2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas

 

2019-04-02Niujorko lietuvių radijas ir atkaklaus lakūno atminimas (2)

Prie greitojo mersedeso vairo – profesorė, filosofijos mokslų daktarė Giedrė Kumpikaitė. Ji taip pat yra savaitinės Niujorko lietuvių radijo laidos vedėja. Mes ką tik atidavėme laidos įrašą transliavimo stoties Manhattane atstovui ir per Viljamsburgo tiltą grįžome į Brukliną, o iš jo – į Kvinsą, kuriame yra G. Kumpikaitės namai. Vienas jų kambarys – tai redakcija, studija ir muzikos archyvas drauge. Čia daryti įrašai per multikultūrinę stotį Paterson, NJ transliuojami Niujorko apylinkėse ir per internetą kiekvieno antradienio vakarą.

2019-04-01Nauja „Kultūros savaitės“ vedėja pristatė laidos pokyčius: tikslas – skatinti mąstyti

Laida „Kultūros savaitė“ radijo eteryje skamba nuo 1998 m., jos auditorija susiformavusi, todėl drastiškai keisti laidos turinį būtų nepagarba klausytojams. Taip portalui LRT.lt sako LRT RADIJO žurnalistė Juta Liutkevičiūtė, tapusi naująja laidos „Kultūros savaitė“ vedėja. Anot jos, džiugu, kad išsiplės laidos geografija – medžiagas rengs bendradarbiai iš Kauno ir Klaipėdos.

2019-03-27Per NY lietuvių radiją – Amerikos lietuviams apie rengiamą “Lietuvos žiniasklaidos enciklopediją” (1)

Antradienį vakare 21 val. Niujorko laiku (pas mus - šiąnakt 3 val. ryto) per NY lietuvių radijo programą buvo paskelbtas vilniečio žurnalisto Povilo Sigito Krivicko komentaras apie “Lietuvos žiniasklaidos enciklopediją”. Skelbiame šį tekstą. Šios JAV, Niujorke veikiančios radijo stoties ilgametė vedėja yra dr. Giedrė Kumpikaitė.

2019-02-12Minint Pasaulinę radijo dieną LRT kviečia pasinerti į Garsų SPA

Vasario 13-oji – Pasaulinė radijo diena. Šia proga LRT kviečia klausytis specialaus radijo pasakojimo, o visi norintys gali išbandyti naują patirtį – pasimėgauti LRT radijo įrašų studijoje įsikūrusiu Garsų SPA.

2019-02-07Gediminas Griškevičius: “darbavaus „Kolūkietiškoj“ radijo stotyje” (2)

1970 metų liepą, vos pradėjus darbą, į Vaikų ir jaunimo redakciją Lietuvos radijuje man iš „Literatūros ir meno“ paskambino poetas Jonas Strielkūnas: „Sveikinu, Gediminai, dabar ir tu galėsi garsiai surikt...“ Juokai – juokais, bet ir prieš tai gerą mėnesį darbavaus „Kolūkietiškoj“ radijo stotyje.

2019-01-26LRT RADIJO laida „Aktualijų studija“ – žiniasklaidos konkurso nugalėtoja

LRT RADIJO laida „Aktualijų studija“, kurioje buvo kalbama apie ukrainiečių imigrantų darbo sąlygas bei užmokestį Lietuvoje, žiniasklaidos konkurse „Dirbančiųjų sauga ir sveikata“ pripažinta Metų radijo laida. Ją parengęs žurnalistas Mindaugas Jackevičius pagerbtas Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) ir Valstybinės darbo inspekcijos organizuoto konkurso apdovanojimuose.

2018-12-19Antanas Šimkūnas: 1991 m. sausis. juodoji savaitė ir radijas

Prasidėjo ji sausio 7 dieną, pirmadienį. „Laisvosios Europos“ radijas pranešė: „ 12 valandą Pabaltijo karinės apygardos vadas generolas Kuzminas informavo Latvijos vyriausybę, kad SSRS gynybos ministras Jazovas nutarė pasiųsti kelias desantininkų divizijas į Pabaltijį. Jų tikslas esą užtikrinti vaikinų šaukimą į sovietinę armiją. Po kelių valandų Kuzminas tą patį pranešė ir Lietuvos AT pirmininkui Vytautui Landsbergiui“.

2018-12-12Radijo teatre – G. Kanovičiaus romano motyvais sukurtas serialas su garsiais aktoriais

Radijo teatre – premjera: Grigorijaus Kanovičiaus romano motyvais sukurtas vaidybinis serialas „Miestelio romansas“, atskleidžiantis sudėtingą XX-to amžiaus tikrovę – skirtingus žydų, lenkų, rusų ir lietuvių likimus. Septynių dalių serialas kuriame vaidmenis sukūrė visas būrys garsių Lietuvos aktorių, bus transliuojamas gruodžio 17-23 dienomis, 21 valandą per LRT KLASIKĄ.

2018-12-07 LRT RADIJAS tiesiogiai transliuos iš Nacionalinio žmogaus teisių forumo

Gruodžio 10-ąją sukanka 70 metų, kai buvo priimta Visuotinė žmogaus teisių deklaracija. Ta proga Vilniuje pirmą kartą organizuojamas Nacionalinis žmogaus teisių forumas. Ten pirmadienį, nuo 10:00 val. iki 12:00 val. keliasi ir LRT RADIJO laida „10-12“. Laidą ves Rūta Kupetytė ir Edvardas Kubilius.

2018-12-01Marijos radijas Lietuvoje

Lietuvoje Marijos radijas transliacijas pradėjo 2004 m. rugpjūčio 30 d. Kaune. Po mėnesio buvo įjungti siųstuvai Klaipėdoje ir Šiauliuose. 2005 m. birželio 29 programa pradėta transliuoti Vilniaus mieste ir apylinkėje. Šiuo metu Lietuvos Marijos radijas turi 26 dažnius.

2018-11-13Latvijos nepriklausomybės 100-mečiui – tiesioginė LRT transliacija iš Latvijos radijo

Latvijai rengiantis pagrindiniams valstybės šimtmečio renginiams, LRT RADIJO laida „10-12“ šį trečiadienį, lapkričio 14 d., nuo 10 iki 12 val. bus transliuojama tiesiogiai iš Latvijos radijo studijos Rygoje. Laidą ves Giedrė Čiužaitė. Daug dėmesio Latvijai LRT RADIJO eteryje bus skirta ir sekmadienį.

2018-11-10Baltijos valstybių šimtmetį pažymėjo Euroradijo džiazo orkestras

Lapkričio 9-10 dienomis Latvijoje, Jūrmalos „Dzintari“ koncertų salėje bei naujajame Cėsių multifunkciniame kultūros centre įvyko du Euroradijo džiazo orkestro pasirodymai, dedikuoti Baltijos šalių Nepriklausomybės 100-mečiui.

2018-10-31Euroradijas transliuos jaunųjų pasaulio talentų koncertą iš Vilniaus

Lapkričio 4 d. EMCY (Europos jaunimo muzikos konkursų sąjunga), EBU (Europos transliuotojų sąjunga) ir LRT rengia prestižinį Euroradijo jaunųjų talentų koncertą Vilniuje, Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje.

2018-10-14LRT KLASIKOJE nauji garsūs vardai – Gerūta Griniūtė

„Įsilieti į LRT KLASIKOS veiklą man buvo šventė, nes klasikinės muzikos pasaulis nuo vaikystės, nuo pirmųjų bandymų skambinti fortepijonu buvo savas ir labai artimas. Džiaugiuosi su visais klasikos gerbėjais ir tikiuosi, kad kokybiškos informacijos ir geros muzikos auditorija LRT KLASIKOS dėka kasmet tik augs!“ – sako laidos „Muzikinis pastišas“ vedėja Gerūta Griniūtė.

2018-10-03LRT RADIJUJE – nauja G. Griniūtės ir D. Užkuraičio laida

Populiarioji klasika ar sunkusis rokas? Hiphopas ar metalas? Džiazas ar tradicinė liaudies kūryba? Į tokius klausimus kiekvieną pirmadienį kvies kartu atsakyti šiandien startuojanti LRT RADIJO laida „Muzikos valanda. Dvikova“. Laidos vedėjai Gerūta Griniūtė ir Darius Užkuraitis eteryje klausytojus pasitiks 15.05 val.

2018-09-2215-ąjį gimtadienį švenčiančioje LRT KLASIKOJE – nauji garsūs vardai

Rugsėjo 29 d. radijo stočiai LRT KLASIKA sukanka 15 metų. „Kultūros gyvenimas, aktualiausi įvykiai, nauji reiškiniai, ryškiausios asmenybės ir net mažiausiuose miesteliuose įdomiai gyvenantys žmonės – toks LRT KLASIKOS programoje dirbančių žurnalistų dėmesio laukas. Visus penkiolika metų stengėmės kurti laidas žmonėms, kurie domisi ne tik menu, bet ir bando giliau, įdėmiau pažvelgti į mus supantį pasaulį. Šį sezoną tęsime geriausių laidų laidų tradicijas, o kartu kviesime atkreipti dėmesį į naujas laidas, kurias ves gerai žinomos Lietuvos asmenybes. Gimtadienio šventės praeina greitai, o mes norėtume pritraukti ir ilgam išsaugoti dar mūsų neatradusius klausytojus “, – sako LRT radijo kultūros laidų redaktorė Jolanta Kryževičienė.

2018-09-12Antanas Šimkūnas: rugsėjo 17 –oji istorinė diena. 1991 09 17 radijo laida „Pasaulis ir Lietuva“

Mūsų kolega, radijo žurnalistas Antanas Šimkūnas atsiuntė 1991 metų rugsėjo 17 –ąją dieną jo ruoštą radijo laidą „Pasaulis ir Lietuva“
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media