2024 m. balandžio 26 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas

 

2020-06-09Žurnalistų etikos inspektore antrajai kadencijai paskirta G. Ramanauskaitė. Sveikiname!

Seimas po slapto balsavimo paskyrė Gražiną Ramanauskaitę žurnalistų etikos inspektore antrajai kadencijai. Už tai numatantį Seimo nutarimą (projektas Nr. XIIIP-4881(2) balsavo 69 Seimo nariai, prieš – 11, susilaikė 14 parlamentarų. Antroji G. Ramanauskaitės kadencija šiose pareigose prasidės birželio 18 d.

2020-06-06Žurnalistai kviečiami į mokymus ,,Skaidri rinkimų kampanija: politinė reklama ir jos žymėjimas"

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK), siekdama užtikrinti 2020 m. spalio 11 d. Lietuvos Respublikos Seimo rinkimų politinės kampanijos skaidrumą, kviečia visuomenės informavimo priemonių atstovus į nuotolinius mokymus „Skaidri rinkimų kampanija: politinė reklama ir jos žymėjimas", kurie vyks š. m. birželio 12 d. (penktadienį) 14 val. Numatoma mokymų trukmė – 2 valandos.

2020-06-03Lietuvos meno kūrėjų asociacijai vadovaus fotomenininkas Jonas Staselis (1)

Lietuvos meno kūrėjų asociacijai nuo šiol ketverius metus vadovaus fotomenininkas Jonas Staselis. Jį vienbalsiai išrinko visuotinis meno kūrėjų organizacijų susirinkimas. Iki šiol asociacijai vadovavęs Kornelijus Platelis nebepretendavo į šias pareigas.

2020-05-07Vinco Kudirkos premija – Ritai Aleknaitei-Bieliauskienei (14)

Nutarta remiantis premijų vertinimo komisijos gautais rezultatais 2020 m. Vinco Kudirkos premiją skirti Ritai Aleknaitei-Bieliauskienei už meninės publicistikos darbus. Ritai Aleknaitei Bieliauskienei išmokėti 1500 (vieną tūkstantį penkis šimtus) eurų premiją.

2020-05-07Vytauto Gedgaudo premija – Ryčiui Sabui (8)

Nutarta remiantis premijų vertinimo komisijos gautais rezultatais 2020 m. Vytauto Gedgaudo premiją skirti Ryčiui Sabui už nuotykinį istorinį romaną "Gaono kodas". Ryčiui Sabui išmokėti 1000 (vieną tūkstantį) eurų premiją.

2020-05-04Dainius Radzevičius: Dėl Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos paminėjimo (6)

Sveiki gyvi, mieli kolegos, Gegužis prasidėjo šiek tiek geresnėmis žiniomis apie virusų suvaldymą mūsų šalyje ir šiek tiek daugiau laisvės veikti. Tačiau, kaip žinome, masinių šventinių renginių kol kas organizuoti negalime. Bet šventės yra šventės ir joms laiko bei priemonių tikrai galime surasti.

2020-05-03Pokalbis “ Politikų santykiai su žurnalistais XXI amžiuje”

Gegužės 4 dieną 14 val. įvyks apviras pokalbis “ Politikų santykiai su žurnalistais XXI amžiuje”. Pokalbyje dalyvaus Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius, iš Turkijos ištremtas žurnalistas Yuksel Durgut ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos pirmininko pavaduotojas Jonas Staselis.

2020-04-27Žurnalistų namai atnaujina veiklą: ribotas lankytojų kiekis ir nuotoliniai mokymai (2)

Nuo šio pirmadienio, laikantis valstybinių institucijų rekomendacijų, Žurnalistų namai dalinai atnaujina savo veiklą. Tačiau, turint omeny, kad visuotinas karantinas neatšauktas, dus dirbama atsižvelgiant į Lietuvos sveikatos apsaugos ministerijos atnaujintas rekomendacijas, kaip organizuoti darbą įstaigose, įmonėse, organizacijose.

2020-04-20Kvietimas žurnalistams dalyvauti mokymuose „Kaip išlaikyti šaltą protą netikrų naujienų laikotarpiu“Gautieji

Pilietinio Atsparumo Iniciatyva (en. Civic Resilience Initiative), bendradarbiaudama kartu su NATO Viešosios diplomatijos padaliniu Briuselyje, kviečia mus dalyvauti online mokymuose žurnalistams „Kaip išlaikyti šaltą protą netikrų naujienų laikotarpyje”, kurie vyks balandžio 24 dieną, 11 val. per ZOOM platformą.

2020-04-09Penktadienį visas pasaulis ima ruoštis šventei, kuri pirmiausia paminėta Vilniuje

Šventė, kurią viso pasaulio katalikams švęsti nurodė popiežius Jonas Paulius II, pirmą kartą švęsta Vilniuje prieš 85-erius metus. Tai Dievo Gailestingumo sekmadienis, minimas sekmadienį po Šv. Velykų. Jau šį – Didįjį penktadienį, balandžio 10 dieną, prasideda devynių dienų budėjimas su malda, kuris atves į Dievo Gailestingumo šventę.

2020-04-05SVEIKI SULAUKĘ VERBŲ SEKMADIENIO

kolega Jeronimas Laucius mums sako: SVEIKI SULAUKĘ VERBŲ SEKMADIENIO

2020-04-03Saulius Skvernelis: Vyriausybė ieškos būdų, kaip padėti žiniasklaidai

„Sieksime rasti tarpsektorines skatinimo priemones regioninei ir nacionalinei žiniasklaidai, kultūrinei spaudai. Svarbiausia – ir pačios žiniasklaidos solidarumas ir tarpusavio sutarimas“, – sakė premjeras Saulius Skvernelis.

2020-04-01Žurnalistų namuose laikinai stabdoma veikla. Namai bus uždaryti iki balandžio 27 d. (1)

Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos darbuotojams pratęsiamas nuotolinio darbo režimas iki balandžio 27 d. Parodų ir kitų Žurnalistų namų uždarų renginių stabdymas pratęsiamas iki balandžio 28 d.

2020-03-25LRT tiesiogiai transliuos popiežiaus Pranciškaus palaiminimą

Šį penktadienį, kovo 27 d. 19.00 val. LRT TELEVIZIJA, LRT RADIJAS ir LRT.lt portalas tiesiogiai transliuos ypatingąjį popiežiaus Pranciškaus palaiminimą „Urbi et Orbi“ („Miestui ir pasauliui“). Palaiminimą tikintiesiems popiežius teiks atsižvelgdamas į nepaprastąją padėtį, kurioje šiuo metu yra visas pasaulis dėl COVID-19 pandemijos.

2020-03-13Žurnalistų namuose laikinai stabdoma veikla. Namai bus uždaryti iki kovo 30 d. (5)

Atsižvelgiant į Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) ir Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro (ECDC) rekomendacijas Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos darbuotojai dirbs nuotoliniu būdu iki kovo 27 d. Žurnalistų namuose nebus vykdoma jokia veikla ik kovo 30 d.

2020-03-12Alytaus miesto savivaldybės merui ir tarybos nariams : Dėl Alytaus miesto savivaldybės sprendimo ir radijo stoties „FM99“ veiklos

Lietuvos žurnalistų sąjunga yra sunerimusi dėl Alytaus miesto savivaldybės tarybos 2020-02-27 sprendimo Nr. T-41, kuriuo nutraukiama sutartis su UAB „Alytaus radijas“ ir jau iki birželio pabaigos skubotai iškeldinami radijo stoties darbuotojai iš šiuo metu nuomojamų patalpų. Šio proceso finansiniai nuostoliai iš esmės apsunkina radijo stoties „FM99“ veiklą bei blogina darbuotojų darbo sąlygas.

2020-03-10LŽS nariams teikiama teisinė pagalba dėl.darbo santykių pandemijos metu

Dėl paskelbto karantino susiklosčius sudėtingai situacijai redakcijose ir daugėjant paklausimų dėl teisinių darbo santykių reguliavimo, kviečiame LŽS narius iškilus probleminėms situacijoms,. naudotis LŽS teisininko pagalba. LŽS narius konsultuos ir jų teises gins advokatų kontora Triniti, su kuria nuolatinio bendradarbiavimo sutartis pasirašyta siekiant stiprinti LŽS narių teisių gynimą.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media