2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas

 

2014-07-17Priimami organizacijų siūlymai apdovanoti kultūros mecenatus garbės ženklais „Metų mecenatas“

Kultūros ministerija priima organizacijų siūlymus apdovanoti kultūros mecenatus Kultūros ministerijos garbės ženklais „Metų mecenatas“. Šie ženklai yra skirti pagerbti aktyviausius Lietuvos kultūros ar meno mecenatus.

2014-07-16Kvietimas didysis "Norim dar" pristatymas

Sveiki, liepos 17 d. laukia DIDYSIS "Norim dar su Radistais" PRISTATYMAS, kelionė iš Vilniaus, per Kauną, Klaipėdą iki Palangos!!! Su specialiu VIP klasės "radistų" autobusu! Radistų laidos išlydėjimas į Palangą, kurioje jų lauks didieji išbandymai, prasidės rytoj, ketvirtadienio rytą, 11.30 val. Visus kviečiame rinktis prie "Forum Palace" rūmų stovėjimo aikštelėje. Su LNK žvaigždėmis ir žurnalistais pajudėsime link Rotušės.

2014-07-13Lietuvos jaunųjų žurnalistų festivalis "Dramblys 2014"

Laba diena, esu jaunasis žurnalistas iš Palangos ir kartu su bendraminčiais šių metų rugpjūčio 22 - 24 dienomis Palangoje sugalvojome daryti pirmąjį Lietuvos jaunųjų žurnalistų susitikimą. Jaunųjų žurnalistų festivalis "Dramblys 2014" - 3 dienas trunkantis festivalis, vyksiantis Palangoje, į kurį kviečiami jaunieji žurnalistai iš visų Lietuvos kampelių. Jaunąjam žurnalistui yra nuo 16 iki 29 metų.

2014-07-11Dėl žurnalistų darbo Respublikos Prezidentės inauguracijos iškilmėse

Žurnalistus, pageidaujančius dirbti Seime liepos 12 d., šeštadienį, ir neturinčius nuolatinio leidimo į Seimo rūmus, kviečiame iki liepos 11 d., penktadienio, 15 val. redakcijos vardu parašyti ir el. paštu rsv@lrs.lt atsiųsti prašymą išduoti vienos dienos leidimą. Leidimus atsiimti bus galima renginio dieną Seimo II rūmų apsaugos poste.

2014-07-10Seimas patikslino nuostatas dėl informacijos šaltinio paslapties išsaugojimo

Viešosios informacijos rengėjas, skleidėjas, jų dalyvis, žurnalistas turės teisę išsaugoti informacijos šaltinio paslaptį, neatskleisti informacijos šaltinio, išskyrus įstatyme įtvirtintus išimtinius atvejus. Pagal priimtas naujas nuostatas įpareigoti atskleisti informacijos šaltinį arba taikyti įstatymuose nustatytas prievartos priemones, kuriomis siekiama atskleisti informacijos šaltinį, galės tik teismas motyvuotu sprendimu, kai bus šios sąlygos: atskleisti informacijos šaltinį būtina dėl gyvybiškai svarbių ar kitų ypač reikšmingų visuomenės interesų, taip pat siekiant užtikrinti, kad būtų apgintos asmenų konstitucinės teisės ir laisvės ir kad būtų vykdomas teisingumas, ir kai kitomis priemonėmis atskleisti informacijos šaltinį nėra galimybės arba jos jau yra išnaudotos.

2014-07-03Valstybės dienos renginiai Vilniuje ir Kaune

Liepos 6-ąją Lietuva švęs Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną). Pagrindiniai šventiniai renginiai vyks Vilniuje ir Kaune.

2014-06-2890-metį mininti Dainų šventė – tiesiogiai per LRT

„Čia – mano namai“ – tokius žodžius liepos 2-6 d. ištars per 37 tūkstančiai Dainų šventės dalyvių ir šimtai tūkstančių žiūrovų. Jau kitą savaitę po ketverių metų į Lietuvos sostinę susibursiantys ir dieną naktį melodijomis, ritmais užliesiantys Vilniaus gatves, aikštes ir parkus atlikėjai bei svečiai vėl primins jau 90 metų šalyje gyvą dainų švenčių tradiciją. Svarbiausius šventės renginius transliuos LRT. Viena iš renginio režisierių – LRT laidų vedėja Edita Mildažytė.

2014-06-22Žurnalistų namuose - žurnalistų vieno eilėraščio knygos “Sušvieski, saule” pristatymas (4)

Gerbiami kolegos, poezijos mylėtojai ir gausūs šios knygos autoriai, man malonu pranešti, kad dienos šviesą išvydo antroji žurnalistų poezijos knyga “Sušvieski, saule”. Jos pristatymas visuomenei įvyks birželio 26 dieną, 12 val. Žurnalistų namuose (Jogailos g. 11, Vilnius, 3 aukšte).

2014-06-21LŽS VALDYBA: MASINIS ŽURNALISTŲ SEKIMAS GRIAUNA PASITIKĖJIMĄ ŠALIES TEISĖSAUGA IR POLITIKAIS (4)

Lietuvos žurnalistų sąjungos Valdyba ragina Lietuvos Respublikos Seimą ir nepriklausomus teisininkus įvertinti situaciją dėl masinį žurnalistų sekimą leidžiančių įstatymų taikymo, kuomet niekuo neįtariami, nekaltinami žurnalistai bei jų informacijos šaltiniai tampa teisėsaugos struktūrų taikiniu renkant privataus bendravimo informaciją. Lietuvos žurnalistų sąjunga remia kolegų iš BNS siekius savo teises ginti teisinėmis priemonėmis. Taip pat ragina visą žurnalistų ir žiniasklaidos bendruomenę solidarizuotis su kolegomis iš naujienų agentūros BNS bei aktyviais pilietiniais veiksmais padėti jiems sėkmingai dirbti šiomis sudėtingomis sąlygomis.

2014-06-17Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo dalininkai išrinko naują Tarybą (3)

Antradienį Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo (SRTRF) dalininkų atstovai rinko naujus fondo Tarybos narius, kurie dirbs iki 2016 metų. Artimiausiu metu naujai išrinktieji Tarybos nariai privalės iš savo tarpo išrinkti ir Tarybos pirmininką. Tarp naujų SRTRF narių matome ir mūsų kolegą LŽS ir NŽKA narį Povilą Sigitą Krivicką. Nuoširdžiai sveikiname kolegą

2014-06-17Pirmieji M.Šalčiaus premijos laureatai - Ričardas Sartatavičius ir Gediminas Pilaitis (3)

Taigi žinokime ir propaguokime šią žinią - pirmaisiais M.Šalčiaus premijos laureatais 1990 metais tapo žurnalistai, buriuotojų žygio per Atlantą dalyviai Ričardas Sartatavičius ir Gediminas Pilaitis

2014-06-17Baigiasi laikas pristatyti savo darbus Antano Macijausko premijai gauti. Laukiame!

Gerbiami kolegos, baigiasi laikas pristatyti savo darbus Antano Macijausko premijai gauti. Šie darbai turi būti pateikiami Lietuvos žurnalistų sąjungai (Žurnalistų namai, Jogailos g. 11 (III a.), Vilnius, el. paštas: info@lzs.lt) iki birželio 25 dienos

2014-06-13KVIETIMAS ŽINIASKLAIDAI

Pirmadienį paaiškės, kam atiteks vaizdo klipų konkurso KLIPVID 10 tūkst. litų prizinis fondas! Birželio 16 dieną 14.30 val. LRT klube (S. Konarskio 49, Vilnius) bus paskelbti KLIPVID I-osios, II-osios ir III-osios vietų nugalėtojai. Maloniai kviečiame dalyvauti žiniasklaidą.

2014-06-13 Kvietimas į "Lietuvos balso” premjerą

Jau pirmadienį prasideda trečiojo LIETUVOS BALSO sezonas VISOS EMOCIJOS. Kviečiame į pirmąjį Aklųjų perklausų filmavimą Teatro arenoje. Atnaujinta spindinti studija, nauju įvaizdžiu spindintys vedėjai ir mokytojai, LNK laidų vedėjai, projektų dalyviai ir draugai renkasi į LIETUVOS BALSO premjerą. Laukiame 18 val. Teatro arenos terasoje arba balkone (priklausomai nuo oro sąlygų).

2014-06-12GEDULO IR VILTIES, OKUPACIJOS IR GENOCIDO ATMINTINŲ DIENŲ RENGINIAI

Birželio 13-15 dienomis Lietuvoje vyks Gedulo ir vilties, Okupacijos ir genocido atmintinų dienų renginiai, skirti tragiškoms netektims ir pasipriešinimui atminti.

2014-06-11Žurnalistų mokymai "Žmogaus teisės žiniasklaidoje: etiniai ir teisiniai visuomenės grupių vaizdavimo aspektai“. (1)

Jūsų patogumui – mokymai vyks skirtinguose Lietuvos regionuose : Palangoje „Dailininkų namuose“ - birželio 19-20 dienomis. Kaune „Roko Sodyboje“ - birželio 26-27 dienomis. Registracija vyksta iki birželio 13 dienos Vilniuje „Tony Resort“ – liepos 3-4 dienomis. Registracija vyksta iki birželio 16 dienos

2014-06-11VII Mato Šalčiaus premija bus įteikta po mirties Arnoldui Čaikovskiui

Birželio 12 d., ketvirtadienį, 12.30 val. Kairėnų kapinėse šalia Vilniaus, aplankysime M.Šalčiaus premijos laureato (po mirties) Arnoldo Čaikovskio kapą, padėsime gėlių, kolegos apie velionį pasidalins prisiminimais. 14 val. Žurnalistų namuose, Jogailos g. 11 (III a.), Vilniuje bus įteikta Mato Šalčiaus premija Arnoldo Čaikovskio dukrai Džinai Kasperavičienei. Šventėje dalyvaus premijos mecenatas Justas Vincas Paleckis, J.S.Bacho ir kitų klasikų muziką gros Tarptautinių konkursų laureatės Elena (violončelė) ir Kotryna (smuikas) Daunytės.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media