2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas

 

2014-05-04Moksleiviai kviečia apsikabinti šalia esantį ir pasakyti jam 3 komplimentus. Moksleiviai žygiuos Vilniaus gatvėmis gegužės 7, Lietuvos Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną

„Mes norime, kad kasdien apkabintumėte po vieną Jums artimą žmogų ir pasakytumėt jiems po tris komplimentus!” Tokia žinute nešini moksleiviai žygiuos Vilniaus gatvėmis gegužės 7, Lietuvos Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną. Moksleiviai nori įnešti šilumą ir bendradarbiavimą į visuomenę, nes būtent šių dalykų labiausiai pasigenda pamokose. Gegužės 7 dieną prasidės projekto „Pokalbis Pokyčių Link“ eitynės už pokyčius Lietuvos švietimo sistemoje. Moksleivių bei mokytojų grupė 15 valandą pajudės iš Kudirkos aikštės ir eis link Lietuvos Švietimo ministerijos Vilniaus, Vokiečių, Didžiąja, Pilies ir Šv. Mykolo gatvėmis. Eitynių organizatoriai kviečia prisijungti ir žurnalistus.

2014-05-03Žurnalistai kviečiami į LRT renginio „Mamų mamos rinkimai“ paskutinį akordą

Jau ketvirtą pavasarį prieš Motinos dieną tradicinėje LRT akcijoje „Mamų mamos rinkimai“ visuomenei pristatomos dešimt gausių, gražių šeimų, auginančių keturis ir daugiau vaikų. Sekmadienį paaiškės, kuri mama labiausiai patiko portalo LRT.lt skaitytojams. Gegužės 4 d. 13 val. visos rinkimuose dalyvavusios šeimynos kviečiamos į Nacionalinį dramos teatrą pasižiūrėti spektaklio „Atžalynas“. Maloniai kviečiame dalyvauti ir žiniasklaidą.

2014-05-03Jono Nekrašiaus parodos „Ekspedicija į Indiją“ atidarymas ir jungtinės ekspedicijos „INDIJA’13 A. Poškos keliais“ dalyvių susitikimas

Jono Nekrašiaus parodos „Ekspedicija į Indiją“ ir Jungtinės ekspedicijos „INDIJA’13 A. Poškos keliais“ dalyvių susitikimo programą: Laikas: 2014 m. gegužės 7 d. 16.00 val. Vieta: Sporto g. 12, 09238 Vilnius

2014-05-01Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną – konferencija Seime

Gegužės 7 d., trečiadienį, 11 val. Konstitucijos salėje (Seimo I rūmai) Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas kartus su Seimo frakcijomis „Drąsos kelias“ ir „Tvarka ir teisingumas“ organizuoja konferenciją „Nacionalinis saugumas, demokratija ir žiniasklaida. Karai dėl protų“. Konferencija skirta Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai paminėti. Joje dalyvaus žiniasklaidos priemonių vadovai, politologai, Seimo nariai, akademinės visuomenės atstovai

2014-05-01Žurnalistai kviečiami į tiesioginį mamos dienos koncertą "Tau, mama"

Gegužės 4 dieną, sekmadienį SIEMENS arenoje įvyks tiesioginis mamos dienos koncertas "Tau, mama". Pradžia - 17 val. Žiniasklaidos atstovai bus įleidžiama pagal sąrašą per tarnybinį įėjimą. Prašome registruotis iki penktadienio 12 val.

2014-04-26Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną – žurnalistų tapybos paroda „Atradimai ir vizijos“ 2014 m. balandžio 28 d. 16 val. Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos I aukšto foje

Lietuvos žurnalistų sąjungos rengiama žiniasklaidos atstovų tapybos paroda „Atradimai ir vizijos“ skirta Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai paminėti. Beveik visus dalyvius vienija darbas žiniasklaidoje. Tai TV, radijo ir spaudos žurnalistai, režisierė, vadybininkai, kameros meistrai. Vieniems meninė kūryba yra malonus laisvalaikio užsiėmimas, kitiems – saviraiška ir neatsiejama gyvenimo dalis. Parodos atidarymas Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos I aukšto foje š.m. balandžio 28 d. 16 val.

2014-04-23Neries regioniniame parke – plukių baletas

Šią informaciją LŽS svetainei atsiuntė mūsų kolegė Raimonda Karnackaitė: "Ateinantį šeštadienį, balandžio 26 d., Neries regioniniame parke vyks jubiliejinė Plukių žydėjimo šventė. 12 val. ant Bradeliškių piliakalnio ją pradės dainininkė Aistė Smilgevičiūtė ir roko grupė „Skylė“.

2014-04-21Žurnalistai yra kviečiami į atvirų durų dienas Sostinių golfo klube  (2)

Litexpo Pelenės parodoje, kalbėjausi apie žurnalistų norą dalyvauti (apie 10-15 žmonių grupelę), gavau 2014 04 26 dienai 13 valandai skirtą kvietimą lankstinuką. Rašyti nebūtina, nors gal kam bus įdomu aprašyti įspūdžius ir pakamantinėti? Norinčius prašau atsiliepti. Tiesa, nukakti į vietą reikia patiems: visuomeniniu ar savu transportu. O gal kas pasisiūlytų nuvežti? Adresas: Pipiriškių k., Pastrėvio sen., Elektrėnų sav., LT-21331, Lietuva. Man tereikės kolegas registruoti adresu: info@capitals.lt tel. 8 619 99 999

2014-04-12Žurnalistai kviečiami į tikro garso TV projekto „Dvi žvaigždės“ filmavimus

Balandžio 14 ir 15 dienomis LRT Didžiojoje studijoje vyks vienintelio Lietuvoje tikro garso TV projekto „Dvi žvaigždės“ filmavimai. Įrašų pradžia – 18 val. Žurnalistus maloniai kviečiame dalyvauti. Dalyvauja: Vytautas Lukočius ir Karina Krysko-Skambinė, Arina ir Aleksandras Ivanauskas-Fara, Natalija Bunkė ir Kęstutis Alčauskis, „Vig Roses“ ir Ramūnas Difartas, Oneida Kunsunga ir Tadas Juodsnukis, Andžela ir Ruslanas Kirilkinas. Vedėjas Andrius Rožickas.

2014-04-10Kvietimas į diskusiją "Kibernetinės erdvės saugumas - dabartis ir ateitis" (1)

Gerbiamieji, Seimo komitetai ir Seimo Europos informacijos biuras kiekvienais metais organizuoja „Europos savaitės Seime“ diskusijas, kurios yra atviros visuomenei ir skirtos Lietuvos Respublikos įstojimui į Europos Sąjungą ir Europos dienai pažymėti. 2014 m. balandžio 30 d., 9 val., Konstitucijos salėje (Seimo I rūmai) organizuojama Seimo Informacinės visuomenės plėtros komiteto diskusija „KIBERNETINĖS ERDVĖS SAUGUMAS – DABARTIS IR ATEITIS“.

2014-04-08Lietuvos rašytojų pareiškimas dėl vardų ir pavardžių rašymo nelietuviškais rašmenimis Lietuvos Respublikos išduodamuose dokumentuose (4)

Mes nepritariame įstatymo projektui įteisinti vardų ir pavardžių rašymą nelietuviškais rašmenimis Lietuvos Respublikos išduodamuose dokumentuose. Tai būtų žalinga tautai ir valstybei.

2014-04-05Dėl žurnalistų darbo per Europos Sąjungos parlamentų pirmininkų konferenciją

Balandžio 6–8 dienomis Seime vyks paskutinis Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai parlamentinio matmens renginys – Europos Sąjungos parlamentų pirmininkų konferencija. Konferencijoje galės dirbti žurnalistai, turintys nuolatinės akreditacijos Seime korteles, taip pat užpildę specialios akreditacijos anketas ir atsiėmę korteles. Specialios akreditacijos kortelės bus išduodamos Seimo II rūmų galerijoje balandžio 6 d., sekmadienį, nuo 16.30 iki 19 val. ir balandžio 7 d. nuo 7.30 val.

2014-04-04KVIEČIAME DALYVAUTI KULTŪROS EDUKACIJOS SAVAITĖS „MENŲ DŪZGĖS“ RENGINIUOSE!

Ugdymo plėtotės centras, Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerija kviečia mokytojus, visus dirbančius su kultūros ar meno edukacija ar tiesiog besidominčius kultūra ir menu dalyvauti pirmos kultūros edukacijos savaitės Lietuvoje „Menų dūzgės“ renginiuose.

2014-04-02Pristatomas K. Donelaičio poemos „Metai“ vertimas į ispanų kalbą

Balandžio 2 d.,trečiadienį, 17 val. Vilniaus universiteto centrinių rūmų Mažojoje auloje (Universiteto g. 3) bus pristatomas Kristijono Donelaičio poemos „Metai“ vertimas į ispanų kalbą „Las estaciones del año“. Renginyje dalyvaus kūrinio vertėja, Vilniaus universiteto Užsienio kalbų instituto docentė Carmen Caro Dugo ir vertimo pratarmės autorė, Filologijos fakulteto profesorė Dainora Pociūtė-Abukevičienė.

2014-04-01Dėl žiniasklaidos atstovų dalyvavimo išankstiniuose 2014-05-25 Ukrainos prezidento rinkimuose

Žiniasklaidos atstovai, tame tarpe techninis personalas, turi būti akredituoti veiklos Ukrainos Centrinėje rinkimu komisijoje. Akreditacija jau prasidėjo ir tesis iki 2014-05-10. Nuolatine akreditacija (visam išankstiniu Ukrainos prezidento rinkimu laikotarpiui) atliekama išsiuntus CRK pirmininkui M.V.Ochendovskij laišką, pasirašyta žiniasklaidos vadovu, su prašymu akredituoti žiniasklaidos darbuotojus į Centrinės rinkimu komisijos posėdžius. Antspauduotame laiške turi buti tokia informacija: žiniasklaidos pavadinimas, vardas, pavardė ir žiniasklaidos atstovo pareigos. Laiškus galima siusti adresu: 01196, Kijevas, pl. L. Ukrainky 1; elektroninis paštas: TereshukOV@cvk.gov.ua arba VyrvaVA@cvk.gov.ua; faksas +38 044 286 83 80.

2014-04-01Žurnalistai kviečiami į TV projekto „Dvi žvaigždės“ filmavimus

Balandžio 1 ir 2 dienomis LRT Didžiojoje studijoje vyks vienintelio Lietuvoje tikro garso TV projekto „Dvi žvaigždės“ filmavimai. Filmavimų pradžia – 18 val. Maloniai kviečiame žurnalistus dalyvauti.

2014-03-31Baigiasi konkursai religine tema

Šiandien paskutinė diena, kai galima dalyvauti Naujųjų religijų tyrimų ir informacijos centro (NRTIC) ir Lietuvos žurnalistų sąjungos (toliau - LŽS) organizuojamuose straipsnių ir fotografijų konkursuose "Religinės įvairovės pažinimas ir sklaida Lietuvoje". Darbai pristatomi el.paštu info@religija.lt iki 2014 kovo 31 d. imtinai. Komisija vertins ir išrinks geriausius darbus iki 2014 m. balandžio mėn. 30 d., o laimėtojai bus skelbiami ir prizai įteikiami 2014 m. gegužės mėnesį NRTIC ir LŽS rengiamoje spaudos konferencijoje.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media