2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas

 

2015-04-04Ukmergietis kolega Julijonas Petronis: Kaimiečio ašara (4)

Ukmergietis kolega Jilijonas Petronis kelias dešimtis metų redagavo Ukmergės rajoninį laikraštį "Gimtoji žemė". Šįą nuotrauką LŽS svetainei jis atsiuntė su prierašu: "Šiose spintose kelių dešimčių metų "Gimtosios žemės" komplektai. Būnant pensijoje yra į ką pažiūrėti". Skelbiame pluoštelį naujų jo eilėraščių.

2015-03-13Tykusis poezijos karalystės piligrimas (3)

Baigiantis 2014 metams leidykla „Gairės“ išleido Vaclovo Paulausko knygą „Su poezija per pasaulį“. Išleido praėjus pusmečiui po autoriaus mirties. Tai unikali poezijos antologija: joje esama 1570 poetų iš visų žemynų – 171 šalies. Nuo seniausių laikų iki šių dienų. Arti trijų tūkstančių eilėraščių vertimai ir poetų biografijų komentarai. Didelio formato 720 puslapių knyga sveria 1,8 kg. Visais atžvilgiais galinti pretenduoti į rekordų knygą.

2015-03-11Ipolitas Skridla: Nuoskauda (8)

Ipolitas Skridla: Nuoskauda. Šį kartą kolega Ipolitas Skridla bando atkreipti mūsų dėmesį į gimtosios kalbos svarbą, jos puoselėjimą.

2015-03-10Raseiniškė kolega Kristina Bendžiūtė - Eilėraščiai (4)

Būna, sėdžiu kokiam nuobodžiam renginy, o iš tribūnos delegatas pasmukusiais reitingais apie šviesų rytojų postringauja – žiovauti ar nosį krapštyti nepadoru, tai oriai išsitraukiu plunksnakotį ir pakramtydama dantiraščiu ketureilį išsunkiu (pasitaiko ir didesnių apimčių). Paskui draugams rodau, o šie tik galvomis linguoja. Štai dabar keletą tokių užrašų, iš darbo maldaknygės ištrauktų, paleidau į viešumą pasiganyti.

2015-03-08Kolega Albertas Vaidila: moterys ir gėles kitaip (3)

Žurnalistų namuose (Jogailos g. 11, Vilnius) dailininkas ir žurnalistas Albertas Vaidila surengė savo penktąją autorinę tapybos ir grafikos darbų parodą „Moterys ir gėlės“. Šia proga kalbinu kolegą Albertą Vaidilą.

2015-02-27Išdalytos „Agromedijos žvaigždės“

Raudondvaris (Kauno r.). Profesionaliausiai dirbančių agrožurnalistų vardus kūrybinių darbų konkurse „Agromedija“ pelnė žurnalo „Mano ūkis“ augalininkystės redaktorė Jurga Zaleckienė, LRT radijo žurnalistas Algirdas Steponavičius (laida „Gimtoji žemė“) ir dienraščio „Verslo žinios“ žurnalistas Arūnas Milašius. Jiems įteiktos „Agromedijos žvaigždės“.

2015-02-24Antanas Andrijonas: knyga apie automobilių sporto meistrą Vidmantą Čiutelę (3)

Knygos pavadinime „Greičiu liepsnoję metai“ jau įdėtas tas užtaisas, kuris skirtas jos turiniui – automobilių sporte vyraujanti pokyčių sparta ir lenktynių aistrai atiduoti žmogaus gyvenimo dešimtmečiai. Šios knygos autorius žurnalistas Antanas Andrijonas nemažą dalį savo darbo metų laikraščių redakcijoje, leidyklose paskyrė automobilių ir automobilių sporto istorijai, saugiam eismui keliuose, buvo arti tų, kuriems greičiu liepsnojo metai.

2015-02-03Kolega Jonas Laurinavičius: keletas prisiminimų apie Joną Mikelinską (4)

Ką tik į Anapilį išlydėjome žinomą rašytoją Joną Mikelinską. Pirmą kartą su juo teko susitikti dar būnant mokyklos suole, daugiau kaip prieš šešiasdešimt metų. Galiu su LŽS svetainės skaitytojais pasidalyti keliais prisiminimais apie Joną Mikelinską.

2015-01-22Sidabro žemėj Argentinoj - yra ir lietuviški pėdsakai

Skrydis į šią Pietų Amerikos šalį tolimas. Bet kelionė neprailgsta. Tik pažiūrėkit – lėktuvui skrodžiant tirštą gūdžią tamsą, toliuose jau švysteli žalzgana šviesa. Dar vos matoma, rodos, tik nujaučiama. Aušra! Dangaus skliautas kas akimirką keičiasi, ryškėja, kol pagaliau kaip Bethoveno simfonijoj, šviesa, nugalėjusi tamsą, pergalingai sužėri auksaspalve vaivorykšte. Laimingas tas, kam virš debesų teko patirti šį gamtos stebuklą.

2015-01-21Per ataskaitinį laikotartį vykusių kūrybinių konkursų laureatai

Neseniai viena leidykla paprašė manęs informacijos apie žurnalistų apdovanojimus kūrybiniuose konkursuose, vykusiuose tarp dviejų paskutiniųjų LŽS suvažiavimų. Tokią informaciją paruošiau. Manau, kad ji bus įdomi ir LŽS svetainės skaitytojams.

2015-01-17Konkursas "Verslo iniciatyva „Perskaičiuota sąžiningai" baigėsi – skelbiami nugalėtojai

Lietuvos žurnalistų sąjungos ir nepriklausomų ekspertų kūrybinio konkurso „Verslo iniciatyva“ perskaičiuota sąžiningai“ vertinimo komisijos nariai Giedrius Simonavičius, Aurelija Vernickaitė, Raimundas Celencevičius, Povilas Sigitas Krivickas, Ramūnas Terleckas, Rolandas Meiliūnas (pirmininkas), Rasa Liutkuvienė skelbia konkurso nugalėtojus: Ingą Kontrimavičiūtę – už publikaciją „Nekelti kainų nerealu“; Giną Dabašinską – už publikaciją „Paskutinis mėnuo su litu arba eurai atrieda atidunda“; Agnę Adomaitę – už publikaciją “Euro iššūkis – sąžiningumo išbandymas“.

2015-01-14Kolega Alfonsas Kairys: Miniatiūros

Kelios kolegos Alfonso Kairio miniatiūros, gyvenimo akimirkos, pastebėtos neabejingo žurnalisto akimis.

2015-01-09Kolegos Alfonso Čepausko asambliažų paroda

2015 metų sausio 10 dieną 13 val. Gariūnų verslo parko B korpuse bus atidaryta kolegos Alfonso Čepausko sukūrtų originalių asambliažų "Intervalas" ir "Intermedija" paroda. Mėgstantis eksperimentuoti, ieškantis naujų išraiškos formų bei techninių ir žanrinių sprendimų, kuriantis ekslibrisus, lakštinę grafika, skulptūras, tapyba ir kitokį meną, dailininkas Alfonsas Čepauskas pateikia ir sukurtų asambliažų ciklą.

2015-01-01Kolegė Teodora Amelija Baranauskienė: „Nuo jaunumės mėgau poetinį žodį“

Nuo jaunumės mėgau poetinį žodį, lengvai įsimindavau eiliuotą tekstą, daug eilėraščių tekdavo deklamuoti mokyklos vakarėliuose. Buvo ir nedideli pirmieji mėginimai rašyti. Bet gyvenimas pasirinko kitą kelią. Dar studijų metais prasidėjęs ilgametis darbas agentūroje ELTA buvo susijęs su oficialia, dalykine, su įvykiais susijusia informacija. Didelis užimtumas, šeimos rūpesčiai gesino visas jaunatviškas svajones. Šie ir kiti rašinėliai gimė kaip kokie „netyčiukai“, man sulaukus jau brandaus amžiaus. Daugiausia – proginiai. Tai klasės draugų susitikimai, vykę kas penkeri metai, tai artimųjų, bičiulių jubiliejinės sukaktys, tai bemiegės naktys padiktuodavo vieną ar kitą mintį – ir taip ant popieriaus lapelio nutūpdavo naujos eilutės. Būdavo smagu, jei sukurti posmeliai, šiltas žodis suteikdavo kitiems nors ir nedidelį džiaugsmą. Galų gale, ir man pačiai tai iš tiesų malonus žaidimas, praskaidrinantis gyvenimą.

2014-12-26Gražutės regioniniame parke – žurnalistų desantas (2)

Viltis, kad išvyka bus sėkminga, tvirtino saulėtas, gražiai rudeniškas oras, profesionalūs Aplinkos ministerijos vyr. specialistų Raimondos Karnackaitės ir Selemono Paltanavičiaus komentarai, na, ir didokas, gerai pažįstamas būrys spaudos, radijo ir televizijos žurnalistų, tikrų gamtos gerbėjų, aplinkosaugos žinovų. Būtent šis kūrybinės veiklos kryptingumas beveik prieš dešimtmetį mus subūrė į neformalų žurnalistų klubą A (aplinka), prie kurio ištakų buvo žinomi žurnalistai-gamtosaugininkai Aldona Kvedarienė, Salomėja Pranaitienė, Dalia Juočerytė, Juozas Stasinas, Zenonas Butkevičius, Augustas Uktveris, Viktoras Armalis, Arūnas Marcinkevičius, Dainius Ručinskas, kiti. Tada klubo A prezidente mes išrinkome žurnalistę, LŽS narę Raimondą Karnackaitę, kuri šiam klubui sėkmingai vadovauja ir iki šiol.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media