2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas

 

2018-09-28Knygos „Ugnis ir įniršis Donaldo Trumpo Baltuosiuose rūmuose“ pristatymas

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka ir leidykla „Tyto alba“ maloniai kviečia spalio 2 d. 17.30 val. į Valstybingumo erdvę (II aukštas) į Michaelo Wolffo knygos pristatymą. Drauge su renginio vedėjais mėginsime įminti mįslę, atsakymo į kurią vis dar nežino pasaulis: kaip visiškai nesistemišką žmogų, iškilusį per tos pačios politinės valdžios, kurios jis siekia, kritiką, suderinti su didžiule JAV politine mašina?

2018-09-16Gretos Ambrazaitės pirmosios poezijos knygos „Trapūs daiktai“ pristatymas

Rugsėjo 26 d. 19.00 val. Rašytojų klube įvyks poetės Gretos Ambrazaitės pirmosios poezijos knygos „Trapūs daiktai“ pristatymas. Renginyje dalyvaus knygos autorė Greta Ambrazaitė, ekspermentinės muzikos kūrėjas ir atlikėjas Julius Čepukėnas. Renginį moderuos poetas, literatūros kritikas Marius Burokas.

2018-09-07Stasys Lipskis: jie gyvi savo darbuose ir mūsų mintyse

Leidykla “Žuvėdra” išleido rašytojo, Lietuvos žurnalistų sąjungos nario Stasio Lipskio knygą “...negesk, žiburėlį, negesk...” Iš karto pasakysiu - šią knygą nelengva skaityti. Ji - apie paskutines dienas žymių žmonių likimuose.

2018-09-06Romualdo Šemetos knygos „Ruošimasis sąmoningai tėvystei“ pristatymas

R. Šemetos knygos „Ruošimasis sąmoningai tėvystei“ pristatymas įvyks rugsėjo 13 d. 18 val. Martyno Mažvydo bibliotekoje (Renginių erdvė, III aukštas).

2018-08-31Vincas Lukša: iš Lietuvos kaimo sklinda šilti poezijos posmai

Neabejokite - Lietuvoje rašytojų, poetų yra ne tik Vilniuje. Gražių, nuoširdžių eilėraščių rinktinę “Aš atėjau iš vieversio giesmės”, išleistą UAB Valdo leidyklos, siunčia atokiame Ukmergės rajono Sietynų kaime gyvenantis pedagogas, literatas Vincas Lukša.

2018-08-28Jolantos Onos Vitkutės knygos „Meksika, mano meile“ pristatymas

Rugsėjo 6 dieną, 18 val., Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje (Renginių erdvė, III a.) bent valandėlei meilės ir susižavėjimo objektu taps Meksika. Būsite nustebinti, kiek daug ir įvairių šalyje esančių vietų privers akis žibėti ir užgniauš kvapą. Jolanta Ona Vitkutė knygos „Meksika, mano meile“ autorė į šalį atvyko su asmenine meilės istorija.

2018-08-28Alvydo Augustino Jegelevičiaus kūrybos vakaras su nauja knyga „Eilės iš eilės“

Rugsėjo 10 d. 18.00 val. Rašytojų klube įvyks kompozitoriaus, rašytojo Alvydo Augustino Jegelevičiaus kūrybos vakaras su nauja knyga „Eilės iš eilės“. Kartu su autoriumi dalyvauja poetas, literatūros kritikas Vainius Bakas, poetas, „Aušros“ leidyklos direktorius Sigitas Birgelis, aktoriai Gražina Urbonaitė, Ramūnas Abukevičius, kompozitorius ir atlikėjas Saulius Jegelevičius.

2018-08-20Gintauto Labanausko naujos eilėraščių knygos „Kažkada“ pristatymas

Rugpjūčio 22 d., trečiadienį, 18 val. Maironio lietuvių literatūros muziejuje (Rotušės a. 13, Kaunas) įvyks Gintauto Labanausko naujos eilėraščių knygos „Kažkada“ pristatymas. Renginyje kartu su knygos autoriumi dalyvaus Nacionalinio Kauno dramos teatro direktorius aktorius Egidijus Stancikas, aktorės Laima Rupšytė-Strazdauskienė, Hana Šumilaitė. Romansus pagal G. Labanausko eiles atliks Matas Kaunietis.

2018-07-30Vytautas Bagdonas: knyga apie Juozo Tumo-Vaižganto vaikystę

Šią vasarą leidykla-spaustuvė „Utenos Indra“ išleido Lietuvos žurnalistų sąjungos nario, fotografo, kraštotyrininko, muziejininko Vaižganto respublikinės literatūrinės ir daugelio kitų premijų laureato, žinomo anykštėno žurnalisto Vytauto Bagdono parengtą knygą „Tumų Juozuko vaikystės pasaka“.

2018-07-17S. Haaso knygos „Dharmos knyga“ pristatymas ir susitikimas su autoriumi

S. Haaso knygos „Dharmos knyga“ pristatymas ir susitikimas su autoriumi įvyks Nacionalinėje M. Mažvydo bibliotekoje liepos 19 d. 18 val. Renginių erdvėje, III aukšte.

2018-06-29Stasys Lipskis: Poeto ir kunigo Vinco Mykolaičio Putino drama

Į mano vienu ypu perskaitytų knygų sąrašėlį pastaruoju metu jų patenka ne taip ir daug. Nesuklysiu pasakęs, kad tokią tiesiog “prarijau” - leidyklos “Žuvėdra” išleistą rašytojo ir LŽS nario Stasio Lipskio biografinę knygą apie rašytojo Vinco Mykolaičio Putino gyvenimą (1893-1967) “Poeto ir kunigo drama”.

2018-06-27Romas Sadauskas: ”Katino dienos. Gyvenimas Žygiai Darbai”

Negaliu prieštarauti rašytojui ir žurnalistui Romui Sadauskui, kad “Žuvėdros” leidyklos išleistoje jo knygoje “Katino dienos. Gyvenimas. Žygiai. Darbai” esantis katinas Mikutis nėra pats protingiausias, gudriausias ir smalsiausias. Katino dienos - senas lietuvių kalbos priežodis, frazeologijos žodyne aiškinamas kaip patogaus, lengvo gyvenimo apibūdinimas.

2018-06-21Dainius Ručinskas: ar matysime Lietuvos lankose ištikimuosius žirgus - žemaitukus? (1)

Lietuvoje atsiminimų knygų apie iškilių žmonių gyvenimą ir jų veiklą išleista gana daug. Tačiau leidykla “Trys žvaigždutės”, vadovaujama LŽS ir NŽKA nario Jeronimo Lauciaus, išleido tikrai unikalaus asmens - Stasio Svetlausko prisiminimus “Gyvenimas be pėdsakų nepraeina”.

2018-06-10Sonatos Tamašauskaitės ir Juozo Elekšio dainos vokaliniams ansambliams žemaitiškai ir lietuviškai - “Dangaus vidury. Dongaus vėduriē”

Šiemet “Jusidos” leidykla išleido naują Sonatos Tamašauskaitės ir Juozo Elekšio knygą “Dangaus vidury. Dongaus vėduriē”. Joje dainos vokaliniams ansambliams žemaitiškai ir lietuviškai.

2018-05-23Linos Vėželienės knygos „Septynios didžiosios nuodėmės psichologo kabinete“ pristatymas

Šįkart Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia pakalbėti apie meilę. Nes būtent šiuo žodžiu autorė apibūdina savo naująją knygą „Septynios didžiosios nuodėmės psichologo kabinete“: „Iš esmės ši knyga apie meilę. Dirbdama psichoterapinį darbą atradau dėsningumą: kiek žmogus geba mylėti ir kiek yra kitų mylimas, tiek jis ir sveikas.“ renginys vyks gegužės 29 d. 18 val. Renginių erdvėje, III aukšte.

2018-05-23Eugenijus Skerstonas pristatys savo naujausią leidinį „Prabanga. Mada. Stilius“

Leidinio „Prabanga. Mada. Stilius“ tema turėtų sudominti didelį skaitytojų ratą, visus mėgėjiškai ir profesionaliai besidominčius gyvensenos kultūra, ypač – išvaizdos mada, stilingumu, naujovėmis ir veiklos organizavimu prabangos bei mados sektoriuose. Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia į knygos sutiktuves ir susitikimą su jos autoriumi socialinių mokslų daktaru Eugenijumi Skerstonu. Renginys įvyks gegužės 30 d. 18 val. Konferencijų salėje, V aukšte.

2018-05-21Julius Norkevičius: suartino knygos, svajonės

Skaičiau žurnalisto, rašytojo Jono Laurinavičiaus knygutę „Taip jau gyvenimas norėjo" ir iš atminties klodų išplaukė Fridos Vikdorovos paklausimas romane „Mano klasėje": ar mokytojas gali turėti mylimą mokinį?
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media