2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas

 

2018-11-20Jungtinių Tautų migracijos sutartis – tautų naikinimo įrankis

Pasitelkus Jungtines Tautas dar kartą mėginama įgyvendinti globalistinę pasaulio be tautų utopiją. Siekiama visoms valstybėms primesti faktiškai nevaržomos masinės migracijos sutartį, kuri išprovokuotų net neįsivaizduojamo masto tautų masinio persikraustymo bangą ir visą pasaulį paverstų pereinamuoju kiemu.

2018-11-16Aurelija Arlauskienė: LŽS įvaizdis. Nes man ne vistiek… (9)

Sveiki, kolegos, lapkričio 13 d. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje vyko vieša diskusija „Kokio visuomeninio transliuotojo (LRT) norime?“ Kadangi, kaip suprantu, tokie renginiai dar bus ir kitose Lietuvos vietose, todėl drįstu išsakyti savo nuomonę. Tikiuosi ir viliuosi, kad tie, kurie šiame laiške skaitys savo pavardes, supras tokių pastebėjimų geranoriškumą ir pasidarys atitinkamas išvadas.

2018-11-06Prieš balsavimą Seime paramą LRT reiškia dar dvi žiniasklaidos organizacijos

Seime rengiantis balsuoti dėl parlamentinio tyrimo išvadų dėl LRT, paramą Lietuvos visuomeniniam transliuotojui reiškia Vokietijos yatrptautinis transliuotojas „Deutsche Welle“ ir Rygoje veikiantis Baltijos žurnalistinio meistriškumo centras Baltic Centre for Media Excellence.

2018-11-03Reikalavimas LRT – parodyti mitingą prieš vaikų atiminėjimą (1)

"Didžiosios visuomenės dalies valią išreiškusį mitingą nacionalinis transliuotojas nušvietė lygiai taip pat, kaip komunistinės LTSR valdžios dar kontroliuoti LRT 1988 m. rudenį nušviesdavo kylančio Sąjūdžio veiklą ir renginius." - citata iš Kreipimosi.

2018-10-24LRT: Dėl Lietuvos Respublikos Seimo laikinosios tyrimo komisijos išvados dėl atlikto Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos valdymo, finansinės ir ūkinės veiklos parlamentinio tyrimo

Mieli kolegos, skelbiame Jūsų žiniai Seimui išsiųstus LRT teisinius argumentus dėl Seimo laikinosios komisijos LRT veiklai tirti išvadų.

2018-10-17Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybai – grupės Kaišiadorių rajono savivaldybės narių laiškas (5)

Kaišiadorių krašto laikraštis „Atspindžiai“ turi ir spausdintinę ir elektroninę versijas. Kaip ir daugumos regioninių leidinių, šio leidinio turinyje didžiąją dalį sudaro regiono naujienos ir aktualijos. Tačiau nuomonių laisve šio leidinio puslapiuose nekvepia, nes iš pirmo žvilgsnio nepriklausomas leidinys tapo valdžioje esančių grupuočių galios įrankiu, nukreiptu prieš opoziciją. Ir tai tendencingai vyksta jau tris su puse metų, kiekviename leidinio numeryje.

2018-10-09Vilniaus forumo pareiškimas dėl LRT vykdomos V. Landsbergio cenzūros (1)

Tautos forumo steigėjai paskelbė reikalavimus Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) tarybai bei generalinei direktorei dėl žiniasklaidoje įsivyravusios vienpusiškos „teisingų“ pažiūrų propagandos ir „neteisingų“ pažiūrų cenzūros, prie kurių gerokai prisideda ir nacionalinis transliuotojas.

2018-10-08LRT Tarybos kreipimasis dėl grėsmės lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos nepriklausomumui

Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos taryba 2018 10 08 d. kreipėsi į Lietuvos Respublikos Seimo narius dėl iškilusios grėsmės Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos nepriklausomumui.

2018-09-28Reikalavimai LRT vadovybei ir LRT tarybai: nutraukti cenzūrą, nepažeidinėti piliečių teisių ir laikytis įstatymo (1)

Rugsėjo 26 d. Tautos forumo steigėjai paskelbė raginimą ir rekomendacijas LRT tarybai ir LRT direktorei nutraukti nuolatines TV laidas, kuriose juodinamas JAV prezidentas D.Trumpas, neleisti laidų vedėjams demonstruoti atvirą priešiškumą Seimo valdančiajai daugumai, necenzūruoti ir nevaržyti žmonių teisės laisvai reikšti savo politines pažiūras ir įsitikinimus.

2018-09-26Seimo siūlomas LRT valdymo modelis kelia diskusijas: kas keistųsi?

„Galbūt politikai susipainioja, ypač, kai turi valdžią, kad LRT tarybos narius deleguoja ne Seimo kadencijos, o Seimas, kaip institucija“, – sako Žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius, komentuodamas Seimo laikinosios komisijos LRT finansams tirti idėją keisti Tarybos narių skyrimo tvarką, susiejant su skiriančiosios institucijos kadencijos metais.

2018-09-08Korupcija žiniasklaidoje – per neskaidrius viešinimo konkursus (1)

Kalbant apie korupciją Lietuvos žiniasklaidoje itin probleminė sritis yra viešojo administravimo subjektų administruojamos viešinimui skirtos (dažniausiai Europos Sąjungos struktūrinės paramos) lėšos, kurios galimai įsisavinamos per neskaidrius konkursus ir dažnai kaip tarpininkams veikiant viešųjų ryšių agentūroms, kurių veikla yra mažai reglamentuojama. Tokią išvadą savo mokslo straipsnyje pateikė Lietuvos teisės instituto (LTI) mokslininkas Mindaugas Lankauskas.

2018-09-03Ar reikėjo naikinti Tautinių mažumų ir išeivijos departamentą?

Laikraštyje ,,Lietuvos aidas“ (2018 01 27, Nr.19-1) rašiau apie Tautinių mažumų ir išeivijos departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės darbuotojus. Ir atėjo A.Kubiliaus vyriausybės laikas tą instituciją panaikinti, instituciją, dariusią tiek daug gero žmonėms, gyvenantiems Lietuvoje ir už jos ribų.Vartau jau agonijoje esančio departamento susirašinėjimus.

2018-08-28Diskusija „Išdavystė ir patriotizmas Antrajame pasauliniame kare“

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Adolfo Damušio demokratijos studijų centras ir leidykla „Briedis“ rugsėjo 4 d. 17.30 val. Valstybingumo erdvėje (II aukšte) pristato diskusiją „Išdavystė ir patriotizmas Antrajame pasauliniame kare“.

2018-08-27Kazys Starkevičius: vėl gaminsim lietuvišką traktorių?

Ši vyriausybė, o ypač Aplinkos ministerija, garsėja originaliais projektais. Šįkart, jos iniciatyva, užsimota išguiti iš kelių transporto priemones su dyzeliniais varikliais. Kol kas tik iš miestų gatvių, bet visada galima „tobulėti“.

2018-08-27Arūnas Gelūnas: apkartęs MEDUS mokytojams ir moksleivių ašaros dėl ilgesnių mokslo metų

Seimo narys Arūnas Gelūnas dalyvavo idėjų festivalio „Laisvės piknikas“ diskusijoje „Kas pasikeitė švietimo sistemoje per 2 metus?“. Skelbiame jo mintis.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media