2024 m. balandžio 27 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Tylos minutė

*print*

Archyvas

 

2013-11-19Mirė JAV lietuvių laikraščio „Dirva“ redaktorius Vytautas Radžius

Vytautas Radžius buvo ,,Draugo” dienraščio pirmojo puslapio redaktorius ir administratorius, ilgametis laikraščių ,,Lietuvių balso”, ,,Dirvos” redaktorius, literatūrinių konkursų, puoselėjančių lietuvių kalbą ir kultūrą renginių idėjų autorius ir organizatorius.

2013-11-14Išėjo kolega Juozas Kuckailis  (1)

Šių metų lapkričio 4 dieną Juozo Kuckailio širdis nustojo plakti. Leipalingis ir visas dzūkų kraštas neteko savo metraštininko, mes gero ir kūrybingo kolegos, bičiulio, LŽS nario. Jo moto buvo: „Gyvenimo laikrodis tiksi ir tiksi... Jei žemėje nieko didaus neatliksi, tu ją po savęs kaip plėšikas paliksi.” (P. Vaičiūnas

2013-11-01Atsisveikinome su skulptoriumi ir fotomenininku Vladu Vildžiūnu (2)

Šiandien, lapkričio 1 dieną atsisveikinome su skulptoriumi ir fotomenininku Vladu Vildžiūnu. Iš pradžių prie Jeruzalės bažnyčios, šventoriuje. O po Šv. mišių ir Vilniaus Jeruzalės kapinėse. Tai buvo dieną, o vakare per Info TV kanalą jau galėjome pamatyti kolegų Juozo Matonio ir Vytauto Damaševičiaus sukurtą filmą apie Vlado Vildžiūno kūrybą ir gyvenimą.

2013-09-23Netekome operatoriaus Skirmanto Bradaičio

Savaitgalį netekome operatoriaus Skirmanto Bradaičio (gim. 1981 05 09). 2008-aisiais LRT pradėjęs dirbti S. Bradaitis filmavo svarbiausius televizijos projektus, jo valdoma kamera įamžino „Auksinį balsą“, „Lietuvos tūkstantmečio vaikus“, „Eurovizijos“ nacionalinę atranką, daugelį visiems žinomų laidų ir koncertų.

2013-09-09Mirė režisierius Arūnas Žebriūnas

Rugsėjo 9 dieną, eidamas 84-uosius metus mirė lietuvių kino režisierius, scenarijų autorius Arūnas Žebriūnas. Režisierius yra žinomas kaip filmų „Gražuolė“, „Paskutinė atostogų diena“, miuziklo „Velnio nuotaka“ kūrėjas.

2013-06-29Išėjo mūsų kolegė Filomena Taunytė

Vilniuje, birželio 28 dienos vakare mirė žurnalistė, publicistė, rašytoja, gydytoja Filomena Taunytė. Šiemet kovo mėnesį mūsų garbaus amžiaus kolegę buvo ištikęs insultas, ji gydėsi ligoninėje.

2013-04-02Mirė žurnalistas Adolfas Uža

Šeštadienį, kovo 30 d., po ilgos ir sunkios ligos užgeso LŽS Senjorų klubo nario, žurnalisto, redaktoriaus ir karikatūristo Adolfo Užos gyvybė.

2013-01-24Mažutis žodžių requiem Aldonai

Prie savo darbo stalo šių metų sausio 23 dieną mirė mūsų kolegė Aldona Svirbutavičiūtė. Tai baugiai graži ir prasminga mirtis, – kaip kario, krintančio mūšio lauke, kovojančio už savo tėvynę. Kaip muzikanto ar aktoriaus scenoje, atliekančio mylimą kūrinį, kurį stebi pilnutėlė žiūrovų salė. Kaip kunigo, kuris prie altoriaus aukoja Mišias, nenujausdamas, kad jas skiria ne tik gyviesiems ir mirusiems, bet ir pačiam sau...

2013-01-23Mirė V. Kudirkos premijos laureatė, žurnalistė Aldona Svirbutavičiūtė

Aldona Svirbutavičiūtė buvo Lietuvos žurnalistų sąjungos, Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos narė, daugelio kūrybinių konkursų nugalėtoja.

2013-01-19Mirė kolega Stepas Jauga

Sausio 17 dieną, Vilniuje mirė kolega, spaudos ir radijo žurnalistas Stepas Jauga. Jis gimė 1931 metų gruodžio 3 dieną Žemalėje, Mažeikių rajone. Įsigijo aukštąjį išsilavinimą. Žurnalisto karjerą pradėjo Sėdos rajono laikraštyje „Raudonoji žvaigždė“. Vėliau dirbo korespondentu „Tiesos“ ir „Vakarinių naujienų“ laikraščiuose. Daugiausiai rašė pramonės, ekonomikos temomis.

2013-01-08Netekome kolegos Aloyzo Urbono

Sausio 5 dieną Raudondvaryje staiga mirė mūsų kolega Aloyzas Urbonas. Dar penktadienį jis buvo žurnalo „Mokslas ir technika“ redakcijoje, tarėsi su vyr. redaktoriumi Jonu Baziu dėl naujų straipsnių žurnalui, sakė, kad baigia rašyti naują knygą apie kažkokios įstaigos jubiliejų. Po to išvažiavo į savo namus Raudondvaryje. O kitą dieną sūnus jį randa jau išėjusį...

2012-12-19Mirė pirmasis LŽS skyriaus pirmininkas Jonas Garadauskas

Gruodžio 13 d. po sunkios ligos mirė žinomas uostamiesčio žurnalistas, apybraižų knygų autorius, ilgametis Lietuvos žurnalistų sąjungos Klaipėdos skyriaus vadovas, pedagogas, o jaunystėje ir žymus sportininkas lengvaatletis Jonas Garadauskas.

2012-11-28Pro Memoria PETRAS PEČIŪRA (1927 08 10 – 2012 11 27)

Vakar (lapkričio 27 dieną) mirė LŽS narys, etnologas ir religijotyrininkas Petras Pečiūra. „Gimiau 1927 m. rugpjūčio 10 d. patriarchaliniame šiaudiniais stogais Starkonių kaime pusvalakininko šeimoje. Baigęs Kupiškio gimnaziją, 1947 m. įstojau į Vilniaus universitetą studijuoti lietuvių literatūrą ir į Vilniaus valstybinio dramos teatro Dramos studiją. Abi mokyklas baigiau 1952 m. įgydamas lituanisto ir aktoriaus specialybes. Dirbau Vilniaus universitete Filologijos katedrose dėstytoju ir vaidinau Profsąjungų rūmų mėgėjų teatre. Visą gyvenimą domėjausi tautų papročiais ir tautų religijomis. Tyrinėjau šventės struktūrą — apeigom, pramogom ir švenčių personažais“, - apie save rašė Petras Pečiūra.

2012-03-20Mirė žinomas gamtos žurnalistas Zenonas Butkevičius

Sekmadienį (kovo 18d.) po sunkios ligos mirė vienas iš žinomiausių Lietuvos gamtos žurnalistikos kūrėjų, seniausios Lietuvos radijo laidos „Gamta - visų namai" vedėjas, savaitraščio „Žaliasis pasaulis" redaktoriaus pavaduotojas, internetinio portalo „Delfi" straipsnių autorius Zenonas Butkevičius. Urna su jo palaikais bus šarvojama kovo 21 dieną, trečiadienį, 10:00 val. laidojimo namuose „Nutrūkusi styga" (Ąžuolyno g. 10). Laidotuvės - 15:00 val. šalia „Ledo arenos" esančiose kapinėse.

2012-03-12Mirė žurnalistas, publicistas V. J. Lukoševičius

Šeštadienio naktį mirė žurnalistas, publicistas Vytautas Jonas Lukoševičius. Atsisveikinimas su velioniu - šiandien nuo 12 val. Vilniuje, Olandų gatvėje esančiuose laidojimo namuose.

2012-01-13Nuoširdi užuojauta LŽS pirmininkui D. Radzevičiui nuo visos žurnalistų bendruomenės

Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos pirmininką Dainių RADZEVIČIŲ ir jo šeimą aplankė skaudi netektis. Ankstyvą penktadienio rytą po sunkios ligos Vilniuje mirė jo mylima ir brangi mama - Palmyra Radzevičienė. Laidotuvės įvyks pirmadienį 12 val. Šv. mišios už velionę bus aukojamos Katedroje 11 val.

2012-01-09Išėjo Albertas Laurinčiukas

Vakar, sausio 8 dieną išėjo Anapilyn mūsų kolega, žinomas žurnalistas, rašytojas ir dramaturgas Albertas Laurinčiukas. Išėjo žmogus, su kuriuo daugeliui teko bendrauti, ir ne vienam iš mūsų šis bendravimas yra palikęs gilų, neretai ir lemtingą pėdsaką.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media