2024 m. balandžio 26 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Savaitės tema

*print*

Archyvas

 

2022-01-14Laisvės premija įteikta „Lietuvos Katalikų Bažnyčios Kronikos“ bendradarbiams. Sveikinme! (1)

Sausio 13-ąją, Nepriklausomybės aikštėje įvykusiame Laisvės gynėjų dienos minėjime įteikta 2021 m. Laisvės premija. Šiemet ji skirta pogrindinės spaudos leidinio „Lietuvos Katalikų Bažnyčios Kronika“ 1983–1989 metų vyriausiajam redaktoriui, Telšių vyskupui emeritui Jonui Borutai, leidinio bendradarbėms Bernadetai Mališkaitei ir Elenai Šiuliauskaitei.

2022-01-06Metų sandūroje – antrasis "Žurnalistikos” numeris

Paskutinę praėjusių metų dieną iš leidyklos “Kriventa” atkeliavo naujametinė dovana – almanachas “Žurnalistika” 2021 (II) . Antroji pernai metų “Žurnalistika” buvo išleista nebe karantino sąlygomis. Jau galėjome ir bendrauti, ir kūrybinėmis bei profesinėmis aktualijomis dalintis ne tik susėdę prie žydrųjų ekranų. Ir pasipylė renginiai lyg iš gausybės rago: mokslinės konferencijos, forumai, parodos, seminarai, išvykos, sporto turnyrai… Gera pamatyti išsiilgtus kolegas, tačiau antrasis pusmetis žiniasklaidai pažėrė ir nemažai iššūkių, teko ne kartą suremti pečius, solidarizuotis dėl visuomenės teisės į informaciją.

2021-12-28Pagerbti bei apdovanoti Lietuvos žurnalistai, konkurso „Žmogaus teisės Lietuvoje” laureatai (9)

Lietuvos advokatūra drauge su Lietuvos žurnalistų sąjunga apdovanojo keturis šalies žurnalistus - konkurso „Žmogaus teisės Lietuvoje” laureatus.

2021-12-20Įteiktos 2021 metų Kultūros ministerijos premijos. Tarp apdovanotųjų yra ir žurnalistų (2)

Kultūros ministras Simonas Kairys įteikė šių metų Kultūros ministerijos premijas labiausiai įvairiose srityse nusipelniusiems kultūros ir meno darbuotojams, kūrėjams. Tarp apdovanotųjų yra ir žurnalistų.

2021-12-17Rita Aleknaitė-Bieliauskienė: Pakabinkim, pakabinkim ant kalėdinės eglutės... (2)

Jau 200 metų skamba pati populiariausia pasaulyje Kalėdinė giesmė, originaliai „Stille Nacht“ vadinama. Ji sukaupia mūsų mintis pamąstymams apie greta esančius, apie save, apie ugnį spjaudantį pasaulį ir tarp spygliuotų koncertinų įstrigusius raudančius migrantų vaikus. Suskamba ši rami melodija, ir atrodo, kad pasaulis nurimsta. Neegzistuoja smurtas, nepagydomos ligos, nesantaika, pavydas. Melodija vingiuoja baltoje žemės paklotėje. Vagotu veidu nuslenka žmogaus ašara...

2021-12-16Susisiekimo ministerija mažina periodinių leidinių pristatymo tarifus leidėjams (1)

Gruodžio 15 dieną Vyriausybėje priimtas Susisiekimo ministerijos inicijuotas nutarimo projektas, pagal kurį patvirtinti nauji periodinių leidinių prenumeratų pristatymo kaimo vietovių gyventojams paslaugos tarifai. Priklausomai nuo leidinio svorio, jie bus vidutiniškai iki 75 proc. mažesni už šiuo metu galiojančius tarifus. Šis pakeitimas įsigalios nuo 2022 m. sausio 1 d.

2021-12-03Popiežius Pranciškus apie žiniasklaidos darbo vertę ir atsakomybę (2)

„Esame tikri kelionių draugai“, – sakė Šventasis Tėvas kiek anksčiau, lapkričio 13 dieną, iškilmingoje ceremonijoje įteikdamas Pijaus ordino didžiuosius kryžius, aukštą Šventojo Sosto apdovanojimą dviem Vatikane akredituotiems žurnalistams, aptardamas žiniasklaidos darbo vertę bei didelę atsakomybę.

2021-11-25Žiniasklaidos analizė parodė mamos ir tėčio portretus: kaltos Lietuvoje tik mamos (1)

Naujausi visuomenės tyrimai atskleidė, kad moterys jaučia nuolatinę kaltę derindamos darbą ir šeiminius įsipareigojimus. Jų pagrindu žiniasklaidos tyrimų bendrovė „Mediaskopas“ atliko 2017-2021 metų žiniasklaidos analizę, kuri parodė vyrų ir moterų, tėčių ir mamų portretus, vaizduojamus šalies žiniasklaidoje, bei kaip už viešai formuojamos nuomonės slepiasi tikrosios mamų jaučiamos kaltės priežastys.

2021-11-17Informacija apie tvarką, pagal kurią žurnalistai gali vykti į pasienį dirbti nepaprastosios padėties metu (1)

LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius: „Mieli kolegos, dalinuosi informacija apie tvarką, pagal kurią žurnalistai gali vykti į pasienį dirbti nepaprastosios padėties metu. Prašome pasidalinti su kolegomis.“

2021-11-14Konferencija „Kūrėjas visuomenei, kūrėjas ekonomikai: kultūra ir ekonomika yra draugės ar konkurentės?

Lietuvos meno kūrėjų asociacija (LMKA), kurios narė yra ir Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija, surengė konferenciją „Kūrėjas visuomenei, kūrėjas ekonomikai“, kurios metu kvietė menininkus padiskutuoti apie kūrybos ekonomiką ir meno poveikį visuomenei, apie sukuriamo meno vertę – ar įmanoma ją apskaičiuoti?

2021-11-09Kaip kovoti su dezinformacija socialinėse medijose?

Nors daugelis žmonių vis dažniau pasirenka socialinius tinklus pagrindiniu ir neginčijamu gaunamos informacijos šaltiniu, jie net nenumanydami vaikštinėja po minų lauką, kur kiekvienas žengtas žingsnis gali sukelti didžiulį dezinformacijos sprogimą.

2021-10-26DĖL KULTŪROS RĖMIMO FONDO IR LIETUVOS KULTŪROS TARYBOS BENDRAVEIKOS

Grupė svarbiausių kultūros organizacijų vadovų kreipėsi į LR Seimo kultūros komitetą, LR Kultūros ministeriją, LR Prezidento Švietimo, mokslo ir kultūros grupę, į šalies žiniasklaidą su pareiškimu DĖL KULTŪROS RĖMIMO FONDO IR LIETUVOS KULTŪROS TARYBOS BENDRAVEIKOS.

2021-10-0415-ame tarptautiniame festivalyje „Vilniaus fotografijos ratas“ pripažinimo sulaukė fotožurnalistas Aliaksandras Vasiukovičius iš Baltarusijos

Spalio 2 dieną sostinėje įteikti Lietuvoje vykstančio prestižinio fotožurnalistikos konkurso „Vilniaus fotografijos ratas“ apdovanojimai. Tarptautinė vertinimo komisija geriausiais pripažino Baltarusijos fotografo Aliaksandro Vasiukovičiaus fiksuotą šalies protestų chronologiją, jis tapo pagrindinio konkurso „Gyvenimo ratas“ nugalėtoju.

2021-10-02Lietuva ir visas pasaulis išgyvena didelį Rusijos ir Kinijos informacinį karą. Kaip pasipriešinti melagienoms? (1)

Šiandien informacinėje erdvėje vyksta tiesioginis karas, kuris neišvengiamai paliečia Lietuvą. Kariniu požiūriu informacinės operacijos yra funkcija, kurios paskirtis - koordinuoti informacinius veiksmus, siekiant paveikti priešo norą, supratimą ir galimybes. Šios priemonės tiesiogiai ir netiesiogiai veikia visus žmones. Kaip pasipriešinti melagienoms?

2021-09-20ŽENIA 2021 apdovanojimai – Klaipėdos žurnalistams

Klaipėdos žurnalistų bendruomenė savaitgalį rinkosi į “ŽENIA” ceremoniją – žurnalisto entuziasto nepriklausomo informatoriaus apdovanojimus. Apdovanojimai, kuriuose pažymimi ryškiausi metų įvykiai žiniasklaidoje, uostamiestyje rengiami jau 21-ąjį kartą. Renginį organizuoja Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) Klaipėdos apskrities skyrius.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media