2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų namuose

*print*

Archyvas

 

2017-03-31Žurnalistų namuose – susitikimas su Turkijos žurnalistu Selçuk Gültaşlı. Kviečiame

Žurnalistų namuose (Jogailos gatvė 11, LT-01116 Vilnius) balandžio 4 dieną 16 val. įvyks susitikimas su Turkijos žurnalistu Selçuk Gültaşlı. Kviečiame kolegas.

2017-03-31Žurnalistų namuose kolegos Vincento Korkučio naujos knygos ‘Teniso žvaigždės iš arti…” pristatymas. Kviečiame

Žurnalistų namuose (Jogailos g. 11, Vilnius) balandžio 11 dieną 15 val. Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Fotomenininkų sąjungos narys, Valstybinės premijos laureatas, Lietuvos olimpinės akademijos garbės narys, gamtos mokslų daktaras Vincentas Korkutis pristatys savo naują knygą ‘Teniso žvaigždės iš arti…”. Kartu bus atidaryta ir Vincento Korkučio fotografijų paroda “Wimbledon turnyre apsilankius”. Kviečiame kolegas dalyvauti.

2017-03-29Žurnalistų namuose profesorė Viktorija Daujotytė - apie kultūrą, literatūrą ir lietuvių kalbą

Žurnalistų namuose įvyko susitikimas su lietuvių literatūros tyrinėtoja, humanitarinių mokslų daktare Viktorija Daujotyte-Pakeriene. Pristatydami viešnią renginio organizatorius LŽS Vilniaus skyriaus pirmininkės pavaduotojas Raimondas Polis ir LŽS pirmininko pavaduotoja Aldona Žemaitytė-Petrauskienė priminė profesorės parašytas knygas ir įvardino ją su šviesaus atminimo profesoriu Vytautu Kubiliumi iškiliausiais mūsų laikmečio lietuvių literatūros tyrinėtojais. Apdovanotais didele Dievo dovana – intuicija, kuri pagimdo savitą rašančiojo interpretaciją, subtiliai jaučiančiais ir valdančiais žodį kaip kūrybos instrumentą, parodančiais jo jėgą, grožį ir galią.

2017-03-15Žurnalistų namuose - susitikimas profesore Viktorija Daujotyte tema "Aktualieji lietuvių literatūros, kalbos ir kultūros klausimai"

2017 m. kovo 23 d. 17 val. Lietuvos žurnalistų sąjungos Vilniaus skyrius kviečia kolegas, miestelėnus ir sostinės svečius į Žurnalistų namus (Jogailos g.11, III a.), kur vyks susitikimas-pokalbis su lietuvių literatūros tyrinėtoja, humaniste, profesore VIKTORIJA DAUJOTYTE tema "Aktualieji lietuvių literatūros, kalbos ir kultūros klausimai". Įėjimas laisvas. Kviečiame aktyviai dalyvauti.

2017-03-11Žurnalistų namuose - Virgilijaus Juodakio knygos "Tarp žmonių prisiminimai" pristatymas  (4)

2017 m. kovo 21 dieną, 15 val. Žurnalistų namuose (Jogailos g, 11, Vilnius) įvyks ilgamečio Vilniaus universiteto Žurnalistikos katedros dėstytojo, docento, daktaro Virgilijaus Juodakio knygos "Tarp žmonių prisiminimai" pristatymas.

2017-02-28Žurnalistų namuose - žurnalisto ir poeto Česlovo Skaržinsko knygos "Palėpėje, į kurią atsėlina vakaras" pristatymas

Žurnalistų namuose kovo 15 d., 16, 30 val. įvyks žurnalisto ir poeto Česlovo Skaržinsko naujos knygos "Palėpėje, į kurią atsėlina vakaras" pristatymas. Knygą pristatys žurnalistas Henrikas Vaitiekūnas. Kviečiame kolegas.

2017-02-15NŽKA metinė konferencija “Kultūrinė spauda ir spaudos kultūra” įvyks balandžio mėnesį

Žurnalistų namuose vasario 15 dieną įvyko Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos (NŽKA) valdybos posėdis. Buvo aptarta NŽKA veikla pastaraisiais metais, NŽKA veikla Lietuvos meno kūrėjų asociacijoje. Valdyboje buvo išreikštas didelis susirūpinimas dėl kultūrinės spaudos padėties, žurnalistų veiklos etikos, lietuvių kalbos spaudoje ir televizijoje būklės. Nutarta NŽKA metinę konferenciją surengti Žurnalistų namuose balandžio 21 dieną 11 val. Konferencijos leitmotyvas – “Kultūrinė spauda ir spaudos kultūra”.

2017-02-10Žurnalistų namuose vasario 15 d. - Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos valdybos posėdis

Žurnalistų namuose vasario 15 d. 11 val. - Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos valdybos posėdis.

2017-02-10Žurnalistų namuose įdomi Alberto Vaidilos paroda „Trupantys reljefai“ (5)

Vilniuje, Žurnalistų namuose pradėjo veikti LŽS Senjorų klubo nario, žurnalisto ir dailininko Alberto Vaidilos paroda „Trupantys reljefai". “Galima tik pasidžiaugti Alberto Vaidilos kūrybiniu aktyvumu, kurį jis rodo pastaraisiais metais, - atidarydamas parodą, pasakė rašytojas ir žurnalistas Vytautas Žeimantas. - Albertas Vaidila pasireiškė kaip įvairiapusis dailininkas: kalė iš akmens skulptūras, tapė, kūrė žurnalistų portretus, ekslibrisus, knygų grafiką. Yra vienas iš kompiuterinio meno pradininkų Lietuvoje. 2014 metais pirmasis Lietuvos žurnalistikos istorijoje surengė dvi autorines žurnalistų portretų parodas, kuriose buvo eksponuota per 60 darbų. Jie buvo epsponuoti Žurnalistų namuose ir sostinės Rotušėje. Naujoji jo paroda – akivaizdus jo žingsnis meninio tobulėjimo kryptimi”.

2017-02-02LŽS tarybos posėdis įvyks š.m. kovo 4 d. Žurnalistų namuose

LŽS tarybos posėdis įvyks š.m. kovo 4 d., Žurnalistų namuose. Pradžia 11.30 val.

2017-01-23Žurnalisto namuose Alberto Vaidilos paroda „Trupantys reljefai“ (3)

Š. m. sausio 31 dieną 15 val. Žurnalistų namuose įvyks kolegos Alberto Vaidilos parodos „Trupantys reljefai“ atidarymas. Kviečiame kolegas dalyvauti.

2017-01-22Naujas almanachas „Žurnalistika“ – apie marinistinę žurnalistiką

Lietuvos žurnalistų sąjungos Klaipėdos apskrities skyriaus pirmininkė, almanacho "Žurnalistika" redaktorė Jolanta Beniušytė Žurnalistų namuose Vilniuje šeštadienį kolegoms pristatė naujausią "Žurnalistikos" numerį apie marinistinę žurnalistiką.

2017-01-19Naujausio „Žurnalistikos“ almanacho pristatymas Žurnalistų namuose

Mieli kolegos, kviečiame Jus į naujausio į naujausio žieminio, balto kaip sniegas su žalsva jūros puta almanacho "Žurnalistika" pristatymą – aptarimą š.m. sausio 21 d., 13 val. Žurnalistų namuose (Jogailos g. 11, Vilnius). Po aptarimo - klaipėdietiškos vaišės.

2017-01-10Praktinis seminaras: Profesinė individuali žurnalisto veikla 2017-aisias metais. Mokesčiai, socialinės garantijos ir kiti pokyčiai

Mieli LŽS ir NŽKA nariai, atsižvelgdami į svarbias, šiemet įsigaliojusias naujoves socialinių garantijų ir mokesčių srityje, organizuojame praktinį seminarą sausio 20 dieną 10 val. Žurnalistų namuose. Vietų skaičius ribotas. Prioritetas dalyvauti suteikiamas LŽS ir NŽKA nariams. Bus geriausi VMI ir SODRA specialistai.

2016-12-12Žurnalistų namuose - diskusija apie naujai priimtų Civilinio kodekso pataisų dėl garbės ir orumo gynimo praktinio taikymo problemas

Gruodžio 15 d. 11 val. Žurnalistų namuose (Jogailos g. 11, Vilnius, 3 aukštas) rengiama apskrito stalo diskusija apie naujai priimtų Civilinio kodekso pataisų dėl garbės ir orumo gynimo praktinio taikymo problemas. Kviečiami žurnalistai ir teisininkai. Dalyvaus Aistė Žilinskienė, Dainius Radzevičius, advokatai Ąžuolas Čekanavičius ir Darius Bolzanas. Kviečiami ir kiti suinteresuoti žodžio laisvės gynimu.

2016-12-11Kolega Jonas Laurinavičius Žurnalistų namų biliotekai padovanojo septynias savo knygas

Kolega Jonas Laurinavičius Žurnalistų namų biliotekai padovanojo septynias savo knygas: eskizų rinkinį „Tolimos atodangos“ (2011), publicistikos „Atminties ženklai“ (2013) ir „Kaišiadorių krašto šviesuoliai“ (2015), straipnių „Knygnešio dalia“ (2015), eilėraščių „Tylus atodusis“ (2015), epigramų „Su minuso ženklu“ (2015) ir esė rinkinį „Pradalgės“ (2016). Ačiū kolegai.

2016-11-22Kolega Gediminas Griškevičius padovanojo savo knygų Žurnalistų namų bibliotekai

Palangiškis kolega Gediminas Griškevičius Žurnalistų namų bibliotekai padovanojo dvi šiemet išleistas savo knygas: "Mirę ir moterys, dar - jūra" ir "Maišto jūra. Vėjožvalgos". Ačiū kolegai.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media