2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas

 

2018-04-14Emilijos Škarnulytės videoinstaliacija pristatyta įspūdingoje galerijoje „Ballroom Marfa“, Teksase, JAV

Menininkės Emilijos Škarnulytės didžiulė videoinstaliacija „Sirenomelia“ iki spalio 13 d. bus eksponuojama grupinėje parodoje „Hiperobjektai“ vienoje įspūdingiausių šiuolaikinio meno erdvių JAV – galerijoje „Balroom Marfa“, Marfos miestelyje Teksaso valstijoje (JAV).

2018-04-13Londono knygų mugėje – susidomėjimas Lietuvos autoriais ir jų kūryba

Balandžio 12 d., paskutinę darbo vizito dieną Londone, Lietuvos Respublikos kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson apsilankė besibaigiančioje tarptautinėje Londono knygų mugėje, kurioje specialiųjų viešnių teisėmis dalyvavo savo šimtmečius švenčiančios Lietuva, Latvija ir Estija.

2018-04-10Paryžiaus Orsė muziejuje – Baltijos šalių menininkai simbolistai

Nuo balandžio 9 d. prasidėjo vienas svarbiausių, Lietuvos 100-mečiui skirtų kultūrinės programos užsienyje renginių – Paryžiaus Orsė muziejuje atidaroma paroda „Laukinės sielos. Baltijos šalių simbolizmas“ (Âmes sauvages. Le symbolisme dans les Pays baltes). Paroda „Laukinės sielos. Baltijos šalių simbolizmas“ veiks iki liepos 15 dienos.

2017-09-28Baltarusijos žurnalistai: nepriklausomoje žiniasklaidoje LGBT* tema nebėra tabu

Pasak organizacijos „Žurnalistai už toleranciją“ atstovų Andruso ir Aleho Razhkou, reporteriai, net ir dirbantys ne valstybei, norėdami tinkamai pranešti apie LGBT* baltarusius, susiduria su nemažai sunkumų.

2017-09-02Londone - Gyčio Skudžinsko knyga „Albumas“

Rugsėjo 1–30 dienomis Londone (Didžioji Britanija) galerijoje „Seen Fifteen Gallery“ vyks paroda „Burning with Pleasure“, kurioje pristomos šiuolaikinės menininkų leidinių praktikos. Parodoje surinkta aštuoniasdešimt inovatyviausių ir konceptualiai artikuliuotų pačių menininkų ar menininkų inicijuotų leidybinių platformų per pastaruosius penkerius metus išleisti leidiniai iš viso pasaulio. Kuratorė ir akademikė Magali Avezou į šią kolekciją įtraukė ir Gyčio Skudžinsko knygą „Albumas“.

2017-08-21Performansų kūrėjas Arma Agharta dalyvavo Potsdamo muzikos festivalyje CAMP

Garso performansų kūrėjas Armantas Gečiauskas (sceninis vardas Arma Agharta) dalyvavo Potsdamo mieste vykstančiame tarptautiniame vizualios muzikos festivalyje CAMP. Renginio metu įvairių sričių menininkai (vizualiųjų menų, garso, šokio, performanso) grupėse ruošė bendrą kūrinį, kurį pristatė festivalio pabaigoje.

2017-08-11Berlyne buvo pristatytas režisieriaus Donato Ulvydo filmas „Emilija iš Laisvės Alėjos“

Kino festivalio „Litauisches Kino Goes Berlin“ vasaros peržiūroje Berlyne buvo pristatytas režisieriaus Donato Ulvydo filmas „Emilija iš Laisvės Alėjos“. Lietuvoje didelio populiarumo sulaukusi drama buvo pristatyta kine po atviru dangumi „Freiluftkino Insel im Cassiopeia“. Po peržiūros žiūrovai turėjo galimybę pabendrauti su filmo režisieriumi Donatu Ulvydu.

2017-08-11Lietuvos kultūros atašė Jungtinėje Karalystėje pristato naują kultūrinį naujienlaiškį

Lietuvos kultūros atašė Justės Kostikovaitės iniciatyva pradėtas rengti pirmasis Lietuvos kultūros sklaidai Jungtinėje Karalystėje skirtas elektroninis naujienlaiškis. Naujienlaiškyje bus pažymimi renginiai, kuriuose dalyvauja ar organizuoja lietuvių kūrėjai, menininkai ar kuratoriai, muzikai ar teatro veikėjai, kiti kūrėjai, akademikai. Taip pat bus informuojama ir apie renginius, kuriuose dalyvauja Jungtinėje Karalystėje jau gyvenantys lietuvių kūrėjai.

2017-08-11Lietuvių menininkės Lauros Guokės darbai pristatomi Londone

Vizualaus meno kūrėja lietuvė Laura Guokė į projektą „BP Portrait Awards“ Nacionalinėje portretų galerijoje Londone buvo atrinkta iš 2580 menininkų iš daugiau nei 80-ies pasaulio šalių. „BP Portrait Awards“ – kasmet vykstantis portretų konkursas, remiamas britų naftos kompanijos „British Petroleum“.

2017-06-09Lietuviškų grafinių ženklų pristatymas Berlyne

Berlyne Karolina Jakaitė pristatė pranešimą ir vizualinį pasakojimą apie lietuviškus grafinius ženklus, sukurtus XX a. 7-8 dešimtmečiais.

2017-06-09Ermitaže – M.K. Čiurlionio fotografijų paroda

Sankt-Peterburgo valstybiniame Ermitažo muziejuje įvyko M.K. Čiurlionio fotografijų parodos atidarymas. Garsūs pianistai Rokas ir Sonata Zubovai surengė kompozitoriaus kūrybos vakarą. Renginio svečiai galėjo išgirsti kompozitoriaus muzikinius kūrinius fortepijonui, kurių skambesys iliustravo jo tapybą. Taip pat buvo skaitomos ištraukos iš M.K.Čiurlionio literatūros kūrinių. Renginyje dalyvavo Lietuvos Respublikos generalinis konsulas Sankt-Peterburge Dainius Numgaudis, kultūros atašė Aleksandras Šimelis ir valstybinio Ermitažo muziejaus atstovė Natalija Orlova. Renginio iniciatoriai ir organizatoriai – Lietuvos kultūros institutas, LR generalinis konsulatas Sank-Peterburge, M.K Čiurlioinio namai Vilniuje, LR ambasada Rusijoje, Valstybinis Ermitažo muziejus.

2017-05-17„Gyvenimas“: perspektyvios fotografės karjeros vos nesužlugdė meilė

„Nesvarbu, kur bebūtum ir ką bedarytum, tikrasis pašaukimas visada tave susiras“, – vaikščiodama Braitono pajūriu LRT laidos „Gyvenimas“ kūrėjams savo istoriją pasakojo Giedrė Umbrasaitė. 28-erių lietuvė Didžiojoje Britanijoje jau gyvena dešimt metų ir sėkmingai skinasi kelią į mados fotografijos pasaulį. Ji dirba su tokiomis garsiomis pasaulio modelių agentūromis, kaip „Image group“, „Elite“, „Next“, „Wilhelmina“, „Model management“, „Metropolitan“ ir „New York based“, o savo darbais žavi ne tik Jungtinės Karalystės bei Prancūzijos, bet ir JAV profesionalus.

2017-02-10Baltarusijoje Laisvės gynėjų metinės paminėtos fotografijų paroda „Fotoamnestija. 1988 -1999“

Baltarusijoje minint Laisvės gynėjų dienos 26-ąsias metines atidaryta fotožurnalisto Pauliaus Lileikio fotografijų paroda „Fotoamnestija. 1988 -1999“ – atgimstančios Lietuvos vaizdai. Lietuvos Respublikos ambasados Baltarusijoje iniciatyva ši Spaudos fotografų klubo surengta paroda buvo atidaryta Minske. Visą ambasados erdvę užpildę darbai liudija ypatingą tautos dvasią, o taip pat ir kontrastingą sistemų kaitos periodą.

2016-12-17Paroda “Lietuvos fotografija. Kasdienybė. 1963-2013” Filadelfijoje

2016 m. gruodžio 15 – 2017 m. balandžio 22 dienomis Filadelfijoje, Print Center fotografijos galerijoje veiks paroda Lietuvos fotografija. Kasdienybė. 1963-2013 Lietuvių parodą pristatė Lietuvos fotomenininkų sajungos pirmininkas, parodos kuratorius – Gintaras Česonis.

2016-12-02Režisieriaus Lino Mikutos filmas „Šaltos ausys‘‘ rodomas tarptautiniame dokumentinio kino festivalyje Florencijoje

Galimybę pamatyti ir įvertinti Lino Mikutos dokumentinį filmą turėjo ir Italijos žiūrovai. „Šaltos ausys‘‘ buvo parodytas „Festival dei Popoli“ (liet. „Žmonių festivalyje‘‘) kino teatre La Compagnia, Via Cavour 50/R, Florencijoje, Italijoje. Filmą pristatys ir su žiūrovais susitiks režisierius Linas Mikuta ir prodiuserė Jurga Gluskinienė.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media