2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas

 

2022-05-12Knyga „Ačiū tau, žeme“ – žurnalistų dainos, prisiminimų verpetas (3)

Visus skaitymus, visus televizijos žiūrėjimus atidėjau į šalį, kai mano rankose atsidūrė Vytauto Žeimanto sumanyta, sudaryta ir redaguota knyga „Ačiū tau, žeme. Žurnalistų dainos“. Ne vien dėl to, kad esu vienas iš tų 23 kolegų, kurio dainos įdėtos į šį rinkinį, o visų pirma dėl to, kad beveik visus tuos žurnalistus anksčiau ar vėliau buvau sutikęs savo gyvenimo kely, bendravau su jais, kartais tik labai trumpai, bet jie liko atmintyje tokie šviesūs, nuoširdūs ir kūrybingi.

2022-05-11Kolega Jeronimas Laucius prabilo... ir rumuniškai (2)

Gera žinia atskriejo iš Rumunijos: mūsų gero kolegos ir rašytojo Jeronimo Lauciaus kūryba paskelbta Rumunijos žurnale „Scriptor“. Rumunai čia ras pluoštą naujų kolegos Jeronimo literatūrinių miniatiūrų.

2022-05-01Žurnalisto kelias tarp Kaišiadorių ir Dusmenų

Vargu, ar Kaišiadoryse sutiksi žmogų, kuris nepažįsta ilgamečio rajono laikraščio redaktoriaus Jono Laurinavičiaus. Tą patį galima pasakyti ir apie Trakų rajone esantį Dusmenų kraštą – turbūt nerasi čia žmogaus, kuris nepažinotų ir nesididžiuotų savo kraštiečiu. Dusmenų kraštas – tai J. Laurinavičiaus vaikystės bei jaunystės metai, o Kaišiadorys – brandaus gyvenimo ir darbo vieta. Dirbdamas Kaišiadoryse, jis niekada nepamiršo savo gimtųjų apylinkių, o viešėdamas Dusmenyse, dažnai kalbėdavo apie Kaišiadoris. Šios vietovės dažnai minimos ir J. Laurinavičiaus kūryboje.

2022-04-28Ipolitas Skridla: MAMOS PAMOKYMAI (8)

„Motinos dienos proga prisiminkime gerąsias, rūpestingas, paguodžiančias ir pamokančias savo Mamas,“ – sako kolega Ipolitas Skridla ir siunčia savo naują eilėraštį.

2022-04-27Jonas Jackevičius: Tarp laiko svarstyklių ir žurnalistika  (6)

Mūsų kolega Jonas Jackevičius skaitytojams pateikė naują knygą - LAIKO SKEVELDROS. Ją išleido "Trijų žvaigždučių" leidyklą, vadovaujama Jeronimo Lauciaus.

2022-04-27Jonas Laurinavičius – respublikinio literatūros konkurso prizininkas (1)

Baigėsi Žemaitijos S. Daukanto bibliofilų ir Plungės literatų klubo „Vingiorykštė“ respublikinis literatūros kūrinio konkursas „Draustos knygos kelias“, skirtas Knygnešio dienai. Organizatoriai iš 24 Lietuvos miestų ir miestelių sulaukė 62 autorinių prozos ir poezijos kūrinių. Plungės viešojoje bibliotekoje buvo paskelbti konkurso rezultatai ir apdovanoti laureatai bei prizininkai. Prozos žanro kategorijoje nugalėtoja pripažinta Zita Sinkevičienė (Naujoji Akmenė), antroji vieta atiteko mūsų kolegai žurnalistui Jonui Laurinavičiui, trečioji – Jonui Ivanauskui (Joniškis).

2022-04-14Seime - žurnalisto Alvido Jancevičiaus knygos „Užmirštasis Tauroggenas“ pristatymas

Balandžio 20 dieną 16 val. 30 min. Lietuvos Respublikos Seimo lankytojų centre (Gedimino pr. 60) rengiamas vilniečio žurnalisto Alvido Jancevičiaus knygos „Užmirštasis Tauroggenas“ pristatymas. Renginyje dalyvaus autorius Alvidas Jancevičius, Seimo narys Romualdas Vaitkus, “Santakos” muziejaus direktorės pavaduotojas Darius Kiniulis. Knygos ištraukas skaitys aktorė Gražina Urbonaitė.

2022-04-02Daiva Červokienė: žurnalistė, kuri garsina Semeliškes

Apie ryškiausių biografijų semeliškiečius, kurie čia gimę, mokęsi, dirba ar kitais saitais susieti su šiuo miesteliu skaitome Daivos Červokienės knygoje „Jie garsino Semeliškes“, kuriai išleisti lėšų skyrė Semeliškių seniūnija.

2022-04-01Padėkite išleisti knygą „Kaip neišprotėti išprotėjusiame pasaulyje“

„Kaip neišprotėti išprotėjusiame pasaulyje“ – tokiu pavadinimu noriu parašyti ir kartu su Jūsų parama išleisti knygą,“ – teigia mūsų kolega Jeronimas Laucius.

2022-04-01Vytautas Šilas: gyvenimas, skirtas esperanto kalbai ir Mažajai Lietuvai

Kupiškio bibliotekoje įvyko visuomenės susitikimas su LŽS Tarybos ir Valdybos nariu, žinomu kraštotyrininku, Mažosios Lietuvos tyrinėtoju, esperanto kalbos entuziastu Vytautu Šilu.

2022-03-24Ipolitas Skridla: PAVASARIO PRELIUDIJA (13)

„Džiaukimės pavasariu, žavėkimės atgimstančia gamta,“ – sako mūsų kolega Ipolitas Skridla, atsiuntęs LŽS svetainei naują eilėraštį

2022-03-08Antanas Šimkūnas: „Lietuva grįžta į pasaulį“ (11)

Ką tik pasirodė nauja LŽS nario Antano Šimkūno knyga „Lietuva grįžta į pasaulį“. Joje pasakojama, kaip Lietuva po Kovo 11-osios atkūrė ryšius su užsienio valstybėmis, įstojo į tarptautines organizacijas ir vėl grįžo į pasaulį.

2022-03-04Česlovas Iškauskas: Kokios mūsų lietuviškumo šaknys?

Šiandien kaip niekada svarbu pažvelgti ir į savo šaknis – ar jos būtų lietuviškos, ar kitos tautos, gyvenusios ar tebesančios Lietuvos žemėje. Taip jau sutapo, kad naujų grėsmių akivaizdoje pasirodė nauja – jau šeštoji mano knyga, šį kartą apie 26 likimus, garsių asmenybių gyvenimo vingius, jų išskirtines biografijas.

2022-03-01Kolegos Jeronimo Lauciaus knyga – ukrainiečių kalba (12)

"Labai simboliška ir miela, kad dar suspėjau gauti iš Ukrainos, Poltavos miesto mano knygą „Robotų maištas“ (Повстання роботiв), išverstą į ukrainiečių kalbą. Ši knyga laimėjo konkursą serijoje „Draugauja literatūros – draugauja tautos“, - sako Jeronimas Laucius

2022-02-09Žurnalisto Alfonso Kairio knyga „Saulė visiems viena“ pristatyta Visagine

Naujoji Alfonso Kairio knyga „Saulė visiems viena“ vertinga žiniomis apie tautines mažumas, aišku, ne visas (Lietuvoje jų net 154), čia, Lietuvoje, ir lietuvius, kaip tautinę mažumą, užsienyje.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media