2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas

 

2013-05-13Klaipėdos žurnalistams įteikti ŽENIA apdovanojimai

Penktadienį Klaipėdos žiniasklaidos atstovų bendruomenė išsidalino tradiciniais tapusius apdovanojimus „ŽENIA”. Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos proga Žurnalisto Entuziasto Nepriklausomo Informatoriaus (ŽENIA) apdovanojimai nusipelniusiems uostamiesčio žurnalistams buvo įteikti jau 13-ą kartą.

2013-05-10Aplankyta „Lituanicos“ žūties vieta

Kuomet paklausiau vienos grasios žurnalistės, lakūnų S.Dariaus ir S.Girėno biografijų tyrėjos, ar ji lankėsi Soldine, išgirdau atsakymą, kad ji po piligrimines keliones nevažinėja, o nuosekliai dirba archyvuose su dokumentais. Tai mane ne tik nustebino, tačiau ir nuliūdino...

2013-05-10Kelios mintys pasklaidžius Baltarusijos žurnalą „Žurnalist“

Būdamas Minske pasidomėjau baltarusiškos periodinės spaudos kainomis. Pasirodo, kad laikraščiai Baltarusijoje žymiai pigesni, negu Lietuvoje. Įprasto formato, šešiolikos puslapių spalvotas laikraštis ten kainuoja apie 50-70 centų. Respublikinis laikraštis „Zviazda“, kurio korespondentu Lietuvoje dirbu jau antri metai, kainuoja 1500 baltarusiškų rublių. Tai dabartiniu kursu būtų 0,5 lito.

2013-05-07Pratęsiamas žurnalistinių tyrimų konkursas „Būk pilietiškas. Vartok atsakingai

Informuojame, kad žurnalistinių tyrimų konkursas "Būk pilietiškas. Vartok atsakingai" pratęsiamas iki 2013 m. birželio 6 d. (imtinai).

2013-05-07Kvietimas

Gegužės 7-ąją minėsime profesinę šventę. Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos iškilmingas minėjimas prasidės Vilniuje, Žurnalistikos instituto kiemelyje (Maironio g. 7).

2013-05-03Žurnalistų dienose – renginiai V. Lingiui atminti

Vilniaus universiteto žurnalistikos studentai gegužės 7-10 dienomis mini savo profesijos dienas – „leŽuDi“. Šventėje dalyvaus ir britų žurnalistas Gavinas MacFyenas.

2013-04-30Tarptautinė paroda „Žiniasklaida Baltarusijoje“ ir Lietuvos realijos

Ką tik grįžau iš Minsko, kur teko susipažinti su tarptautine specializuota paroda „Žiniasklaida Baltarusijoje“. Ji vyksta kasmet, jau septynioliktą kartą. Pastaruosius du metus – kartu su tarptautiniu forumu „Telekomunikacijos, informacijos ir bankinės technologijos“. Anksčiau jos vyko atskirai, tačiau abiejų parodų rengėjai greitai suprato, kad šios parodos viena kitą papildo, kad tolimesnis žiniasklaidos plėtojimas įmanomas tik diegiant naujausias technologijas. Pasak parodų rengėjų, abi parodos nuo šiol bus demonstruojamos kartu, nes taip galima aktyviau skatinti Baltarusijoje šiuolaikinių informacinių technologijų ir interneto naudojimą spaudoje ir elektroninėje žiniasklaidoje, plėsti skaitytojų auditoriją.

2013-04-27Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną – žurnalistų tapybos paroda Seime

2013 m. gegužės 7 d. 14.30 val. Parlamento galerijoje bus pristatyta Lietuvos žurnalistų sąjungos rengiama žiniasklaidos atstovų tapybos paroda „Būsenos“. Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai paminėti skirtos parodos atidaryme dalyvaus ne tik Lietuvos masinių informavimo priemonių atstovai – meniškos sielos žurnalistus sveikins Seimo Pirmininko pavaduotojas Petras Auštrevičius. Parodos dalyvius specialiais apdovanojimais pagerbs Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius. Žurnalistų kūrybą aptars ir įvertins Vilniaus Justino Vienožinskio dailės mokyklos dėstytojai Algis Lankelis ir Kristina Stančienė.

2013-04-10Lietuviai labiausiai pasitiki nacionaline televizija

Lietuviai, kaip ir estai, geriausiai vertina nacionalinės televizijos turinį ir pastebi jo pagerėjimą. Tuo tarpu latviai prioritetą dėl turinio teikia komercinei televizijai. Lietuvoje komercijos televizijos turinys vertinamas prasčiausiai iš visų trijų Baltijos šalių Tai atskleidžia naujausias rinkos tyrimų kompanijos „GFK CR Baltic“ tyrimas.

2013-04-08Premjeras A.Butkevičius susitiko su Sankt Peterburgo lietuviais

Lankydamasis Sankt Peterburge su premjeras A.Butkevičius susitiko su šio regiono lietuvių bendruomenės atstovais. Penktadienį, balandžio 5 d., dalyvavęs Baltijos šalių viršūnių susitikime, Lietuvos ministras pirmininkas rado laiko susitikti su tautiečiais ir aptarti visiems rūpimas problemas. Susitikimą vedė Lietuvos žurnalistų sąjungos vicepirmininkas Audrys Antanaitis.

2013-04-08Antrajame Lietuvos žurnalistų krepšinio čempionate triumfavo kauniečiai

Šeštadienį Š.Marčiulionio krepšinio akademijoje, Vilniuje, vykusio antrojo Lietuvos žurnalistų krepšinio čempionato nugalėtoja tapo ir bendrovės „Orakulas“ įsteigtą pagrindinį prizą – gražuolę pereinamąją taurę laimėjo Kauno žurnalistų komanda. Ji finale įveikė Lietuvos žurnalistų sąjungos sporto žurnalistų klubo „Press'as“ krepšininkus.

2013-04-08Politikų ir žurnalistų rankinio rungtynės baigėsi lygiosiomis

Prieš Europos vyrų rankinio čempionato atrankos Lietuvos ir Turkijos rinktinių rungtynes „Siemens“ arenoje vyko neįprastos rungtynės. Seimo komanda susitiko su sporto žurnalistų komanda „Press‘as“.

2013-04-02LŽS įsteigė „Žurnalistinių tyrimų fondą“

Lietuvos žurnalistų sąjunga (LŽS) skuba pranešti gerą naujieną visiems autoriams, suinteresuotiems žurnalistinių tyrimų vykdymu. Jau artimiausiu metu bus galima teikti paraiškas LŽS „Žurnalistinių tyrimų fondui“, kuris skatins tikslinius žurnalistinius tyrimus bei išsamų Lietuvai aktualių temų nagrinėjimą.

2013-04-02Paramos akcija. Padėkime Kauno žurnalistams, kurių namai nukentėjo nuo vandalų

Šiais metais Šv. Velykos buvo paženklintos ir vandalizmo akto Kaune žurnalistų namuose – nežinomi asmenys nuniokojo kolegų daugelį metų puoselėtus ir beveik iš griuvėsių prikeltus Žurnalistų namus.

2013-03-29U. Dziuba: „Tarnavimas valstybei nėra žurnalistikos standartas“

Šią savaitę Vilniuje lankėsi mūsų kolega iš kaimyninės šalies – Baltarusijos žurnalistų asociacijos (BŽA) leidžiamo žurnalo „Abažur“ vyriausiasis redaktorius Uladzimiras Dziuba. Apsilankęs naujojoje Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos būstinėje – Žurnalistų namuose, jis rado laiko trumpai papasakoti apie žurnalistų darbo specifiką Baltarusijoje bei pristatyti savo atstovaujamą žurnalą.

2013-03-28G. Čiužaitė: Ar mokyklos turi užsirakinti nuo žurnalistų?

„Reporterė įžūliai tampė merginą sugniaužusi už rankos, sukėlė jai skausmą, traukė už rankinės, taip brutaliai siekdama sulaikyti paauglę ir priversti ją atsakyti į klausimus“. Tai citata iš vienos Lietuvos mokyklos laiško Švietimo ir mokslo ministrui.

2013-03-25Dėl dirbtinės konkurencijos

Socialdemokrato Ričardo Malinausko vadovaujama Druskininkų savivaldybė, biudžeto lėšomis pradėjusi leisti ir nemokamai platinti informacinį periodinį leidinį „Mano Druskininkai“, ne tik siekia susidoroti su nepriklausoma vietos žiniasklaida, bet ir kelia grėsmę žodžio bei spaudos laisvei visoje Lietuvoje.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media