaptys.2019 m. rugsėjo 27 d. 12.00 val. bus rodomas filmas „Laivyno paradas“ (Flottenparade).

2019-09-17 Aida Veželienė: "Tu braidai per rasotą žolę" (2)

Skelbiame kolegės Aidos Vėželienės naujų eilėraščių žiupsnelį.

2019-09-05VYTAUTO BAGDONO nauja knyga SUSITIKIMAI SU VAIŽGANTU

Nepraleiskite puikios progos 2019 m. rugsėjo 14 d. per tradicines ,,Vaižgantines“ Anykščių rajono Svėdasų seniūnijos Malaišių kaime be jokių prekybinių antkainių įsigyti leidinių ir suvenyrų „vaižgantiška“ tematika! Jūsų lauks ir ką tik leidykloje-spaustuvėje ,,Utenos Indra“ išleista pati naujausia muziejininko, kraštotyrininko, žurnalisto, Respublikinės literatūrinės Juozo TumoVaižganto premijos laureato VYTAUTO BAGDONO apybraižų, miniatiūrų, vaizdelių, apmąstymų knyga ,,SUSITIKIMAI SU VAIŽGANTU“. Čia pat, rašytojo Juozo Tumo-Vaižganto gimtinėje, galėsite dalyvauti ir šios knygos sutiktuvėse, pabendrauti su autoriumi bei knygos leidėjais. Kiekvienas iš Jūsų turės galimybę praturtinti savo asmeninę biblioteką dar vienu įdomiu leidiniu, skirtu Vaižganto metams.

2019-09-02Kolega Jeronimas Laucius: Rugsėjo vaistažodžiai (4)

Kolega Jeronimas Laucius rugsėjui pateikė naują pluoštą vaistažodžių.

2019-08-31Algirdas Matulevičius: keliaujantiems po Mažąją Lietuvą (8 dalis) (1)

Baigiame kolegos Algirdo Matulevičiaus patarimus keliaujantiems po Mažąją Lietuvą.

2019-08-30Kolegos Juozo Nekrošiaus naujos eilės apie atsargumą ir meilę

Kolegos Juozo Nekrošiaus nauji eilįraščiai.

2019-08-21Kolegos Jeronimo Lauciaus paskaita Palangoje  (1)

Mūsų kolega Jeronimas Laucius yra pakviestas į Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ Vilniaus miesto bendrijos Vilkpėdės skyriaus stovyklą Palangoje, kurioje dalyvauja per 100 senjorų. Kolega Jeronimas stovyklos dalyviams skaitė paskaitą apie pozityvumo reikšmę žmogaus gyvensenos kokybei ir susilaikė karštų susirinkusiųjų katučių.

2019-08-16Jeronimas Laucius: Rugpjūčio vaistažodžiai (13)

Kolega Jeronimas Laucius siunčia mums rugpjūčio vaistažodžius.

2019-08-06Kolega Algirdas Kavaliauskas ir jo jaunystės ypatumai (2)

Neseniai A.Kavaliauskas išleido publicistikos, poezijos ir prozos knygą „Jaunystės ypatumai“. 124 puslapių knygoje nagrinėjamos Rytų Lietuvos, šalies gyvenimo aktualijos. Kai kurie rašiniai buvo išspausdinti „Lietuvos aide“. Tačiau yra ir daug naujų, naujai suredaguotų, papildytų rašinių. Knyga baigiama nuotraukų rinkiniu „Apie juos rašoma knygoje“.

2019-08-04Algirdas Matulevičius: keliaujantiems po Mažąją Lietuvą (7 dalis) (2)

Tęsiame kolegos Algirdo Matulevičiaus patarimus keliaujantiems po Mažąją Lietuvą

2019-07-29Žurnalistų knyga apie Šakių kraštą: Nuo minties iki realybės (2)

Mintis rašyti straipsnius Šakių rajono laikraštyje „Valsčius“ kilo 2013 metų pavasarį Raimondo Daniliausko, vieno iš monografijos „Sintautai“ pirmojo tomo sudarytojų (knyga „Sintautai“, 2 dalys, išleista 2013 metais) kabinete. Apgailestavome, kad liko daug nepanaudotos medžiagos. Istoriniai straipsniai periodikoje ne tokia retenybė, todėl Raimondo pakviesta atėjo laikraščio redaktorė Giedrimė Didžiapetrienė. Ją savo planais nesunkiai įtikinome. Sunkiau savo sumanymą buvo įteigti jos vyrui, „Dimsties“ direktoriui Arvydui Didžiapetriui, juolab pažadėjus: kas mėnesį – puslapis. Pavargo jis tada, matyt, nuo ilgų kalbų (juk konkrečių temų nebuvome numatę) ir nusileido: darykit.

2019-07-24Jeronimas Laucius: „Gyvenimo vaistažodžiai“ (1)

Kolega žurnalistas ir rašytojas Jeronimas Laucius atsiuntė mūsų svetainei naujų literatūrinių pamąstymų iš savo spaudai rengiamos knygos „Gyvenimo vaistažodžiai“, kuriuos jis žada kas savaitę papildyti naujais stiprinančiais pozityvumo imunitetą „vaistažodžiais“.

2019-07-06Gerda Giedraitytė Gudjurgienė – žurnalistė, patyrusi gyvenimo lūžius. Kelios mintys prie kolegės naujos knygos  (4)

Naująją, dar spaustuvės dažais kvepiančią knygą „Žurnalisto duona vėjų mieste” kolegė Gerda pradeda visai kita tonacija: Sakoma: jeigu žmogus turi ką prisiminti, būtinai reikia apie tai rašyti, nes rašymas, pasak poeto Marcelijaus Martinaičio, yra viltis. Rašyti tam, kad kiti sužinotų, kaip gyvenome, ką kalbėjome, kaip elgėmės. Juk, atkūrus Lietuvos nepriklausomybę, užaugo ne viena karta, kuri nežino, kodėl, pavyzdžiui, Klaipėdoje buvusioje Pergalės aikštėje (dabar Lietuvininkų a.) stovėjo automatais ginkluoti sovietų kareiviai ir „saugojo“ storomis virvėmis apjuostą patranką…”

2019-07-01Raimondo Daniliausko ir Vidos Girininkienės knygos „Įžvalgos apie Šakių apskritį“ pristatymas

Liepos 6 dieną 15 val. Šakių rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje įvyks Raimondos Daniliausko ir Vidos Girininkienės knygos„Įžvalgos apie Šakių apskritį“ pristatymas.

2019-07-01Jeronimas Laucius: literatūrinės miniatiūros su potekste (1)

Kolega žurnalistas ir rašytojas Jeronimas Laucius atsiuntė mūsų svetainei keltą literatūrinių miniatiūrių su potekste. Paskaitykime, pamąstykime.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media