2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas

 

2017-02-24LR Vyriausybės rūmuose veikia LŽS nario, dailininko Alfonso Čepausko grafikos darbų paroda iš serijos „Istorinės interpretacijos“ (2)

Šioje parodoje eksponuojami du atrankiniai ciklai – „Karšuvos mitas“ ir „Lizdeika“. Kaip sako autorius, mūsų prabočiai nepaliko rašytinių dokumentų apie istoriją, gyvenimą ir kovas. Visas žinias dailininkui, tenka po kruopelytę rinti iš mūsų tuometinių priešų metraščių.

2017-02-17Žurnalistas Česlovas Skaržinskas ir sugrįžimų viltis (2)

Štai skaitau publicisto ir eseisto Česlovo Skaržinsko knygą „Palėpėje, į kurią atsėlina vakaras“ ir kartu su autoriumi jaučiu, kaip „nebyliai prabyla medžiai, žolės su žemės gyvybe, ateina pasišnekėti kadaise sutikti nepažįstami žmonės“. Žodis po žodžio ir kartu su autoriumi pavakaroti lipi į palėpę, prigrūstą enciklopedijų, senų ir labai vertingų leidinių. Pagarbiai juos imi, vartai, skaitai, prisimeni, stebiesi... Ir trokšti, kad tie vakarai nesibaigtų, kad jų būtų daugiau.

2017-02-16Žurnalisto Arkadijaus Vinokuro knygos „Mes nežudėme“ pristatymas

Nacionalinė biblioteka kviečia į žurnalisto Arkadijaus Vinokuro knygos „Mes nežudėme“, kurią 2017 m. išleido Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras, pristatymą, kuris vyks vasario 22 d. 18 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) III a. bendradarbystės erdvėje.

2017-02-16LŽS Senjorų klubo nariui Povilui Šimkavičiui - apdovanojimas iš Latvijos

Latvijos 1991 metų barikadų statytojų Marupės bendrija (1991 Gada Barikazu Dalibnieku Marupes Biedriba – BDMB) už žurnalistinę veiklą apdovanojo padėkos raštu LŽS Senjorų klubo narį Povilą Šimkavičių. Sveikiname.

2017-02-15Kristinos Stalnionytės knygos “Kelias į Santjago de Kompostelą” pristatymas

Vilniaus piligrimų centre (Dominikonų g. 6) vasario 22 dieną 18 val. įvyks Kristinos Stalnionytės klnygos “Kelias į Santjago de Kompostelą” pristatymas.

2017-02-10Priešnuodis prieš agresyvų, „sintetinį“ šių dienų amoralumą – žmogiškumui nusilenkusi kolegų knyga „Neliksi vienišas“ (1)

Tarsi maža žalios Vilties lemputė 2017-ųjų sausio 27-ąją mano žvilgsnio užuovėjoje suspindo dar 1990 metais mūsų namuose Saulėtekio take viešėjusio, pasaulio vandenynus „išbraidžiusio“ ir kranto gyvenimo metraštininko Aloyzo Urbono (1935 – 2013) dovanotoji jo su Kęstučiu Trečiakausku rašytoji, 1984 metais „Minties“ operatyviai išleista, realių gyvenimo faktų įkvėpta 120 puslapių dokumentinė apybraiža „Neliksi vienišas“. Žurnalistikoje, leidyboje ryškų, savitą pėdsaką jau palikęs Kęstutis Trečiakauskas – taip pat pagarbos vertas vyras, jo moralų darbštumą puikiai prisimenu dar iš bendrų darbų Lietuvos radijo Vaikų ir jaunimo redakcijoje Konarskio g. 49, 1970 metais.

2017-01-05Žurnalistas Aloyzas Vilkys: filosofinė ir gyvenimiška išpažintis – į knygą (14)

Kolega Aloyzas Vilkys ką tik mus paliko, išėjo Analipin. O dar visai neseniai, 2014 metų pabaigoje Naujojoje Akmenėje gyvenęs 81 metų Aloyzas Vilkys, išleido knygą „Audringo pasaulio laiptais kopta į viršūnes“. Jos nėra knygynuose, jai nebuvo organizuojamos sutiktuvės. Pats autorius to nesiekė. Kodėl rašė knygą, jai paskirdamas beveik visas santaupas?

2016-12-12Jonas Laurinavičius: Nekompromituok žurnalisto vardo

2016 metai kolegai Jonui Laurinavičiui išskirtiniai, ypatingi. Šį rudenį sukako 50 metų kai jis dirba žurnalistu ir 25-eri metai, kai redaguoja „Kaišiadorių aidų" laikraštį. Ta proga žurnalistas, rašytojas, redaktorius, leidėjas JONAS LAURINAVIČIUS atsako į Lietuvos žurnalistų sąjungos internetinio laikraščio redaktoriaus VYTAUTO ŽEIMANTO klausimus. Interviu pabaiga. Pradžia 2016 12 07.

2016-12-07Jonas Laurinavičius: per visą gyvenimą - su žurnalisto bloknotu (1)

2016 metai kolegai Jonui Laurinavičiui išskirtiniai, ypatingi. Šį rudenį sukako 50 metų kai jis dirba žurnalistu ir 25-eri metai, kai redaguoja „Kaišiadorių aidų“ laikraštį. Ta proga žurnalistas, rašytojas, redaktorius, leidėjas JONAS LAURINAVIČIUS atsako į Lietuvos žurnalistų sąjungos internetinio laikraščio redaktoriaus VYTAUTO ŽEIMANTO klausimus.

2016-12-05Kolegos Alfonso Kairio knygos pristatymas Tautinių bendrijų namuose

Vėsų gruodžio vakarą į Tautinių bendrijų namus rinkomės išskirtine proga: Lietuvos žurnalistų sąjungos Tarybos narys, LŽS Senjorų klubo pirmininko pirmasis pavaduotojas Alfonsas Kairys kolegoms, bendraminčiams, pristatė savo naują knygą „Saulė visiems viena“. Knyga – straipsnių, interviu rinkinys - skirta tautinėms mažumoms, gyvenančioms ne tik čia, su mumis, Lietuvoje (romai, gruzinai, rusai, azerbaidžaniečiai, kiti), bet ir lietuviams, kaip tautinei mažumai, gyvenantiems Karaliaučiuje, Maskvoje, Gruzijoje, Kryme, Jakutske, Krasnojarske).

2016-11-27Kviečiame į žurnalistės Daivos Červokienės knygos “Kaip gydo medžiai. Eugenijos Šimkūnaitės ir šiandienos vaistininkų, žolininkų patirtis ir patarimai” pristatymą (1)

Gruodžio 1 d. (ketvirtadienį) 18 val. Adomo Mickevičiaus viešosios bibliotekos erdvėje Po skliautu (Vaikų bibliotekoje) pristatoma žurnalistės Daivos Červokienės knyga Kaip gydo medžiai. Eugenijos Šimkūnaitės ir šiandienos vaistininkų, žolininkų patirtis ir patarimai. Dalyvaus knygos autorė, knygos recenzentė, chemijos m. dr. Ksavera Vaištarienė, pasidalinusi ir savo patirtimi bei receptais, VšĮ "Lietuvos arboristikos centro" direktorius Sigitas Algis Davenis, Lietuvos Žaliųjų judėjimo pirmininko pavaduotoja Janina Gadliauskienė, pokalbį moderuos žurnalistė ir rašytoja Loreta Jastramskienė. Labai kviečiame kolegas dalyvauti.

2016-11-24Elektrėnuose kolegos Juozo Šalkausko fotografijos paroda "Sakurų paunksmėje"

Elektrėnų viešosios bibliotekos salėje nuo lakričio 25 dienos pradėjo veikti kolegos Juozo Šalkausko fotografijos paroda "Sakurų paunksmėje". Parodos atiaryme dalyvavo japoniojs ambasadorius Lietuvoje Toyoei Shigeeda.

2016-11-14Fragmentus iš būsimos knygos „Šventojo Rašto taisymai arba gimtoji vasaros debesija“ skaitys žurnalistas ir rašytojas Romas Sadauskas

Lapkričio 21 d. 17.30 val. Rašytojų klube /K. Sirvydo g. 6, Vilnius/ įvyks skaitymai iš ciklo „Iš būsimų knygų rankraščių“. Fragmentus iš būsimos knygos „Šventojo Rašto taisymai arba gimtoji vasaros debesija“ skaitys rašytojas Romas Sadauskas. Autoriui talkins aktorius Eugenijus Ignatavičius ir pianistas Justinas Brūzga.

2016-11-10Kolegos Algimanto Valentino Indriūno knyga “Atsakingos demokratijos valstybės kūrimas” – vaisingas pokalbis apie tikrąją demokratiją

Ką tik dienos šviesą išvydo nauja LŽS nario, docento, daktaro Algimanto Valentino Indriūno knyga “Atsakingos demokratijos valstybės kūrimas”. Ši knyga – tai plėtotė tos pačios temos, kurią autorius gvildeno 2014 metais išleistoje monografijoje “Atsakingos demokratijos valstybė”.

2016-11-04Kolegos Alfonso Kairio knygos ,,Saulė visiems viena” sutiktuves Tautinių bendrijų namuose

Maloniai kviečiu į mano knygos ,,Saulė visiems viena” sutiktuves Tautinių bendrijų namuose (Raugyklos g. 25, Vilnius) 2016 m. gruodžio mėn. 2 d. (penktadienį) 17 val. Jūs labai laukiami, nes esate ne tik jos skaitytojai, bet ir nemažai Jūsų - joje paminėtieji. Knygą galėsite įsigyti sutiktuvių metu. Labai prašau apie dalyvavimą pranešti mob.tel. 8683 42336 arba e.p. vejask45@gmail.com iki š.m. lapkričio mėn. 20 d.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media