2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas

 

2018-08-27Kazys Starkevičius: vėl gaminsim lietuvišką traktorių?

Ši vyriausybė, o ypač Aplinkos ministerija, garsėja originaliais projektais. Šįkart, jos iniciatyva, užsimota išguiti iš kelių transporto priemones su dyzeliniais varikliais. Kol kas tik iš miestų gatvių, bet visada galima „tobulėti“.

2018-08-27Arūnas Gelūnas: apkartęs MEDUS mokytojams ir moksleivių ašaros dėl ilgesnių mokslo metų

Seimo narys Arūnas Gelūnas dalyvavo idėjų festivalio „Laisvės piknikas“ diskusijoje „Kas pasikeitė švietimo sistemoje per 2 metus?“. Skelbiame jo mintis.

2018-08-22Algų negaunantys „Ūkininko patarėjo“ žurnalistai grasina skelbti streiką

Pirmadienį naujiesiems savininkams ir vadovams 7 „Ūkininko patarėjo“ darbuotojai įteikė prašymą – išmokėti du mėnesius vėluojančius atlyginimus, priklausančius autorinius atlygius. Jei ne, grasinama kelti streiką. Tačiau redakcijos vadovas patikina, kad atlyginimai mokami, neaiškumai kyla tik dėl tų atlygių, kurie nenumatyti pagal jokias sutartis.

2018-08-21Jonas Paulauskas: Matyt, nebe tie jau valstiečiai… (1)

Be to, ankstyvas ruduo gal anksčiau pritrauks į rudeninę sesiją Seime mūsų įstatymų leidėjus. O jų šį rudenį laukia labai svarbūs darbai (įstatymai). Ypač jautrioje socialinėje sferoje. Gal pagaliau apsispręs, kiek didinti minimalų mūsų atlyginimą, mažiausią visoje ES - profsąjungų reikalaujamą 50 eurų, ar piestu stojančių darbdavių – 20 eurelių (nors pastarieji rudeniop žada sukelti kainas savo valdomose parduotuvėse, prekybos centruose vos ne dvigubai jų siūlomai sumai). Įstatymo priėmimas parodys, kuri pusė daugiau “pamokėjo” įstatymų leidėjams. Matysim: Lietuva – švogerių ar kapitalistų šalis.

2018-08-17Dainius Ručinskas: Seimas ketina uždrausti loti šunims ir kniaukti katėms (2)

Šios sudėties Lietuvos Seimas mėgsta imtis netikėtų sprendimų. Jau užregistruota įstatymo pataisa, kuri numato tildyti lojančius šunis ir kniaukiančias kates. Numatoma, kad už ilgesnį nei 10 minučių lojimą šuns šeimininkui grės bauda iki 300 eurų.

2018-07-04Dainius Ručinskas. Replika: senjoras su bedante burna ir labdariniais makaronais (2)

Lietuvos kalbininkų grupelė rengia straipsnį “Gimtosios kalbos“ žurnalui, renka duomenis apie visuomenės požiūrį į du žodžius: pensininkai ir senjorai.Manau, kad mūsų pagyvenusius žmones nevertėtų vadinti “senjorais”. Tikrai tai skamba kaip patyčios iš vargšo žmogaus su bedante burna, godžiai srebiančio nemokamai dalijamą maltiečių sriubą ir į krepšelį dedančio labdarinius makaronus...

2018-06-20Seimo narė Agnė Širinskienė diktuoja temas, kuriomis 15min turi pasisakyti

Seimo narė Agnė Širinskienė savo „Facebook“ paskyroje diktuoja temas, kuriomis 15min turi pasisakyti. Sunku suvokti, kad demokratinėje šalyje politikai gali nurodinėti žiniasklaidai, į kokius klausimus ji turi atsakinėti, kuo domėtis ir ką rašyti. Tai yra tiesus kelias į autoritarinį valdymą - būtent tokiais principais politikai veikė Sovietų Sąjungoje.

2018-06-19Regina Musneckienė: neviešinkit mano balso tembro arba draudimai spaudai

Rinkdama informaciją apie Žemaitės premijos įteikimą šventės organizatorių paprašiau rašytojo, pelniusio premiją, telefono numerio. Organizatorė sutriko. Negali pasakyti. Draudžia Asmens duomenų apsaugos įstatymas. Reikia atsiklausti paties rašytojo.

2018-05-29LRT diegia naujas veiklos skaidrinimo priemones

Siekdama įgyvendinti vieną iš savo veiklos prioritetų – efektyvų valstybės lėšų panaudojimą – naujoji LRT administracija pradeda diegti papildomas LRT veiklos skaidrinimo priemones. Bus stiprinama LRT viešųjų pirkimų kontrolė, įvedama įmonės automobilių maršrutų apskaita, mažinamos išlaidos taksi paslaugoms, inicijuojama vidaus piktnaudžiavimo prevencijos sistema.

2018-05-23Teismas leido nutraukti neteisėtą veiklą internete

Nustačiusi, kad net šešiose interneto svetainėse (www.samorodok.tv, www.onelike.tv, www.freeintertv.com, www.tvtune.net, www.lttv.us, www.megogo.net) televizijos programų platinimo veikla yra neteisėta, LRTK š. m. gegužės 14 d. kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą su prašymu išduoti leidimą duoti privalomus nurodymus tinklo paslaugų teikėjams panaikinti galimybę pasiekti informaciją minėtose interneto svetainėse. Tokį leidimą teismas išdavė š. m. gegužės 16 d.

2018-05-17Nustatyti pažeidimai televizijos programoje „NTV Mir Baltic“

Stebint Lietuvos Respublikos teritorijoje retransliuojamą televizijos programą „NTV Mir Baltic“ buvo nustatyta, kad jos laidos „Savaitės rezultatai“, transliuotos 2018 m. vasario 18 d. siužete buvo siekiama suformuoti Lietuvai priešišką nuomonę, teigiant, kad tik lietuviai žudė žydus Lietuvoje antrojo pasaulinio karo metais, ir kad Lietuvoje ir Latvijoje klastojami istoriniai faktai tuo aspektu. Tokiu būdu laidoje buvo skelbiama dezinformacija ir kurstoma tautinė neapykanta.

2018-05-16LRTK kreipėsi į teismą dėl neteisėtai vykdomos televizijos programų platinimo internete veiklos nutraukimo

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (toliau – LRTK) nustatė, kad programėlėje (angl. application – app) „Vintera TV“ („iTunes“ ir „Google play“ programėlių platformose) yra neteisėtai teikiamos televizijos programų platinimo internete paslaugos Lietuvos Respublikos vartotojams.

2018-05-14“Lietuvos žinios” rengia konferenciją “SGD terminalas - valstybės ir verslo interesai”

„Lietuvos žinios“ (Vikinto g. 14, Vilnius) gegužės 24 dieną rengia konferenciją ”SGD terminalas: valstybės ir verslo interesai“, į kurią kviečia politikus, verslininkus, visuomenės veikėjus kartu pabandyti rasti geriausią scenarijų. Registracija į konferenciją 8.30- 9.00 val.

2018-05-04Antanas Šimkūnas: TURGUS LUKIŠKIŲ AIKŠTĖJE (1)

Kiek gali tęstis šis turgaus šurmulys, nesugebėjimas apsispręsti, stumdymasis vieni nuo kitų, neatsakingumas, nesuvokimas, kad mes jau iškovojome laisvę ir esame verti Laisvės paminklo svarbiausioje sostinės aikštėje. Būtent Laisvės monumento, o ne kokio nors vieno kovos už laisvę simbolio.

2018-04-25Širvintų laikraščio “Krašto naujienos” vyr. redaktorės Neringos Tuškevičienes laiškas (1)

Gerbiami kolegos žurnalistai. Kreipiuosi į Jus norėdama pranešti, kad Širvintų rajono savivaldybėje nuolat ribojamos žurnalistų teisės nekliudomai rinkti informaciją ir noriu paprašyti Jūsų palaikymo ginant spaudos ir žodžio laisvę. Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė uždraudė žiniasklaidai pasirinkti sėdėjimo vietą Tarybos posėdžių metu, neva taip reikalaujama Širvintų rajono tarybos reglamente, kurį jie patys pasitvirtino.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media