2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistikos istorija

*print*

Archyvas

 

2017-02-09Pasitinkant Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį. Romualdas Čėsna: Aukščiausioji Taryba - dienos ir naktys (5 dalis)  (1)

Baigiame kolegos Romualdo Čėsnos prisiminimus "Aukščiausioji Taryba - dienos ir naktys"

2017-02-08Artėjant Vasario 16-ajai – Dar kartą apie „Aušros“ reikšmę

2017 m. vasario 14 d. 17 val. LMA Vrublevskių bibliotekoje (Žygimantų g. 1) vyks vieša istoriko, Lietuvos istorijos instituto vyriausiojo mokslo darbuotojo dr. Česlovo Laurinavičiaus paskaita „Dar kartą apie „Aušros“ reikšmę“.

2017-01-30Pasitinkant Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį. Domas Šniukas: Lietuvos žurnalistų profesinės sąjungos užuomazgos

Istorinis steigiamasis literatų ir žurnalistų sąjungos susirinkimas įvyko 1922 m. sausio 31 d. Jame dalyvavo 14 abiejų profesijų atstovų – Juozas Tumas-Vaižgantas, Matas Šalčius, Bronius Prapuolenis, Jonas Laurinaitis, Antanas Bružas, K.Kristutis, Juozas Pronskus, Petras Ruseckas, Adolfas Klimas, Jonas Strimaitis, Matas Bagdonas, Kazys Samajauskas, Antanas Vienuolis-Žukauskas ir Pranas Būdvytis. Paruoštus įstatus pasirašyti ir pirmąją Lietuvių rašytojų ir žurnalistų sąjungos valdybą sudaryti buvo patikėta Juozui Tumui-Vaižgantui, Jonui Strimaičiui, Antanui Žukauskui-Vienuoliui, Adolfui Klimui ir Jonui Laurinaičiui. Jie tapo organizacijos signatarais. Vaižgantas, pirmininkavęs susirinkimui, buvo išrinktas ir sąjungos pirmininku.

2017-01-24Leonas Bukauskas: Rašiau rajoniniam laikraščiui arba ryšys tarp žurnalistų ir visuomenes

Laikraščio ,,Kaišiadorių aidai“ 70-mečio sukakties proga, spausdiname Leono Bukausko prisiminimus apie jo bendradarbiavimą su šio laikraščio redakcija.

2017-01-17Pasitinkant Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį. Romualdas Čėsna: Aukščiausioji Taryba - dienos ir naktys (4 dalis)

Tęsiame kolegos Romualdo Čėsnos prisiminimus "Aukščiausioji Taryba - dienos ir naktys"

2016-12-29Bronius Nainys tikėjo ir siekė, kad lietuvybė svetur turi išlikti  (1)

"Skaudi žinia apie iškilaus JAV lietuvių visuomenės veikėjo, žurnalo „Pasaulio lietuvis“ ilgamečio redaktoriaus B. Nainiaus mirtį. Prisiminiau, 1995 metais dariau su juo interviu savaitraščiui „Gimtasis kraštas“. Tuomet jam buvo 75 metai. Atrodė žvalus, kupinas jėgų ir naujų sumanymų. Mūsų pokalbis sukosi apie labiausiai B. Nainiui, tuomečiam Pasaulio lietuvių bendruomenės (PLB) pirmininkui, rūpimus lietuvybės išsaugojimo svetur reikalus. Manydamas, kad tai yra aktualu ir dabar, drįstu priminti tą (kiek sutrumpintą) pokalbį. Tai būtų lyg ir in memoria tam kilniam žmogui," - rašo kolega Algis Kusta.

2016-12-12Romualdas Čėsna: Aukščiausioji Taryba - dienos ir naktys (3 dalis)

Tęsiame kolegos Romualdo Čėsnos prisiminimus: Aukščiausioji Taryba - dienos ir naktys(3 dalis)

2016-12-05Romualdas Čėsna, Aukščiausioji Taryba - dienos ir naktys (2 dalis)

Tęsiame kolegos Romualdo Čėsnos prisiminimus "Aukščiausioji Taryba - dienos ir naktys"

2016-11-23Romualdas Čėsna: Aukščiausioji Taryba - dienos ir naktys  (1)

Pradedame spausdinti žinomo žurnalisto Romualdo Čėsnos prisiminimus, kai jis lemtingomis, jau istorinėmis tapusiomis 1990-ųjų kovo dienomis kartu su kolega žurnalistu Jonu Bagdanskiu dirbo Lietuvos telegramų agentūros ELTA korespondentais Lietuvos Respublikos Aukščiausiojoje Taryboje.

2016-11-13Profesionali žurnalistika: Vilių Chadzevičių giedrai prisimenant

Anapilin iškeliavo Vilhelmas Chadzevičius (1932 – 2016). Sunku prie Jo rašyti žodelį „buvo“, bet su likimu nepasiginčysi. O Vilius buvo tikrai giedros ir linksmos sielos žmogus. Kad ir kokias pareigas eitų.

2016-09-28Bronius Čekanauskas, „Tiesos“ redakcijoje (16 dalis) (2)

Baigiame žinomo sporto žurnalisto, žurnalo "Olimpinė panorama" redaktorius Broniaus Čekanausko prisiminimus apie savo darbą "Tiesos" laikraštyje.

2016-09-28Istorija apie tai, kaip „Palangos“ laikraštis, padėjo surasti bronzinę skulptūrėlę „Tau, Birute“ (1)

Vartant prieš ketvirtį amžiaus – 1992 metais redaguoto „Palangos“ savaitraščio komplektą, žvilgsnis užkliuvo už detektyvinę, tačiau gerai pasibaigusią istoriją priminusių mūsų paviešintų tekstų. Tekalba jie patys...

2016-09-14Bronius Čekanauskas, „Tiesos" redakcijoje (15 dalis) (3)

Tęsiame žinomo sporto žurnalisto, žurnalo "Olimpinė panorama" redaktorius Broniaus Čekanausko prisiminimus apie savo darbą "Tiesos" laikraštyje.

2016-08-26Bronius Čekanauskas: „Tiesos“ redakcijoje (14 dalis) (1)

Tęsiame žinomo sporto žurnalisto, žurnalo "Olimpinė panorama" redaktorius Broniaus Čekanausko prisiminimus apie savo darbą "Tiesos" laikraštyje.

2016-08-25Šv. Futbolo“ metai jau Būtajame „Žalgirio“ stadione Vilniuje: daug spalvingų aistrų ir net lietuvybės (1)

Aš nesiruošiau specializuotis sporto žurnalistikoje, nors pažinojau ir tebegerbiu daugelį savo srities profesionalų, sporto komentatorių. Tai Mindaugas Barysas, Aleksandras Icikavičius, Aleksas Krukauskas, Algis Matulevičius, Kazys Kilčiauskas, Bronius Čekanauskas. Tačiau 1966-aisiais, lygiai prieš 50 metų, ir aš buvau... futbolo apžvalgininku.

2016-08-07Bronius Čekanauskas: „Tiesos" redakcijoje (13 dalis) (2)

Tęsiame žinomo sporto žurnalisto, žurnalo "Olimpinė panorama" redaktorius Broniaus Čekanausko prisiminimus apie savo darbą "Tiesos" laikraštyje.

2016-07-23Bronius Čekanauskas: „Tiesos“ redakcijoje (12 dalis) (3)

Tęsiame žinomo sporto žurnalisto, žurnalo "Olimpinė panorama" redaktorius Broniaus Čekanausko prisiminimus apie savo darbą "Tiesos" laikraštyje.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media