2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų namuose

*print*

Archyvas

 

2018-03-20Žurnalistų namai: Kviečiame į parodą „Perpetuum mobile arba kiaušinio magija“ (1)

Simboliška, kad paroda „Perpetuum mobile arba kiaušinio magija“ atidaroma atsinaujinant gamtai, atbundant pavasariui, artėjant didžiajai Velykų šventei. Su šia gražia švente, mieli kolegos! Parodos oficialus atidarymas šį penktadienį, kovo 27 d. antradienį, 15 val. Vilniaus žurnalistų namuose.

2018-03-06Kovo 17 dieną Žurnalistų namuose – LŽS Vilniaus skyriaus visuotinis rinkiminis susirinkimas

Baigiasi dabartinės LŽS Vilniaus skyriaus Valdybos trejų metų kadencija. Skyriaus Valdyba, vadovaudamasi skyriaus nuostatais, nutarė visuotinį rinkiminį susirinkimą sušaukti 2018 m. kovo 17 d. 11 val. Žurnalistų namuose (Jogailos g.11, Vilnius) ir nustatė atstovavimo kvotą – 1 delegatas nuo 5 skyriaus narių, neturinčių nario mokesčio įsiskolinimo.

2018-02-13Žurnalistų namuose: pokalbis apie gimtąją kalbą ir žurnalistiką

Žurnalistų namuose įvyko susitikimas su Valstybinės lietuvių kalbos komisijos pirmininku Audriu Antanaičiu ir Valstybinės kalbos inspekcijos vadovu Donatu Smalinsku. Lietuvos žurnalistų sąjungos kvietimu čia viešėjo ir interneto naujienų portalų alfa.lt., delfi.lt., lrytas.lt., 15min.lt., tv3.lt. atstovai.

2018-02-11Albertas Vaidila: abstrakčios dailės spindesys ir skurdas (2)

Vilniuje, Žurnalistų namuose veikia mano vienuoliktoji autorinių darbų paroda „Abstrakcijos“. Tebėra gyvi parodos atidarymo įspūdžiai, kurie įsiminė kaip atviras ir nuoširdus pokalbis su žurnalistais apie dailę, bedaiktės dailininkų kūrybos ypatumus, mano paveikslus. Parodos vedėjas, iš dalies ir jos kuratorius Vytautas Žeimantas pasiūlė man žurnalistų svetainėje pasidalinti mintimis apie abstrakcionizmą ir šią parodą. Mielai sutikau, nes abstrakčiąją dailę daugelis žiūrovų vertina atsargiai arba paprasčiausiai ją atmeta kaip ne meną. Kodėl taip yra? Pateiksiu kolegoms žurnalistams keletą savo samprotavimų.

2018-01-30NŽKA valdybos posėdis – Žurnalistų namuose vasario 21 dieną

Š.m. vasario 21 d., 11 val. Žurnalistų namuose (Jogailos g. 11, Vilnius) kviečiamas NŽKA valdybos posėdis. Valdybos narus kviečiame dalyvauti.

2018-01-22Žurnalistų namuose - praktinis seminaras „Žurnalisto socialinio statuso ypatumai Lietuvoje“

Vilniuje, Žurnalistų namuose (Jogailos g.11, Vilnius) 2018 m. sausio 26 d. nuo 14 val. vyks praktinis seminaras „Žurnalisto socialinio statuso ypatumai Lietuvoje“

2017-12-13Kolegos Alberto Vaidilos paveikslai skatina kurti ir gyventi (2)

Gruodžio 8 d. Žurnalistų namuose Vilniuje atidaryta dailininko ir žurnalisto Alberto Vaidilos spalvingų abstrakcijų paroda. Renginio vedėjas Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) internetinio laikraščio redaktorius Vytautas Žeimantas pasidžiaugė A. Vaidilos kūrybingumu, darbštumu, pastoviu tobulėjimu bei gebėjimu sujungti naujausias technologijas su menininko vaizduote, mąstymu ir patyrimu. Jis akcentavo, kad A. Vaidilos paroda suteikia Žurnalistų namams jaukumo ir grožio, o paveikslų gyvybingos spalvos nuteikia labai pozityviai, skatina kurti ir gyventi.

2017-12-07Žurnalistų namuose - kolegos Alberto Vaidilos paroda ABSTRAKCIJOS

Vilniaus Žurnalistų namuose pradėjo veikti dailininko ir žurnalisto Alberto Vaidilos šventiškai pakilių abstrakcijų paroda. Ekspozicijoje apie 30 darbų. Oficialus parodos atidarymas įvyks šį penktadienį, t.y. gruodžio 8 d. 15 val. Kviečiame apsilankyti. Dailininkas sako: „Mane seniai traukia abstrakti dailė - laisvų linijų, spalvų tekėjimu, netikėtomis formomis ir vaizdais. Greta realistinių paveikslų vis skirdavau laiko originalios ornamentikos, abstrahuoto ir bedaikčio vaizdo kompozicijų kūrimui. Besigilinant į teorinius šios kūrybos pagrindus ir domėdamasis konkrečiais darbais, turėjau progos įsitikinti, kad abstraktus paveikslas atspinti kūrėjo filosofiją, kuri taip pat yra atvira žiūrovų interpretacijai. Pats kūrybos procesas yra ne kas kita, o ieškojimai tokios vaizdo struktūros, kuri esmingai skiriasi nuo matomos realybės atvaizdavimo, pasineriant į giluminį gamtos, plastinės idėjos ir ją lydinčių vaizdinių pasaulį. Tokia kūryba ne tik abstrahuoja mus supančią realybę, bet ir remiasi intuityvių nuojautų, emocinės būsenos, spontanišku vaizdo formavimu“. Tiems, kurie turi įgimtą gebėjimą justi meną, abstraktūs paveikslai gali sukelti nepaprastą jausmą. Juk nebūtina žinoti, kas yra menas, kaip nebūtina žinoti, kas yra šiluma, kad ją jaustum. Abstraktūs paveikslai puiki dovana švenčių proga, galintys praturtinti interjerą, suteikti butui jaukumo.

2017-11-21Žurnalistų namai: žurnalistai moko senjorus informacinio raštingumo

Nuo spalio 2 dienos Žurnalistų namuose (Jogailos g. 11, Vilnius) kasdien renkasi Medardo Čoboto trečiojo amžiaus universiteto (MČTAU) klausytojai. Kiekvieną pirmadienį – vis nauja grupė. Čia vyksta LŽS ir MČTAU bendro projekto „Medijų ir informacinio raštingumo programa“ praktiniai seminarai. Šio unikalaus, didelės apimties projekto, kuriuo siekiama apmokyti apie 500 senjorų, tikslas – didinti vyresnio amžiaus žmonių gebėjimą naudotis skirtingomis žiniasklaidos priemonėmis, geriau suprasti ir kritiškai vertinti žiniasklaidos turinį, ugdyti gebėjimus užmegzti ryšius įvairių medijų kontekste.

2017-11-04Žurnalistų namai: teletiltas Vilnius – Kijevas

2017 metų lapričio 2 dieną Žurnalistų namuose įvyko teletiltas Vilnius – Kijevas. Jį iniciavo ir surengė iš Lietuvos pusės - Lietuvos žurnalistų sąjunga (LŽS) ir Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija (NŽKA), iš Ukrainos pusės – Ukrainos informacinės politikos ministerija, Kijevo spaudos klubas ir Ukrainos A. Jeriomenkos vardo socialinių tyrimų institutas.

2017-09-27Žurnalistų namuose lankėsi kolegos iš Baltarusijos

Lietuvoje lankėsi Baltarusijos žurnalistų asociacijos delegacija, kuri domėjosi žurnalistų darbo sąlygomis, žiniasklaidos funkcionavimo teisine aplinka. Žurnalistų namuose surengtame apskirto stalo susitikime diskutuota apie žurnalistų savitvarkos organų veiklą Lietuvoje ir Baltarusijoje, įstatymų taikymo praktiką.

2017-09-07Kviečiame susipažinti su Ajurveda, tūkstantmete tradicine Indijos medicina

Rugsėjo 12 d. (antradienį), 17 val. LŽS Vilniaus skyriaus Pokalbių klubas organizuoja Žurnalistų namuose (Jogailos g. 11, Vilnius)susitikimą su Ajurvedos akademijos vadove, Lietuvos sveikos gyvensenos ir natūralios medicinos rūmų (LSNR) iniciatore ir Tarybos nare, jogos mokytoja Lina Lukošiene. Pokalbio tema “ Ajurveda – prevencija ligoms, liūdesiui ir nesantaikai”. Joje bus kalbama apie skirtingus žmonių kūno tipus ir jiems reikalingą skirtingą gyvenseną bei mitybą, apie skirtingas vyro ir moters prigimtis. Ajurvedos Akademijos vadovė pasirengusi atsakyti į visus mūsų klausimus.

2017-06-21Žurnalistų namuose – Vytauto Šilo 80-mečio paminėjimas

Visų Lietuvos esperantininkų dėmesiui ! 2017 m. birželio 29 d. Lietuvos esperantininkų sąjūdžio veteranui, organizatoriui, redaktoriui, žurnalistui, Esperanto kalbos mokytojui, Esperanto kalbos vadovėlių autoriui, dainų Esperanto kalba autoriui ir vertėjui Vytautui ŠILUI sukanka 80 metų. Šventinis vakaras jubiliato garbei vyks 2017 m. birželio 29 d. ( ketvirtadienį ) 17.00 val. Žurnalistų namuose (Vilnius, Jogailos g. 11, 3-ias aukštas). Apie dalyvavimą renginyje prašome iš anksto pranešti Lietuvos esperantininkų sąjungos sekretorei Irenai ALIJOŠIŪTEI telefonu +370 686 69875 arba elektroniniu paštu irena.alijosiute@gmail.com .

2017-05-19LŽS Vilniaus skyrius įteiks jau trečią ŽURNALISTO ETALONO prizą

Gegužės 23 d. 17 val. Žurnalistų namuose (Jogailos g. 11, trečias aukštas, Vilnius) LŽS Vilniaus skyriaus sudaryta komisija paskelbs jau trečią ŽURNALISTO ETALONO nominacijos laureatą. Muzikinę programą parengė prof.dr. Antanas Kiveris ir Medardo Čoboto universiteto vokalinė grupė. Maloniai lauksime visų LŽS skyrių, klubų narių, kolegų žurnalistų ir bičiulių.

2017-05-11Žurnalistų namuose naujos Povilo Sigito Krivicko knygos sutiktuvės (5)

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos kas savaitę leidžiamas elektroninis bibliografinės informacijos leidinys apie gaunamus Lietuvoje išleistus spaudinius praneša: „Povilas Sigitas Krivickas. TRYS ĮŽAMBINĖS. Poezija, fotografija, publicistika. 208 psl. Leidykla „Kriventa“. 2017.“ Ši patogaus nedidelio formato (A6) knyga, kaip skelbiama anotacijoje, sudaryta iš humoristinės poezijos, linksmos fotografijos ir neliūdnos publicistikos. Vinco Kudirkos premijos laureato Povilo Sigito Krivicko knygos „Trys įžambinės“ pristatymas įvyks Žurnalistų namuose (Jogailos g. 11, III a.) birželio 7 d., trečiadienį, 11 val. Maloniai kviečiame susitikti su autoriumi ir susipažinti su jo nauja knyga.

2017-04-19Visuomenės ir žiniasklaidos dialogas J. Laurinavičiaus knygoje  (5)

Balandžio 25 dieną Žurnalistų namuose (Jogailos g. 11, 3 aukštas) buvo gražiai pristatyta žurnalisto ir rašytojo Jono Laurinavičiaus knyga "Žurnalistai".

2017-04-13Žurnalistų namuose - vakaras, skirtas poetui Kaziui Bradūnui

LŽS Vilniaus skyrius kviečia į vakarą-susitikimą su poeto Kazio Bradūno dukterimi Elena Bradūnaite Aglinskas. Susitikimas vyks balandžio 26 d. (trečiadienį), 17 val. Žurnalistų namuose (Jogailos ll, 3 aukštas).
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media