2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas

 

2014-12-16Jų širdys liko Tėvynėje... (4)

Margaspalviais žiedais išsiskleidęs birželis sutiko puikiuose Tyzenhauzo rūmuose surengtą dailininkės Reginos Matuzonytės-Ingelevičienės parodą. Pernai Vilniuje, Radvilų rūmuose, veikusi dailininkės paroda šiemet atkeliavo į jos jaunystės miestą Rokiškį.

2014-12-11Naujas kolegos Alfonso Čepausko kūrybos albumas “Kūryba ir kita pusė” (4)

Dienos šviesą išvydo naujas kolegos Alfonso Čepausko kūrybos albumas “Kūryba ir kita pusė”. Jis išleistas solidžiai, gausiai iliustruotas spalvotomis ir juodai baltomis iliustracijomis: kolegos Alfonso kūrinių, jo ilgo ir labai turiningo gyvenimo akimirkų nuotraukomis. Juk ne juokas – kolega Alfonsas šį albumą išleido savo 85 – mečio proga. Tai informacija ir tiems, kurie prieš XVI- ąjį LŽS suvažiavimą bandė išstumti senjorus iš LŽS gyvenimo, nes, anot jų, iš senių nėra naudos, jie tik trukdo progresui, naujovių diegimui. Tokiems kritikams galiu pasiūlyti – pasivykite solidžiai į devintą dešimtį įėjusį kolegą Alfonsą, kuris sugebėjo ne tik išleisti rimtą meno albumą, bet ir jubiliejaus proga surengti keletą savo kūrybos parodų Vilniuje, Tauragėje ir Skaudvilėje. Ir visur, beje, garsino ir Lietuvos žurnalistų sąjungą.

2014-11-25Kolegos Alberto Vaidilos paroda “Žurnalistų portretai” – Vilniaus Rotušėje (6)

Šį kartą Lietuvos žurnalistų sąjungos suvažiavimo dalyvius pasitiko maloni staigmena. Vilniaus Rotušėje kolega Albertas Vaidila surengė parodą “Žurnalistų portretai”. Tai jau antroji kolegos Alberto paroda, skirta vien tik žurnalistų portretams. Pirmoji vyko šiemet pavasarį Žurnalistų namuose ir susilaukė daug palankių atsiliepimų.

2014-11-13Konkursas regioninės ir vietinės spaudos žurnalistams – “Verslo iniciatyva “Perskaičiuota sąžiningai” – mūsų regione”

Lietuvos žurnalistų sąjunga skelbia regioninės ir vietinės spaudos žurnalistams konkursą "Verslo iniciatyva „Perskaičiuota sąžiningai“. Jo tikslas - skatinti viešąją diskusiją euro įvedimo tema. Paraiškas konkursui gali teikti visi žurnalistai, kurių autoriniai darbai, atitinkantys konkurso tikslus, buvo paskelbti vietinės ir regioninės spaudos leidiniuose nuo 2014 m. spalio 1 d. iki 2014 m. gruodžio 31 dienos.

2014-11-13LŽS Vilniaus skyrius tradiciniai konkursai “Taikliausias šūvis” ir “Metų kornišonas”

Kasmet LŽS Vilniaus skyrius rengia konkursus "Taikliausias šūvis" ir "Metų kornišonas". Konkurso "Taikliausias šūvis" laureatais tampa radijo, televizijos, interneto ar spaudos žurnalistas, tais metais savo darbais pataikęs į svarbiausių įvykių bei aktualijų šerdį. Konkurso "Metų kornišonas" prizas (žaliasis agurkėlis) iškeliauja pas labiausiai „susimovusius“ kolegas. Būkite aktyvus! Siūlykite savo ir kolegų darbus! Laureatai bus apdovanojami metiniame Vilniaus skyriaus renginyje, kuris vyks gruodžio 17 d. 17 val. 30 min. A. Mickevičiaus muziejuje (Bernardinų g.11).

2014-11-11Zino Kazėno tapybos paroda "Parketas Nr.2" (2)

Lapkričio 13 dieną, 16 val. Adomo Mickevičiaus muziejuje (Bernardinų g. 11, Vilnius) įvyks žurnalisto Zino Kazėno tapybos parodos "Parketas Nr.2" atidarymas. Bus rodomi ir Zino Kazėno sukurti videofilmai.

2014-11-02Vėlinių išvakarėse A.Mickevičiaus muziejuje skambėjo žurnalistų eilės

LŽS Vilniaus skyriaus Pokalbių klubas surengė žurnalistų poetų kūrybos vakarą „Poezija tarp dainos ir maldos“. Pokalbių klubo koordinatorė Aldona Armalė pristatė vakaro dalyvius – žurnalistus poetus Jadvygą Godunavičienę, Alvydą Valentą, Algį Kustą. Visi jie yra ką tik išleistos žurnalistų poezijos knygos “Sušvieski, saule” bendraautoriai. Be to išleidę po kelias poezijos, kai kurie ir prozos knygas.

2014-10-26Kolegos žurnalistai, konkurso „Agromedija 2014“ lentynose dar yra vietos jūsų darbams

Primename, kad žurnalistų darbai gali būti teikiami nominacijoms „Geriausias metų radijo žurnalisto darbas“, „Geriausias metų televizijos žurnalisto darbas“, „Geriausias metų spaudos žurnalisto darbas“, „Geriausias metų naujųjų medijų žurnalisto darbas“. Konkurso nugalėtojų laukia piniginiai apdovanojimai ir atminimo dovanos. Konkurso prizinis-piniginis fondas – 8000 litų. Konkursui priimami darbai, paskelbti nuo 2013 m. lapkričio 1 d. iki 2014 m. lapkričio 1 d. Konkurse negali dalyvauti žurnalistai, pripažinti pažeidusiais profesinę etiką. Darbus gali teikti redakcijos, žurnalistų organizacijos ir patys žurnalistai iki 2014 m. lapkričio 15 d.

2014-10-25Gėlių puokštė nepamirštamam Maestro (5)

Kai gavusi tėvo sesers iškvietimą į JAV, Los Angeles oro uoste mane pasitiko Pranas Raulinaitis. Po karo audrų pasitraukę į Vakarus, vėliau jie apsigyveno Kalifornijoje. Mano teta su Gervaite-Raulinaitiene buvo pažįstamos dar jaunystės metais Rokiškyje, tad ir dabar artimai draugavo. Jau kitą dieną Raulinaitis pakvietė mane į kinų restoraną. O čia laukė maloni staigmena – visas būrys kaliforniečių intelektualų: Bernardas Brazdžionis, Antanas Skirius, Juozas Andrius ir Juozas Tininis. Pirmas jų klausimas buvo: - O kaip Keliuotis?

2014-10-13Tauragės kultūros rūmuose - LŽS nario ir dailininko Alfonso Čepausko paroda -fotokoliažų ciklas „Kelionių miražai“

Dailininko ir žurnalisto Alfonso Čepausko įvairialypė kūryba keliauja po Lietuvą. Fotokoliažų ciklas „Kelionių miražai“ pabuvojęs Vilniuje, mėnesį Skaudvilės seniūnijos salėje (dailininko gimtinėje), spalio 15 d. 16 val. atidaromas Tauragės Kultūros rūmuose.

2014-10-13Geriausių žiniasklaidos darbų užkrečiamųjų ligų temomis konkursas

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras (ULAC) kviečia žiniasklaidos atstovus dalyvauti konkurse. Užkrečiamųjų ligų temomis rašantys, garso ir vaizdo reportažus rengiantys žurnalistai savo darbus įvertinimui kviečiami pateikti iki š.m. lapkričio 20 d.

2014-10-09 Žurnalistų poezijos vakaras Adomo Mickevičiaus muziejuje

LŽS Vilniaus skyriaus Pokalbių klubas rengia žurnalistų poetų kūrybos vakarą „Poezija tarp dainos ir maldos“. Savo eiles skaitys jau po keletą knygų išleidę poetai Jadvyga Godunavičienė, Ipolitas Sridla, Alvydas Valenta, Algis Kusta. Naują knygą apie Adomą Mickevičių pristatys šio poeto gyvenimo ir kūrybos tyrinėtojas, žurnalistas, Vilniaus universiteto bibliotekos A.Mickevičiaus muziejaus vedėjas Rimantas Šalna. Žurnalistų kūrybos vakaras „Poezija tarp dainos ir maldos“ vyks spalio 29 d. (trečiadienį) 17.30 val. A.Mickevičiaus muziejuje, Bernardinų g. 11.

2014-10-05Žurnalisto ir rašytojo Vytauto Leščinsko žvilgsnis į netolimą ateitį (2)

Atrodo, galime jau pasidžiaugti, kad ATGYJA MŪSŲ LITERATŪRINĖ FANTASTIKA. Ir šiaip negausi lietuvių literatūrinė fantastika, iki šiol iš esmės tiesiog merdėjusi, dabar, atrodo, atsigauna. Tai tarsi patvirtina viena po kitos išleistos to paties autoriaus - žinomo žurnalisto ir rašytojo Vytauto Leščinsko - knygos „Daktaras Lorencas" ir „Paskutinis eksperimentas".

2014-09-26Vida Žukauskaitė-Gasparavičienė: Ignalinos krašto poezija  (3)

Esu Ignalinos rajono laikraščio „Nauja vaga“ žurnalistė. Ten pat ir tą patį darbą dirbu jau kone trisdešimt metų... Esu tarybinio universitetinio paskyrimo į darbą pavyzdys. Gal net – savotiškas reliktas. Taigi mano darbinei biografijai surašyti devynių jaučių odos nereikia. Net vieno – per akis. Ir gerai: tegu tie jaučiai laisvai ganosi žalioje pievoje. Darbas redakcijoje kupinas įtampos, nerimo, nuolatinio skubėjimo, paženklintas atsakomybe prieš žmogų, žodį. Tad eiliavimas man tėra kaip smagi dovana, kviečianti pokalbiui su savimi, leidžianti daryti klaidas: nepaisyti datų, įvykių sekos, iškreipti tikrovę ar tiesiog ją sugalvoti. Poete savęs vadinti nedrįsčiau: kaip tuomet vadintume Maironį, Vincą Mykolaitį – Putiną,` Justiną Marcinkevičių? Kūryba, kaip viešnia – nekviesta ateina, nevaryta išeina. Tik šita – vis su lauktuvėmis. Tai kaip gali tokios nepriimti? Tas netikėtas lauktuves vis dėjau į stalčių. O čia ėmė ir išbyrėjo šis tas... Jei kam bent eilutė tiks ir patiks – džiaugsiuos drauge.

2014-09-24Žurnalisto, dailininko ir keliautojo Alfonso Čepausko retro tapybos paroda “Dykumose ir oazėse”

Gariūnų verslo parko B korpuso antrame aukšte 2014 09 24 atidaryta žurnalisto, dailininko ir keliautojo Alfonso Čepausko retro tapybos paroda “Dykumose ir oazėse”. Ekspozicijoje aplankytų Kaukazo, Vidurinės Azijos ir kitų kraštų gamta, žmonių darbai, buitis, senoji architektūra. Ekspoziciją papildo apmesti eskizai iš kelionių po Europos ir kitas šalis.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media