2024 m. kovo 19 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas

 

2023-04-25Seimas patvirtino naują paramos žiniasklaidai modelį

Seimas priėmė Visuomenės informavimo įstatymo pakeitimus, kuriais sutarta pertvarkyti paramos žiniasklaidai modelį ir įsteigti naują viešąją įstaigą – Medijų rėmimo fondą.

2023-04-16Tęsiama „Lietuvos žiniasklaidos enciklopedijos (2)

Leidybos įmonė KRIVENTA 2023 m. planuoja išleisti „Lietuvos žiniasklaidos enciklopediją". Leidinyje pateikiami enciklopediniai straipsniai apie Lietuvos laikraščius, žurnalus, radijo ir televizijos stotis, elektroninius leidinius, taip pat ir žurnalistus bei žiniasklaidos darbuotojus nuo Atgimimo (1988 m. ) iki šių dienų. Prenumeratą organizuoja leidybos įmonė KRIVENTA. P R E N U M E R U O K I T E!

2023-04-07Siūlykite kandidatus žurnalistinei Vinco Kudirkos premijai gauti (1)

Mieli kolegos, iki balandžio 15 dienos. dar galite patys pretenduoti ar siūlyta kolegas Vinco Kudirkos premijai, kuri yra svarbiausia kasmetinė Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos premija. Ji skiriama žurnalistui arba jų kūrybinei grupei už brandžius, humanistines, etines vertybes ir pilietinės-patriotinės visuomenės ugdymo prioritetus puoselėjančius bei valstybingumą stiprinančius spaudos, radijo, televizijos ar fotožurnalistikos autorinius darbus už praėjusius metus. Jei konkursui teikiamas darbas ar darbų ciklas yra tęstinis, jis turi būti baigtas ir/ arba paskelbtas tais metais, už kuriuos teikiama premija.

2023-04-07Siūlykite kandidatus žurnalistinei Vytauto Gedgaudo premijai gauti

Kasmet žurnalistinė Vytauto Gedgaudo vardo premija skiriama LŽS nariui už turiniu ir forma išskirtinius spaudos, radijo, televizijos, interneto ir fotožurnalistikos darbus už praėjusius metus. Kandidatūros premijai pateikiamos raštu iki balandžio 15 dienos.

2023-03-17VISUOMENĖS INFORMAVIMO ETIKOS KOMISIJOS PAREIŠKIMAS DĖL DOC. DR. JOLANTOS MAŽYLĖS (5)

Visuomenės informavimo etikos komisija susipažino su Lietuvos žurnalistų sąjungos valdybos pareiškimu dėl doc. dr. Jolantai Mažylei vykdomo spaudimo ir nepagrįsto persekiojimo Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Žurnalistikos bakalauro studijų programos komiteto posėdžiuose, kuriuose dėstytoja už akių buvo svarstoma dėl to, kad 2022 m. lapkričio pabaigoje dalyvavo laidoje ,,Sengirė“, kuri transliuojama naudojantis Youtube OpTV kanalu. Toje laidoje, kurią vedė laikraščio „Šiandien“ vyriausiasis redaktorius, žurnalistas Gintautas Kniukšta, doc. dr. J.Mažylė pristatė savo parengtą knygą pagal JAV lietuvių tautinės minties laikraščio „Dirva“ vyr. redaktoriaus Vytauto Gedgaudo asmeniniame archyve surastus atsiminimų fragmentus, Antrojo pasaulinio karo reportažus ir kitą rastą istorinę faktinę medžiagą.

2023-03-14LŽS tarybos posėdis –kovo 25 dieną

Š. m. kovo 25 d.,12.00 val., Žurnalistų namuose, įvyks LŽS tarybos posėdis. Kviečiame dalyvauti visus LŽS tarybos narius. Posėdis vyks hibridiniu būdu: kas galės – nuotoliniu būdu, kas ne - lauksime atvykstant. Praneškite apie dalyvavimą ir patikslinkite, ar atvyksite, ar dalyvausite nuotoliniu būdu.

2023-03-13Asmens persekiojimas Vilniaus universitete dėl įsitikinimų - netoleruotinas  (14)

Lietuvos žurnalistų sąjungos Valdyba kreipėsi į Vilniaus universiteto atsakingus asmenis informuodama apie mobingo situaciją ir nepagrįstą persekiojimą, kurie taikomi LŽS narės, žurnalistės ir šio universiteto dėstytojos doc. dr. Jolantos Mažylės atžvilgiu. Papildomai apie šią situaciją informuota ir LRT Taryba.

2023-03-05Dėl žurnalistų darbo Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos minėjimo renginiuose

Kovo 11 d., šeštadienį, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos minėjimo renginiuose, vykstančiuose Lietuvos Respublikos Seime, akredituoti žiniasklaidos atstovai galės dirbti įprasta tvarka. Pageidaujančių dirbti, bet nuolatinės akreditacijos neturinčių žiniasklaidos atstovų maloniai prašome iki kovo 10 d., penktadienio, 14 val. kreiptis el. paštu rsv@lrs.lt dėl vienos dienos leidimo

2023-01-30KVIEČIAME KOLEGES IR KOLEGAS Į “LIETUVOS ŽINIASKLAIDOS ENCIKLOPEDIJĄ” (13)

Leidykla „Kriventa“ kartu su LŽS ir NŽKA rengia spaudai naują “Lietuvos žiniasklaidos enciklopediją”, kurioje jau aprašyta apie 2000 žurnalistų, žiniasklaidoje dirbusių ir dirbančių žmonių. Deja, ne visi, to verti, jau aprašyti. Dar galima įšokti į jau pajudėjusį traukinį. Ką ir kaip mums rašyti - viskas yra pasakyta LŽS svetainės www.lzs.lt rubrikoje "Lietuvos žiniasklaidos enciklopedija". Ten yra ir pavyzdžiai.

2023-01-28DĖMESIO LŽS IR NŽKA NARIAMS: prašome sumokėti 2023 metų nario mokestį (6)

LŽS ir NŽKA nariai 2023 m. nario mokestį turi sumokėti iki kovo 31 dienos.

2023-01-09Seimo Laisvės gynėjų galerijoje – Ukrainos Prezidentui Volodymyrui Zelenskiui skirta paroda (1)

Sausio 9 d. Seimo Laisvės gynėjų galerijoje atveriama 2022 metų Laisvės premijos laureatui Ukrainos Prezidentui Volodymyrui Zelenskiui skirta paroda „Drąsa ir atsakomybė“. Joje pristatomos Prezidento veiklos akimirkos nuo jo inauguracijos iškilmių 2019 metais iki šių dienų, kai jam tenka vadovauti kovojančiai valstybei.

2023-01-06Žurnalistai: Kokią Lietuvą regiu 2023-aisiais? (1)

Ko tikisi žurnalistai iš 2023 metų?

2022-12-02Seime - Lietuvos ir Baltarusijos laisvosios žurnalistikos forumas.  (2)

Seime, minint Tarptautinę žmogaus teisių dieną, įvyko Lietuvos ir Baltarusijos laisvosios žurnalistikos forumas. Baltarusijos valdžia toliau vykdo griežtas represijas prieš nepriklausomą žiniasklaidą ir žurnalistus. Daugiau kaip 30 žiniasklaidos atstovų yra už grotų, o pagrindiniai nepriklausomi leidiniai buvo priversti dirbti už šalies ribų. Prasidėjus karui Ukrainoje, spaudimas žurnalistams dar labiau sustiprėjo. Nepaisant to, nepriklausoma žiniasklaida ir toliau dirba Baltarusijos auditorijai iš užsienio ir priešinasi agresyviai valstybinei propagandai. Jau antrus metus iš eilės Vilniuje rengiame Laisvosios žurnalistikos forumus, kuriuose aptariame dabartinius Baltarusijos nepriklausomos žiniasklaidos iššūkius, problemas ir galimybes.

2022-11-30Kolegai Domijonui Šniukui - „Žurnalistikos metraštininko“ prizas (10)

2022 m. lapkričio 29 dieną Nacionalinėje filharmonijoje vyko 2022 metų Lietuvos meno kūrėjų asociacijos apdovanojimai. Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija „Žurnalistikos metraštininko“ prizu pagerbė žurnalistą, publicistą, šių metų rudenį garbingą 90 metų jubiliejų atšventusį Domijoną Šniuką.

2022-11-27LŽS XVIII suvažiavimas: LŽS dar ketverius metus vadovaus Dainius Radzevičius (7)

Lapkričio 26 dieną senojoje Vilniaus rotušėje įvyko Lietuvos žurnalistų sąjungos XVIII suvažiavimas, dar ketveriems metams LŽS pirmininku išrinkęs Dainių Radzevičių.

2022-11-19Dainius Radzevičius: Kandidato į LŽS pirmininkus veiklos programa 2023-2026 m.

Skelbiame kandidato į LŽS pirmininkus Dainiaus Radzevičiaus veiklos programą 2023-2026 metams.

2022-11-18LŽS XVIII suvažiavimo proga - žurnalistų dailės paroda „sakiniai be ŽODŽIŲ“

LŽS XVIII suvažiavimo proga Vilniaus rotušėje lapkričio 26 dieną bus surengta žurnalistų dailės paroda „sakiniai be ŽODŽIŲ“. Joje kolegos Jolanta Beniušytė, Lina Magdalena Bujė, Rimas Bružas, Alfonsas Čepauskas, Regina Jakučiūnaitė,Apolinaras Juodpusis, Rasa Liškauskaitė, Kazys Kęstutis Šiaulytis, Albertas Vaidila, Lilija Valatkienė ir Aida Vėželienė pateiks savo grafikos, akvarelės, tapybos darbų. Gal dar yra kolegų norinčių dalyvauti šioje parodoje?
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media