2024 m. balandžio 17 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas

 

2022-10-222022 m. Europos parlamentas žurnalistikos premija skirta filmui apie Rusijos veiksmus Afrikoje

2022 m. Europos Parlamento Dafnės Karuanos Galicijos žurnalistikos premija skirta Clémentui Di Roma ir Caroliui Valade už jų dokumentinį filmą apie „Wagner“ grupės veiklą Afrikoje.

2022-08-05Alfonsas Kairys: šalis, kur rožės žydi (3)

Baigiame kolegos Alfonso Kairio turistinius įspūdžius "Šalis, kur rožės žydi".

2022-08-01Alfonsas Kairys: Šalis, kur rožės žydi (2)

Tęsiame kolegos Alfonso Kairio turistinius įspūdžius iš šalies, kur rožės žydi.

2022-07-20Alfonsas Kairys: ŠALIS, KUR ROŽĖS ŽYDI (1)

Kristju Mirskij gatvėje prie namo pritvirtintą atminimo lentą, skirtą mūsų tautos patriarchui ir Bulgarijos piliečiui Jonui Basanavičiui, 1892 m. apdovanotam Bulgarijos IV laipsnio ordinu „Už pilietinius nuopelnus“. Jo nuopelnai - miesto Medicinos istorijos muziejus, prie kurio įkūrimo jis prisidėjo, Varnos Archeologijos muziejuje rinkta medžiaga apie trakų kultūros paveldą, jam inicijuojant sutvarkytas Varnos paplūdimys su krantine, ligonių gydymas, parama vargšams ir kt.

2022-07-02Popiežius pristatė „Gatvės apžvalgininką“

Vatikane pradėtas leisti naujas spaudos leidinys – „Gatvės apžvalgininkas“ („l’Osservatore della strada“), kurio pirmasis numeris trečiadienį, Šv. Petro ir Paulius iškilmės proga, buvo dalijamas ir Vatikano prieigose. Naują Vatikano mėnraštį trečiadienio vidudienio maldos susitikimo dalyviams pristatė popiežius Pranciškus, atkreipęs dėmesį į tai, kad šiame laikraštyje paskutinieji tampa pagrindiniais veikėjais.

2022-06-23Lietuvos kūrėjai pelnė sidabrą Europos dizaino apdovanojimuose

Prieš pusmetį savo pakuotes atnaujinę privataus prekių ženklo „Ambio“ maisto papildai iš Europos dizaino apdovanojimų (angl. European Design Awards) šiemet parsivežė sidabrą, kurį jiems pelnė būtent naujasis pakuočių dizainas. Tai pirmasis sidabras pakuotės dizaino srityje Lietuvos istorijoje.

2022-05-01Kolegos Alfonso Čepausko ofortas lenkų poeto knygoje

Lenkijoje, Cząstochowos mieste išėjo lenkų poeto Lech‘o Grochulski‘o poezijijos knyga "Mano pėdsakai" (Moje slady). Joje yra ir kolegos Alfonso Čepausko ofortas "Pavasaris prie miesto vartų".

2022-01-27Bolonijos knygų mugės trumpajame iliustratorių sąraše – keturios menininkės iš Lietuvos

Bolonijos vaikų knygų mugė paskelbė trumpąjį iliustratorių sąrašą. Į jį pateko ir keturios menininkės iš Lietuvos, Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Lietuvos skyriaus narės: Ieva Babilaitė, Agnė Kananaitienė, Aušra Kiudulaitė ir Monika Vaicenavičienė. Sveikinimai!

2022-01-02Šokių šentė Argentinoje „Ten, kur Nemunas banguoja“ įvyks gruodžio 17 dieną. Kviečiame! (2)

Gerbiami žurnalistai ir spaudos atstovai, Argentinos lietuvių kultūros ir savišalpos draugijos „Nemunas” valdyba ir Ruošos komitetas informuoja, kad Šokių Šventė Argentinoje „Ten, kur Nemunas banguoja“, organizuojama tautinių šokių kolektyvo „Nemunas“ 50-mečio proga, įvyks 2022 m. gruodžio mėn. 17 d. Beriso mieste.

2021-12-02Naujienų agentūros susivienijo į bendrą Europos naujienų redakciją

Šešiolika naujienų agentūrų susibūrė į bendrą Europos Sąjungos finansuojamą Europos naujienų redakciją „European Newsroom“. Ši redakcija platins informaciją apie Bendriją ir narystės bloke siekiančias šalis. Naujienų redakcija įsikurs Briuselyje ir bus finansuojama Europos Komisijos.

2021-11-24Kultūros viceministras A. Vilčinskas: Lietuvos kultūros sezonas Bavarijoje – impulsas tolesniam bendradarbiavimui

Keturių dienų lietuviška programa Blaibacho koncertų salėje savaitgalį baigėsi visus metus trukęs Lietuvos kultūros sezonas Bavarijoje. Baigiamuosiuose renginiuose dalyvavo kultūros viceministras Albinas Vilčinskas, jis taip pat susitiko su Bavarijos žemės mokslo ir meno ministru Berndu Sibleriu.

2021-09-14Pietų Korėjoje – vienas didžiausių Lietuvos fotografijos pristatymų (3)

Seulo fotografijos muziejuje (Pietų Korėja) atidaryta lig šiol didžiausia originalius Lietuvos fotografų kūrinius pristatanti paroda Azijoje „Uncoverings. The Search for Identity in Lithuanian Photography“. Parodą inicijavo Lietuvos kultūros atašė Kinijoje ir Pietų Korėjoje Tomas Ivanauskas. Ją organizuoja Lietuvos nacionalinis dailės muziejus kartu su Lietuvos kultūros institutu, Lietuvos Respublikos kultūros ministerija ir Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija.

2021-06-12Suklastota nuotrauka skelbė apie „Indijos atvertimą“

Birželio pradžioje įvairūs Indijos leidiniai paskelbė straipsnius ir įrodymus, jog nuotrauka su Sonia Gandhi, vadovaujančia vienai iš svarbiausių Indijos partijų, yra suklastota. Nuotraukos pirmame plane buvo vaizduojama politikė, o už jos esančioje knygų lentynoje buvo galima pamatyti knygą „Kaip atversti Indiją į krikščionybę“, greta – „Šventąjį Raštą“, kiek žemiau – Kristaus statulėlę. Pastarieji trys elementai buvo pridėti pakoregavus nuotrauką. Knyga apie Indijos atvertimą visai neegzistuoja.

2021-06-05Vysbadene - paroda „Vilko vaikai: duonos keliu iš Rytų Prūsijos į Lietuvą 1945–1948“

Vysbadene buvo atidaryta Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro paroda „Vilko vaikai: duonos keliu iš Rytų Prūsijos į Lietuvą 1945–1948 / Wolfskinder: Auf dem Brotweg von Ostpreußen nach Litauen 1945–1948“.

2021-06-01Naujienų agentūra AP atleido palestiniečius parėmusią žurnalistę

Naujienų agentūra „The Associated Press“ (AP) atleido savo žurnalistę Emily Wilder už socialiniuose tinkluose reiškiamą paramą palestiniečiams, kadangi tai pažeidžia organizacijos vidaus taisykles ir pakerta jos neutralumą nušviečiant Palestinos ir Izraelio konfliktą.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media