2024 m. balandžio 18 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas

 

2014-03-08Paskelbti konkurso „Euromedija 2013“ laureatai

„Europos namuose“ paskelbti žiniasklaidos konkurso „Euromedija 2013“ nugalėtojai. Paskelbti geriausi 2013-ųjų metų spaudos, televizijos, radijo, interneto, regioninės žiniasklaidos, fotožurnalistikos ir socialinės medijos darbai ir apdovanoti jų autoriai.

2014-02-19Žurnalisto Andriaus Tapino "Vilko valanda"išrinkta Metų knyga

Žurnalisto ir LRT laidų vedėjo Andriaus Tapino fantastinis nuotykių romanas “Vilko valanda" (leidykla “Alma littera") paskelbtas akcijos “Metų knygos rinkimai 2013" nugalėtoju suaugusių kategorijoje.

2014-02-13LŽS Kelionių ir pramogų klubo nariai svečiavosi Turkijos ambasadoje Lietuvoje

Vasario 12 dieną LŽS Kelionių ir pramogų klubo nariai buvo pakviesti vakarienei į Turkijos ambasadą Lietuvoje. Nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius J.E. ponas Akin Algan į susitikimą pakvietė savo patarėjus ir atašė viešų ryšių, komercijos ir turizmo reikalams, o taip pat „Turkish Airlines“ Lietuvos atstovybės generalinį direktorių poną Hasan Serkan Binyar. Kartu su klubo nariais susitikime dalyvavo LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius ir Lietuvos totorių bendruomenių Sąjungos pirmininkas dr. Adas Jakubauskas. Pastarasis yra ir LŽS Kelionių ir pramogų klubo narys, jo dėka šis susitikimas ir įvyko.

2014-02-07Senjorų klubas: poezijos švelnumo apgaubti, enciklopedinių žinių užburti (5)

Taip galima pavadinti įspūdžius iš paskutinio senjorų susitikimo. Gausiai susirinkę į vasario mėnesio susibūrimą senjorai pradėjo šį mėnesį gimusiųjų paminėjimu. Jų pavardes perskaitė Senjorų klubo pirmininkas Stanislovas Pleskus. Tokių buvo devyni. Po kiekvieno vardo ir pavardės paskelbimo senjorai juos sveikino plojimais ir džiaugsmo šūksniais.

2014-01-29Leidykloje „Trys žvaigždutės“ - „Atvirų durų diena“

Leidykloje pasitiko linksmas šurmulys. Atvirų durų diena aktyviai pasinaudojo jaunieji Jeronimo Lauciaus skaitytojai. Ir tai nestebina, nes jis yra parašęs daug originalių pasakų, pjesių vaikams, išleidęs net lopšinių knygelę. Vyresnieji dairėsi solidesnės literatūros ir ją rasdavo. Ypač didelio dėmesio susilaukė naujausioji leidyklos išleista knyga „Laiškai iš Vasaros 5“

2014-01-28Žurnalistai kviečiami į tautotyros sąjūdžio rėmėjų ir bičiulių popietę “Mokytojas – bendruomenės ir tautos pažangos žadintojas”

Tėviškės pažinimo paramos fondas, Gimtinės leidykla, Tautotyros sąjūdžio rėmėjų klubas Savastis maloniai kviečia žurnalistus 2014 m. vasario 1 d. 12 val. dalyvauti tautotyros sąjūdžio rėmėjų ir bičiulių popietėje “Mokytojas – bendruomenės ir tautos pažangos žadintojas” Popietė rengiama Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje, Vilniaus g. 41, Vilnius. Popietėje įvyks ir dr. K. Račkausko knygos “Čižiūnų židinio šviesa” sutiktuvės.

2014-01-20Aplinkosaugos aktualijos mėnraštyje “Tėviškės gamtoje“ (2)

Ką tik iš spaudos išėjusiame „Tėviškės gamtos” mėnraštyje skaitytojai, kaip visuomet, ras daug aktualios informacijos aplinkos apsaugos, gamtos pažinimo, ekologinio švietimo, etnokultūros, žuvininkystės ir kitomis temomis. Net du leidinio puslapiai skirti aplinkosaugos aktualiems klausimams nušviesti. O kas kituose?

2014-01-17Žurnalisto ir poeto Alvydo Valentos eilėraščių knygos „Nuožmiai artėjantis" pristatymas

Rašytojų klube (K.Sirvido g. 6, Vilnius) sausio 21 d. 17.30 val. įvyks poeto Alvydo Valentos eilėraščių knygos „Nuožmiai artėjantis" pristatymas. Žurnalistas ir poetas Alvydas Valenta dabar dirba žurnale "Mūsų žodis“.

2014-01-16Pokalbis-susitikimas su knygos „Dėl savęs, tavęs, nesvetimo. Pamąstymai apie dvasinę sveikatą“ autoriais

Š. m. sausio 23 d. 14.00–17.00 val. Vilniaus centriniame knygyne rengiamas pokalbis-susitikimas su knygos „Dėl savęs, tavęs, nesvetimo. Pamąstymai apie dvasinę sveikatą“ autoriais

2013-12-22Edita Mildažytė - "Stiliaus" metų moteris (1)

LRT televizijos laidų vedėja, knygų autorė, patriotinių ir labdaros projektų puoselėtoja Edita Mildažytė paskelbta „Lietuvos ryto" žurnalo „Stilius" 2013-ųjų metų moterimi. E. Mildažytė - jau 15-oji moteris Lietuvoje, kurią „Stilius" išrenka Metų moterimi. Vilniaus Meno ir edukacijos centre „Rupert" jai įteikta „Auksinė kurpaitė".

2013-12-18Lietuvos Respublikos Kultūros ministerija skelbia projektų, skatinančių tautinių mažumų kultūrų plėtotę, konkursą 2014 metams

Priimamos paraiškos šių kategorijų projektams finansuoti: 1. tautinių mažumų kultūros sklaida Lietuvoje; 2. tautinių mažumų vaikų ir jaunimo veiklos skatinimas; 3. tautinių mažumų kultūros paveldo ir jo kultūrinės vertės išsaugojimas; 4. tautinių mažumų šeštadieninių-sekmadieninių mokyklų veikla; 5. tautinės tolerancijos ugdymas ir kovos su rasizmu bei tautine diskriminacija skatinimas; 6. romų tautinės mažumos integracija ir tautinio tapatumo puoselėjimas.

2013-11-26Apolinaro Juodpusio hobis: draugiški šaržai, karikatūros, juokingos fotografijos (1)

Daugelį metų dirbdamas Akmenės rajono laikraščiuose „Pergalės vėliava“ ir „Vienybė“, taip pat kurį laiką redaguodamas Cemento gamyklos daugiatiražinį laikraštį „Cementininkas“, vis jutau dar iš jaunystės laikų kilusį norą piešti, o kai paimdavau į rankas fotoaparatą, knietėdavo pagauti lengvu humoru pakvipusį epizodą. Štai taip įvairiu laiku, įvairiausiomis progomis į mano bloknotėlį „pasisvečiuoti“ susirinko kolegos žurnalistai.

2013-11-24„Tėviškės gamtoje“ - nepaliaujantis stebinti lapkritis ir žurnalistiniai atradimai (3)

Šalies skaitytojus jau pasiekė 11(293) „Tėviškės gamtos“ numeris. Aukštos poligrafinės kokybės spalvotame 12- puslapių mėnraštyje skaitytojai, kurie prenumeruoja šį leidinį ir kurie domisi gamtosaugos bei aplinkos problemomis, ras daug įdomios medžiagos apie saugomas teritorijas, žuvininkystę, aplinkosaugos aktualijas, būsto renovaciją, sužinos, kaip žmonės gražiai tvarko gyvenamąją aplinką, susipažins su kitų kraštų gamta. Nepamiršti ir tie skaitytojai, kurie domisi etnokultūra, ekologiniu visuomenės švietimu ir miškininkų darbais.

2013-11-03A. Čaikovskio knyga „Buriuotojo svajonių paukštė“ – tiriamosios žurnalistikos pavyzdys (6)

Dabar skaitytojas turi labai gražiai (kietas spalvotas viršelis, blizgus popierius) išleistą knygą. Ši knyga žurnalistinėje erdvėje, sakyčiau, yra reta tuo, jog, mano giliu įsitikinimu, yra atidaus ir garbingo žurnalistinio tyrimo pavyzdys. Pavyzdys ne vien tas, jog tyrimas tesėsi daugiau kaip dešimtmetį, nors tai irgi labai reikšminga, bet ir gausios dokumentikos suradimu, tinkamu jos apdorojimu ir pateikimu skaitytojui.

2013-10-25Spaustuvės duris užvėrė nauja, rudeniškos nuotaikos „Tėviškės gamta“ (8)

Tik ką iš spaudos išėjo eilinis „Tėviškės gamtos“ 10(292) numeris. Skaitytojus redakcija džiugina naujais įvykiais, naujomis idėjomis ir mintimis iš gamtos ir jos apsaugos pasaulio. O šis pasaulis labai dinamiškas ir kontraversiškas.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media