2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas

 

2017-11-20Ipolitas Skridla: Ašarojantis Gedimino kalnas (4)

Kolega Ipolitas Skridla apsiuntė LŽS svetainei eiliuotas mintis apie dabar ašarojantį Gedimino kalną.

2017-11-14„Vingio“ almanache – žurnalistai J. Elekšis ir J. Laurinavičius

Gildija "Vingis" kasmet išleidžia savo narių kūrybos almanachą „Vingis“. Šiais metais išleista septintoji almanacho knyga (23 autoriai).Gildijos veikloje aktyviai dalyvauja ir du žurnalistai, Lietuvos žurnalistų sąjungos Senjorų klubo nariai. Tai Juozas Elekšis ir Jonas Laurinavičius, abu turintys valstybės pripažintus meno kūrėjų statusus. Jie abu ir almanacho „Vingis“ septintosios knygos bendraautoriai.

2017-11-11Vydūno metams artėjant: Šiauliuose pristatyta žurnalisto Leono Stepanausko knyga apie Vydūną

Į Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos Konferencijų salę rinkosi svečiai, neabejingi didžiam lietuvių humanistui, rašytojui, žymiausiam Mažosios Lietuvos kultūros veikėjui Vydūnui ir jo kūrybai. Aukščiausia vertybe laikęs žmoniškumą, Vydūnas buvo tvirtai įsitikinęs, kad tautiškumas yra ne tikslas sau, o žmoniškumo ugdymo sąlyga. Čia buvo pristatyta žurnalisto Leono Stepanausko knyga „Filosofas ir rašytojas Vydūnas po Tilžės žūties“.

2017-11-10Alfonsas Čepauskas: žaidimai Neringos smėlynuose

Maloniai kviečiame į dailininko ir LŽS nario Alfonso Čepausko žemės meno instaliacijų ŽAIDIMAI NERINGOS SMĖLYNUOSE parodą. Ji atidaromą lapkričio 14 d. 17 val. Lietuvos dailininkų sąjungoje (Vokiečių g. 4/2 Vilniuje)

2017-11-08Žurnalistės, rašytojos ir dailininkės Elenos Kurklietytės paroda „Būties žaismė“

LMA Vrublevskių bibliotekoje veikia žurnalistės, rašytojos Elenos Kurklietytės monotipijų paroda „Būties žaismė“. Ji veiks iki gruodžio 30 dienos.

2017-10-27Jūra Marija Baužytė: Šviesa ateina iš toli (variantas su pabaigos sakiniu...)

Alfredas Guščius: vieną 2017 karštą rugpjūčio popietės karštą pavakarę atsidūrėme Kauno Geležinkelio stojyje. Pradėjo lyti. Žmona Veronika, pamačiusi stotyje knygų skrynelę, patarė man: „Eik ir išsirink knygą“. Išsirinkau, - Jūros Marijos Baužytės knygą „Šviesa iš toli“ , išleistą laikraščio „Vorutos“ leidykoje 2000 metais... Šviesa iš istoriškai tolimų laikų, (knygos paantraštė „Knygnešys Karolis Baužys ir jo palikuonys“). Autorę šiek tiek pažinojau, kai ji dirbo žurnaliste „Tiesos“ redakcijoje. Aš po konfliktų su „Literatūros ir meno“ vyr. redaktoriumi Osvaldu Aleksa dirbau „Tiesoje“ laikinai neetatiniu korespondentu.

2017-10-17Vytautas Leščinskas: kaštonkelis vėl gyvas

Prieš rengdamasis jau rudenėjant, 2017-ųjų metų rugsėjo 7-ąją, Leipalingio bibliotekoje suorganizuotoms mano naujos knygos – romano, šiurpoku pavadinimu – „Žmogėdros tarnas“ – sutiktuvėms, pajutau troškimą pirmiau nei su galimais šios knygos skaitytojais, susitikti su puikiaisiais gimtojo kaimo medžiais ir kaip vaikystėje pasirinkti jau pradedančių kristi žemėn iš perskilusių spygliuotų apvalkalėlių išsiritančių tokių nepaprastai gražių, rausvai rudų, blizgančių kaštoniukų.

2017-10-15Žurnalistas, gyvenęs ir kūręs audringos epochos verpetuose

Vilniuje veikianti leidykla “Žuvėdra” išleido praeityje žinomo žurnalisto, politiko ir visuomenės veikėjo Justo Paleckio (1899 - 1980) knygą “Žurnalisto kelio atšvaitai”.

2017-10-02Jonas Laurinavičius: apie žurnalistą su išskirtiniais nuopelnais (1)

Jono Laurinavičiaus knyga „Žurnalistai“ įdomi ir jo kraštiečiams – Trakų rajono gyventojams, nes joje tarp gerai žinomų žmonių – literatūros tyrinėtojo prof. Juozo Girdzijausko, filosofo Romualdo Ozolo, rašytojų Aloyzo Tenzegolskio ir Juozo Kundroto, pedagogo, tautotyrininko Juliaus Norkevičiaus, poetų Vacio Bukausko ir Nijolės Blaževičiūtės bei kitų, – pateko ir „Trakų žemės“ vyr. redaktorius Juozas Vercinkevičius.

2017-09-18Žurnalisto ir rašytojo Vytauto Leščinsko naujo romano „Žmogėdros tarnas“ sutiktuvės

2017 m. rugsėjo 27 d. 17 val. Vilniaus įgulos karininkų ramovėje (Pamėnkalnio g. 13) įvyks rašytojo Vytauto Leščinsko naujo romano „Žmogėdros tarnas“ sutiktuvės. Dalyvauja autorius, prof. akad. Jonas Grigas, rašytojas Jonas Užurka, Lietuvai pagražinti draugijos valdybos pirmininkas Juozas Dingelis. Renginio vedėjas – Gaudentas Aukštikalnis. Kviečiame į šios knygos sutiktuves!

2017-09-18Apolinaras Juodpusis: Miniatiūros iš natūros

Šį kartą kolega Apolinaras Juodpusis atsiunė miniatiūrų iš natūros.

2017-09-05Šiauliuose - kolegos Alfonso Čepausko mažosios grafikos paroda

Šiaulių apskrities Povilo Višinsko viešosios bibliotekos Meno ir muzikos skyriuje pradėjo veikti personalinė dailininko ir LŽS nario Alfonso Čepausko mažosios grafikos paroda. Jas atrinkti 87 mažosios grafikos kūriniai, iš jų 67 ekslibrisai, sukurti spalvoto oforto ir kompiuterine technikomis.

2017-09-03Kolegos Gerimanto Statinio istorinio romano „Ponas Zy“ pristatymas

Rugsėji 13 dieną, 18 val . Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje (Vilniaus g. 41, Vilnius) įvyks žurnalisto, rašytojo, keliautojo Gerimanto Statinio istorinio romano „Ponas Zy“ pristatymas. Dalyvaus knygos autorus Gerimantas Statinis, žurnalistas Audrys Antanaitis, istorikas dr. Arvydas Anušauskas, istorikas habil. dr. Jaroslaw Wolkonowski. Bus rodomas dokumentinis filmas „Tarpukario Vilniaus gynybinis žiedas“ iš ciklo „Reportažai iš Vilniaus požemių" (režisierius Justinas Lingys, scenarijaus autorius Gerimantas Statinis).

2017-08-16Antanas Šimkūnas: dedikacijos kolegoms ir bičiuliams

Skelbiame pluoštelį dedikacijų, kurias žurnalistas Antanas Šimkūnas paskyrė kolegoms ir bičiuliams.

2017-07-25Gerimantas Statinis: Pono Zy gyvenimas – istorija, nutikusi tarpukario Vilniuje (1)

Pono Zy užrašai, jam pageidaujant, po jo mirties turėjo būti įdėti į karstą, tačiau taip neatsitiko – iš to ir gimė ši knyga. Ją į pasauli išleido Gerimantas Statinis. Jis profesionalus muzikantas ir žurnalistas bei keliautojas, televizijos laidų, straipsnių, knygų autorius. LŽS tarybos ir valdybos narys. Už naujausiąją, „Gedimino Akstino viršūnė. Senojo ledkirčio istorijos“, Lietuvos žurnalistų sąjunga jam skyrė svariausią savo apdovanojimą – Vinco Kudirkos premiją.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media