2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas

 

2023-01-09Konkursas V. Mykolaičio-Putino premijai gauti. Siūlykite kandidatus

Prienų rajono savivaldybė skelbia konkursą Vinco Mykolaičio-Putino literatūros premijai gauti. Premijos dydis – 2000 Eur. Dokumentus konkursui kviečiame teikti iki 2023 m. kovo 6 d. Prienų rajono savivaldybės administracijai - adresu Laisvės a. 12, 59126 Prienai arba el. p. administracija@prienai.lt

2022-12-29Vokietijos ambasada Vilniuje siūlo žurnalistams naują stipendijų programą

Stipendijų programa „BETD Media Fellowship“ perspektyvioms (-iems) žiniasklaidos specialistėms (-ams) suteiks galimybę pažvelgti į pasaulinės energetikos pertvarkymo užkulisius ir tapti 9-ojo Berlyno dialogo dėl energetikos pertvarkos (BETD) dalimi. „BETD Media Fellowship“ skirta jaunoms (-iems) žiniasklaidos specialistėms (-ams) iš viso pasaulio (pvz., žurnalistėms (-ams), nuomonės formuotojoms (-ams), tinklalaidininkėms (-ams), tinklaraštininkėms (-ams) ir t. t.), rengiančioms (-tiems) reportažus apie energetikos pertvarką.

2022-12-27Žurnalistų dėmesiui: Kokios valstybei svarbios sukaktys laukia 2023-iaisiais?

Seimas, atsižvelgdamas į istorinės, kultūrinės, socialinės atminties išsaugojimo svarbą ir prioritetus, palyginti su ankstesniais metais, nusprendė skelbti mažiau atmintinų metų. Tačiau, kaip ir šie metai, 2023-ieji padovanos ir pakvies kartu paminėti nemažai svarbių sukakčių. Atmintini metai, svarbios sukaktys gali tapti geromis gairėmis ir žurnalistų darbe.

2022-12-21Vyriausioji rinkimų komisija: Kandidatų sveikinimų vertinimas politinės reklamos aspektu

Artėjant šventiniam laikotarpiui Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) sulaukia užklausų dėl būsimųjų kandidatų sveikinimų viešosios informacijos priemonėse ir prašymų išaiškinti, ar politikų sveikinimai yra politinė reklama. Remiantis Rinkimų kodeksu ir kitais politinės reklamos skelbimą reglamentuojančiais teisės aktais, buvo atliktas vertinimas, kada kandidatų skelbiama informacija yra įprasto pobūdžio kreipimasis į skaitytojus, o kada tampa politine reklama.

2022-12-18Vyriausybė pritarė paramos žiniasklaidai modelio pertvarkai

Vyriausybė pritarė Kultūros ministerijos parengtiems Visuomenės informavimo įstatymo pakeitimams, kuriais bus pertvarkomas paramos žiniasklaidai modelis ir steigiama nauja viešoji įstaiga – Medijų rėmimo fondas.

2022-12-11Įteikti Tautinių mažumų departamento apdovanojimai. Tarp apdovanotųjų - Lilija Kopač, Dainius Radzevičius, Daiva Červokienė, Sigita Legiers (4)

Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje vyko Tautinių mažumų departamento organizuotas iškilmingas renginys, skirtas Žmogaus teisių dienai paminėti. Renginio metu buvo pagerbti asmenys už svarų indėlį ir nuopelnus puoselėjant tautinę darną, skatinant kultūrinę įvairovę ir vienijant daugiatautę Lietuvą. Tarp apdovanotųjų yra ir žiniasklaidos atstovai- Lilija Kopač, Dainius Radzevičius, Daiva Červokienė, Sigita Legiers.

2022-12-08Kviečiame teikti kandidatūras Vinco Aurylos premijai

Kviečiame siųsti kandidatūras, jų veiklos aprašymus ir vaizdinę medžiagą (foto, video ir t. t.) iki gruodžio 21 dienos el. adresu inga@ibbylietuva.lt Norime pabrėžti, kad svarbu atsiųsti kuo išsamesnę informaciją, kad komisija galėtų kuo nuodugniau apsvarstyti kandidatūras.

2022-11-29Asociacija LATGA: Svetimo kūrinio naudojimas mene - inspiracija, citavimas ar plagijavimas?

Gruodžio 1 d. 13 val. kviečiame vizualiojo meno kūrėjus ir žinovus į seminarą-diskusiją „Svetimo kūrinio naudojimas mene: inspiracija, citavimas ar plagijavimas?“. Renginys vyks LATGA salėje (Vilniuje, J. Basanavičiaus g. 4B, įėjimas iš Vingrių g.), jo metu pasidalinsime patarimais, kaip apsaugoti savo kūrybą nuo neteisėto kopijavimo, išsklaidysime populiarius mitus apie kitų autorių kūrinių naudojimą savo kūryboje ir naudodami pavyzdžius paaiškinsime, kas yra plagiatas.

2022-11-22Vyriausioji rinkimų komisija kviečia žurnalistus į mokymus apie politinę reklamą

2022 m. lapkričio 25 d. (penktadienį) 9 val. Vyriausioji rinkimų komisija organizuoja nuotolinius mokymus apie politinę reklamą žiniasklaidos atstovams. Mokymus ves VRK Teisės ir tyrimų skyriaus patarėja Estera Miežytė.

2022-11-10Vilniaus miesto savivaldybė: paskelbtas naujas Kultūros rėmimo programų projektų konkursas 2023 m. projektams finansuoti

Konkurso uždaviniai – skirti tikslinį finansavimą naujiems ir tęstiniams kultūros projektams, stiprinti kultūros ir meno inovacijas, šiuolaikinės, intelektualiosios kultūrinės aplinkos kūrimą, kultūrinius mainus tarp Vilniaus ir užsienio miestų, Vilniaus atminties kultūros puoselėjimą, etninės kultūros ir mėgėjų meno iniciatyvas, tautinių bendrijų veiklą, skatinti naujai sukurtų kultūros vertybių sklaidą ir prieinamumą platesnei visuomenei, socialinės atskirties mažinimą. Konkursu siekiama skatinti prasmingo turinio projektus, stiprinti kultūros organizacijų gebėjimą teikti konkurencingas paraiškas ir sąžiningai konkuruoti tarp kitų kultūros organizacijų, stiprinti Vilniaus miesto gyventojų susidomėjimą kultūra.

2022-11-07Kviečiame teikti darbus žurnalistų kūrybiniam konkursui „Žmogus ir aplinka“

Aplinkos ministerija, bendradarbiaudama su Lietuvos žurnalistų sąjunga (LŽS), skelbia tradicinį kasmetinį kūrybinį konkursą „Žmogus ir aplinka“. Konkursas skirtas išrinkti geriausias einamaisiais metais šalies nacionaliniuose, regioniniuose ir vietiniuose laikraščiuose, žurnaluose, nacionalinių, regioninių ir vietinių transliuotojų radijo ir televizijos laidose, internete ir atviro turinio platformose skelbtas publikacijas, reportažus ir kitą viešąją informaciją tema „Žmogus ir aplinka“. Konkursinių darbų elektronines versijas iki gruodžio 4 d. reikia pateikti Lietuvos žurnalistų sąjungai el. paštu info@lzs.lt

2022-11-01Kviečiama teikti kandidatūras Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medaliui „Tarnaukite Lietuvai“ gauti

Komisija kviečia iki 2022 m. gruodžio 20 d. pateikti užpildytą kandidato dėl apdovanojimo medaliu anketą, kandidato gyvenimo aprašymą, išsamų veiklos aprašymą, ne mažiau kaip dvi rekomendacijas dėl kandidato apdovanojimo medaliu, kitą informaciją, pagrindžiančią siūlymą apdovanoti kandidatą medaliu.

2022-10-29Čikagos „Draugas“ pristatė Vytauto Gedgaudo knyga „Pirmyn arba mirk“

JAV lietuvių laikraščio „Draugas“ (Čikaga) spalio 29 dienos numeryje plačiai pristatyta Vytauto Gedgaudo knyga „Pirmyn arba mirk".

2022-10-27Šiemet padidintos Bronio Savukyno ir Publicistikos premijos – laukiama pretendentų

Šiemet padidintos Bronio Savukyno ir Publicistikos premijos – laukiama siūlymų. Pretendentus premijai gauti galima siūlyti iki 2022 m. lapkričio 21 d.

2022-10-22Lietuvos meno kūrėjų asociacijos premija - laikas teikti kandidatus

Šiemet Lietuvos meno kūrėjų asociacijos premijai kandidatus galima teikti iki spalio 31 dienos.

2022-10-21Vida Girininkienė kviečia į ekskursiją po Rasų kapines

Istorikė ir gidė, knygų apie senąsias Vilniaus kapines autorė, LŽS narė Vida Girininkienė kviečia norinčius šį šeštadienį (spalio 22 d.) 13 valandą pasivaikščioti po Rasų kapines. Susitinkama prie Senųjų Rasų vartų, registruotis nereikia.

2022-10-18Tarptautinė komunikacija: užkulisiai ir pamokos. Kviečiame žurnalistus

Lietuvos komunikacijos asociacija (T. Ševčenkos gatvė 31, A2 auditorija, Vilnius) spalio 20 d., ketvirtadienį, 18 val. rengia diskusiją „Tarptautinė komunikacija: užkulisiai ir pamokos“
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media